ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Reaction score
3
Καλησπερα σε ολους.Σε λιγο καιρω μετακομιζω σε καινουριο σπιτι και σκεφτομαι την αναβαθμιση του συστηματος μου.Ο χωρος που θα στηθει ειναι ενα δωματιο 4,15 m επι 3 m με τα ηχεια να μπορουν να τοποθετηθουν μονο στον μεγαλο τοιχο.

Θα ηθελα τις γνωμες-συμβουλες σας για ποια ηχεια ειναι καταλληλα για τον χωρο και με ποιους ενισχυτες ταιριαζουν καλυτερα.Οι δικες μου σκεψεις ειναι

α)Τα Meridian dsp 5200
β)Τα ATC 50
γ)AUDIO PHYSIC SCORPIO
δ)B&W 803 S
ε)VIENNA ACOUSTICS BETHOVEN CONCERTO GRAND
ζ)SONUS FABER CREMONA M

Οι ενισχυτες που σκεφτομαι ειναι

α)NAIM NAC 202 προενισχυτης και NAIM NAP 250 τελικος
β)ASR Emitter I ολοκληρωμενος
γ)AUDIA FLIGHT PRE και AUDIA FLIGHT 50 τελικος
δ)Να κρατησω τον προενισχυτη DENSEN BEAT B-200 με τους μονομπλοκ AUDIOLAB 800M

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Άρα η απόσταση ακρόασης θα είναι κάπου στα 2-2,5 μέτρα. Εφ' όσον η απόσταση ακρόασης θα είναι τόσο μικρή, μόνο κάποιο από τα δύο πρώτα. Τα υπόλοιπα είναι ογκώδη, όχι ότι αυτό είναι κακό, αλλά με τα μεγάφωνά τους ανεπτυγμένα σε τόσο μεγάλο μήκος, η χρήση τους καθίσταται κατάλληλη για ακρόαση από μεγαλύτερη απόσταση.

Reaction score
3

Ναι η αποσταση θα ειναι τοση.Ενταξει τα meridian δεν χρειαζονται τελικους,προενισχυτες καλωδια κτλ,τα ATC ομως απο τους 4 ενισχυτες που σκεφτομαι ποιος θα τα καταφερνε καλυτερα?Ας πουμε ο AUDIA FLIGHT με ισχυ 50 w θα μπορουσε να τα κουνησει?

Reaction score
200

Ο χωρος σου ειναι πολυ μικρος.
Θα σου προτεινα ηχεια βασης.
Αν μαλιστα ειναι και προσωπικος χωρος ακροασης SPENDOR SP2/3 η HARBETH HL5.

Reaction score
2

Καλησπερα σε ολους.Σε λιγο καιρω μετακομιζω σε καινουριο σπιτι και σκεφτομαι την αναβαθμιση του συστηματος μου.Ο χωρος που θα στηθει ειναι ενα δωματιο 4,15 m επι 3 m με τα ηχεια να μπορουν να τοποθετηθουν μονο στον μεγαλο τοιχο.

Θα ηθελα τις γνωμες-συμβουλες σας για ποια ηχεια ειναι καταλληλα για τον χωρο και με ποιους ενισχυτες ταιριαζουν καλυτερα.Οι δικες μου σκεψεις ειναι

α)Τα Meridian dsp 5200
β)Τα ATC 50
γ)AUDIO PHYSIC SCORPIO
δ)B&W 803 S
ε)VIENNA ACOUSTICS BETHOVEN CONCERTO GRAND
ζ)SONUS FABER CREMONA M

Οι ενισχυτες που σκεφτομαι ειναι

α)NAIM NAC 202 προενισχυτης και NAIM NAP 250 τελικος
β)ASR Emitter I ολοκληρωμενος
γ)AUDIA FLIGHT PRE και AUDIA FLIGHT 50 τελικος
δ)Να κρατησω τον προενισχυτη DENSEN BEAT B-200 με τους μονομπλοκ AUDIOLAB 800M
...κατ αρχας εχω ακριβως !!!!!! τον ιδιο χωρο και ταξιδευω καθημερινα με τα Meridian DSP 5200

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

Μάλιστα, αφού η απόσταση είναι μικρή, προτείνω εμφατικά τα ηχεία να μην είναι bass reflex (πολλώ δε μάλλον σε τόσο μικρό χώρο). Προσωπικά θα επέλεγα κάτι σαν τα ATC SCM40, συνδυασμένα να τον ολοκληρωμένο της ATC, ή κάτι ανάλογα ισχυρό, (καθ' όσον τα "40άρια" είναι 8ωμα και "85άρια", αναίσθητα δηλαδή, κάτι μάλλον αναμενόμενο για την αρχιτεκτονική τους). Ο Αούντια είναι εξαιρετικός, αλλά μικρός. Ο ASR μάλλον θα κάτσει επίσης μια χαρά. Προσωπικά -και πάλι-, προτείνω τον Yamaha S2000 ή ακόμα καλύτερα αυτόν που είναι εξαιρετικός, αλλά στα διπλά λεφτά σε σχέση με τον Yamaha (και full balanced).

(Καλό είναι να αποκλείσεις τα SCM50, προς χάριν των Meridian - κλειστά δεν είναι;- αλλά θα πρέπει να μη σε χαλάει που είναι "όλα σε ένα". Κατά τα λοιπά, είναι εξαιρετική επιλογή).

Reaction score
4.250

Ο χωρος ειναι μικρος, το Meridian ειναι η καλη λυση αλλα και η ακριβουτσικη. Η λυση των βασεων της ATC ειναι εναλλακτικα πολυ καλη και σαφως ποιο οικονομικη. Ωστοσο για μενα η ιδανικη λυση ειναι τα επαναστατικα LIPINSKY L707A. Με τιμη στις 4.000 και ποιοτητα ηχου υπερανω καθε κριτικης.

Μειονεκτημα οτι δεν ειναι ενεργα, αυτο σημαινει οτι θα σου φυγει καποιο αξιολογο ποσο στην οδηγηση τους. Αρα ο παρονομαστης στο οικονομικο θα ειναι παρομοιος με την Meridian. Προσωπικα για τον χωρο σου νομιζει οτι θα κατσει καλυτερα το Λιπινσκυ. Κι αυτο γιατι αν καποτε πας σε μαγαλυτερο χωρο το Λιπινσκυ οσο και να φαινεται παραδοξο βγαζει περισσοτερο μπασο απο το Μεριντιαν!!

Reaction score
141
Re: Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Μάλιστα, αφού η απόσταση είναι μικρή, προτείνω εμφατικά τα ηχεία να μην είναι bass reflex (πολλώ δε μάλλον σε τόσο μικρό χώρο). Προσωπικά θα επέλεγα κάτι σαν τα ATC SCM40, συνδυασμένα να τον ολοκληρωμένο της ATC, ή κάτι ανάλογα ισχυρό, (καθ' όσον τα "40άρια" είναι 8ωμα και "85άρια", αναίσθητα δηλαδή, κάτι μάλλον αναμενόμενο για την αρχιτεκτονική τους). Ο Αούντια είναι εξαιρετικός, αλλά μικρός. Ο ASR μάλλον θα κάτσει επίσης μια χαρά. Προσωπικά -και πάλι-, προτείνω τον Yamaha S2000 ή ακόμα καλύτερα αυτόν που είναι εξαιρετικός, αλλά στα διπλά λεφτά σε σχέση με τον Yamaha (και full balanced).

(Καλό είναι να αποκλείσεις τα SCM50, προς χάριν των Meridian - κλειστά δεν είναι;- αλλά θα πρέπει να μη σε χαλάει που είναι "όλα σε ένα". Κατά τα λοιπά, είναι εξαιρετική επιλογή).
Αν δεν κάνω λάθος ο KARAN έχει γύρω στα 8000€
(και είναι full balanced)

Reaction score
3

Το οτι τα meridian ειναι ολα σε ενα δεν με ενοχλει ισως το αντιθετο μαλιστα.Ο karan οντως φαινεται σαν εξαιρετικη επιλογη αλλα κοστιζει 8000 ?Φιλε μου vastsar ta μονιτορ ηχεια τα ψιλοφοβαμε...ειναι παραπανω κλινικα απο το γουστο μου...Με τον audia flight τι ηδους ηχεια θα ηταν ιδανικα?Υπαρχουν καποιες προτασεις?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

(...) Με τον audia flight τι ηδους ηχεια θα ηταν ιδανικα?Υπαρχουν καποιες προτασεις?
Ένα ηχείο με τις αρετές του SCM40 και 5dB υψηλότερη ευαισθησία.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Προσοχή με το pmc γιατί λόγω της σχεδίασης του στις χαμηλές υπάρχει περίπτωση να φορτίζει τον χώρο σου υπερβολικά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Προσωπικα για τον χωρο σου νομιζει οτι θα κατσει καλυτερα το Λιπινσκυ. Κι αυτο γιατι αν καποτε πας σε μαγαλυτερο χωρο το Λιπινσκυ οσο και να φαινεται παραδοξο βγαζει περισσοτερο μπασο απο το Μεριντιαν!!
Βασίλη τα άκουσες κάπου;

Reaction score
3

Και επειδη δεν μπορω να παρω τα ηχεια στον χορο μου και να τα δοκιμασω μαλλον θα τα αποκλεισω....Ελα ομως που δεν ξερω και πολλα αλλα ηχεια με τις αρετες των atc και πιο ευαισθητα.Η μαλλον δεν ξερω κανενα αλλο!Μικρη εμπειρια βλεπεις...Εχετε κατι στα υποψιν?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Το lipinski αλλά το θέλει το σαμπάκι του για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Αυτά από παθητικά ηχεία.Γιατί απο ενεργά ένα κάρο!

Βρες κάπου να ακούσεις αυτά πχ.

Reaction score
4.250

Βασίλη τα άκουσες κάπου;
Εγω δεν τα ακουσα, αλλα ο Σταματακος μαλλον "την ακουσε" απ αυτα. Τοσο ενθουσιωδες αρθρο δεν εχω ξαναδιαβασει.

Το γεγονος οτι οι γνωριζοντες, συνηγορουν οτι το εν λογω ειναι μια απο τις πιο ψαγμενες σχεδιασεις ηχειου που εχουν γινει λεει πολλα. Ο Λιπινσκυ ειναι στα ηχεια οτι ο Λαμ στους ενισχυτες.

Για τον φιλο που ενδιαφερεται αξιζει να παει να τ ακουσει. Εγω σιγουρα στην εκθεση θα επιδιωξω μαζι με τα XTZ 100.49 να τ ακουσω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Bρε και εγώ την άκουσα με αυτά αλλά θέλουν το σαμπάκι τους για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.Οπότε στις χαμηλές δεν ξέρω πως τα πάει σε σχέση με το μερίντιαν(που δεν το έχω ακούσει).

Reaction score
4.250

Το lipinski αλλά το θέλει το σαμπάκι του για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
Αυτά από παθητικά ηχεία.Γιατί απο ενεργά ένα κάρο!

Βρες κάπου να ακούσεις αυτά πχ.
Γιωργο το Λιπινσκυ κατεβαινει στα 28ΗΖ οταν το Μεριντιαν 5200 παει στα 35ΗΖ. Μαλλον το δευτερο χρειαζεται το σαμπακι του! Σαμπ θελει το Λιπινσκυ οταν μπει σε μεγαλους χωρους.

Παντως παθητικο ηχειο βασης που να κατεβαινει τοσο πολυ προσωπικα δεν γνωριζω αλλο.

Reaction score
3

Την περιπτωση να κρατησω τους ενισχυτες μου αλλαζοντας τα ηχεια μου με κατι αξιολογο την συζηταμε?Η με τα ηχεια και τους ενισχυτες που αναφερουμε το αποτελεσμα θα ναι εντυπωσιακα καλυτερο?Για να αποκλυουμε μια-μια τις περιπτωσεις.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas