Ένα ΣΚ το καλοκαίρι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Απάντηση: Ένα ΣΚ το καλοκαίρι...

εγώ? τον λιπίνσκη πες! :138::138::138::138:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.328
Απάντηση: Re: Ένα ΣΚ το καλοκαίρι...

Αναμένονται ακόμα οι εντυπώσεις σου από την ακρόαση σε χαμηλές στάθμες ηχητικής πίεσης.:126:

Reaction score
871
καλημέρα...

Νίκο... Δεν καταλαβαίνω για ποιες μετρήσεις μιλάς, εγώ βλέπω μόνο ένα διάγραμμα... σε ποιο χώρο, σε ποια απόσταση, με τι software και με ποια μικρόφωνα... με δυο ηχεία τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας(sealed box, 2way, Lipinski / bass reflex 3way,KEF), το ένα με πολύ μεγαλύτερο όγκο(Lipinski)...

αν θέλεις λεπτομερείς μετρήσεις για το KEF δες τις εδώ... τα ηχεία δεν μετριούνται στο σπίτι μας με τους γυμνούς τοίχους και τα τζάμια να κουδουνίζουν...

Μάνος...

D

deleted user 10898

Guest
Μάνο κοιτα τι μετραω.
Ειναι μετρηση στην θεση ακροασης, δεν μετραω ηχεια.... ηξερα πολυ καλα πως μετρανε τα κεφ πριν τα παρω.
Μετραω ηχεια/χωρο, αλλωστε στον χωρο μου, αυτο που μετραω στην θεση ακροασης αυτο ακουω.
Οποτε ξανακοιτα πως "συντονιζει" το κεφ τον χωρο μου και πως το Λιπινσκι και πες μου τι συνπερασμα βγαζεις...
α, με XTZ Room Analyzer μετραω, αν σε βοηθαει...

Reaction score
871
Νίκο, Δεν λέει τίποτα το γεγονός πως ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ έκατσαν καλύτερα τα lipinski λόγω των χαρακτηριστικών τους και της σχεδίασής τους... Τα consumer ηχεία (πρέπει να) μετρώνται σε ΑΝΗΧΟΪΚΟ ΘΑΛΑΜΟ...

Από κει και πέρα είτε 'ΚΟΥΡΔΙΖΕΙΣ' τον χώρο σου με βάση στα ηχεία σου,(must αν μιλάμε για hi-fi), είτε χρησιμοποιείς διορθωτικό software και 'ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ' τον ήχο, κάνοντας ν' ακούγονται όλα τέλεια στο χώρο σου...

Φυσικά οι απόψεις σου όσον αφορά τις ακουστικές εντυπώσεις είναι απόλυτα σεβαστές... Δεν είπε κάποιος πως τα Lipinski δεν είναι καλά ηχεία...

(Προσωπικά πάντως, ΔΕΝ βλέπω τις τεράστιες διαφορές στο συγκεκριμένο διάγραμμα... μάλλον την ατέλεια του χώρου δείχνει όσον αφορά τη μουσική αναπαραγωγή, και όχι αυτήν καθαυτή την ποιότητα των ηχείων...)

D

deleted user 10898

Guest
μην μπερδευεσαι...
κανενα ηχειο δεν εκατσε καλυτερα απο αλλο....
κοιτα την ανηχοικη των κεφ στο λινκ που εδωσες. Και εκει υπαρχει το ιδιο φουσκωμα.
απλως στον χωρο μου υπερτονιζεται.
Δευτερον, ποτε δεν φτιαχνουμε χωρο με βαση τα ηχεια.
Το "φτιαξιμο" του χωρου γινεται χωρις ηχεια, χωρις μαλιστα να υπαρχουν ακομα εκει τα ηχεια. πρεπει να παιζει καλα με καθε ειδος ηχειων.
Τριτον, διορθωτικο στοφγουερ για της βυθισεις που βλεπεις θα ηταν ενα δραμα. Παντα στο τελος και μετα απο την ρυθμιση του χωρου το σοφτγουερ.
Τελος, οι ακουστικες εντυπωσεις ειναι υποκειμενικες.
Η μετρηση ομως στον χωρο μου συμβαδιζει με τις ακουστικες μου εντυπωσεις. Αυτο με χαροποιει και με βοηθαει...
Ξαναλεω, δεν ειπα πουθενα οτι ενα ηχειο ειναι καλυτερο απο το αλλο γενικα. Μαλλον σαν ισσοπαλια ειναι.... εκτος απο κατι που εθιξε ο Bhutιας....

Νίκο, Δεν λέει τίποτα το γεγονός πως ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ έκατσαν καλύτερα τα lipinski λόγω των χαρακτηριστικών τους και της σχεδίασής τους... Τα consumer ηχεία (πρέπει να) μετρώνται σε ΑΝΗΧΟΪΚΟ ΘΑΛΑΜΟ...

Από κει και πέρα είτε 'ΚΟΥΡΔΙΖΕΙΣ' τον χώρο σου με βάση στα ηχεία σου,(must αν μιλάμε για hi-fi), είτε χρησιμοποιείς διορθωτικό software και 'ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ' τον ήχο, κάνοντας ν' ακούγονται όλα τέλεια στο χώρο σου...

Φυσικά οι απόψεις σου όσον αφορά τις ακουστικές εντυπώσεις είναι απόλυτα σεβαστές... Δεν είπε κάποιος πως τα Lipinski δεν είναι καλά ηχεία...

(Προσωπικά πάντως, ΔΕΝ βλέπω τις τεράστιες διαφορές στο συγκεκριμένο διάγραμμα... μάλλον την ατέλεια του χώρου δείχνει όσον αφορά τη μουσική αναπαραγωγή, και όχι αυτήν καθαυτή την ποιότητα των ηχείων...)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89