- Reaction score
- 5.470
Βασικά η συζήτηση που γίνεται δεν αφορά αντιπαράθεση για ποιου τα ηχεία παίζουν τα 20 ή τα 30Hz! Η συγκεκριμένη συζήτηση ξεκίνησε από το πως κάποιες εταιρείες (συγκεκριμένα εδώ η System Audio) πουλάνε προιόντα με "περίεργες" τεχνικές προδιαγραφές: επί του προκειμένου το ενεργό ηχείο System Audio Legend 40.2, όπου αναφέρεται ότι έχει απόκριση συχνότητας από 20Hz (+- 1dB), όταν διαθέτει μια σχετικά μικρή καμπίνα με δύο 4,5άρια γούφερ ανά ηχείο! Εσύ πως το ερμηνεύεις;Αυτό με τα απόλυτα νούμερα παιδιά ενώ το καταλαβαίνω μεν, ποτέ δεν το γούσταρα.
Σέβομαι την επιστήμη και την αλήθεια που αφορά τα νούμερα.
Γλύτωσα αρκετά χρήματα και αλλαγές μαθαίνοντας λίγα βασικά διαβάζοντας-ρωτώντας εδώ και αλλού (το συγκεκριμένο νήμα του κ. Κώστα π.χ. είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και αποκαλυπτικό), αλλά δεν θα ψαχτώ ή θα σκάσω στην τελική αν κατεβαίνει ή όχι το σύστημα μου στους 30 κύκλους ή στους 34..
Σημασία έχει τι προσφέρει σε εμένα η εμπειρία της ακρόασης με τον εξοπλισμό που έχω.
Αν ''καιγόμουν'' να αποδείξω σε τρίτους (ή στον εαυτό μου) πως το σύστημα που διαθέτω είναι χ ή ψ δυνατοτήτων ίσως να με απασχολούσε περισσότερο η ακρίβεια, αλλά ευτυχώς δεν έχω αυτό το μικρόβιο.
Είναι και το οικονομικό στη μέση (όσα δεν φτάνει η αλεπού.. ) γιατί όσες αποκαλύψεις γίνονται για τον χώρο - σύστημα σε ακριβή νούμερα άλλες τόσες ''διορθώσεις'' και ίσως περισσότερες θα χρειαστούν.
Αν έχεις πριβέ χώρο (furniture free ) και έχεις υπομονή - στόχο να τον στήσεις μεθοδικά από την αρχή κάτι γίνεται..
Από την άλλη μιλώντας για sub και τη σημασία των χαμηλών..
Εγώ πήρα 2 τέτοια και έχω άλλα 2 μικρότερα
View attachment 226255
και πραγματικά κάνουν διαφορά..
Δεν είναι μικρή η προσθήκη, είναι άλλος κόσμος.
Αν τα καταφέρω θα πάρω και άλλα 2 ίδια στο μέλλον γιατί είναι μεγάλος ο χώρος και ζητά κι άλλο.
Ακόμα και με την ατελής ρύθμιση - τοποθέτηση που έχω κάνει λόγο έλλειψης υπομονής και μεθοδικότητας εκ μέρους μου (αλλά και άλλων χωροταξικών θεμάτων), με και δίχως αυτά το αποτέλεσμα είναι η μέρα με τη νύχτα.
Και αυτό μόνο κοιτάζω και θα κοιτάζω.
Τι παίρνω από το σύστημα και αν αξίζει το κόστος (για το ''ύψος'' μου ).
Sorry κ. Κώστα για την παρέμβαση στο νήμα σας.