ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Γιωργο το Λιπινσκυ κατεβαινει στα 28ΗΖ οταν το Μεριντιαν 5200 παει στα 35ΗΖ. Μαλλον το δευτερο χρειαζεται το σαμπακι του! Σαμπ θελει το Λιπινσκυ οταν μπει σε μεγαλους χωρους.

Παντως παθητικο ηχειο βασης που να κατεβαινει τοσο πολυ προσωπικα δεν γνωριζω αλλο.
Θα τα πούμε απο κοντά..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Παντως κ λογο χωρου πανω απ ολα θα σκεφτομουν σοβαρα για το Sonus Faber Cremona M.Το ακουσα κι επαθα πλακα! Φανταστικο κ μουσικοτατο ηχειο βασης, οτι πρεπει για το τμ.Ημουν ετοιμος να το αγορασα προπερσι.

Reaction score
5.614
Με Audia Flight 50 τα ATC SCM40 θα παίξουν εξαιρετικά, τα οδηγεί άνετα.

Κι εγώ με 2x50 τάξης Α τα οδηγώ τα δικά μου (Clearaudio Balance pre/amp).

Reaction score
33
Παντως κ λογο χωρου πανω απ ολα θα σκεφτομουν σοβαρα για το Sonus Faber Cremona M.Το ακουσα κι επαθα πλακα! Φανταστικο κ μουσικοτατο ηχειο βασης, οτι πρεπει για το τμ.Ημουν ετοιμος να το αγορασα προπερσι.
Μάλλον εννοείς το Auditor M που είναι βάσης.

Πάντως και τα δύο (cremona ή auditor) είναι εξαιρετικά, πολύ καλή πρόταση! :444:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.506

αν πας σε ATC, πάρτα ενεργά.

Αν πας σε λιπίνσκι, πάρτα με τον ενισχυτή τους.

αν πας σε μερίντιαν, θα σε ζηλεύουμε όλοι.

αυτά....

Reaction score
124

Ο χώρος σου είναι μικρός. Θα έλεγα να ξεχάσεις τα ηχεία δαπέδου ιδιαιτέρως άν είναι τυπικός χώρος (διαμέρισμα) χωρίς ακουστική "φροντίδα". Άκουσε κάποιο Harbeth από τα SHL5 ή 7es-3, (παίζουν άριστα σε πολύ χαμηλές εντάσεις σε τυπικούς οικιακούς χώρους), κράτα τα ενισχυτικά σου και αγόρασε μπόλικους δίσκους με τα υπόλοιπα να το ευχαριστηθείς δεόντως. Άν όμως θέλεις οπωσδήποτε να διώξεις και τα ενισχυτικά, τα ΝΑΙΜ με τα Harbeth είναι εξαίρετος συνδιασμός.

Reaction score
498
Καταρχήν ότι γράφω με επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω τί μουσική σου αρέσει και πώς σου αρέσει να ακούς γενικότερα..

Vienna Acoustics & Meridian ηχεία δεν έχει τύχει να ακούσω.Ειδικά για τα δεύτερα θα ήθελα πολύ να πάρω μια ιδέα.

Για τέτοιο χώρο θα έπαιρνα τα ATC SCM 40 σαν ηχείο και θα τα δοκίμαζα αρχικά με τα ενισχυτικά που έχεις να δεις πώς πάει.Ο ενισχυτής της ATC είναι άριστο ταίρι για αυτά.Από εκεί και πέρα βλέπεις..Θα ξεκινούσα από τα 150 watt και πάνω αν ήμουνα εγώ για εύρεση άλλου ενισχυτή,αλλά εάν δεν ακούς σε μεγάλες στάθμες και με λιγότερα παίζουν καλά.Τα συγκεκριμένα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο φορτίο.

Τα 50ρια θα τα έπαιρνα μόνο ενεργά αλλά δεν νομίζω να παίξουνε καλά σε αυτό τον χώρο.Βέβαια είναι καλύτερο ηχείο από το 40ρι..

Reaction score
7

Καλησπέρα και από μένα.Φίλε antonisthes εδώ και 6 μήνες και κάτι είμαι κάτοχος των ATC SCM 40.Καταπληκτικό ηχείο.Τα οδηγώ με pre QUAD 99 και τελικό QUAD 909 (2X140) στα 8 ohm.Είτε παίζουν χαμηλά είτε δυνατά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και σε μεγαλύτερο χώρο από το δικό σου.Σημειώνω ότι τα ενισχυτικά τα είχα πριν αγοράσω τα ηχεία.Φυσικά δεν τα έχω ακούσει με άλλα ενισχυτικά αλλά από τα γραφόμενα των μελλών σηκώνουν τρελές αναβαθμίσεις για το μέλλον.
Υ.Γ.Περιμένω το φίλο και συμπολίτη sakis65 που είναι λάτρης της λάμπας και των spendor για ακρόαση και εντυπώσεις.

Reaction score
3

Καραρχην παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις σας και με συγχωρειτε που απανταω τετοιες ωρες ειναι λογο δουλειας..Τα meridian θα παω να τα ακουσω σιγουρα.Ειναι στις πρωτες μου επιλογες αν και αλμυρουτσικα.Απ μουσικη ακουω οτιδιποτε εκτως απο ηλεκτρονικη,ποπ και rnb και συνηθως σε μετριες σταθμες.Ενεργο atc σαν τα SCM20SL AT η σαν τα SCM50SL AT?Ξερε καποιος τι περιπου τιμες εχουν?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Καραρχην παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις σας και με συγχωρειτε που απανταω τετοιες ωρες ειναι λογο δουλειας..Τα meridian θα παω να τα ακουσω σιγουρα.Ειναι στις πρωτες μου επιλογες αν και αλμυρουτσικα.Απ μουσικη ακουω οτιδιποτε εκτως απο ηλεκτρονικη,ποπ και rnb και συνηθως σε μετριες σταθμες.Ενεργο atc σαν τα SCM20SL AT η σαν τα SCM50SL AT?Ξερε καποιος τι περιπου τιμες εχουν?
Οι τιμές μετρητοίς για φινίρισμα walnut & cherry.
ATC SCM20SL AT = 6300
ATC SCM50SL AT = 9900

Reaction score
3

Σε ευχαριστω για τις τιμουλες.Νομιζω παντως πως τα 50 εινα τεραστια γα τον χωρο μου.Καλυτερα τα μικρα.Θα χρειαστουν μονο μια πηγη καιι ενας προενισχυτης?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Σε ευχαριστω για τις τιμουλες.Νομιζω παντως πως τα 50 εινα τεραστια γα τον χωρο μου.Καλυτερα τα μικρα.Θα χρειαστουν μονο μια πηγη καιι ενας προενισχυτης?
Αρκετά 50αρια έχουν μπει σε μικρούς χώρους, ειδικά τα βάσης. Κι αυτό γιατί, όπως όλα τα ATC, είναι κομμένα σχετικά ψηλά, με over dumped μπάσο, και δεν ενεργοποιούν τους χώρους ιδιαίτερα.
http://www.atcloudspeakers.co.uk/scm50.php

Reaction score
81

antonisthes,

Τα B&W 803S τα οποία αναφέρεις στην λίστα των ηχείων δεν παράγονται πλέον.

Εφ΄όσον ενδιαφέρεσαι για ηχεία της B&W, θα συνιστούσα τα 804D και κυρίως τα 805D.

Reaction score
3

Φιλε Βασιλη εξαρετικα ενδιαφερουσες προτασεις και τα 2.Αν και νομιζω πως θα προτιμουσα τα μεγαλα.Η μηπως θα ναι μεγαλα για τον χορο τον 4 επι 3?Εδω στην Σαλονικη υπαρχει καταστημα για ακροαση?Και απο τιμουλες?

D

Deleted member 23222

Guest

Το οτι τα meridian ειναι ολα σε ενα δεν με ενοχλει ισως το αντιθετο μαλιστα.Ο karan οντως φαινεται σαν εξαιρετικη επιλογη αλλα κοστιζει 8000 ?Φιλε μου vastsar ta μονιτορ ηχεια τα ψιλοφοβαμε...ειναι παραπανω κλινικα απο το γουστο μου...Με τον audia flight τι ηδους ηχεια θα ηταν ιδανικα?Υπαρχουν καποιες προτασεις?
Eναλλακτικά του audia flight και εφόσον δεν σε ενδιαφέρουν φίρμες για κοίτα εδώ... τα αξίζουν τα λεφτά τους μέχρι ευρώ...

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ...

Αρκετά 50αρια έχουν μπει σε μικρούς χώρους, ειδικά τα βάσης. Κι αυτό γιατί, όπως όλα τα ATC, είναι κομμένα σχετικά ψηλά, με over dumped μπάσο, και δεν ενεργοποιούν τους χώρους ιδιαίτερα.
http://www.atcloudspeakers.co.uk/scm50.php
Σωστά...

D

Deleted member 23222

Guest

Και...τώρα αν αποφασίσεις με τόσες γνώμες χαιρέτα μου την ...πλατανιά...:142:

Reaction score
968
Ενδιαφέρον! Σε ένα χώρο 3x4 να βάλεις αυτά τα καταπληκτικά πανέμορφα δίμετρα ηχεία :111:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas