Αγορά ενισχυτή για home cinema

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Παιδιά καλημερα, μόλις έγινα μέλος του Site και ευχαριστώ πολύ τους Δχστές γ΄αυτό.
Θα ηθελα τη βοήθειά σας για ένα ζήτημα που με απασχολεί, και επειδή πρόκειται να δαπανήσω πολλά χρήματα, κάπου έχω κολλήσει. Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω ένα πολυκάναλο ενυσχυτή με ηχεία, και το πρόβλημά μου ξεκινάει: Θα ήθελα να συνδυάσω πολύ καλό στερεοφωνικό ήχο, αλλά ΚΑΙ να μην χάσω τον πολυκαναλικό, δεδομένου ότι βλεπω και πολλές ταινίες.
Εάν πάω στη λύση του δικαναλικού, χάνω τον πολυ/κό (Ίσως Naim, Nait xs2).
Εάν επιλέξω ένα πολυκάναλο (YAMAHA, CX-A 500 προεν. και MX-A500 τελικό) μήπως θα πλησίαζα, έστω, τον δικαναλικό ήχο?
ή δεν θα δω διαφορά, οπότε να πάω σ' ενα ολοκληρωμένο (YAMAHA RX-3030, marantz, cabridge audio, ή όποιο άλλο)?.
ΕΠΙΘΥΜΙΑ μου πάντως είναι να μπορέσω να συνδιάσω και τα δύο, γνωρίζοντας εκ τον προτέρων ότι θα πρέπει να κάνω θυσίες ως προς την απόδοση του στερεοφωνικού ήχου, το θέμα μου είναι πόση....
Υ.Γ,1 Επέλεξα προ και τελικό ελπίζοντας ότι θα πάρω το δυνατόν καλύτερο στερεοφωνικό ήχο.
ΥΓ.2 Το θέμα του "ματσαρίσματος" των ηχείων, επίσης είναι κάτι που με απασχολεί.
Ελπίζω να μην σας κούρασα..
ΠΑΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ!!
Ευχαριστώ.

Reaction score
3.967
Θα πάρεις τον δικάναλο που θέλεις για την μουσική σου και θα του δίνεις σήμα απο τον πολυκάναλο (πρέπει νάχει pre out για τα μπροστά ηχεία) όταν βλέπεις ταινίες.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Θα πάρεις τον δικάναλο που θέλεις για την μουσική σου και θα του δίνεις σήμα απο τον πολυκάναλο (πρέπει νάχει pre out για τα μπροστά ηχεία) όταν βλέπεις ταινίες.
Αρκεί ο δικάναλος που θα πάρει να έχει και home cinema bypass,γιατρέ μου.

Reaction score
3.967
Ότι πείς αγορίνα, εγώ που είμαι στην εποχή του κάρβουνου έχω 2 volume και το στήνω με το αυτί.:(

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ότι πείς αγορίνα, εγώ που είμαι στην εποχή του κάρβουνου έχω 2 volume και το στήνω με το αυτί.:(
Δώσε από το pre out του AV σε ένα line του ολοκληρωμένου και άσε το ποτενσιόμετρο έντασης του ολοκληρωμένου στην μέση χωρίς να το πειράζεις.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Έχετε να μου προτείνετε κάποια καλά μηχανήματα να τα δώ;

Reaction score
15.548
συμφωνω για τα yamaha....

πιστευω οτι θα σε καλυψει σε ολα....ιδιαιτερα στον κινηματογραφο.

λεφτα να εχεις για ηχεια μιας και σηκωνει 11.2 καναλια...!!!
.....απλα θελει λιγο προσοχη στα ηχεια...

για τι χωρο μιλαμε ?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ο συνολικος χωρος του σαλονιου μου ειναι περι τα 52 tm, ενω ο χωρος θεασης 20 tm. Οχι, ηχεια δεν υπαρχουν, θα παρω δυο καλα δαπεδου και ενα ομιλιας...τα υπολοιπα αργοτερα λιγο, και αυτο λογο κοστους...ξεφευγει πολυ.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Συγνωμην για την αργοπορια στις απαντησεις μου, αλλα οι υποχρεωσεις μου ειναι πολλες και δεν μου επιτρεπουν να μπαινω συχνα στο site. Η μουσικη που ακουω ποικιλει, ενδεικτικα αναφερω, jazz, blues, reggae, rock, classic rock, rock ballads, pop 80s, Disco βεβαιως (της εποχης μου)!, γαλλικο, ιταλικο ρεπερτοριο, φυσικα τους αγαπημενους μου pink martini , κ.α. Κωστα τα εχω υποψιν μου αυτα που μου προτεινεις, κοιταω επισης τα monitor audio silver 10, ena μοντελο της focal...ειναι στα χρηματα που μπορω να δωσω. Zizik εαν παρω πρωτα ηχεια δεν ακυρωνω την επιλογη του yamaha; και επειτα για φαντασου με δυο τεραστια ηχεια να τρεχω στην αθηνα (απο Λαρισα) καινα ψαχνω ενισχυτικα...Το μεγαλο μου προβλημα και δισταγμος μου ειναι τελικα τι ηχο stereo θα βγαλω, χωρις να χασω τη δυνατοτητα του πολυκαναλικου. ..το πως θα αποκαλυψω στη συζυγο το συνολικο κοστος της επιθυμιας μου ειναι αλλο κεφαλαιο και θα μ' απασχολησει αργοτερα..

Last edited by a moderator:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik