ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Reaction score
3
Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Ναι οντως τα pl 200 ειναι εντυπωσιακα τοσο σε ηχο οσο και σε εμφανιση και φυσικα σε ποιοτητα κατασκευης.Αυτα μαζι με τα dali και τα audio phisic ηταν τα best of των ακροασεων μου.Επειδη ακουσα τα μικρα τα pl100 με plnius νομιζω πως τα πηγαν εξαιρετικα καλα.Απλα δεν ξερω και θελω μια γνωμη.Με τον audia fliight 50 θα μπορουσαν να συνεργαστουν?Η εταιρια λεει απο 100 watt και πανω.

Reaction score
4.250

Η αληθεια ειναι οτι ο ενισχυτης σου βγαζει μονο 50 βατ. Τα ηχεια τα PL200 & Audio Physic ( προτιμω το SCORPIO), εχω την εντυπωση οτι θελουν καπως περισσοτερη δυναμη.

Δυστυχως πρεπει να τα ακουσεις με τον ενισχυτη σου για να βεβαιωθεις. Προσωπικα πιστευω οτι ο ενισχυτης σου θα τα καταφερει, αλλα δεν γινεται χωρις δοκιμη.

Μεχρι ποιο οριο οικονομικα εχεις σκοπο να κινηθεις?

Reaction score
3

Οχι ο audia flight δεν ειναι ακομα ενισχυτης μου.Απλα σκεφτομαι και ενισχυτη και ηχεια.Για ηχεια μεχρι 5-6 χιλιαρικα.

Reaction score
4.250

Οχι ο audia flight δεν ειναι ακομα ενισχυτης μου.Απλα σκεφτομαι και ενισχυτη και ηχεια.Για ηχεια μεχρι 5-6 χιλιαρικα.
Να σε προτεινω κι ενα ακομη ηχειο: VANDERSTREEN QUATRO. Ειναι οριακα στην τιμη που ψαχνεις. Εχει εκπληκτικο μπασο, αν και στον χωρο που θα το βαλεις δεν θα το χρειαστεις. H αποκριση συχνοτητων του ηχειου ειναι 24-30 +-2db!

Παρ ολο που εκ πρωτης οψεως φαινεται να χρειαζεται πολυ δυνατο ενισχυτη, ωστοσο λογω του οτι παιζει τα γουφερ με ενεργη δικη του ενισχυση (εχει μεσα ενισχυτη στα 300 βατ), αρα μενει η οδηγηση του μεσουψηλης περιοχης που πιστευω οτι ο Audio flight θα τα καταφερει.

Παντως νομιζω οτι αν το ψαξεις θα μπορεσεις να βρεις καλο ενισχυτη και πιο οικονομικο.

Reaction score
3

Πολυ ενδιαφερουσα προταση.Κοιταω και τα dali euphonia.Εχει τυχει να τα ακουσεις?

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

δυστυχώς φιλαράκι μου, δε μπορώ να σε πείσω για το οφθαλμοφανές: ένας σωστά υλοποιημένος λαμπάτος ενισχυτής, δεν ακούγεται καθόλου διαφορετικά από ένα σωστά υλοποιημένο τρανζιστοράτο ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο διακοπτικό ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο ψηφιακό, κλπ κλπ κλπ...

τι να κάνουμε, θα έχεις την "άποψή σου" πως ο τάδε ενισχυτής "πρέπει" να ακούγεται διαφορετικά από τον "δείνα", γιατί ο "τάδε" είναι λαμπάτος και ο "δείνα" είναι "μη-λαμπάτος"...

Σύμφωνα με αυτήν την "άποψή σου", είναι πάντως και το εξής "παράγωγο": συστήματα που δεν "καταδεικνύουν" διαφορές ανάμεσα σε καλώδια και πηγές, δεν είναι "σοβαρά" συστήματα. Να ξέρεις πάντως, πως το να απλοποιείς κάπχιες καταστάσεις, δεν είναι πάντα σωστό, υπάρχει περίπτωση να κάνεις και λάθος δηλαδή...

Δε πειράζει, ας έχουμε άλλες "απόψεις"... Νά'μαστε καλά και να φχαριστόμαστε τις μουσικές μας...:126:
Επειδή όμως υποστηρίζεις ότι δεν χρειάζεται πολλές φορές να ακούσεις ένα μηχάνημα αλλά να δείς μετρήσεις...χμ δηλαδή υπάρχει έστω και ένας λαμπάτος που να μετράει ακριβώς όπως ένας PWM ή D ή ψηφιακός?

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Επειδή όμως υποστηρίζεις ότι δεν χρειάζεται πολλές φορές να ακούσεις ένα μηχάνημα αλλά να δείς μετρήσεις...χμ δηλαδή υπάρχει έστω και ένας λαμπάτος που να μετράει ακριβώς όπως ένας PWM ή D ή ψηφιακός?
Δεν αποκλειεται και καλυτερα. Γιατι σου δοθηκε η εντυπωση οτι οι λαμπατοι μετρανε χειροτερα? Εξαρταται απο το μηχανημα και κατα ποσο ο κατασκευαστης το εχει περιποιηθει. Αλλωστε αν δεν κανω λαθος στις αρμονικες γενικα, τα πανε καλυτερα. Στις παραμορφωσεις απο την αλλη, ειναι πιο ευαλωτοι.

Reaction score
3

Ποια ομως απο τα OPERA GRAND CALLAS,DALI EPHONIA MS4,AUDIO PHISIC και MONITOR AUDIO θα ειναι ιδανικοτερο στον χορο μου?Ισχυει οτι αν ενα ηχειο ειναι bass reflex θελει μεγαλη αποσταση απο τον πισω τοιχο?

Reaction score
62
Θα έλεγα να δεις κι αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τιμή όμως στο Ελλάντα, μπορεί να είναι παραπάνω απ' αυτά που σκοπεύεις να διαθέσεις...

Reaction score
3

Τερατακια ειναι ε?Απο εμφανιση παντως... αλλα αυτο ερχετε σε 2η μοιρα.Υπαρχει αντιπροσωπος εδω στη σαλονικα?

Reaction score
200

Αντωνη ειναι τα SPENDOR SP100 για τον χωρο σου ειναι πολυ μεγαλα σε μικρορερα πρεπει να κοιταξεις τα SP1 η τα δικα μου τα SP2/3.
Ο αντιπροσωπος ειναι στην Αθηνα, την εχει ο Μασσελος.

Reaction score
3

Αυτο τον καιρο προσπαθω να μαθω αρκετα πραγματακια σε θεωριτικο κυριως επιπεδο,επομενως διαβαζω αρκετα πραγματακια με σκοπο να κανω την καλυτεη επιλογη ηχειων και θα ηθελα τσακαλια μου αν γινετε να με διορθωσετε η να μου πειτε αν οντως καταλαβαινω αυτα που διαβαζω η τζαμπα καιει η λαμπα...Εχουμε και λεμε λοπον

Τα ηχεια ΚΛΕΙΣΤΟΥ τυπου προσεγγιζουν την λειτουργια της αποιρης μπαφλας,δηλαδη την πληρη απομονωση της οπισθιας ακτινοβολουμενης ηχητικης ενεργειας.Στην πολυ χαμυλη περιοχη εκτελει μικροτερες μηχανικες ταλαντωσεις απο ηχεια BASS REFLEX.Επομενως μπορουν να τοποθετηθουν σε μικροτερη αποσταση απο τον πισω τοιχο σε σχεση με του ανοιχτου τυπου bass reflex,πραγμα που για μενα και τον μικρο χωρο μου ειναι κατι πολυ σημαντικο.Λοιπον ως εδω καλα?

Reaction score
3

Ευχαριστω ολους σας για της απαντησεις,τις συμβουλες και την βοηθεια σας.

Reaction score
3

Παιδια επανερχομαι μετα απο καποιο καιρο γιατι εχω σκεφτει μια αλλαγη στον χορο.Εχω πει πως ο χορος ειναι 4,15 επι 3 και τα ηχεια να μπουν στη μεγαλη διασταση του δωματιου.Αν τα τοποθετησω στην μικρη θα ειναι καλυτερα?Και μια κομα ερωτηση.Αν καποιος απο εσας εχει καποια εμπειρια απο τα ACOUSTIC ZEN ADAGIO.Θα μπορουσαν να μπουν στον χωρο μου?

Reaction score
200

Παιδια επανερχομαι μετα απο καποιο καιρο γιατι εχω σκεφτει μια αλλαγη στον χορο.Εχω πει πως ο χορος ειναι 4,15 επι 3 και τα ηχεια να μπουν στη μεγαλη διασταση του δωματιου.Αν τα τοποθετησω στην μικρη θα ειναι καλυτερα?Και μια κομα ερωτηση.Αν καποιος απο εσας εχει καποια εμπειρια απο τα ACOUSTIC ZEN ADAGIO.Θα μπορουσαν να μπουν στον χωρο μου?
Σιγουρα θα ειναι καλυτερα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas