Ένας προσιτός switcher…

TED

Reaction score
1
Απάντηση: Ένας προσιτός switcher…

Καλημερα σε ολους.Επειδη ειμαι ετοιμος να παραγγειλω απο την monoprice τον 4χ1,μηπως ειναι ευκολος να μου πει καποιος φιλος τι γινεται με το καλωδιο του ρευματος ,που απ οτι βλεπω ειναι το αμερικανικο.Θα με βοηθουσε πολυ αν καποιος φιλος που το εχει με ενημερωσει σχετικα,μια και ειμαι ετοιμος να τους στειλω mail για παραγγελια.Ευχαριστω πολυ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042

Καλημερα σε ολους.Επειδη ειμαι ετοιμος να παραγγειλω απο την monoprice τον 4χ1,μηπως ειναι ευκολος να μου πει καποιος φιλος τι γινεται με το καλωδιο του ρευματος ,που απ οτι βλεπω ειναι το αμερικανικο.Θα με βοηθουσε πολυ αν καποιος φιλος που το εχει με ενημερωσει σχετικα,μια και ειμαι ετοιμος να τους στειλω mail για παραγγελια.Ευχαριστω πολυ!
Μπορείς να προμηθευτείς τον κατάλληλο προσαρμογέα από οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών, με πολύ μικρό κόστος. Ο μετασχηματιστής του είναι 100-240V.

TED

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ένας προσιτός switcher…

Μπορείς να προμηθευτείς τον κατάλληλο προσαρμογέα από οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών, με πολύ μικρό κόστος. Ο μετασχηματιστής του είναι 100-240V.
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση.Καταλαβε τι λες ,νομιζω οτι εχω δει τετοιον προσαρμογεα!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Ένας προσιτός switcher…

Φίλε Δημήτρη καλημέρα. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το μηχάνημα που λέει ο Σωτήρης και μάλλον και ο Unforgiven (http://www.monoprice.com/products/pr...seq=1&format=2), γίνεται να μας πεις δύο λογάκια παραπάνω για την διαδικασία, επειδή τουλάχιστον εγώ είμαι άσχετος με το θέμα?
Άλλωστε οι τιμές του εν λόγω "ιντερνετομάγαζου" είναι πάρα πολύ καλές για να τις αγνοήσουμε...:126:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Φίλε Γιώργο (συγνώμη για την καθυστέριση, μπορεί να έχεις ήδη αγοράσει από monoprice) αλλά όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα από άλλο φίλο εγώ έκανα τα εξής:
Τους έστειλα ένα email και τους ενημέρωσα ότι θέλω να αγοράσω από Ελλάδα. Μου έδωσαν ένα δωδικό να τον βάλω στην on-line παραγγελία μου για international shipping. Απο εκεί και μετά η παραγγελία μου ολοκληρώθηκε μέσω email με κάποιον υπάλληλό τους. Μου έκανε προσφορά, μεταφορικά κ.λ.π. Το καλό με την monoprice είναι ότι αποστέλουν με την αμερικάνικη USPS η οποία συνεργάζεται με ΕΛΤΑ Ελλάδας που σημαίνει ότι δεν περνάει τελωνείο!!! Οπότε πλήρωσα το προϊόν και επιπλέον 43,50$ μεταφορικά σε monoprice και όταν ήρθε το switch Ελλάδα πλήρωσα στα ΕΛΤΑ (μου το έφεραν σπίτι) το ΦΠΑ και κάτι μικροποσά για φόρους και προμήθεια ΕΛΤΑ αν θυμάμε και κατάλαβα καλά. Και ήρθε περίπου σε μία εβδομάδα. Γενικά η εταιρία φαίνεται να είναι σοβαρή και η εξυπηρέτηση πολύ καλή.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένας προσιτός switcher…

Φίλε Γιώργο (συγνώμη για την καθυστέριση, μπορεί να έχεις ήδη αγοράσει από monoprice) αλλά όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα από άλλο φίλο εγώ έκανα τα εξής:
Τους έστειλα ένα email και τους ενημέρωσα ότι θέλω να αγοράσω από Ελλάδα. Μου έδωσαν ένα δωδικό να τον βάλω στην on-line παραγγελία μου για international shipping. Απο εκεί και μετά η παραγγελία μου ολοκληρώθηκε μέσω email με κάποιον υπάλληλό τους. Μου έκανε προσφορά, μεταφορικά κ.λ.π. Το καλό με την monoprice είναι ότι αποστέλουν με την αμερικάνικη USPS η οποία συνεργάζεται με ΕΛΤΑ Ελλάδας που σημαίνει ότι δεν περνάει τελωνείο!!! Οπότε πλήρωσα το προϊόν και επιπλέον 43,50$ μεταφορικά σε monoprice και όταν ήρθε το switch Ελλάδα πλήρωσα στα ΕΛΤΑ (μου το έφεραν σπίτι) το ΦΠΑ και κάτι μικροποσά για φόρους και προμήθεια ΕΛΤΑ αν θυμάμε και κατάλαβα καλά. Και ήρθε περίπου σε μία εβδομάδα. Γενικά η εταιρία φαίνεται να είναι σοβαρή και η εξυπηρέτηση πολύ καλή.
Τους φόρους τους πληρώνεις κανονικά. Τα προϊόντα στέλνονται μέσω της υπηρεσίας EMS των USPS (είναι το αντίστοιχο "Πόρτα-πόρτα" των ΕΛΤΑ).
Αυτό που γλυτώνεις, είναι τα υπέρογκα τέλη εκτελωνισμού που πληρώνεις στις ιδιωτικές εταιρείες courrier.

Reaction score
0

Ok παιδιά ευχαριστώ πολύ, οι πληροφορίες σας για το monoprice είναι σημαντικές, γιατί το μαγαζί έχει του κόσμου τα ενδιαφέροντα είδη και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές.
Τελικά σε τι τιμή καταλήγουμε για το εν λόγω μηχάνημα?
Ξαναρωτάω γιατί στο γενικό ψάξιμο βρήκα σ΄ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στη γειτονιά μου ένα παρόμοιο switcher (4χ2), το οποίο είναι και "matrix", δηλαδή μπορεί να δίνει σήμα στις δύο εξόδους του από δύο διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα! Ευπρόσδεκτη προσθήκη με τιμούλα 150 γιούρια και εγγύηση εδώ αντιπροσώπου. Απλά μέχρι να μάθω τι είναι το "matrix", το ένα και μοναδικό κομμάτι που είχε το μαγαζί πουλήθηκε, και τώρα περιμένω να φέρει άλλα!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.767

Ok παιδιά ευχαριστώ πολύ, οι πληροφορίες σας για το monoprice είναι σημαντικές, γιατί το μαγαζί έχει του κόσμου τα ενδιαφέροντα είδη και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές.
Τελικά σε τι τιμή καταλήγουμε για το εν λόγω μηχάνημα?
Ξαναρωτάω γιατί στο γενικό ψάξιμο βρήκα σ΄ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στη γειτονιά μου ένα παρόμοιο switcher (4χ2), το οποίο είναι και "matrix", δηλαδή μπορεί να δίνει σήμα στις δύο εξόδους του από δύο διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα! Ευπρόσδεκτη προσθήκη με τιμούλα 150 γιούρια και εγγύηση εδώ αντιπροσώπου. Απλά μέχρι να μάθω τι είναι το "matrix", το ένα και μοναδικό κομμάτι που είχε το μαγαζί πουλήθηκε, και τώρα περιμένω να φέρει άλλα!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος
Βασικά αυτή είναι η απορία μου κι εμένα. Τι δυνατότητες δίνει το εν λόγω μηχάνημα; Βάζοντας 4 hdmi συσκευές πάνω κι έχοντας 2 εξόδους μπορώ να δίνω ταυτόχρονα εικόνα και στις 2 εξόδους από τη μία συσκευή ή μπορώ και να επιλέξω ποια είσοδος θα δουλεύει με ποια έξοδο; Και επί της ουσίας αυτό το switcher μας απαλλάσσει από το υπερβολικό έξοδο και ενός hdmi splitter; (Διότι πως να δώσεις σήμα απο 1 ps3 σε δύο συσκευές hdmi;)Γιώργο όνομα συσκευής έχουμε;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας προσιτός switcher…

Βασικά αυτή είναι η απορία μου κι εμένα. Τι δυνατότητες δίνει το εν λόγω μηχάνημα; Βάζοντας 4 hdmi συσκευές πάνω κι έχοντας 2 εξόδους μπορώ να δίνω ταυτόχρονα εικόνα και στις 2 εξόδους από τη μία συσκευή ή μπορώ και να επιλέξω ποια είσοδος θα δουλεύει με ποια έξοδο; Και επί της ουσίας αυτό το switcher μας απαλλάσσει από το υπερβολικό έξοδο και ενός hdmi splitter; (Διότι πως να δώσεις σήμα απο 1 ps3 σε δύο συσκευές hdmi;)Γιώργο όνομα συσκευής έχουμε;
Φίλε loggeo για να απαντήσω στα εύλογα ερωτήματα σου πρέπει να το αγοράσω και να το ψάξω, πράγμα που θα γίνει εντός των ημερών, μόλις δηλ. το φέρει το μαγαζί. Πάντως φυσιολογικά πρέπει να τα κάνει όλα όσα λές... Όσο για όνομα, μου το είπε ο μαγαζάτορας, αλλά μου ήταν εντελώς άγνωστο, οπότε υποθέτω οτι είναι Κινέζικο. Θα δούμε...:121:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.767
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας προσιτός switcher…

Φίλε loggeo για να απαντήσω στα εύλογα ερωτήματα σου πρέπει να το αγοράσω και να το ψάξω, πράγμα που θα γίνει εντός των ημερών, μόλις δηλ. το φέρει το μαγαζί. Πάντως φυσιολογικά πρέπει να τα κάνει όλα όσα λές... Όσο για όνομα, μου το είπε ο μαγαζάτορας, αλλά μου ήταν εντελώς άγνωστο, οπότε υποθέτω οτι είναι Κινέζικο. Θα δούμε...:121:

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Πάντως και ο monoprice είναι matrix(όπως αναφέρει το site)...
"As the name states this is a True Matrix switcher meane you can independantly assign any of the 4 inputs to each of the 2 ouputs. The device is 1.3a spec'd meaning it will pass the high output signal needed to enjoy Deep Color video. Additionally, the device will support new high resolution, multi-channel digital audio formats. The unit also comes with a remote control with direct access input buttons for each out the ouputs."
Δεν μένει παρα να μας το επιβεβαιώσει 1 απο τα παιδιά που τον πήραν!

Reaction score
0

Πιστεύω μέχρι το Σάββατο να το έχω στα χέρια μου (όχι αυτό του monoprice, το εδώ) και μόλις το ξεψαχνίσω θα γράψω τα νεότερα.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Reaction score
2.584

Πιστεύω μέχρι το Σάββατο να το έχω στα χέρια μου (όχι αυτό του monoprice, το εδώ) και μόλις το ξεψαχνίσω θα γράψω τα νεότερα.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Γιώργο τελικά τι έκανες; Το πήρες; Ποιό; Πόσο; Πώς παίζει; :107:

Επειδή με τα εξωτερικά δεν έχω χρόνο να ψάχνομαι ποιό είναι βρε παιδιά το καλυτερο φτηνό που αγοράζουμε στην Αθήνα; Να ξέρουμε και σε ποιόν να παραπονεθούμε δηλαδή;

Απ ότι καταλαβαίνω το μονοπράϊς (κάτω τα Εγγλέζικα :107:) κοστίζει 90 δολ = 60 Ε + 55 μεταφορικά, σωστά; Παίζει ταυτόχρονα 1 πηγή και στις 2 εξόδους; Παίζει μια πηγη στην έξοδο Α και άλλη πηγή στην έξοδο Β;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας προσιτός switcher…

Γιώργο τελικά τι έκανες; Το πήρες; Ποιό; Πόσο; Πώς παίζει; :107:

Επειδή με τα εξωτερικά δεν έχω χρόνο να ψάχνομαι ποιό είναι βρε παιδιά το καλυτερο φτηνό που αγοράζουμε στην Αθήνα; Να ξέρουμε και σε ποιόν να παραπονεθούμε δηλαδή;

Απ ότι καταλαβαίνω το μονοπράϊς (κάτω τα Εγγλέζικα :107:) κοστίζει 90 δολ = 60 Ε + 55 μεταφορικά, σωστά; Παίζει ταυτόχρονα 1 πηγή και στις 2 εξόδους; Παίζει μια πηγη στην έξοδο Α και άλλη πηγή στην έξοδο Β;

Φίλε Messenger τελικά αγόρασα αυτό το ίδιο με του μονοπράϊς μηχάνημα (απλά με αλλοιώτικα αυτοκόλλητα), από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου και παίζει άψογα. 150 €. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω με πμ τηλ. του μαγαζιού.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Reaction score
4

Αν παραγγείλει κανείς switcher, ας βάλει μια φωνή. :102:

Reaction score
2.584

Φίλε Messenger τελικά αγόρασα αυτό το ίδιο με του μονοπράϊς μηχάνημα (απλά με αλλοιώτικα αυτοκόλλητα), από ένα μαγαζί στη γειτονιά μου και παίζει άψογα. 150 €. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω με πμ τηλ. του μαγαζιού.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Γιώργο ευχαριστώ. Με ενδιαφέρει. Στείλε μου το τηλέφωνο όποτε μπορείς.

Reaction score
1

Αν μπορειτε να κανετε υπομονη μια βδομαδα να ερθει απο ebay ειναι προς συμφερον. Σε περιπτωση που δεν εχετε δει το θεμα ειναι εδω. Το ιδιο μηχανημα το πηρα 68 ευρω(συσκευη+μεταφορικα)

Reaction score
2.584

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Πηγα και το πήρα σήμερα. Εντάξει, λιγο ακριβά είναι στα 155 ευρώ αλλά δεν τα πάω καλά με το ebay και αν χαλάσει ξέρω που να πάω...
Νομίζω ότι του χρόνου θα κάνουν 50Ε αλλά...

Reaction score
4

Για πείτε ρε παιδιά τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή του μοντέλου γιατί δεν βγάζω άκρη.....
Εντάξει διαφέρουν μεταξύ τους όπως λέει το κείμενο αλλά έτσι είναι ή είναι 'ψαρωτικό'
Αυτό δηλαδή κάνει ?
http://cgi.ebay.co.uk/5-Port-HDMI-S...:1|65:12&_trksid=p3286.c0.m14#ShippingPayment

Reaction score
0

Φίλε Βαγγέλη καλησπέρα και καλορίζικο το μηχανάκι. Παρόμοια με σένα σκέπτομαι και εγώ, γι΄αυτό και ψώνισα απ΄τη γειτονιά μας. Πάντως για 4χ2 και matrix, με Ελληνικά δεδομένα, νομίζω ότι η τιμή που το πήραμε είναι "μέσα στα πλαίσια". Όμως, ατυχώς, τα έχω βρεί "μπαστούνια" με το τηλεκοντρόλ του, αν και δεν το έχω πολυψάξει ακόμα (πού χρόνος :141: ). Αν δεν βρω άκρη θα σε πάρω τηλ. να με ξεστραβώσεις... :135:
Φίλε Timbre αυτά που αναφέρεις δεν είναι ούτε 4χ2 ούτε matrix, οπότε μοιραία κοστίζουν λιγότερο. Εξαρτάται τι θέλει καθένας μας...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Reaction score
1

Πηγα και το πήρα σήμερα. Εντάξει, λιγο ακριβά είναι στα 155 ευρώ αλλά δεν τα πάω καλά με το ebay και αν χαλάσει ξέρω που να πάω...
Νομίζω ότι του χρόνου θα κάνουν 50Ε αλλά...

Η αλήθεια είναι ότι σου πετάγονται τα μάτια έξω μερικές φορές, όταν βλέπεις κάποιες τιμές στο αγγλικό ebay! :111:

Κι εγώ παρόλο που έχω ανοίξει λογαριασμό paypal, διστάζω μέχρι στιγμής να προβώ σε αγορά. Άλλωστε που θα βρω καλύτερο από τον Σκαφάτο για να τα χώνω, άμα κάτι στραβώσει;! :116:

Reaction score
2.584

Φίλε Βαγγέλη καλησπέρα και καλορίζικο το μηχανάκι. Παρόμοια με σένα σκέπτομαι και εγώ, γι΄αυτό και ψώνισα απ΄τη γειτονιά μας. Πάντως για 4χ2 και matrix, με Ελληνικά δεδομένα, νομίζω ότι η τιμή που το πήραμε είναι "μέσα στα πλαίσια". Όμως, ατυχώς, τα έχω βρεί "μπαστούνια" με το τηλεκοντρόλ του, αν και δεν το έχω πολυψάξει ακόμα (πού χρόνος :141: ). Αν δεν βρω άκρη θα σε πάρω τηλ. να με ξεστραβώσεις... :135:
Φίλε Timbre αυτά που αναφέρεις δεν είναι ούτε 4χ2 ούτε matrix, οπότε μοιραία κοστίζουν λιγότερο. Εξαρτάται τι θέλει καθένας μας...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Γιώργο μου φάνηκε πολύ εύκολο:
Όταν ενεργοποιείς μια συσκευή εισόδου (μέχρι 4) ή εξόδου (Α ή/και Β) ανάβει το αντίστοιχο λαμπάκι.

Μετά:
Το τηλεχειριστήριο έχει 2 ομάδες κουμπιών 1,2,3,4: την Α και την Β). Για να επιλέξεις ποιά πηγή από τις 4 πάει στην έξοδο Α πατάς το κουμπάκι 1-4 της ομάδας Α (Τα ίδια και για την έξοδο Β).

Ή μήπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο και δεν τό 'πιασα;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.726
Members
38.603
Νεότερο μέλος
g tv