Αγορά Ηχείων

Reaction score
41
Οπως λέει και ο τίτλος ενδιφέρομαι για την αντικατάσταση των ηχείων μου.

Σκέφτομαι λοιπόν (δεν εχω αποφασίσει ακόμη) να πάω για πρώτη φορά προς KLIPSCH μεριά.
Συγκεκριμένα αναφέρομαι στα νέα KLIPSCH FORTE III .
Θα παρακαλούσα να είχα τις απόψεις όσων έχουν υπόψιν τους τα συγκεκριμένα ηχεία και γενικότερα τα KLIPSCH.
Αυτό που θα ήθελα κυρίως να ρωτήσω είναι αν θα έπαιζαν καλά με τον ενισχυτή της YAMAHA a-s 2000.
Ενδιφέρομαι μόνο όπως καταλαβαίνετε μόνο για μουσικές ακροάσεις.

Θα εκτιμούσα πολύ τις απόψεις σας.

Reaction score
5.624
Τα ηχεία που έχεις τώρα ποιο μοντέλο ειναι;
Καλό θα ήταν να κάνεις ακροαση πριν αποφασίσεις γιατί ότι και αν διαβάσεις για οποία εταιρεία μπορει να μην σου κάνει ο ήχος και να ζητάς κάτι άλλο. Υπάρχουν καταστήματα που θα σου κανουν ακρόαση με ενισχυτή αντίστοιχο με αυτόν που έχεις για να έχει σχέση και αυτό που θα ακούσεις.

G

ggus

Guest
Τα ηχεία που έχεις τώρα ποιο μοντέλο ειναι;
Καλό θα ήταν να κάνεις ακροαση πριν αποφασίσεις γιατί ότι και αν διαβάσεις για οποία εταιρεία μπορει να μην σου κάνει ο ήχος και να ζητάς κάτι άλλο. Υπάρχουν καταστήματα που θα σου κανουν ακρόαση με ενισχυτή αντίστοιχο με αυτόν που έχεις για να έχει σχέση και αυτό που θα ακούσεις.
Και οι δυο μοναδες ειναι πολυ καλες, βεβαια μια καλη 300Β, για τα klipsch θα ηταν αλλο πραγμα!!

D

Dimkal

Guest
Α

Σκέφτομαι λοιπόν (δεν εχω αποφασίσει ακόμη) να πάω για πρώτη φορά προς KLIPSCH μεριά.
Θα παρακαλούσα να είχα τις απόψεις όσων έχουν υπόψιν τους τα συγκεκριμένα ηχεία και γενικότερα τα KLIPSCH.
Αυτό που θα ήθελα κυρίως να ρωτήσω είναι αν θα έπαιζαν καλά με τον ενισχυτή της YAMAHA a-s 2000.

Αφού αποφάσισες γιατί ζητάς γνώμες δεν καταλαβαίνω, κάνεις διαφήμιση σε μια εταιρεία;;
Θα έλεγα στη θέση σου το εξής.
Παιδιά διαθέτω πχ 1000 ευρώ, και έχω αυτό τον ενισχυτή αφού είναι το μόνο δεδομένο.

Reaction score
1.019
Α

Αφού αποφάσισες γιατί ζητάς γνώμες δεν καταλαβαίνω, κάνεις διαφήμιση σε μια εταιρεία;;
Παιδιά διαθέτω πχ 1000 ευρώ, και έχω αυτό τον ενισχυτή αφού είναι το μόνο δεδομένο.
Αν και δεν καταλαβαινω γιατι κανεις επιθεση,ο ανθρωπος ρωτησε γνωμη απο καποιον που ισως τα εχει να πει δυο λογια...
anyway...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.539
- γενικώς τα klipsch ξεμπροστιάζουν ότι ''βλέπουν'' πίσω τους ( συνοδά , μουσικό πρόγραμμα ... ) , πες μας για τον χώρο σου ( διαστάσεις , τρίγωνο ακρόασης ... )
[DOUBLEPOST=1532691005][/DOUBLEPOST]
Α

- εγώ διαβάζω πως σκέφτεται και δεν έχει αποφασίσει ακόμα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.718
o_O

D

Dimkal

Guest
Αν και δεν καταλαβαινω γιατι κανεις επιθεση,ο ανθρωπος ρωτησε γνωμη απο καποιον που ισως τα εχει να πει δυο λογια...
anyway...
Επίθεση ;;; Δε νομίζω, απορία ειναι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.142
KLIPSCH FORTE III
Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον ηχειο, κι αναλόγως χώρου και απαιτήσεων στάθμης, μπορεί ανέτως να καταπιεί 500 βατ.

Με ένα κράουν ενισχυτικό από πίσω του, θα δώσει ωραιότατο αποτέλεσμα.

Προσωπικά, αν τυχόν το επέλεγα, θα το συνδύαζα μόνο με κράουν.

Βεβαίως, προσωπικά προτιμώ τα ενεργά πολυενισχυόμενα ηχεία, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. 8-)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.142
θα ήθελα κυρίως να ρωτήσω είναι αν θα έπαιζαν καλά με τον ενισχυτή της YAMAHA a-s 2000.
Δεν αρκεί για αυτά τα ηχεία.

Όχι ότι δε θα τα παίξει.
Όχι ότι δε θα τα παίξει καλά.

Αλλά με ένα Κράουν, θα καταλάβεις τι μπορούν να παίξουν αυτά τα ηχεία.

Ομοίως και τα υπόλοιπα μεγάλα ηχεία της φίρμας, του κλιπσχορν συμπεριλαμβανομένου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
κλπςχορν
καρφωμενα στις γωνιες......
ρευμα να ρεει αφθονο............
και (ψιλο)αραζεις.................

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.459
Έχω ασχοληθεί με αυτό το ηχείο!
Θεωρώ λοιπόν τυχερό αυτόν που θα το επιλέξει!

Αν μπορούσα να ανέβω σε αυτά τα κόστη, αλλά κυρίως αν είχα τον κατάλληλο χώρο δεν θα το συζητούσα καν, θα είχα την χαρά, να είμαι κάτοχός τους.

Προσπαθήστε οπωσδήποτε πριν αποφασίσετε να επιλέξετε οποιαδήποτε επιλογή, να ζη(τή)σετε μία ακρόαση αυτών των ηχείων!

Η μουσική είναι μία, ούτε πρέπει να την ωραιοποιούμε, ούτε πρέπει να επεμβαίνουμε στα μονοπάτια της! Το ηχείο αυτό λοιπόν την παρουσιάζει έτσι όπως ακριβώς γράφτηκε! Χωρίς να επεμβαίνει πουθενά!
[DOUBLEPOST=1532790697][/DOUBLEPOST]Φίλος που τα διαθέτει στο σύστημά του, σαν ενισχυτή έχει αυτόν: https://hifiwigwam.com/forum/topic/91248-hegel-audio-news-reviews-at-musicraft-derby/?page=4,
Εξαίσιο αποτέλεσμα και μην φανταστείτε τεράστιο χώρο.... αν είναι 20τμ το δωμάτιο του, απλώς υπάρχει σωστή διαρρύθμιση στον χώρο.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.459
Με κράουν δεν έτυχα ακρόασης! Πάντως ότι θέλουν βατ, καμία αντίρρηση. Δεν περίμενα όμως ότι αυτή η εταιρεία ταιριάζει με κλιπσς!
Ποιο μοντέλο της Κώστα θα πρότεινες για την περίπτωση forte πχ ???

Reaction score
1.656

Ο χωρος σου και οι σταθμες που θες να ακουσεις θα δωσουν την απαντηση. Στις προδιαγραφες του ηχειου αναφερεται οτι ειναι ΟΚ με 100 βατ (continous). Αν ο χωρος σου δεν ειναι σταδιο νομιζω οτι θα τα παιξει πολυ καλα ο ενισχυτης. Παντως μια που παντρευεσαι με το ηχειο μπορεις να πας σε διαφορετικο ενισχυτη αργοτερα.

Reaction score
5.624
Τωρα ειδα το κοστος ,και θα πω ακουσε πριν αποφασισεις γιατι ειναι πολλα τα χρηματα και εγω θα το σκεφτομουν πολυ καλα πριν παρω κατι. Ακουσε πολλα ειδη μουσικης και αν παιζει αποδεκτα για τα αυτια σου τοτε βουρ.

Reaction score
165
Ωραία επιλογή ηχείου. Αν άλλαζα τις νεκροφιλίες που έχω, θα ήταν υποψήφια. Απλά μην περιμένεις υπεραναλύσεις, τσίκι τσίκι και τέτοια hiendιστικα. Δεν ξέρω για τον crown και το ταίριασμα που γράφει ο Κώστας ,εγώ θα τα έπαιζα με 100 watt λάμπα ή τρανζίστορ vintage με πολλά ρεύματα (πουέχω ήδη).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.142
κλπςχορν
καρφωμενα στις γωνιες......
ρευμα να ρεει αφθονο............
και (ψιλο)αραζεις.................
Τα κλιπσχορν τα έχω ακούσει με διάφορα ενισχυτικά, προφανώς οι περισσότεροι με λάμπες μικρής ισχύος τα είχαν.
Ωραίο ηχείο. Λάιβ.
Το (με διαφορά) καλύτερο άκουσμα με αυτά τα ηχεία, ήταν από έναν ενισχυτή που (τότε) μισούσα, που θεωρούσα ότι έξυνε/ξύριζε, ότι ήταν σκληρός και κακός. Ένας μεγάλος κρελ. Μεγάλης ισχύος. Κελαηδούσαν τα ρημάδια τα κλιπσχορν...
Ασχέτως μεγάλης ευαισθησίας, τις χάρες τους θα τις δείξουν μόνο με πολύ μεγάλης ισχύος ενισχυτικά.
Η μεγάλη ευαισθησία είναι παραπλανητική. Σε κάνει να νομίζεις ότι παίζουν μια χαρά και με 30 βατ. Αμ δε... Άμα τα ταίσεις, βλέπεις το φως.
Τα φόρτε είναι ίδιας κατηγορίας ζώα..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.142
1680€ για 2Χ90 watt;
Το 2018;
Και το 2218 το ίδιο θα ισχύει.:D
Κι ας τα λέει η Χάρμαν από το '60...:p

Η εμπειρία μου, λέει ότι ακόμα κι ένα μικρό ηχειακι ραφιού, ένα πρόακ ταμπλέτ, ένα οποιοδήποτε σκατό με 6-αράκι, θα παίξει καλύτερα με έναν ενισχυτή 250 βατ, παρά με οποιονδήποτε 30-βατο, ανεξαρτήτως τιμής. Ε, αυτό, δε το καταλαβαίνει ο κόσμος... Ούτε με ένεση στον εγκέφαλο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo