Ένα απόγευμα στου Κώστα Ear

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.630
Αυτό κι αν είναι ακριβό - δύσκολο.

Χρειάζεται τουλάχιστον 2 βάσεις ακόμα, τοποθετημένες στον απέναντι τοίχο, και όχι στο δάπεδο. Δεν ξέρω αν γίνεται οι εμπρός βάσεις να παραμείνουν στο δάπεδο (μάλλον όχι, αλλά θέλει ερώτηση στους τρινοβάδες).

Πιο εύκολα (βασικά πανεύκολα) γίνεται πολυκάναλος, προσθέτοντας 3 δορυφόρους, και γιατί όχι να ρίξει και 2 δορυφόρους στο ταβάνι, παρά να στήσει waveforming.

Μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιήσει τους νέους μικρότερους και οικονομικότερους δορυφόρους (όχι στο κεντρικό), ενώ σαμπ δεν απαιτείται να βάλει επιπρόσθετα, έχει τις 2 καρδιοειδείς βάσεις.

Reaction score
3.128
και μετά σου λένε ότι τα μπάσα ήταν πολύ γρήγορα, δηλαδή πόσα ρίχνει την ώρα ;
Ενώ άκουγε πολυκαναλικό σύστημα, ήταν λέει σαν να άκουγε το tivoli στο σπίτι του, που διαθέτει ένα μεγάφωνο ταχύτατο με bass reflex port στο κάτω μέρος της καμπίνας που μπουμπουνιζει τρελά.
Μέχρι και μαλλία παρήγγειλαν για να απολαύσουν το βάθος της σκηνής. Στην προσφορά έδιναν ως δώρο και μία λεύκανση , δοντιών, μη πάρει αλλού το μυαλό σας

Last edited:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.754
και κάπως έτσι η Αθήνα θα αποκτήσει το πρώτο ιμέρσιβ Κιι... :biggrin:
[/QUOTE
Άστον Luger να κάτσει στα αυγουλάκια του….μην μου τον φιτυλιαζεις …είναι ήσυχο παλικάρι και άξιο παλικάρι για μπλέξει με βρωμοimmersive καταστάσεις….αστον σε λεωωωω
Αυτό είναι το waveforming, είναι πραγματικά μοναδικό, η trinnov όπως κατάλαβες το έχει τερματίσει, και η δική σου ματιά στο θέμα των χαμηλών συχνοτήτων είναι σίγουρα "εξασκημένη", καθώς διαθέτεις τα kii με τις βάσεις τους, με το γνωστό καρδιοειδές τους πλεονέκτημα. 😎

Την επόμενη φορά θα είναι full immersive το μενού, και θα κλείσουμε με καμιά ταινία, κάτι με βαθύ νόημα, κάνα Σπάιντερμαν, Άιρονμαν, ή έστω Κινγκ Κονγκ. 🥳
Να βάλλετε και πορνα σε atmos φίλε….

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.980
Τετάρτη 19/03/2025

Αγαπητό ημερολόγιο

Από χθες μεσημέρι είμαι στη συμπρωτεύουσα
Πήζει ο κ μου με τη δουλειά
Απόψε όμως είχα το απόγευμα ελεύθερο και έτσι βρέθηκα με τον αγαπημένο Κωσταυτιά στη δουλειά του
Μπήκαμε στο αμάξι του και πήγαμε στο σπίτι του

Εκεί θαύμασα την πολύ ωραία δουλειά που έχει κάνει στον κήπο (απίστευτη πρασινάδα παντού, σαν χαλί Περσίας μπορδοροδοπράσινο), τις πανέμορφες συνθέσεις φυτών μέσα στο σπίτι καθώς και τα εντυπωσιακά (χειροποίητα) ενυδρεία του

Με κέρασε έναν πολύ ιδιαίτερο espresso - λεπτομέρειες δεν ξέρω καθότι άξεστος - και μετά από λίγο με ρώτησε επιτέλους "θέλεις να πάμε στο υπόγειο?"
Φράση που κάθε αγόρι (και κορίτσι) θέλει να ακούσει. Όχι; Ίσως είναι στο μυαλό μου...
Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει αλλά το έπαιξα χαλλλαρός

Κατεβήκαμε το λοιπόν κάτω - έχει και διπλανό δωμάτιο γυμναστήριο ο μπαγάσας - και η πρώτη εντύπωση είναι "ναι, όντως το σκατί ευκοιλιατί χρώμα είναι αρκετά πιο γλυκό in real life απ'ό,τι στις φωτογραφίες"
Ευτυχώς είχαν φύγει και τα λεοπάρ καλύμματα από τις πολυθρόνες

Με έδωσε (έτσι το λένε εδώ πάνω) το tablet ανά χείρας και με είπε "βάλε ό,τι θες", έπαθα ταράκουλο και δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι ιδιαίτερο να διαλέξω. Είδε ότι δε γίνεται δουλειά, το πήρε πίσω και με έβαλε (έτσι το λένε εδώ πάνω λέμε) να ακούσω τα κλασικά (Σαββόπουλο, Μπέλλου, εννοείται Moby, Δώρα Στράτου - την ξένη ντε - και φωνές και εκκλησιαστικά όργανα και Massive Attack και ό,τι άλλο προλάβαμε)

Έκανα κι έναν αργό γύρο στο δωμάτιο όσο έπαιζε για να το παίξω ψαγμένος και να τον πιάσω αδιάβαστο για στάσιμα, ανομοιογένεια, τριξίματα, μεταξύ μας ήξερα ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο, για να ξεπιαστώ κυρίως σηκώθηκα)

Και πάνω που αρχίσαμε να ζεσταινόμαστε κι εμείς και τα μηχανήματα και σκεφτόμουν τώρα θα γίνει κάτι, μου λέει "άντε πάμε να τσιμπήσουμε" κι έτσι φύγαμε για πολύ ωραία κρέατα σε ένα παντοπωλείο στη Θέρμη και μας βρήκαν ο @Dimifoot και ο @panoramious, όπου με τον πρώτο αντάλλαξαν bootleg δισκάκια και με τον δεύτερο έγινε προσπάθεια προσηλυτισμού στα ζωντανά κρέατα - με επιτυχία, θεωρώ.

Τελικά έπρεπε να το έχω ψυλιαστεί από τα ενυδρεία ότι δε θα μου κάτσει... 🏳️‍🌈

Δε θα γράψω για την εμφάνιση του χώρου καθώς είναι άκρως υποκειμενική προτίμηση - πάντως εμμένω πως είναι πιο ωραίος από τις φωτογραφίες.

Μπαίνοντας στο χώρο το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι η ησυχία, αλλά όχι η αφύσικη που συναντάς πχ σε studio ηχογράφησης με την υπερβολική ποσότητα ηχοαπορροφητικών. Ο χώρος είναι τόσο-όσο ήσυχος, ώστε να απολαύσεις μια συζήτηση σε χαμηλές εντάσεις χωρίς να αισθάνεσαι άβολα (όπως πχ σε ανηχοϊκό θάλαμο). Ακριβώς όπως μου αρέσει και θεωρώ ιδανικό για τέτοιο χώρο!

Αφού ξεκινήσαμε τις ακροάσεις, όσο άκουγα και ανακάλυπτα το χαρακτήρα του συστήματος - όσο μας επετράπη στη σύντομη επίσκεψη - δύο λέξεις μου έρχονταν συνεχώς στο μυαλό: ισορροπία και συνοχή.

Πέραν της δουλειάς που το wave forming δείχνει να κάνει - δεν είχε τύχει να ακούσω έως τώρα μια τέτοια υλοποίηση - ο ήχος είναι απόλυτα συγκροτημένος, ανεξάρτητα από τις 4 διαφορετικού τύπου μονάδες που αναπαράγουν η καθεμία το δικό της κομμάτι του φάσματος.

Τίποτα δεν ξεπρόβαλε βλάσφημα, τίποτα δεν ενοχλούσε - τολμώ να πω πως ήταν τόσο ισορροπημένο που ίσως θα προτιμούσα +2 ή και 3 dB στις χαμηλές συχνότητες. Ίσως βέβαια σε αυτό να συνέβαλε και το ότι ήμουν ενδόμυχα προετοιμασμένος (προκατειλημμένος; ) για πιο βαρβάτες καταστάσεις! 🌈

Ίσως από την άλλη αν το δοκίμαζα έτσι να μη μου αρέσει και να προτιμούσα την καμπύλη που χρησιμοποιεί ο Κώστας, η οποία είναι πέρα για πέρα (pun intended) καθώς πρέπει, με την κλίση που αρμόζει σε ένα άριστο σύστημα. Η οποία κλίση επιτρέπει στάθμες αβίαστες και κυρίως ευκολο-άκουστες. Παρεμπιπτόντως - Κώστα διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - δε νομίζω πως σε αυτό το μισάωρο πιέσαμε το σύστημα από θέμα στάθμης.

Όσο για το immersive του θέματος, εκεί κι αν υπήρχε συνοχή και atmosσφαιρα (δεν άντεξα, συγγνώμη). Απόλυτα ομοιογενής ήχος από παντού, με πιστή αναπαραγωγή των εγγραφών. Ακόμη και μια υποψία μικρότερου από ό,τι θα ήθελα βάθους σκηνής εξαφανίστηκε όταν ακούσαμε ηχογράφηση οργάνου σε καθεδρικό ναό.

Οι δε χαμηλές - σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ήτοι χαμηλές με cojones grandes συνδυασμένες με υψηλό, φυσικό reverb και echo - αναπαράχθηκαν σε κάθε περίπτωση άριστα. Όπως εξάλλου και όλα τα υπόλοιπα: η κιθάρα του Mark Knopfler ακούστηκε τεράστια, οι χαμηλές νότες των οργάνων με τρομερή πειθώ, οι φωνές - αντρικές/γυναικείες - με σωστή δομή και μέγεθος, κοινώς όλα comme il faut.

Πολύ ωραίο σύστημα και προσεγμένος ηχητικά χώρος, φαίνεται ότι έχει δουλευτεί σωστά και με μεράκι. Πολλλλλλά μπράβο!

Επί πιο προσωπικού, ο Κώστας - το γνωρίζετε καλά όσοι έχετε ήδη απολαύσει την παρέα του - είναι εξαίρετος άνθρωπος και οικοδεσπότης. Νταξ, ένα κόλλημα με την Tesla το έχει αλλά δεν πειράζει. 😁

Κώστα μου, σε ευχαριστώ και από εδώ διπλότριπλα! :drinks:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.074
Μπαίνοντας στο χώρο το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι η ησυχία, αλλά όχι η αφύσικη που συναντάς πχ σε studio ηχογράφησης με την υπερβολική ποσότητα ηχοαπορροφητικών. Ο χώρος είναι τόσο-όσο ήσυχος,
δηλαδή μια κλ@νιά πως θα ακουγόταν...? :roflmao:

Reaction score
248
...................
Εκεί θαύμασα την πολύ ωραία δουλειά που έχει κάνει στον κήπο (απίστευτη πρασινάδα παντού, σαν χαλί Περσίας μπορδοροδοπράσινο), τις πανέμορφες συνθέσεις φυτών μέσα στο σπίτι καθώς και τα εντυπωσιακά (χειροποίητα) ενυδρεία του.
.............................
Ωπα, ενυδρεία???
Τι ενυδρεία???
Για να δω μήπως συμφωνούμε σε αυτό τουλάχιστον.:D
Αλλά, μπα, δεν το νομίζω!!! 😀
Για αποκαλυφθείτε κύριε Κώστα, γλυκό νερό? discus tank? αλμυρό νερό? reef?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.630
Παρεμπιπτόντως - Κώστα διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - δε νομίζω πως σε αυτό το μισάωρο πιέσαμε το σύστημα από θέμα στάθμης.
Όχι, το σύστημα δε πιέστηκε, έπαιζε μέχρι το -5 και δυο τρεις άντε τέσσερις φορές πιάσαμε το 0 στο volume.

Στάθμη αναφοράς είναι το -17.

Οπότε ναι, παίζαμε χαλαρά 10-15 dB πάνω από στάθμη αναφοράς.

Δεν καταλαβαίνεις τη στάθμη εκεί μέσα, διότι δεν ενοχλεί, δεν παραμορφώνει, δεν συντονίζει, δεν φουντώνουν τα στάσιμα.

Αν βάζαμε μικρόφωνο να έβλεπες με τα ματάκια σου τι στάθμες έπαιξαν, θα σου βγαίνανε τα ματάκια έξω. 🤣😂😁

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.862
Members
38.382
Νεότερο μέλος
panosmou