Αγορά ενισχυτή για home cinema - τί πρέπει να προσέξω;

Reaction score
4
Καλησπέρα. Έχω ένα blu-ray home cinema 5.1 (Pioneer BCS-212) και θέλω να πάρω ενισχυτή. Μιας και δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από ενισχυτές και ηχεία γενικότερα τί θα πρέπει να προσέξω ώστε να επιλέξω τον κατάλληλο ενισχυτή; Απ' ότι ξέρω το home cinema έχει ενσωματωμένο ενισχυτή. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να συνδέσω πάνω του κάποιον εξωτερικό; Ευχαριστώ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Οι ενισχυτές στο συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι όπως συνήθως στο woofer, αλλά στη συσκευή.
Αυτό σημαίνει πως τα πέντε ηχεία μπορούν μεν να συνδεθούν σε οποιονδήποτε ενισχυτή, αλλά το woofer δε θα έχει ενίσχυση αφού οι AV ενισχυτές λειτουργούν μόνο με αυτοενισχυόμενα subwoofers (δεν υπάρχει κανάλι ενίσχυσης sub).

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ μικρά, και σε μέγεθος και σε δυνατότητα πρόσληψης ισχύος, για να παίξουν καλύτερα με ισχυρότερο ενισχυτή απο το δικό τους.
Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα είναι πως η HDMI έξοδος του blu-ray player μπορεί να μην έχει και ήχο αλλά μόνο εικόνα.
Αυτό είναι εύκολο να ελεγχθεί με μια TV, αν δέχεται ήχο στα ηχεία της είναι ΟΚ.

Θα έλεγα να περιμένετε μέχρι να μπορείτε να πάρετε και ηχεία και AV ενισχυτή.

Reaction score
3.967
Καλύτερα να λειτουργεί με τον δικό του ενισχυτή, αυτό είναι και το ασφαλές.

Reaction score
4
Επειδή όντως ο ήχος που βγάζει δεν με ικανοποιεί τί είναι καλύτερο (και πιο ασφαλές) να κάνω ώστε να βελτιώσω τον ήχο του; Να αγοράσω ενισχυτή και ηχεία; Να αγοράσω μόνο ηχεία; Πάντως όσων αφορά το HDMI ο ήχος βγαίνει από την τηλεόραση.

ΥΓ: Συγνώμη για τις απορίες μου αλλά επειδή είμαι στην επαρχία δεν μπορώ να βρω εύκολα κάποιο κατάστημα για να ρωτήσω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Αφού δουλεύει το player τέλεια.
Φοβάμαι ότι ούτε με αλλαγή ηχείων μόνο δε θα γίνει τίποτα.
Πρέπει να πάρετε ενισχυτή και ηχεία.

Reaction score
3.967
Aυτού του είδους τα συστήματα είναι για να παίζουν σε πολύ μικρά καθιστικά ή σε κρεβατ/ρες όπου ο χώρος δεν επαρκεί για στήσιμο άλλου είδους ηχείων κλπ κλπ.
Μπορείς να δοκιμάσεις αντικαθιστώντας το κεντρικό με κάποιο άλλο στα ίδια Ω και με υψηλή ευαισθησία. Άν "κάτσει" η αλλαγή (δηλαδή "σηκώνει" ένταση ο ενισχυτής σου χωρίς να ξεζουμίζεις το volume) παίρνεις άλλα 2 και αναβαθμίζεις την μπροστινή τριάδα. Αν θες περισσότερο χαμηλό φροντίζεις να αγοράσεις ενα σαμπ με είσοδο σήματος high level το οποίο παίρνεις απο το αντίστοιχο κανάλι του ενισχυτή σου και είσαι σούπερ.
Σε ποιά πόλη είσαι?

Reaction score
4
Ο χώρος που το έχω τοποθετήσει είναι γύρω στα 20 τ.μ. (υπνοδωμάτιο - τα ηχεία είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους).
Όταν λες "υψηλή ευαισθησία"; Αλλά πάλι θα είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει καλύτερα έτσι; Γιατί αν δουλέψει καλύτερα αγοράζοντας μια μπροστινή τριάδα και ένα σαμπ... OK... όλα καλά και δεν πάει για πέταμα το home cinema (και τα λεφτά που έδωσα να το πάρω).
Γενικά όμως μπορώ να... "σώσω" το home cinema και να μην πάρω άλλο αγοράζοντας έναν ενισχυτή με 5.1 ηχεία;

Σε αυτή την περίπτωση που μου προτείνετε πρέπει να προσέξω κάτι στο home cinema ώστε να μην κινδυνεύει (το ίδιο ή ο ενισχυτής με τα ηχεία) ή αφήνεται στις οικονομικές μου δυνατότητες;

(Είμαι από ένα χωριό της Φθιώτιδας στην Λαμία).

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Τι δε σας ικανοποιεί στο σύστημα; Δοκιμάσατε να τοποθετήσετε τα ηχεία διαφορετικά, το woofer σε γωνία ας πούμε ή τα ηχεία πιό ανοιχτά; Είναι πρόβλημα έντασης;

Reaction score
4
Εννοώ ότι δεν βγάζει καλό ήχο αλλά "κουραστικό". Έκανα και διάφορες δοκιμές αλλάζοντας τις ρυθμίσεις τους. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω αν δεν ακούσεις. Απλά για να σου δώσω να καταλάβεις, πριν είχα ένα DVD home cinema 5.1 που έβγαζε καλύτερο ήχο και αγοράζοντας ένα Blu-ray 5.1 (και φυσικά πιο ακριβό από το DVD) περίμενα να ακούσω κάτι καλύτερο. Δε λέω... σαν blu-ray έχει όλα τα καλά του... τον ήχο όμως τον περίμενα καλύτερο.

Reaction score
1.844
... (Είμαι από ένα χωριό της Φθιώτιδας στην Λαμία).
... Δεν μπορώ να σου εξηγήσω αν δεν ακούσεις ...
Υποθέτω ότι υπάρχει μεγάλη ευχέρεια στην παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων του νομού, δηλαδή κοκορέτσι, σπληνάντερο και χορτόπιτες. Αν η απάντηση είναι θετική, υπάρχει δυνατότητα να σε επισκεφθεί κλιμάκιο του φόρουμ, να γευτεί τα τοπικά εδέσματα και σε όσο χρόνο περισσέψει να ρίξει μια ματιά στο ηχοσύστημα. :p

Η πρώτη κίνηση είναι να ρυθμιστεί το Blu-ray και ο ενισχυτής (για ποιά συσκευή μιλάμε) σε flat ρυθμίσεις. Συνήθως ο "κουραστικός" ήχος σημαίνει πολλά πρίμα.

Υ.Γ. Ο Harman Kardon που προτάθηκε πιο πάνω είναι μια τίμια (value for money) συσκευή.

Reaction score
4
Εγώ θα σου πρότεινα κοντοσούβλι πάντως! Να ανάψω φωτιά να σας περιμένω δλδ!!! :p

Τελικά τί είναι καλύτερο να κάνω; Να πάρω κάτι σαν αυτό που μου πρότεινε ο "Nick" ή να ψάξω να βρω ηχεία όπως μου είπε ο "geomiat"; Μετά βλέπω τι θα κάνω με το οικονομικό (υπολογίζω γύρω στα 200 για ενισχυτή και άλλα τόσα για ηχεία - αν δεν χρειάζεται ενισχυτής, τότε ηχεία με πάνω από 200).

Δεν ψάχνω κάποιο "μεγαθήριο" σύστημα ήχου, όπως αυτά που βλέπω εδώ μέσα, αλλά κάτι πιο μικρό και οικονομικό.

- Μιλάμε για το Pioneer BCS-212

Reaction score
7.905
Υποθέτω ότι υπάρχει μεγάλη ευχέρεια στην παρασκευή των παραδοσιακών προϊόντων του νομού, δηλαδή κοκορέτσι, σπληνάντερο και χορτόπιτες. Αν η απάντηση είναι θετική, υπάρχει δυνατότητα να σε επισκεφθεί κλιμάκιο του φόρουμ, να γευτεί τα τοπικά εδέσματα και σε όσο χρόνο περισσέψει να ρίξει μια ματιά στο ηχοσύστημα. :p
:thumbsup:. Βάλε και κοντοσούβλι. Καταπληκτική ιδέα, γεμάτη ανιδιοτέλεια και αλτρουισμό. Ζωντανό παράδειγμα θυσίας και αυταπάρνησης.Αυτή είναι η Ελλάδα που δεν μπορούν να καταλάβουν οι βάρβαροι δανειστές :p. Δηλώνω συμμετοχή :angel:!

Reaction score
1.844
Για σωστό αποτέλεσμα θα χρειαστείς και ενισχυτή και ηχεία. Όχι για κορυφαίο, όπως βλέπεις σε μερικούς εδώ, για σωστό. Αργότερα ή το πιθανότερο αύριο να ερευνήσω για συσκευές στο όριο τιμής που έβαλες. Αν δεν προλάβουν άλλα μέλη - που γνωρίζουν καλύτεα το αντικείμενο - να προτείνουν.

Υ.Γ. Κοντοσούβλι ξέρουμε να φτιάχνουμε και μόνοι μας, δεν υποχρεωνόμαστε. :p Και κοκορετσοσπληνάντερο ξέρουμε αλλά θέλει κόπο. Χορτόπιτα δεν ξέρουμε. :( Επίσης θεωρούμαι σπεσιαλίστας στο ξεπλάτισμα αμνοεριφίων. :rolleyes:

Reaction score
4
Αρκεί που καταλήξαμε κάπου, να ξέρω κι εγώ τι να ψάξω δλδ. Ευχαριστώ!

Υ.Γ. 1: Χορτόπιτα με φύλλο από τα χεράκια της μαμάς και με κομματάκια σπιτικής φέτας (όχι του εμπορίου) ψημένη σε φούρνο με κάρβουνα... αξία ανεκτίμητη. Πιστεύω πως σε κάτι τέτοιο αναφέρεσαι. ;) :p

Υ.Γ. 2: Ο Γιάννος πάντως συμβιβάζεται και με το κοντοσούβλι αν κατάλαβα καλά! :p :drinks:

Reaction score
3.967
το θέμα είναι πολύπλοκο, να κλείσουμε για το άλλο Σάββατο να πάει η ρύθμιση σύννεφο?
ψ, ανέμελος, καταλάβαμε τι δώρο θές απο τον αη Βασίλη....αχόρταγε!!:banned::cool:

Reaction score
4
Κοίταξε... το ηχοσύστημα το έχω πάνω από ένα χρόνο. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα το έχω ψάξει όσο δεν πάει άλλο. Το manual το έχω ξεφυλλίσει αμέτρητες φορές, οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω δοκιμάσει όλες τις ρυθμίσεις του. Το κακό είναι πως δεν έχει κάποιο μενού ώστε να ρυθμίσεις λεπτομεριακά τον ήχο του, αλλά κυρίως την ένταση και την απόσταση του κάθε ηχείου.

Reaction score
3.967
Είναι παράξενο που δεν έχει ρύθμιση έντασης κάθε ηχείου χωριστά.
Ένα αντίστοιχης κατηγορίας LG που πήρα πρόσφατα, έχει και πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ για γρήγορη ρύθμιση αν δεν θέλεις να μπείς στο μενού.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, αγαπητέ ΣτερεοΕλλαδίτη, αγοράζεις ένα φθηνό καινούργιο ή μτχ ΑV ενισχυτή και μια 5άδα ηχεία (δες και τα στοκ του Νάκα) και είσαι οκ.

Reaction score
4
Ένταση για το κάθε ηχείο έχει και συνολικά πάλι έχει δυνατή ένταση. Ρύθμιση ήχου δεν έχει (π.χ. μπάσα - πρίμα κτλ.). Τέλος πάντων...

Οπότε ερχόμαστε πάλι στο αρχικό μου ερώτημα. Έχει σημασία τί ενισχυτή θα συνδέσω πάνω στο home cinema; Πρέπει να προσέξω τα Ω ή τα Watt του ενισχυτή και των ηχείων που θα πάρω; Κινδυνεύει δλδ με λίγα λόγια το home cinema ή ο ενισχυτής;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv