Αγαπητε κυριε Κογια...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Δεν μπορούν όλα τα όργανα να ακουστούν ασύνδετα σε ενισχυτικό. Για παράδειγμα η ηλεκτρική κιθάρα ή το μπάσο δεν έχουν αρκετό όγκο.
Μιλάω για κλασσικές ορχήστρες

Αντε να τα βγάλει αυτά η λαμπίτσα... :142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Μιλάω για κλασσικές ορχήστρες

Αντε να τα βγάλει αυτά η λαμπίτσα... :142:
Σε κλασσικές ορχήστρες ο όγκος προέρχεται από τον αριθμό των οργάνων, τη θέση τους και την ενίσχυση της αίθουσας. Κάτι σαν κόρνα να πούμε...(ερε γλέντια) :128::128::128:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πέτρο, σου αρέσουν βλέπω τα μεγάλα... ΣΤΟΜΑΤΑ!!!

Κι εμένα, αλλά για άλλη δουλειά...

Reaction score
8
Απάντηση: Αγαπητε κυριε Κογια...

γιατι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, γεννιοντουσαν μεσα του καποια περιεργα συναισθηματα ελευθεριας που δεν συμβιβαζονταν με καποια απο τα πρεπει της συγχρονης κοινωνιας οπως τις ακριβες κολωνιες και την υποχρεωτικη ενδυση η συμπεριφορα συμφωνα με καποιους υποχρεωτικους κανονες. Ετσι παντα μου αρεσαν τα γυμνα αμακιγιαριστα σωματα με τις φυσικες μυρουδιες - ποτε δεν συχαθηκα την φυσικη μυρουδια της γυναικας - οι γρηγορες μηχανες αντι για τα γρηγορα αυτοκινητα, τα ιστιοπλοικα αντι για τα τυροκομικα - θαλαμηγους - οπως τα λεμε εμεις οι ιστιοπλοοι, τα ρεμπεταδικα, αντι για τα σκυλαδικα κεντρα πολιτισμου, οι ψησταριες αντι για τα εστιατορια και οι ροκ συναυλιες αντι για τα μεγαρα. Διαφορετικοι κοσμοι που οταν αλληλοσυναντιομαστε αμφιγελαμε συγκαταβατικα ο ενας στον αλλο και προσπερναμε γρηγορα με τελειως διαφορετικη αντιληψη αυτου του κοσμου.
Αν ακουω κλασσικη, ναι οταν ειμαι μονος μου και καλω στην μνημη ολους τους παλιους φιλους, που απο καιρο εχουν παρει αλλους δρομους να μου κανουν παρεα και γελω με αυτους που πιστευουν οτι το πανακριβο συστημα τους μπορει να αναπαραγει σωστα ενα τετοιο εργο. Ισως κανενα κουαρτετο και αυτο με πολυ ονειροποληση. Για αυτο λαμπα ροκ και μεβρανη.
Τελικα ειναι αυτο το περιεργο συναισθημα που ολοι αναφερουν ως ηλιοβασιλεμα αλλα κλεισμενοι μεσα στα ερκοντισιονατα κουτακια τους, ποτε δεν θα νοιωσουν την μυρουδια αυτου του κοσμου. Και τελικα αυτες οι μυρουδιες ειναι που σε κανουν να ζεις και να ονειρευεσαι.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
λαμπα και μεβρανη

...Για αυτο λαμπα ροκ και μεβρανη...
Γίνε λίγο πιό συγκεκριμένος (για το πρώτο και το τρίτο)

Γιατί αυτά τα 2 στο 90% των περιπτώσεων η φτωχή μου εμπειρία λέει ότι δεν ταιριάζουν...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Αγαπητε κυριε Κογια...

Αν ακουω κλασσικη, ναι οταν ειμαι μονος μου και καλω στην μνημη ολους τους παλιους φιλους, που απο καιρο εχουν παρει αλλους δρομους να μου κανουν παρεα και γελω με αυτους που πιστευουν οτι το πανακριβο συστημα τους μπορει να αναπαραγει σωστα ενα τετοιο εργο.
Δεν θα έλεγα ότι έχεις άδικο.
Το πρόβλημα απόδοσης της τεράστιας δυναμικής περιοχής και του punch που μπορεί να δώσει μια μεγάλη ορχήστρα, είναι σχεδόν αξεπέραστα. Και λέω σχεδόν, γιατί μερικές εξωπραγματικές υλοποιήσεις δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση η απαιτούμενη ισχύς είναι τόση που βγάζει τις λάμπες εκτός παιχνιδιού.

Επειδή η κλασική μουσική και η όσο το δυνατόν καλύτερη - ρεαλιστικότερη αναπαραγωγή της είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, θα ανοίξω ένα ξεχωριστό thread.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Επειδή η κλασική μουσική και η όσο το δυνατόν καλύτερη - ρεαλιστικότερη αναπαραγωγή της είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, θα ανοίξω ένα ξεχωριστό thread.
Βουαλά!

...

Reaction score
1

Δεν θα έλεγα ότι έχεις άδικο.
Το πρόβλημα απόδοσης της τεράστιας δυναμικής περιοχής και του punch που μπορεί να δώσει μια μεγάλη ορχήστρα, είναι σχεδόν αξεπέραστα....
...Επειδή η κλασική μουσική και η όσο το δυνατόν καλύτερη - ρεαλιστικότερη αναπαραγωγή της είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα, θα ανοίξω ένα ξεχωριστό thread.

...
Mε αφορμή μόνο την θέση του Νίκου (η οποία με βρίσκει επί της ουσίας σύμφωνο μιας και διαφωνώ μόνο με εκείνο το "σχεδόν") και αφού για άλλη μία φορά, κάνουμε αναφορά στην κλασσική μουσική σε σχέση με το "hi-end" και το "high-fidelity" θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο:

Κυριολεκτικά με τρελλαίνουν κάποια άτομα (γενικά μιλάω μην αρχίσει κανένας να βλέπει "γίγαντες και δον-κιχώτες") που δαπανούν ένα σκασμό λεφτά -σε ενισχυτές, καλώδια, συσκευές, κ.α.- για να φτιάξουν ένα "hi-end" ή "high-fidelity" (όπως θέλετε ονομάστε το) σύστημα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει τη δυναμική μίας ορχήστρας και δεν δίνουν 50, 80 ή 100 ευρώ για να ακούσουν μία καλή ορχήστρα στο Μ.Μ.Α., στο Μ.Μ.Θ, στην Ε.Λ.Σ., ή οπουδήποτε αλλού για λόγους που αν τους αναφέρουμε εδώ θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος! Για τον ίδιο ακριβώς λόγο εκνευρίζομαι με εκείνους που έχουν πάει μία φορά στη ζωή τους να ακούσουν ζωντανά κλασσική ορχήστρα και πλέον μιλούν ως ειδήμονες για την αναπαραγωγή της κλασσικής μουσικής...

Και μάλιστα όχι μόνο κάνουν αυτή την τρομερή ανοησία, αλλά έχουν και το απύθμενο θράσος (γιατί δεν μιλάμε για θάρρος σε αυτή την περίπτωση) να εκφράζουν άποψη για "υψηλή πιστότητα"...:141:

Να ξέρουμε όλοι εμείς που λατρεύουμε τον καλό ήχο μιας κλασσικής ορχήστρας (και που υποσυνείδητα και ειλικρινά αναγνωρίζ-ετε/ουμε τον εαυτό σας/μας σε ό,τι περιγράφτηκε παραπάνω) πως όσο και να εξελιχθούν τα συστηματα εγγραφής και αναπαραγωγής, όσο ακριβά καλώδια ή καλούς ενισχυτές λαμπάτους ή μη και να έχει κανείς, η "υψηλή πιστότητα" δεν μπορεί ποτέ να γίνει η "αυθεντικότητα" και η "μοναδικότητα" του γνήσιου!:109:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Τς, τς, τς, είναι επειδής δεν ακους μέχρι 32KHz, γι' αυτό τα λες αυτά.

Reaction score
8
Απάντηση: Αγαπητε κυριε Κογια...

Γίνε λίγο πιό συγκεκριμένος (για το πρώτο και το τρίτο)

Γιατί αυτά τα 2 στο 90% των περιπτώσεων η φτωχή μου εμπειρία λέει ότι δεν ταιριάζουν...
Δεν εχεις αδικο, στην δικη μου περιπτωση χρησιμοποιω 4 Τσακιριδης 200αρηδες, ενεργο κρος και τα αναλυσις ωμεγα + ενα ντι ντι 12 βελονταιν.

Παιζοντας κλασσικη κιθαρα απο μικρο παιδι και ηλεκτρικη αργοτερα σε διαφορα συγκροτηματα, μαλλον αποτυχημενα και εχοντας ακουσει διαφορες κλασσικες ορχηστρες, σε κλειστους, ανοιχτους χωρους, αρχαια θεατρα, ακομα και σε πλατειες τα προσωπικα μου συμπερασματα ειναι οτι δυστυχως με τιποτα δεν μπορει να αναπαραχθει ο ηχος της κλασσικης ορχηστρας, ακομα και αν μπορεσουμε να δημιουργησουμε αυτους τους απειρους χωρους που λαμβανουν μερος τα μουσικα δρωμενα, εστω και αν στην καθε πραγματικη θεση του καθε μουσικου βαλουμε απο ενα ηχειο αληθοφανους αποδοσης.
Αντιθετα οταν τα ατομα επι σκηνης γινονται ελαχιστα και τα οργανα ηλεκτρικα, το ποσοστο επι της αληθοφανειας αυξανεται και μαλιστα ειδικα στην περιπτωση των συναυλιων μπαντων με ηλεκτρικα οργανα, οπως οι ροκ συναυλιες, η αληθοφανεια της αναπαραγωγης απο το προσωπικο μας συστημα να ξεπερναει το πρωτοτυπο, λογω καλυτερης ηχογραφησης και επεξεργασιας στο στουντιο απο την μια και των κακων ηχητικων εγκαταστασεων και της κακης θεσης ακροασης που συνηθως βρισκομαστε σε ενα τετοιο μουσικο γεγονος.
Δεν μιλαω βεβαια για την ψυχικη ευχαριστιση της ζωντανης παρακολουθησης ενος τετοιου γεγονοτος, αλλα στην καθεαυτο ηχητικη αναπαραγωγη του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.295
Πέτρο, σου αρέσουν βλέπω τα μεγάλα... ΣΤΟΜΑΤΑ!!!

Κι εμένα, αλλά για άλλη δουλειά...
Αν λέγοντας <<μεγάλα στόματα>> εννοείς τον αφύσικα μεγάλο όγκο των δρώμενων στο κέντρο της σκηνής, αυτό έχει να κάνει με τη τοποθέτηση των ηχείων και μόνο.
Ένα άνοιγμα στη γωνία των ηχείων λύνει το πρόβλημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Cheers!!!

και τις λάμπες, μόνο με κόρνες και στα πορτατιφ... :128:
Με συγχωρείτε για το off topic αλλά θέλω να δω ποιός θα βρεί το λάθος στην φώτο αυτη.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.489
Κύριε, κύριε, να πω; Αυτό το παλιο-Glenlivet θέλει πέταμα, και να μπει στη θέση του ένα Oban.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Μπαααα,άλλος;
[Οban κε Κόγια,ε;Aν σας αρέσει ο συγκεκριμένος τύπος στα καληδονούχα αλκοολικά παρασκευάσματα(επι τον ελληνικόν ουίσκι),δοκιμάστε το Bushmills.]

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Πρώτα ΟΔΗΓΗΣΗ και μετα ΧΡΟΙΕΣ!!!

Για να ερθουμε λίγο στο θέμα μας.

Τη συγκεκριμένη μάρκα Ουίσκυ μου έφερε ο φίλος Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, πολύ παλιός και γνώριμος σε πολλούς στο χώρο και οπαδός της λυχνίας (και της "λυχνίας σβησθείσης"...)

Αποφάσισε πριν 5 μήνες να δοκιμάσει Krell στα Tympani που έχει (νομίζω Krell 600 - έχει 2 Αλβανούς για τα βαριά πράγματα) και αφού είχε έρθει σπίτι για να κάνει εγγραφή...
... και μου εκμυστηρεύτηκε - πάνω στη συζήτηση - ότι η οδήγηση τους δεν έχει καμία σχέση με το τι χρησιμοποιούσε στο παρελθον.

Δείτε στο προφιλ του με τι τα οδηγούσε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi