Αγορά ενεργών ηχείων, προτάσεις

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.284
Κατεβαίνουμε σε ίντσες και ανεβαίνουμε σε ποιότητα ?
Εγώ αυτό θα έκανα. Εφόσον είσαι στα δυο μέτρα, πάρε ποιοτικότερο και μικρότερο, και η επόμενη κίνηση μόλις υπάρξει διαθέσιμο μπάτζετ είναι προσθήκη σαμπς.

(Αυτά τα χαζά "δεν υπάρχει χώρος" κτλ πέστα σε κανα άλλο φόρουμ :p:p:p)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Για ποιον λόγο πρέπει να συνδυάσουμε τα ηχεία με το sub της ίδιας εταιρίας;
Όταν μιλάμε για Νιούμαν και φοκάλ και τέτοιου επιπέδου κατασκευαστές, πρέπει να έχουμε υπ'όψιν πως με το δικό τους σαμπ έχουν εγγυημένα άριστη απόκριση πλάτους και φάσης, δηλαδή παίζουν φλατ με άψογο στεπ ρισπονς.

Αυτά τα δύο, αν προσπαθήσετε να τα κάνετε μόνοι σας, με 2 τεμάχια που έχουν διαφορετικά ηλεκτρονικα, το πιθανότερο σενάριο είναι να μη τα καταφέρετε ποτέ.

Λύσεις τύπου ντιρακ και μετρήσεις είναι προαπαιτούμενες στην προσπάθεια να το κάνετε, και πάλι σας δίνω πολύ μικρές πιθανότητες.
Παρατράγουδα βεβαίως θα υπάρχουν, ακόμα κι αν το καταφέρετε με DSP, διότι δεν υπάρχει DSP χωρίς παρατράγουδα, όπως δεν υπάρχει ακτινοβολία για καρκίνο χωρίς παρενέργειες...

Reaction score
4.700
Εγώ αυτό θα έκανα. Εφόσον είσαι στα δυο μέτρα, πάρε ποιοτικότερο και μικρότερο, και η επόμενη κίνηση μόλις υπάρξει διαθέσιμο μπάτζετ είναι προσθήκη σαμπς.

(Αυτά τα χαζά "δεν υπάρχει χώρος" κτλ πέστα σε κανα άλλο φόρουμ :p:p:p)
To "κακό" είναι ότι στο ποιοτικότερο το σαμπ κοστίζει πολλαπλάσια (newmann,focal) , που σημαίνει ότι μπορεί να μην γίνει και ποτε η κίνηση.......

΄Αρα αξίζει πιο πολύ πχ η λύση presonus s6 ,s8 με το αντίστοιχο σαμπ από ότι κάτι καλύτερο με το σαμπ της presonus....

(Υπάρχει και η λύση αντί για έπιπλο σαλονιού να τοποθετηθούν 4σαμπς διπλα δίπλα..... :rolleyes::rolleyes:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Προκειμένου βέβαια να ψοφήσεις σα το σκυλί στ'αμπέλι από τον καρκίνο, πας και κάνεις ακτινοβολίες. Μπορεί και να τη γλυτώσεις, οι πολλοί την γλυτώνουν, κάποιοι λιγοι απλά το παρατείνουν, κάποιοι λίγοι, δυστυχώς δεν έχουν ελπίδα.

Έτσι είναι και το DSP στο audio. Απαραίτητο φάρμακο, παραμένει φάρμακο με παρενέργειες, και κάποιοι δε τη γλυτώνουν...

Χωρίς αυτό όμως, θάνατος. Ηχόμπαρα. Τίβολι. Ου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Εδώ έρχετε πάλι η προηγούμενη ερώτηση. Κατεβαίνουμε σε ίντσες και ανεβαίνουμε σε ποιότητα ?
Όχι, δε το λες σωστά.

Για την ίδια ποιότητα ήχου:
Αν δε φτάνουν τα λεφτά για μεγάλες ίντσες, ναι, κατεβαίνεις ίντσες και μειώνεται το κόστος, μαζί με τη μέγιστη δυνατή απόσταση ακρόασης και τα μέγιστα spl. Ποιότητα-πιστότητα ίδια.

Αν δε φτάνουν τα λεφτά για spl ή για δεδομένη απόσταση ακρόασης που απαιτεί συγκεκριμένες ίντσες, κατεβαίνεις σε ποιότητα-πιστότητα για να διατηρηθεί η απόσταση ακρόασης και τα spl.

Last edited:

Reaction score
4.587
Εδώ έρχετε πάλι η προηγούμενη ερώτηση. Κατεβαίνουμε σε ίντσες και ανεβαίνουμε σε ποιότητα ?
Επίσης πάλι η ερώτηση που θα λύσει χέρια και θα εξοικονομήσει χρήματα είναι η χρήση σαμπ άλλης εταιρείας .....

https://www.thomann.de/gr/focal_shape_65.htm
Αυτό πολύ ωραίο και χωρίς bass reflex...
Αν το αντέχει η τσέπη σου δε θα το σκεφτόμουν καθόλου, είναι κουκλί με hiend αισθητική και σίγουρα θα παίζει τέλεια. Στη δική μου λογική η εταιρία είναι σημαντικός παράγοντας, πχ dynaudio & focal τις βάζω πάνω από άλλες μόνο και μόνο για το γεγονός της ανάπτυξης και κατασκευής δικών τους μονάδων. Σε αυτό προσθέτω και την αισθητική που ξεφεύγει από τα τυπικά επαγγελματικά δεδομένα, καλά χρυσά τα genelec και τα neumann αλλά αν το καθιστικό σου δεν είναι σκηνικό από ταινία scifi, δε θα ταιριάζουν στο διάκοσμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Συμφωνώ για την εμφάνιση των 2 που λες, όπως και των οικιακών ATC, των κιι, των κεφ, κλπ κλπ κλπ, έχει πολλά όμορφα να χαίρεσαι να τα βλέπεις.

Όμως, για την τζένελεκ δεν ισχύει αυτό που λες περί εμφάνισης.
Κι αυτό που έδειξε πριν είναι ωραιότατο.
Έχει όμως η τζενελεκ οικιακά ενεργά στον κατάλογό της, που είναι κουκλάκια ζωγραφιστά, αλλά τα λεφτά τους είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι, δεν αποτελούν "προσιτές επιλογές"...

Last edited:

Reaction score
4.700
Αν το αντέχει η τσέπη σου δε θα το σκεφτόμουν καθόλου, είναι κουκλί με hiend αισθητική και σίγουρα θα παίζει τέλεια. Στη δική μου λογική η εταιρία είναι σημαντικός παράγοντας, πχ dynaudio & focal τις βάζω πάνω από άλλες μόνο και μόνο για το γεγονός της ανάπτυξης και κατασκευής δικών τους μονάδων. Σε αυτό προσθέτω και την αισθητική που ξεφεύγει από τα τυπικά επαγγελματικά δεδομένα, καλά χρυσά τα genelec και τα neumann αλλά αν το καθιστικό σου δεν είναι σκηνικό από ταινία scifi, δε θα ταιριάζουν στο διάκοσμο.
Απλώς με αυτό το σαμπ όταν έρθει δεν θα είναι focal.....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Απλώς με αυτό το σαμπ όταν έρθει δεν θα είναι focal.....
To focal το "οικονομικό" σαμπ, παίζει τόσο διαφορετικά από ένα πχ κλιψ ή svs, που αν το ακούσεις, θα νομίζεις ότι είναι εντελώς άλλο ζώο, το ένα γάτα και το άλλο ταύρος.
Ε, το ένα ταιριάζει στο σαλόνι, το άλλο στο αλώνι.
Δεν είναι τυχαίο τίποτα σε αυτά τα επίπεδα.
Και δε κατηγορώ το svs, μη νομίζεις.
Απλώς, αν είχα τη δυνατότητα, θα έπαιρνα το focal το σαμπ για τους δορυφόρους, και το svs για σαμπ στο σαμπ της focal. Κι άμα το συνεχίσω, θα σου βρω και σαμπ να βάλεις για σαμπ στο svs.. :D

Last edited:

Reaction score
88
Όταν μιλάμε για Νιούμαν και φοκάλ και τέτοιου επιπέδου κατασκευαστές, πρέπει να έχουμε υπ'όψιν πως με το δικό τους σαμπ έχουν εγγυημένα άριστη απόκριση πλάτους και φάσης, δηλαδή παίζουν φλατ με άψογο στεπ ρισπονς.

Αυτά τα δύο, αν προσπαθήσετε να τα κάνετε μόνοι σας, με 2 τεμάχια που έχουν διαφορετικά ηλεκτρονικα, το πιθανότερο σενάριο είναι να μη τα καταφέρετε ποτέ.

