Αγορά Ηχείων : Nubert nuVero 10 vs JBL LS80

Reaction score
1
Γεια σας παιδιά,
Καταρχην θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είμαι τελείως newbie στο χώρο του Ηi/Fi.
Πρόσφατα απόκτησα εναν ενισχυτη NAD C 375 BEE Rowen Swiss Power.
Σκεφτομαι να αγορασω ενα σετ ηχεια για το συγκεκριμενο ενισχυτη.
Μετα απο σχετικη ερευνα στο internet και ρωτώντας φίλους , βρισκομαι μεταξύ των
Nubert nuVero 10 : http://www.nubert.de/nuvero-10/p791/?category=72
και JBL LS80 : http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/ls80.html

Τα ακούσματα μου είναι κυρίως classic rock 60s , 70s και heavy metal 80s.

Οσον αφορα τον Nubert, αυτό που επίσης με απασχολεί, είναι αν ο ενισχυτής είναι μικρός για την ονομαστική ισχύ των ηχείων.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.509
Από ότι βρήκα στο διαδίκτυο, ο ενισχυτής που απέκτησες είναι 2Χ150 Watts. Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των δύο ζευγαριών ηχείων, στάθηκα στην ευαισθησία τους: των μεν Nubert είναι στα 84dB ενώ των δε JBL 90dB. Αυτή η διαφορά - πρακτικά - σημαίνει ότι τα Nubert θέλουν ένα δυνατό ενισχυτή για να τα οδηγήσει σωστά (σίγουρα μεγαλύτερο από τον NAD των 2X150Watts) ενώ με τα JBL δεν θα έχεις τέτοια θέματα.

Στη θέση σου, θα έπαιρνα τα JBL.

Reaction score
1
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για το feedback. Αν εχετε κάτι άλλο να προτείνετε σε αυτο το μεγεθος και κοστος (περιπου 3000-3500 Euro το ζευγαρι) θα το εκτιμουσα.

Reaction score
3.967
Για να ροκάρεις και να γουστάρεις JBL, αυτοί δημιούργησαν τη συγκεκριμένη σχολή ήχου και είναι σούπερ.
Στην κατηγορία που κινείσαι υπάρχουν πολλά ηχεία, αλλά τα JBL είναι αυτό που ζητάς.

Reaction score
5.614
Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Reaction score
204
επειδή έχω περίπου τα ίδια ακούσματα (sabbath,judas, zeppelin,deep purple κτλ..) όταν έψαχνα για ηχεία είχα ακούσει πολλά ζευγάρια π.χ monitor audio pl300, focal,paradigm, triangle...σε τιμή απο 2000-5500...

κονταροχτυπήθηκα ανάμεσα σε klipch rf7 ii και τα JBL Ls80..

τελικά κατέληξα στα jbl λόγω πιο ξεκούραστου ακούσματος...(τα rf7 τα βρήκα κουραστικά...)

γεμίζουν άνετα χώρο 35τμ σαλόνι+15τμ κουζίνα...σε στάθμες δικάναλου άνω των 100db..
Ta οδηγώ με τον NAD c275 και προ τον denon 4310..(είναι κομμάτι πολυκάναλου..)

τα προτείνω ανεπιφύλακτα..

Αν και μου έχουν μπει σκεψεις να τα αλλάξω για τα cervin vega xls 215...αλλα δεν με βλέπω να το τολμάω ..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv