ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΩΜΟΣ

Reaction score
92
Καλησπερα
Εχω ενα απίστευτο προβλημα.
Μου καηκε το κλιματιστικο και λογο άφραγκιας μου χαρησε ενα φιλος ενα 12αρι ON-OFF. Το εβαλα απο τον Ιουνη. Μια χαρα. Πριν λιγο καιρο πηρα ένα καινούργιο PC και ενα DAC της ifi. Το zen air dac συγκεκριμενα. Το οποίο το εχω βαλει με το external power supply του
Ακουστε τωρα τι γινεται. Οταν ακουω απο το DAC και ανοιξω το κλιματιστικο απο σβυστο τελείως. Ολα καλα. Μολις πιασει θερμοκρασια και κοψει κοβει τον ήχο απο το DAC. Μολις κλεισω τον player και να τον ξανανοιξω γιστι αλλιως δε ξαναπαιζει. Πιανει παλι θερμοκρασια το κλιματιστικο και ξαναπερνει μπρος. Ακαριαία παλι χανει τον ηχο. Προαοχη δε σβυνει κτλ απλα χανει τον ηχο. Αμα βοηθαει και αυτο, χανει τον ηχο ακαριαία μολις ακουστει και το ρελε του μηχανηματος. Ειτε περνει ειτε σβυνει. Με κλειστο το κλιματιστικο κανενα πρόβλημα. Να βοηθήσω και αλλο, το PC και το DAC ειναι στην ιδια πριζα. Το κλιματιατικο ειναι σε αλλη πριζα αλλα στην ιδια ασφαλεια στο δωματιο. Παω για εξορκισμό; καμια ιδεα κανεις;
Ευχαριστώ

Reaction score
92
Δεν ειναι ρε συ ηλεκτρολογικο με την εννοια που λες... Και μια παραμετρο που ξεχασα. Στο PC ειχα βαλει το πιο φθηνό HDMI του κοσμου. Και περα απο το DAC μου μαυρίζε η οθόνη. Ακαριαία και μαζι με το DAC. Αυτο μολις πηρα ενα ακριβό πιστοποιημενο καλωδιο λύθηκε

Reaction score
92
Bad taste of humor φιλε...
ΓΤΠ θα ελεγα
Αλλα βαθύτερα εννοούσα δεν ειναι καποια βλαβη ας πουμε αλλα παρεμβολή κτλ κτλ.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359
Δεν ειναι ρε συ ηλεκτρολογικο με την εννοια που λες... Και μια παραμετρο που ξεχασα. Στο PC ειχα βαλει το πιο φθηνό HDMI του κοσμου. Και περα απο το DAC μου μαυρίζε η οθόνη. Ακαριαία και μαζι με το DAC. Αυτο μολις πηρα ενα ακριβό πιστοποιημενο καλωδιο λύθηκε
Ωχ, αγγίζεις ευαίσθητο θέμα (καλώδια). Λογικά αν ήταν ηλεκτρολογικό θα έπεφτε η ασφάλεια ή κάτι τέτοιο (όπως συνέβη σε μένα που άλλαξα μέχρι και ρελέ αφού υπήρχε ηλεκτρολογικό λάθος εξαρχής στον πίνακα). Εννοείς μήπως ότι έχει να κάνει με ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή; Κι αυτό το πρόβλημα είχα με το ψυγείο που όποτε το μοτέρ του έκανε ένα θόρυβο σαν να παίρνει μπρος ο ήχος (από στριμερ) χανόταν στιγμιαία.

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359
Ε ναι βρε Kazdem. Σωστα τοποθετήθηκες.και πως το ελυσες;
Ανετρεξα στο θέμα που είχα ανοίξει για να θυμηθώ. Lab12 Gordian power conditioner.

gid

Reaction score
10.201
Εννοείς μήπως ότι έχει να κάνει με ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή; Κι αυτό το πρόβλημα είχα με το ψυγείο που όποτε το μοτέρ του έκανε ένα θόρυβο σαν να παίρνει μπρος ο ήχος (από στριμερ) χανόταν στιγμιαία.
Αυτό δεν είναι ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή αλλά το (πολύ υψηλό) ρεύμα εκκίνησης του μοτέρ που διαρκεί ελάχιστα.

Reaction score
92
Ωραιος Κεζδεμ. Tnx.
Δεν εχω δυνατοτητα οικονομική για φιλτρα κτλ. Θα τραβηξω μια μπαλαντεζα αυριο στο κλιμα να το βαλω σε πριζα απο αλλη ασφαλεια. Μπας και....

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
359
Ωραιος Κεζδεμ. Tnx.
Δεν εχω δυνατοτητα οικονομική για φιλτρα κτλ. Θα τραβηξω μια μπαλαντεζα αυριο στο κλιμα να το βαλω σε πριζα απο αλλη ασφαλεια. Μπας και....
Είχα ξεκινήσει να στο γράφω κι αυτό, το πιστεύεις;

Reaction score
23.313
Καλησπερα
Εχω ενα απίστευτο προβλημα.
Μου καηκε το κλιματιστικο και λογο άφραγκιας μου χαρησε ενα φιλος ενα 12αρι ON-OFF. Το εβαλα απο τον Ιουνη. Μια χαρα. Πριν λιγο καιρο πηρα ένα καινούργιο PC και ενα DAC της ifi. Το zen air dac συγκεκριμενα. Το οποίο το εχω βαλει με το external power supply του
Ακουστε τωρα τι γινεται. Οταν ακουω απο το DAC και ανοιξω το κλιματιστικο απο σβυστο τελείως. Ολα καλα. Μολις πιασει θερμοκρασια και κοψει κοβει τον ήχο απο το DAC. Μολις κλεισω τον player και να τον ξανανοιξω γιστι αλλιως δε ξαναπαιζει. Πιανει παλι θερμοκρασια το κλιματιστικο και ξαναπερνει μπρος. Ακαριαία παλι χανει τον ηχο. Προαοχη δε σβυνει κτλ απλα χανει τον ηχο. Αμα βοηθαει και αυτο, χανει τον ηχο ακαριαία μολις ακουστει και το ρελε του μηχανηματος. Ειτε περνει ειτε σβυνει. Με κλειστο το κλιματιστικο κανενα πρόβλημα. Να βοηθήσω και αλλο, το PC και το DAC ειναι στην ιδια πριζα. Το κλιματιατικο ειναι σε αλλη πριζα αλλα στην ιδια ασφαλεια στο δωματιο. Παω για εξορκισμό; καμια ιδεα κανεις;
Ευχαριστώ
Ηλεκτρική παρεμβολή απο voltage spike. Τo κλιματιστικό σου έχει κακή τροφοδοσία και όταν κόβει ο συμπιεστής προκαλείται αποτομη αλλαγη τάσης και το dac χάνει το συγχρονισμό του με το pc. Βάλε το dac σε μια πρίζα που δεν είναι στην ίδια ασφάλεια. Δοκιμασε μια άλλη πρίζα με μια προέκταση καλωδίου να δεις εάν λυθεί το πρόβλημα. Ή δοκίμασε ένα πολυπριζο με προστασία απο υπερτάσεις (surge protection) πάλι στο dac να δεις εάν κάνει κάτι.

Reaction score
92
Ευχαριστώ παιδιά για τις οδηγίες. Θα δοκιμάσω αυριο και θα απαντησω. Ειναι σε πολυπριζο ασφαλειας ηδη....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988