Λύσεις τύπου ντιρακ και μετρήσεις είναι προαπαιτούμενες στην προσπάθεια να το κάνετε, και πάλι σας δίνω πολύ μικρές πιθανότητες.
Παρατράγουδα βεβαίως θα υπάρχουν, ακόμα κι αν το καταφέρετε με DSP, διότι δεν υπάρχει DSP χωρίς παρατράγουδα, όπως δεν υπάρχει ακτινοβολία για καρκίνο χωρίς παρενέργειες...
Σε νιούμαν, φοκάλ κλπ το καταλαβαίνω αλλά στο παράδειγμα που έφερα και σε χαμηλότερες τιμές; πχ Για Jbl lsr 305 πάμε σε Jbl lsr 310s ή σε Presonus Temblor 10; Πάμε σε αυτό που δίνει η ίδια Jbl ως ταίρι ή πάμε σε presonus;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Σε νιούμαν, φοκάλ κλπ το καταλαβαίνω αλλά στο παράδειγμα που έφερα και σε χαμηλότερες τιμές; πχ Για Jbl lsr 305 πάμε σε Jbl lsr 310s ή σε Presonus Temblor 10; Πάμε σε αυτό που δίνει η ίδια Jbl ως ταίρι ή πάμε σε presonus;
Είναι νομίζω μικρές οι διαφορές τιμής.
Πιο ασφαλής επιλογή είναι πάντα το δικό τους σαμπ.
Βεβαίως, στις, ας πούμε, χαμηλές κατηγορίες τιμής, οι απαιτήσεις μας δεν μπορούν να είναι ιδιαίτερες, κακά τα ψέματα, οπότε, πράξε κατά το δοκούν.

Προσωπικά, όσο ήμουν πιο "μικρός", ήμουν περισσότερο "θαρραλέος" στους συνδυασμούς δορυφόρων με σαμπ (άγνοια κινδύνου? :p), αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και (προφανώς) μαθαίνω περισσότερα, τόσο πιο διστακτικός είμαι στο να κάνω οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό από αυτόν που έκανε κάποιος μηχανικός ήχου σε μια από αυτές τις "μεγαλες" φίρμες...

Last edited:

Reaction score
4.587
Kαι επειδή στα focal το σαμπ που "ταιριάζει" είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/9520319/Focal-Sub-1000-F.html
και λόγω κόστους απορίπτεται , σαν συνολική λύση δεν μοιάζει καλή. Μάλλον η μόνη λύση που μπορώ να αντέξω οικονομικά είναι της presonus.
Δυστυχώς είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/391722/Focal-Sub6.html ακόμα χειρότερα δλδ. Θα επαναλάβω πάντως την καθαρά προσωπική μου άποψη: μπορώ να ζήσω με τη μουσική μου από τους 40 κύκλους και πάνω, δεν μπορώ όμως η Μπέλλου να ακούγεται σαν Diana Krall. Θα προτιμούσα λοιπόν τα focal από presonus και 2 sub (αναφέρομαι στα εισαγωγικά μοντέλα της εταιρίας που μαζί με 2 sub κοστίζουν όσο ένα ζεύγος focal shape 65) .

Reaction score
4.700
μπορώ να ζήσω με τη μουσική μου από τους 40 κύκλους και πάνω, δεν μπορώ όμως η Μπέλλου να ακούγεται σαν Diana Krall. Θα προτιμούσα λοιπόν τα focal από presonus και 2 sub (αναφέρομαι στα εισαγωγικά μοντέλα της εταιρίας που μαζί με 2 sub κοστίζουν όσο ένα ζεύγος focal shape 65) .
Τόσο χάλια είναι τα presonus σε σχέση με focal,genelec,newmann ? Τα θεωρούσα αρκετά καλά ειδικά τα sceptre......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Όχι, δεν είναι καθόλου χάλια, εξαιρετικά είναι.

Στο γκιαρσλατζ πολλοί μαστεράδες τα επαινούν σε βαθμό κακουργήματος, και λένε ότι έχουν και σοβαρό μπάσο, όχι αστεία.

Reaction score
4.587
Τόσο χάλια είναι τα presonus σε σχέση με focal,genelec,newmann ? Τα θεωρούσα αρκετά καλά ειδικά τα sceptre......
Νομίζω ήμουν σαφής. Ένα ζευγάρι presonus E8 και 2 sub presonus T10 κοστίζουν λιγότερο από ένα ζευγάρι focal shape 65. Σίγουρα στην πρώτη περίπτωση θα πάρεις μεγαλύτερη έκταση και περισσότερα db αλλά αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά η δεύτερη είναι μακράν ποιοτικότερη.

Reaction score
4.700
Νομίζω ήμουν σαφής. Ένα ζευγάρι presonus E8 και 2 sub presonus T10 κοστίζουν λιγότερο από ένα ζευγάρι focal shape 65. Σίγουρα στην πρώτη περίπτωση θα πάρεις μεγαλύτερη έκταση και περισσότερα db αλλά αν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά η δεύτερη είναι μακράν ποιοτικότερη.
Για τα presonus sceptre σκέφτομαι την υπέρβαση μου...... Και πιο μετα το αντίστοιχο σαμπ τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.666
Είναι μια αξιοπρεπής επιλογή.
Το κόστος είναι λογικό, ακόμα και για χτίσιμο 7.4.4 συστήματος, με 11 ίδιους δορυφόρους και 4 σαμπ.

Θα παίζει εξαιρετικά για τα λεφτά του, αρκεί να το επιτρέπει ο χώρος (νορμάλ RT 60).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos