ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

έχασες το στοίχημα.

είχε έναν τζεφ ρόλαντ με τροφοδοτικό σε δεύτερο σασσί που είχε μπαταρίες.
Έχεις δίκιο. Το έχασα το στοίχημα γιατί δεν είχα φανταστεί το μέγεθος της τραγωδίας. Καλύτερα να είχε λαμπατο προ παρά Jeff Rowland!
Και bryston τελικό να βαζατε αμφιβαλω εάν θα ακούγονταν διαφορετικός απο το λαμπατο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.477
Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

τι με λες...:140:

εννοείς πως είναι "κακά" τα "προενισχυτάκια" του τζεφ? γιατί βρε? δεν έχουν "χροιές"? :143:

Πάντως ο άτκινσον στο στερεοφιλ λέει τα καλύτερα για αυτούς, όχι πως έχει σημασία για μένα (πέρα από τις μετρήσεις του, στις οποίες δίνω σημασία), αλλά έτσι, απλά το αναφέρω...

προσωπικά, δεν έχω "άποψη" ακροάσεων σε δικό μου σύστημα από τους προ του τζεφ, διότι ποτέ δεν είχα και ποτέ δε θα έχω (ιδίως τώρα που δε μου χρειάζεται προ)... Στα "χαρτιά" πάντως, σκίζουν. :136:

τες πα, μη το ζορίζεις, γιατί από τη μια υπάρχει η δική σου αντίστοιχη "τραγωδία", κι από την άλλη έχω κι άλλα, πολλά περιστατικά παρόμοια με τον ίδιο ενισχυτή που λέω, σε μπόλικες άλλες "τραγωδίες" κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε διάφορους....

Έχασες ένα στοίχημα, πας να χάσεις κι άλλο, έτοιμος είσαι να βάλεις στοίχημα πάλι, ε? :136:

Reaction score
684

τι με λες...:140:

εννοείς πως είναι "κακά" τα "προενισχυτάκια" του τζεφ? γιατί βρε? δεν έχουν "χροιές"? :143:

Πάντως ο άτκινσον στο στερεοφιλ λέει τα καλύτερα για αυτούς, όχι πως έχει σημασία για μένα (πέρα από τις μετρήσεις του, στις οποίες δίνω σημασία), αλλά έτσι, απλά το αναφέρω...

προσωπικά, δεν έχω "άποψη" ακροάσεων σε δικό μου σύστημα από τους προ του τζεφ, διότι ποτέ δεν είχα και ποτέ δε θα έχω (ιδίως τώρα που δε μου χρειάζεται προ)... Στα "χαρτιά" πάντως, σκίζουν. :136:

τες πα, μη το ζορίζεις, γιατί από τη μια υπάρχει η δική σου αντίστοιχη "τραγωδία", κι από την άλλη έχω κι άλλα, πολλά περιστατικά παρόμοια με τον ίδιο ενισχυτή που λέω, σε μπόλικες άλλες "τραγωδίες" κόστους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε διάφορους....

Έχασες ένα στοίχημα, πας να χάσεις κι άλλο, έτοιμος είσαι να βάλεις στοίχημα πάλι, ε? :136:
Κωστα μου φερε ενα τετοιο ενισχυτη εαν κατεβεις στην Αθηνα για την εκθεση να τα παμε να τα ακουσουμε σε ενα πραγματικα σοβαρο συστημα (και φτηνοτερο απο αυτα που αναφερεις)και εκει θα ακουσουμε πραγματικα τι κανουν. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να παιζουν καλα...

Για τα jeff rowland αστα πονεμενη ιστορια για πολυ κοσμο...

Reaction score
10
Κώστα το πόσο είχε το σύστημα δεν μου λέει τίποτα, ας είχε και 1.000.000Ε. Σύστημα που δεν καταδυκνείει διαφορές ενισχυτικών (οποιονδήποτε, πόσο μάλλον λάμπα με Τ) είναι ανεπαρκές για τέτοιους είδους συγκρίσεις. Απλά πράγματα.

Reaction score
81

Φιλε Βασιλη εξαρετικα ενδιαφερουσες προτασεις και τα 2.Αν και νομιζω πως θα προτιμουσα τα μεγαλα.Η μηπως θα ναι μεγαλα για τον χορο τον 4 επι 3?Εδω στην Σαλονικη υπαρχει καταστημα για ακροαση?Και απο τιμουλες?

Τα συγκεκριμένα ηχεία θα είναι διαθέσιμα προς επίδειξη περίπου στις 15 Οκτωμβρίου.

Στην Θεσσαλονίκη μπορείς να τα ακούσεις στίς εγκαταστάσεις της εταιρείας ( ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ) στο Νέο Ρύσιο.

Για τον συγκεκριμένο χώρο θεωρώ πιό κατάλληλη λύση τα 805D.

Στοιχεία επικοινωνίας θα λάβεις μέσω pm.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.477
Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Κώστα το πόσο είχε το σύστημα δεν μου λέει τίποτα, ας είχε και 1.000.000Ε. Σύστημα που δεν καταδυκνείει διαφορές ενισχυτικών (οποιονδήποτε, πόσο μάλλον λάμπα με Τ) είναι ανεπαρκές για τέτοιους είδους συγκρίσεις. Απλά πράγματα.
δυστυχώς φιλαράκι μου, δε μπορώ να σε πείσω για το οφθαλμοφανές: ένας σωστά υλοποιημένος λαμπάτος ενισχυτής, δεν ακούγεται καθόλου διαφορετικά από ένα σωστά υλοποιημένο τρανζιστοράτο ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο διακοπτικό ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο ψηφιακό, κλπ κλπ κλπ...

τι να κάνουμε, θα έχεις την "άποψή σου" πως ο τάδε ενισχυτής "πρέπει" να ακούγεται διαφορετικά από τον "δείνα", γιατί ο "τάδε" είναι λαμπάτος και ο "δείνα" είναι "μη-λαμπάτος"...

Σύμφωνα με αυτήν την "άποψή σου", είναι πάντως και το εξής "παράγωγο": συστήματα που δεν "καταδεικνύουν" διαφορές ανάμεσα σε καλώδια και πηγές, δεν είναι "σοβαρά" συστήματα. Να ξέρεις πάντως, πως το να απλοποιείς κάπχιες καταστάσεις, δεν είναι πάντα σωστό, υπάρχει περίπτωση να κάνεις και λάθος δηλαδή...

Δε πειράζει, ας έχουμε άλλες "απόψεις"... Νά'μαστε καλά και να φχαριστόμαστε τις μουσικές μας...:126:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

τι να κάνουμε, θα έχεις την "άποψή σου" πως ο τάδε ενισχυτής "πρέπει" να ακούγεται διαφορετικά από τον "δείνα", γιατί ο "τάδε" είναι λαμπάτος και ο "δείνα" είναι "μη-λαμπάτος"...

Σύμφωνα με αυτήν την "άποψή σου", είναι πάντως και το εξής "παράγωγο": συστήματα που δεν "καταδεικνύουν" διαφορές ανάμεσα σε καλώδια και πηγές, δεν είναι "σοβαρά" συστήματα. Να ξέρεις πάντως, πως το να απλοποιείς κάπχιες καταστάσεις, δεν είναι πάντα σωστό, υπάρχει περίπτωση να κάνεις και λάθος δηλαδή...
Κάτσε ρε φίλε, και εσύ την άποψη σου δεν μας λες.? Η άποψή σου λοιπόν είναι ότι ακούγοντας τα δεν είχαν διαφορές, σε ένα κατά την απόψη σου κορυφαίο σύστημα.

Επαναλαμβάνω, το ότι εσύ δεν άκουσες διαφορές σε ένα ενισχυτικό Τ και ένα λαμπάτο με 211 σε ένα σύστημα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για εμάς τους υπόλοιπους. :126:

Κατα τα άλλα εννοείται πως για το hobby μας μιλάμε...:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.477

τυγχάνει πάντως να έχω ακούσει σε αρκετά κορυφαία συστήματα τον εν λόγω ενισχυτή να μη διαφοροποιείται σχεδόν καθόλου από κάποιες άριστες ενισχυτικές υλοποιήσεις.

Στο εν λόγω σύστημα, υπήρξε μια μικρή διαφορά υπερ του "Τ", που αφορούσε ελάχιστα πιο εκτεταμμένα πρίμα, λίγο καλύτερο έλεγχο στα μπάσα, και λίγο μεγαλύτερο βάθος στη μουσική σκηνή. Οι διαφορές πάντως ήταν τόσο μικρές, που μόνο "εξασκημένα" αυτιά θα μπορούσαν να τις "πιάσουν", αφού τις "ψάξουν" για να τις "εντοπίσουν"... Για οποιονδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο με άριστη ακοή, δε θα υπήρχε διαφορά.

Περιττό να πω πως στο συγκεκριμένο σύστημα ο ήχος είναι άριστος, με εξαιρετικά δυναμικά, πλούσια ανάλυση και ατελείωτη λεπτομέρεια, σαφή εικόνα με πλήρεις διαστάσεις, αλλά και με πλούσια και αληθοφανή ηχοχρώματα (δη "χροιές")...

Να συμπληρώσω πως ο εν λόγω "λαμπάτος" είναι ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος, αν θυμάμαι καλά στα 400 βατ στα 8ωμ.

Reaction score
684
Απάντηση: Re: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

δυστυχώς φιλαράκι μου, δε μπορώ να σε πείσω για το οφθαλμοφανές: ένας σωστά υλοποιημένος λαμπάτος ενισχυτής, δεν ακούγεται καθόλου διαφορετικά από ένα σωστά υλοποιημένο τρανζιστοράτο ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο διακοπτικό ή από ένα σωστά σωστά υλοποιημένο ψηφιακό, κλπ κλπ κλπ...
φανταζομαι θα εχουν και παρομοιες μετρησεις αφου ακουγονται το ιδιο...

Reaction score
3

Μολις επεστρεψα απο Αθηνα.Εκρινα καλο να ακουσω ορισμενα πραγματακια (οχι ολα οσα ηθελα βεβαια) και το εκανα.Ακουσα λοιπον τα παρακατω

1)AUDIO PHISIC TEMPO με τον ολοκληρωμενο της CHORD 2650
2)SONICS ALLEGRIA S1 με προ τον CHORD CPA 2500 και τελικο τον CHORD SPM 1050
3)DALI EUPHONIA MS4 με προ τον PLINIUS M8 και τελικο τον PLINIUS P10
4)OPERA GRAND CALLAS με προ τον PLINIUS M8 και τελικο τον PLINIUS P10
5)ATC 40 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
6)KEF XQ 40 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
7)MONITOR AUDIO PL 100 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
8)MONITOR AUDIO PL 200 με τον audio note oto

Αυτα που δεν μου αρεσαν ηταν κυριως τα kef αλλα και τα atc
Αυτα που μου καναν ευχαριστη εντυπωση ηταν τα DALI,τα MONITOR, τα AUDIO PHISIC και αρκετα τα OPERA.
Τα SONICS ναι μεν ειναι πολυ καλα αλλα δεν ξερω αν αξιζουν τα χρηματα τους.

Απο ενισχυτικα μου φανηκαν ολα ΙΔΙΑ εκτως απο μικροδιαφορες οταν αντι για ολοκληρωμενο επαιζε σετ προ-τελικου και φυσικα την ισχυ του καθε μηχανηματος.Ακομα
και το δικο μου σετ προ densen και μονομπλοκ audiolab νομιζω πως δεν υστερει ιδιατερα σε καποιον τομεα.

Και θελω να ρωτησω κατι.Φταιω εγω που δεν μπορω να καταλαβω τις ΜΑΓΙΚΕΣ χροιες?Την ΠΕΛΩΡΙΑ στερεοφωνικη εικονα και την ΚΡΥΣΤΑΛΙNH αναλυση?
Μου χρειαζεται καποια ειδικη ακουστικη εκπαιδευση ωστε και γω να καταλαβω αυτες τις διαφορες και να μπορω να συμετεχω με θερμη και παθος σε συζητησεις υπερ η κατα του ταδε μηχανηματος?
Η μηπως να τα παρατησω και να ασχοληθω με το ψαρεμα που και κει η καλυτερη μου ψαρια ειναι μεχρι τωρα ενα γοβιουδακι και 2 σπαρακια?

Αυτα αφορουν τα ενισχυτικα,στα ηχεια οντως υπαρχουν διαφορες ακουστες και εμφανεις.
Με συγχωρειτε αν σας κουρασα και σας ευχαριστω απο τωρα για οποιαδηποτε συζητηση και γνωμη περι των ηχειων που ανεφερα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

(...)

Και θελω να ρωτησω κατι.Φταιω εγω που δεν μπορω να καταλαβω τις ΜΑΓΙΚΕΣ χροιες?Την ΠΕΛΩΡΙΑ στερεοφωνικη εικονα και την ΚΡΥΣΤΑΛΙNH αναλυση?

Μου χρειαζεται καποια ειδικη ακουστικη εκπαιδευση ωστε και γω να καταλαβω αυτες τις διαφορες και να μπορω να συμετεχω με θερμη και παθος σε συζητησεις υπερ η κατα του ταδε μηχανηματος?

(...)
Όχι, χρειάζεσαι τις κατάλληλες ηχογραφήσεις. Άμα κρίνεις ακούγοντας ηχογραφήσεις σε μαύρα χάλια σαν το Money for nothing (Θεέ μου, το είδα κι αυτό στη ζωή μου...), τί περιμένεις να ακούσεις δηλαδή; (Μην ανησυχείς, είσαι υγιέστατος, όχι μόνο στην ακοή).

Βέβαια, παίζει και η λύση να μην ακούς τίποτα, και να λες ότι ακούς, έτσι για να γίνεται κουβέντα και "να έχεις άποψη".

Reaction score
200

Να σου πω την αληθεια δεν εισαι εξω απο αυτα που γραφεις.
Αν ακουγες καποιο λαμπατο ενισχυτη πιστευω τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα.
Ισως και καποια αλλα ηχεια.

Reaction score
3

Εκανα πραγματικα ενα μεγαλο λαθος.Δεν πηρα μαζι μου κανενα δικο μου cd.Κωστα τo να λες την αποψη σου ειναι σωστο και πολυ πολυ θεμιτο.Κακο ειναι να προσπαθεις να την επιβαλεις στον αλλο (απο τα μεγαλυτερα χαρακτηριστικα του Ελληνα).Ετσι αποπροσανατολιζεις τον κοσμο θεμιτα η αθεμιτα.Δεν μπορει να ημαστε ολοι μεντορες και φωτεινοι παντογνωστες.

Σακη αν θες πες μου τι εχεις υποψιν.

Reaction score
200

Aπο ηχεια spendor sp2/3
Eνισχυτικα Τσακιριδη
Αν θελεις ειμαι 80χιλιομετρα απο Θεσ/νικη ελα να τα ακουσεις αν και ο χρονος μου ειναι περιορισμενος (πολλα τα παιδια)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

Εκανα πραγματικα ενα μεγαλο λαθος.Δεν πηρα μαζι μου κανενα δικο μου cd.Κωστα τo να λες την αποψη σου ειναι σωστο και πολυ πολυ θεμιτο.Κακο ειναι να προσπαθεις να την επιβαλεις στον αλλο (απο τα μεγαλυτερα χαρακτηριστικα του Ελληνα).Ετσι αποπροσανατολιζεις τον κοσμο θεμιτα η αθεμιτα.Δεν μπορει να ημαστε ολοι μεντορες και φωτεινοι παντογνωστες.

Σακη αν θες πες μου τι εχεις υποψιν.
Ε! Δε βαριέσαι καημένε, τη ρετσινιά του παντογνωτέτοιου που επιβάλλει την άποψή του την έχω συνηθίσει. Πάνε δέκα χρόνια πχια! (Τον επόμενο μήνα κλείνω 10 χρόνια από τότενες που γράφτηκα στο avforum.gr).

Reaction score
3

Κωστα σε θεωρω εξαιρετικα ευφυη ανθρωπο ασχετα αν σε γνωριζω μονο απο τα κειμενα και τισ απαντησεις σου.Φυσικα θα καταλαβες πως αν και χρησιμοποιω 2ο ενικο δεν ενοω εσενα.Εχω κανει καποιες ερωτησεις εδω και ησουν απο τους πρωτους που μου απαντησαν και με συμβουλεψαν απλα απο το φιλοτιμο τους να βοηθησουν εναν Αντωνη απο την Σαλονικη που μπορει να μην ειναι Αντωνης και να ναι απο την Τσαγκαραδα της Αυστριας.

Reaction score
249

Κωστα το money for nothing αν εννοεις των dire straits, μαλλον σε cd γιατι το εχω σε δισκο και μονο κακη ηχογραφηση δεν φαινεται να εχει
Και μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις
αν σε ενα λαμπατο σωστο με καλες μετρησεις ενισχυτη αλλαξουμε τις λαμπες με αλλη μαρκα θα αλλαξουν και οι μετρησεις του;
Γιατι ο ηχος σιγουρα αλλαζει και μιλαω για σωστες λαμπες
Επισης οσοι εχουν εμπειρια ζωντανου ακουστικου ηχου δε νομιζω να λενε οτι δεν ακουγεται σωστα ο ηχος
Αν σε καλο χωρο αυτο που ακους δε σου παει στο αυτι, οπως ο ζωντανος ηχος αλλα μετραει καλα, μπορεις να δεχθεις οτι το συστημα παιζει σαν αληθινο;
Τριτο και τελευταιο
Αναμεσα σε δυο ακροατες ενας 40+ και ενας 25-29 ποιος ειναι πιθανοτερο να ακουει καλυτερα και μιλαμε για τεραστια διαφορα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104

1. Ναι, οι μετρήσεις θα αλλάξουν. Αλλάζοντας λάμπες, αλλάζεις ενισχυτή.

2. Οι μετρήσεις είναι αρνητικό κριτήριο, όχι θετικό. Και ο OPA627 μετράει άριστα, αλλά δεν ακούγεται καλά.

3. Εξαρτάται από το εργασιακό και βιοτικό τους ακουστικό σχήμα. Ένας 20άρης που δουλεύει γκαρσόνι σε κλαμπ ή μπουζουξίδικο, απλώς, δεν ακούει.

(Το Brothers in arms έχει τα χάλια του, και δεν φταίει γι' αυτό ο Ludwig. Φταίνε οι παραγωγοί. Ψάξε να βρεις ποιοι είναι αυτοί που έκαναν παραγωγή στα δύο προηγούμενά τους, και ίσως συμπληρώσεις το παζλ. Αν το συγκρίνεις με το Communiqué και σου ακούγεται καλύτερο, τί να πω. Μπορεί να έχω λαλήσει εγώ, δεν αποκλείεται).

Reaction score
249

Εχω και τα 5 πρωτα αλμπουμ σε ελληνικη εκτυπωση βινυλιου.Τα πρωτα τρια, εχουν την ιδια πανω κατω ποιοτητα, αυξημενο φυσημα προφανως λογω χαμηλοτερης σταθμης εγγραφης, μπασσα μαλακα οχι πολλα πριμα. Τα αλλα δυο το love over gold και το brothers in arms εχουν παρομοια εγγραφη μεταξυ τους που τη χαρακτηριζουν τα σφιχτα εκτεταμενα μπασσα και καθαρα πριμα, φανερα δυνατοτερη εγγραφη σε σταθμη, που ομως δεν παραμορφωνει πουθενα-ηχος που θυμιζει ξενες εκτυπωσεις. (εκτυπωσεις 84-85)

Οταν λεω για δυο μη συνομηλικους ακροατες, εννοω ανθρωπους που ασχολουνται με το hi fi, υγιεις μη φανατικους

Reaction score
4.250

Μολις επεστρεψα απο Αθηνα.Εκρινα καλο να ακουσω ορισμενα πραγματακια (οχι ολα οσα ηθελα βεβαια) και το εκανα.Ακουσα λοιπον τα παρακατω

1)AUDIO PHISIC TEMPO με τον ολοκληρωμενο της CHORD 2650
2)SONICS ALLEGRIA S1 με προ τον CHORD CPA 2500 και τελικο τον CHORD SPM 1050
3)DALI EUPHONIA MS4 με προ τον PLINIUS M8 και τελικο τον PLINIUS P10
4)OPERA GRAND CALLAS με προ τον PLINIUS M8 και τελικο τον PLINIUS P10
5)ATC 40 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
6)KEF XQ 40 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
7)MONITOR AUDIO PL 100 με τον ολοκληρωμενο PLINUS 9200
8)MONITOR AUDIO PL 200 με τον audio note oto

Αυτα που δεν μου αρεσαν ηταν κυριως τα kef αλλα και τα atc
Αυτα που μου καναν ευχαριστη εντυπωση ηταν τα DALI,τα MONITOR, τα AUDIO PHISIC και αρκετα τα OPERA.
Τα SONICS ναι μεν ειναι πολυ καλα αλλα δεν ξερω αν αξιζουν τα χρηματα τους.

Απο ενισχυτικα μου φανηκαν ολα ΙΔΙΑ εκτως απο μικροδιαφορες οταν αντι για ολοκληρωμενο επαιζε σετ προ-τελικου και φυσικα την ισχυ του καθε μηχανηματος.Ακομα
και το δικο μου σετ προ densen και μονομπλοκ audiolab νομιζω πως δεν υστερει ιδιατερα σε καποιον τομεα.

Η μηπως να τα παρατησω και να ασχοληθω με το ψαρεμα που και κει η καλυτερη μου ψαρια ειναι μεχρι τωρα ενα γοβιουδακι και 2 σπαρακια?

Αυτα αφορουν τα ενισχυτικα,στα ηχεια οντως υπαρχουν διαφορες ακουστες και εμφανεις.
Με συγχωρειτε αν σας κουρασα και σας ευχαριστω απο τωρα για οποιαδηποτε συζητηση και γνωμη περι των ηχειων που ανεφερα.
To PL200 δεν σου εκανε καποιο κλιικ παραπανω? Βεβαια να πω την αληθεια τον ενισχυτη δεν τον γνωριζω

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas