Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
Εύλογη απορία φίλε φίλε costas EAR, γιατί δεν έχεις ενεργά;
Γιατί εν συντομία πληρώνω ακόμα τα λάθη του παρελθόντος. ;)

Έκανα βέβαια ενεργά πλήρως τα μαγκ, με ενεργή τριενισχυση, και απέδειξα στον εαυτό μου πρώτα απ'ολα της θεωρίας το αληθές.

Τα μαγκ είναι πολύ αξιόλογα ηχεία, έχουν μερικές αδιαμφισβήτητες χάρες και έχουν εκτιμηθεί δεόντως γι'αυτό, μέχρι σε μαστερινγκ τα έχουν βάλει μεγάλα ονόματα στουντιαδων.

Εμένα, στα χρόνια της χολέρας, ε.. σορρυ, στα χαιεντικά μου χρόνια ήθελα να πω, μου "άρεσε" πολύ ο ήχος τους, πολύ όμως. Και το πλήρωσα αδρά αυτό, γιατί ενώ πάντα μου άρεσε πολύ, πάντα κάτι με ενοχλούσε. Και ως γνήσιος χαλιεντας τρομάρα μου, το εψαχνα μέχρι αηδίας. Και πλήρωσα. Χοντρά. Πολλά λεφτά αρη.

Όμως, δε το μετανιώνω, μόνο και μόνο διότι στο προσωπικό μου γολγοθα απαγκίστρωσης από το ρημαδι το γλυκό το χάλι εντ, υπήρξαν τα ηχεία αυτά μεγάλοι δασκαλοι για μένα, διότι με παιδεψαν περισσότερο από όσο θα μπορούσε να με παιδεψει οποιοδήποτε άλλο παθητικό ηχείο, και γιατί όχι, μου χάρισαν ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης αλλά και μπόλικη γνώση. Άλλωστε, ο ήχος τους το έχει αυτό το μαγικό στοιχείο της ευχαρίστησης στο αυτί, τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως και των βασικών αρχών λειτουργίας τους.

Στο δια ταύτα: Στερνή μου γνώση να σ'ειχα πρώτα δηλαδή. Καθαρά και ξαστερα, θα ήθελα τώρα να έχω ένα γκριμ, ένα κιι, ένα κλαϊν μαϊν, ένα γκειθαιν, ένα τζενελεκ, ένα τέλος πάντων από τα πολλά σύγχρονα στουντιακα μόνιτορ, με ψηφιακή είσοδο στην πλάτη. Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Ομολογουμένως, θα μπορούσα να το έχω κάνει ήδη αυτό το βήμα προς κάποιο ενεργό. Επέλεξα όμως να κάτσω λίγο ακόμα στην αγκαλιά του μαγκνεπαν για να του παραδώσω τώρα εγώ ένα μάθημα, αρκετά μου έμαθε αυτό. Έχοντας μάθει όλα του τα τερτιπια στα χρόνια που πέρασα μαζί του (27 χρόνια γεμάτα), θέλω να ολοκληρωθεί ένα ακόμα πρότζεκτ μαζί με αυτά τα εξαιρετικά μεγάφωνα. Και βρίσκομαι κοντά στο τέλος αυτής της διαδικασίας.

Ποιός είναι ο στόχος; Να δείξω και να αποδείξω δια του παραδείγματος, διότι οι άπιστοι θωμαδες με το δάχτυλο έτοιμο να μπει στην τρύπα πριν δεχτούν οτιδήποτε είναι πολλοί, ποιος είναι ο μόνος σωστός τρόπος να κάνεις τα μαγκ να βγάλουν παπάδες. Να είναι εύχρηστος όσο δεν φαντάζεσαι αυτός ο τρόπος, να είναι χαμηλά στο κόστος, να μην προϋποθέτει τρελές γνώσεις, να είναι χαμαιλέοντας και με άπειρες δυνατότητες διασύνδεσης. Διότι, τυπικά, όποιος παίρνει αυτό το ηχείο βασανίζεται και βασανίζει και το ηχείο, μέχρι κάποτε να το αποχωριστεί, χωρίς ποτέ να το έχει ακούσει σωστά. Και αυτά που λέω είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα, δεν είναι θέματα συζήτησης.. Άρα, αφού το έσκισα που το έσκισα το θέμα των μαγκ, ας αφήσω μία κατάθεση τελικής λύσης στο πρόβλημα που εξ'απανεκαθεν τα ακολουθεί αυτά τα δύστροπα αλλά ικανότατα ηχεία, έτσι για το γαμώτο.

Μετά ενεργό. Είπαμε, με ψηφιακή είσοδο στην πλάτη. Στανταρακι. ;)

Κ

κιμωνhifi

Guest
Ωραίος επειδή το παίδεψες, αυτό δείχνει τουλάχιστον σκέψη και όχι τυφλοσούρτη. Είχα magnepan και όντως κατ εμένα είναι από τα καλά panel.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
Εν αρχη ην ο χωρος.
Under construction...8-)

Νέος χώρος. ;)

Stay tuned...:angel:

IMG-ac8502a91f408e2e8e196e8cbe834ef1-V~2.jpg

Και με 30 τεμάχια επιπρόσθετα από αυτά:

IMG_20180706_134807.jpg

Που περιμένουν βάψιμο, για να προστεθούν στην προηγούμενη συλλογή διάχυσης. ;)

Λόγω γεωμετρίας, ο νέος χώρος παίζει υπέροχα ακόμα κι εντελώς ...άδειος! :dance2:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
Πρώτες πληροφορίες:

1. Το 2,55 θα βγει εκτός, με κλείσιμο από γυψοσανίδα.

2. Γυψοσανίδα στο ταβάνι, καλυμμένη με τη νέα διάχυση, και με εσωτερική μόνωση βαρέως τύπου.

3. Η εμπρός όψη έχει ήδη γυψοσανίδα.

4. Η πίσω όψη ..δεν υπάρχει. Πάει πολύ πίσω, με απλές γυψοσανίδες. Πρακτικά, χωρίς δομικό όριο αντήχησης στις χαμηλές συχνότητες. Κλείσιμο μόνο για να συμμαζεύεται η ακουστική πίεση του χαμηλού, περιορισμός όγκου του χώρου ακρόασης.

5. Ύψος 3μ.

6. Αναμενόμενοι χρόνοι αντήχησης: οι ιδανικοί.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Πρώτες πληροφορίες:

1. Το 2,55 θα βγει εκτός, με κλείσιμο από γυψοσανίδα.

2. Γυψοσανίδα στο ταβάνι, καλυμμένη με τη νέα διάχυση, και με εσωτερική μόνωση βαρέως τύπου.

3. Η εμπρός όψη έχει ήδη γυψοσανίδα.

4. Η πίσω όψη ..δεν υπάρχει. Πάει πολύ πίσω, με απλές γυψοσανίδες. Πρακτικά, χωρίς δομικό όριο αντήχησης στις χαμηλές συχνότητες. Κλείσιμο μόνο για να συμμαζεύεται η ακουστική πίεση του χαμηλού, περιορισμός όγκου του χώρου ακρόασης.

5. Ύψος 3μ.

6. Αναμενόμενοι χρόνοι αντήχησης: οι ιδανικοί.
Αντε κι ενα ωραιο θεμα μεσα στο καλοκαιρι!
Γκώσαμε με τα πολιτικά!

Το Νο4, ολα τα λεφτα :thumbsup:

50 τετραγωνικα? Ποσα 18ιντσα θα βαλεις? :idk:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
50 τετραγωνικα?
Όχι, θα "κλείσει" στα ~30τμ. Ακριβώς για να μη χρειάζεται ατελείωτα σαμπ, ώστε η ακουστική πίεση να ανεβαίνει λόγω μικρού όγκου. ;)

Η έλλειψη πραγματικού δομικού ορίου (τούβλου - μπετό) μόνο από την πίσω μεριά, όπου θα υπάρχει σειρά από (μπασοπερατές) γυψοσανίδες, σημαίνει πρακτικά έλλειψη ακυρώσεων, ιδιοσυντονισμών από αυτό το σχεδόν ανύπαρκτο boundary. LEDE μέχρι τους υπόηχους.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.841
Τα 30 είναι λίγα, τα 50 πολλά, κόψε στα 40 να κάνεις σωστή δουλειά από την αρχή.
Επίσης το 40 οδηγεί σε μήκος 6,568144499178982 που είναι σημαντικός αριθμός γνωστός για τις ιδιότητες του από την αρχαιότητα αλλά έχει χαθεί η γνώση αυτή στη σύγχρονη ανθρωπότητα, τα γνωρίζουν μόνο αυτοί που διαφεντεύουν τον κόσμο σήμερα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.986
Η έλλειψη πραγματικού δομικού ορίου (τούβλου - μπετό) μόνο από την πίσω μεριά, όπου θα υπάρχει σειρά από (μπασοπερατές) γυψοσανίδες, σημαίνει πρακτικά έλλειψη ακυρώσεων, ιδιοσυντονισμών από αυτό το σχεδόν ανύπαρκτο boundary.
Φοβάμαι μην γίνει ρουφήχτρα και δεν νιώθεις μπάσο.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Εγω σκεφτομουν το αντιθετο.
Ότι δηλαδή οι χαμηλες συχνότητες δε χαμπαριαζουν από γυψοσανίδες και ότι θα συνεχισουν να τρεχουν μεχρι να βρουν ένα πιο στέρεο boundary.
Αρα παλι θα εχεις τους προβλεπόμενους από τις διαστασεις ιδιοσυντονισμους, απλα ισως 2ης ή 3ης ταξης.
Γι'αυτο, το χωρισμα θα επρεπε να εχει εντονοτερα χαρακτηριστικα απορροφησης, σε αυτές τις συχνότητες, για να υλοποιηθεί το DE.

Τι θα βαλει μεσα δε μας ειπε.
Τα παραβαν παλι?:p
Ή θα σιαξει επιτελους με τον κολλητο του τιποτα λάιν αρρέιςςςς?:geek:
Εντοιχισμένα ή μη!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
Ο πίσω τοίχος θέλει πολύ μελέτη.
Μπα. Απλός τοίχος γυψοσανίδας, 2 γυψοσανίδες (μια μπρος μια πίσω) με κενό 10cm με μόνωση μεγάλου βάρους. Η εσωτερική γυψοσανίδα απορρόφησης (με τρύπες). LEDE.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
..........διπλη γυψοσανιδα (στην υπογα) και ηταν μια τρελλη ενεργη μπασοπαγιδα...
δερ ιζ ναθινγκ λαικ σιμεντ........
μακαρι να δεις χαρες....απλα με κατι που τρεμει σαν τρελλο
(και τις ειχα δεσει μονος μου με τροπο που προτεινει η auralex)
δεν ειχα οτι ειχα στο μπετο......(να γεμιζει ενεργεια ο χωρος).......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.478
Ότι δηλαδή οι χαμηλες συχνότητες δε χαμπαριαζουν από γυψοσανίδες και ότι θα συνεχισουν να τρεχουν μεχρι να βρουν ένα πιο στέρεο boundary
Σωστά. ;)
Είναι αρκετά μακριά το δομικό όριο, συνολικό βάθος μέχρι να βρεθεί τοιχος 11,5 μ.
Βολικό κι ως συχνότητα. ;)
Το αντίθετο.
Σα χωνί, σα κόρνα που ενισχύει το μπάσο προς μια κατεύθυνση. Έχει boundaries βολικής γεωμετρίας προς όλες τις κατευθύνσεις, πλην μιας, αυτής του DE. Δεν είναι σα του Μιχάλη, που παίζει σε ανοιχτό χώρο, καμία σχέση.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.986
Δεν γνωρίζω το θέμα σε βάθος. Παραμένω επιφυλακτικός, σκέφτομαι σαν τον άρτζι.
[DOUBLEPOST=1532586759][/DOUBLEPOST]Πιθανόν να ορίζουμε το μπάσο διαφορετικά

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
Η μορφη ναι!
εξαιρετικη (σαν κορνα που ειπες)
την γυψοπαγιδα φοβαμαι.......μακαρι να βγω λαθος

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads