Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Reaction score
39
Αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφω όχι μόνο στο αξιολογότατο αυτό φόρουμ, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ.

Τυχαίνει να γνωρίζω και να έχω ακούσει το Grimm LS1 ήδη από το 2012. Αποτελεί κατά τη γνώμη μου το πιο ολοκληρωμένο, επιστημονικά τεκμηριωμένο, ριζοσπαστικό και αναμφίβολα ηχητικά υπερεπαρκές σύστημα ηχητικής αναπαραγωγής που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στη ζωή μου.

Η πρώτη σκέψη που και εγώ έκανα όταν τα πρωτοάκουσα ήταν: πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστώ τα μηχανήματά μου που μετά από 35 χρόνια απίστευτης σπουδής και οικονομικής αφαίμαξης κατάφερα να «καταλήξω» και να τα αντικαταστήσω με δύο «πορτατίφ» όπως τόσο εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι δύο κύριες μονάδες του εν λόγω συστήματος. Δυστυχώς όμως έτσι έχουν τα πράγματα, η τεχνολογία συχνά μας αφήνει άφωνους ανατρέποντας απότομα ότι έχουμε χτίσει ή πιστεύουμε.

Το ίδιο έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές σε όλα σχεδόν τα τεχνολογικά πεδία συμπεριλαμβανομένων των πεδίων της ηχητικής αναπαραγωγής, κυρίως όμως όσον αφορά την ψηφιακή τεχνολογία, τους τρόπους αποθήκευσης ηχητικής πληροφορίας και τις ηχητικές πηγές εν γένει. Στον τομέα όμως των ενισχυτών ισχύος και των ηχείων μέχρι το πρόσφατο παρελθόν υπήρξε μια μακρά τεχνολογική στασιμότητα. Συστήματα μηχανημάτων πολύ υψηλού κόστους μετά από δεκαετίες εξέλιξης κατάφεραν να προσεγγίσουν το όριο της ηχητικής τελειότητας. Αυτά όμως είναι πολύ λίγα. Ελάχιστοι άντεξαν το οικονομικό κόστος, το χρόνο που απαιτούνταν αλλά είχαν τελικά και την τύχη να τα κατακτήσουν. Για κάθε ένα τυχερό υπήρχαν αναρίθμητοι απογοητευμένοι που άλλαζαν μηχανήματα προσπαθώντας να διορθώσουν το λάθος με άλλο λάθος (αφού συχνά δύο λάθη μαζί μας δίνουν το σωστό) και άλλοι που πουλούσαν το μηχάνημα που δεν έφταιγε τελικά για το αποτέλεσμα που είχαν, χάνοντας χρόνο και ενέργεια.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απορρίψουμε τις προσπάθειες που για ένα αιώνα τουλάχιστον έχουν κάνει οι επιστήμονες των ηλεκτρονικών και του ήχου. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γεννηθεί το Grimm LS1 αν δεν πατούσε στις προϋπάρχουσες γνώσεις. Μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι πως σύντομα ο ήχος που όλοι αναζητούμε θα μπορέσει επί τέλους να μπει στα σαλόνια μας με λιγότερα χρήματα, κόπο και φυσικό όγκο. Και τότε θα φανεί ποιοι αγαπούσαν τόσα χρόνια την μουσική αναπαραγωγή και όχι την αναζήτηση μηχανημάτων και τη δόμηση πολύπλοκων συστημάτων.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.271
Grimm ls1s, kii, deviatet phantom, αλλα και dynaudio focus xd, Linn exakt, και φαντάζομαι και αλλα πολλα...
Ειναι μάλλον προφανές (no brainer που λεν και στο χωριο μου) πως οποίες σκέψεις αναβάθμισης κανω πρεπει να κοιτούν προς τέτοιες υλοποιήσεις-ηχοσυστήματα. Φαίνεται πως ο σχεδιασμός εξελίσσεται δυναμικά σε αυτήν τη κατεύθυνση και εχει να προσφέρει πολλα και επιστημονικά τεκμηριωμένα χωρις μαύρη μαγεία (επιτέλους) .Ίσως και κανένα δυο χρονάκια υπομονή ακομα για να επιδράσει και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, οικονομικά και τεχνολογικά. Μεχρι τοτε εγω κάθομαι ακίνητος και περιμένω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Παγκόσμια πρώτη φίλε Dioan
2,5 χρόνια για 1ο μήνυμα και 7 like αμέσως :drinks:
Ακριβώς όπως τα λες είναι :thumbsup:

Reaction score
3.901
Η πρώτη σκέψη που και εγώ έκανα όταν τα πρωτοάκουσα ήταν: πόσο δύσκολο είναι να αποχωριστώ τα μηχανήματά μου που μετά από 35 χρόνια απίστευτης σπουδής και οικονομικής αφαίμαξης κατάφερα να «καταλήξω» και να τα αντικαταστήσω με δύο «πορτατίφ» όπως τόσο εύστοχα χαρακτηρίστηκαν οι δύο κύριες μονάδες του εν λόγω συστήματος. Δυστυχώς όμως έτσι έχουν τα πράγματα, η τεχνολογία συχνά μας αφήνει άφωνους ανατρέποντας απότομα ότι έχουμε χτίσει ή πιστεύουμε.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να απορρίψουμε τις προσπάθειες που για ένα αιώνα τουλάχιστον έχουν κάνει οι επιστήμονες των ηλεκτρονικών και του ήχου. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γεννηθεί το Grimm LS1 αν δεν πατούσε στις προϋπάρχουσες γνώσεις. .
Πού κρυβόσουν αγαπητέ?

Reaction score
1.720
hi-endαδες μη μασσατε, εγκαθετος ειναι .:p Το σχεδιο πλεον εναι γνωστο. Θα δωσετε αντι πινακιου φακης τα μηχανακια σας για να τα παρει ο Κογιας και η παρεα του .:p
Ολοι μαζι το συνθημα...

Καλυτερα μια ωρα την λαμπα και το linn....
παρα 40 χρονια τον Κογια και το grimm!:p:roflmao:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
να παει στην Κ.Ν.Ε;.. :D
Οχι, να παρει λαμπατο ενισχυτη και πικαπ.Οχι ομως καυσοξυλα για ηχεια μπας και εχουμε καμια αναπαντεχη πυρκαγια με καμια λαμπα :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.329
@Bhutia για να αποκτησει λιγο ενδιαφερον το θεμα, αλλαξε για λιγο στρατοπεδο να καταγραψω αντιδρασεις ....
Τα μοναδικά στρατόπεδα σττα οποια ανήκω,είναι εκείνα της...αυτοσυγκεντρώσεως.:D
Οχι, να παρει λαμπατο ενισχυτη και πικαπ.Οχι ομως καυσοξυλα για ηχεια μπας και εχουμε καμια αναπαντεχη πυρκαγια με καμια λαμπα :D
Από το ξεκίνημα της παρουσίας στο avs είχα αναφερθεί στη συμβίωσή μου με μονοτελείς λαμπάτους,κόρνες και βινυλιακά συστήματα.Εκπρόσωποι αυτών χρησιμοποιούνται ακόμα σε δευτερεύοντες χώρους ακρόασης,σηματοδοτώντας τα περασμένα στάδια στην ακροαματικόφιλη πορεία.
Av δω τον Μπουτια να γραφει καλα σχολια για λαμπες εγω θα παιζω με n-core:D
Προσδοκώ εκπλήρωση της υποσχέσεως....;)

http://www.avsite.gr/forum/threads/cary-cad-805ae-με-spendor-sp100.64814/page-8#post-858080

Reaction score
1.720
εισαι θεορατος!! Θελω και φωτο !!!!
Δεν σε πειραζει να το παω λαου, λαου. Ν α εχει και μια λαμπιτσα στην εισοδο.....ναι;:)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Από το ξεκίνημα της παρουσίας στο avs είχα αναφερθεί στη συμβίωσή μου με μονοτελείς λαμπάτους,κόρνες και βινυλιακά συστήματα.Εκπρόσωποι αυτών χρησιμοποιούνται ακόμα σε δευτερεύοντες χώρους ακρόασης,σηματοδοτώντας τα περασμένα στάδια στην ακροαματικόφιλη πορεία.
Ως νεοτερος στο φορουμ δεν το ηξερα.Στον πρωτευοντα χωρο τι εχεις?
Και συμφωνω με τον Τακη,θελουμε φωτο των "δευτερευοντων χωρων" :)

Status
Not open for further replies.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.997
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell