Αγορά ηχείων για 5.1

Reaction score
2
Καλησπέρα σας,

Χρειάζομαι τη γνώμη σας για αγορά μπροστινού ζεύγους για 5.1.
Είχα πάρει σε προσφορά τα Eltax experience 5 στα 139 ευρώ.
Εναν ενισχυτή Denon AVR X-1000 και Sub Magnat sub 301A.
Δυστυχώς απο τα ηχεία (όχι το woofer) είμαι δυσαρεστημένος ειδικά σε Stereo μουσική.

Κατευθύνομαι να αλλάξω τα μπροστινά με τα
1)Cambridge Audio S 70 ή τα
2) Wharfedale Vardus VR-300
για οικονομικές αλλά καλύτερες λύσεις, και να μετακινήσω τα μπροστά του ELTAX 5 στα Surround (και τα Eltax surround θα αφοπλιστουν).

Η ερώτηση μου εστιάζει στο ποια απο τα 2 προτεινόμενα ή άλλες καλύτερες οικονομικές επιλογές γύρω στα 300 ευρώ να κατευθυνθώ ?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Reaction score
221
τα wharfedale θα σε ικανοποιησουν σε μουσικη αλα ισως ειναι μαλακα για ταινιες

Reaction score
2
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,

Τα Kef C5 θεωρούνται όντως καλά και είναι και όμορφα, αλλά σε reviews λένε ότι σε δυνατές εντάσεις το μπάσο κρύβει τις μεσαίες, χωρίς να είμαι σίγουρος για τα review.

Wharfedale Vardus VR-300 τα έχεις ακούσει? Είναι οικονομικά, και δείχνουν δυνατά, με προβληματίζει μόνο η χαμηλή ευαισθησία στα 88 db.

Τα Magnat 1002 τα έχει ακούσει κανείς και τα Cambridge S 70?

Reaction score
221
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου,

Τα Kef C5 θεωρούνται όντως καλά και είναι και όμορφα, αλλά σε reviews λένε ότι σε δυνατές εντάσεις το μπάσο κρύβει τις μεσαίες, χωρίς να είμαι σίγουρος για τα review.

Wharfedale Vardus VR-300 τα έχεις ακούσει? Είναι οικονομικά, και δείχνουν δυνατά, με προβληματίζει μόνο η χαμηλή ευαισθησία στα 88 db.

Τα Magnat 1002 τα έχει ακούσει κανείς και τα Cambridge S 70?
εχω ακουσει και τα 2 ηχεια με ενισχυτες atoll και arcam,δεν σου κρυβω οτι το wharfedale μου φανηκε αναισθητο και σκοτεινο.
Το c5 θα ελεγα οτι δεν τονιζει το μπασο απλα το διαχειριζεται πολυ καλα για την κατηγορια του...παντως μια και κοιτας και μεταχειρισμενα η σειρα q της kef μου φανηκε λιγο πιο "ωριμη" σε ηχο

Timaras

Reaction score
2.153
Αν είσαι Αθήνα πήγαινε μέχρι το MediaMarkt στην καβάλας να ακούσεις τα Yamaha ns-555
Θα εκπλαγείς από τον ίσορροπημένο τους ήχο.Καμμία σχέση με τα μουντά Wharfedale κατά τη γνώμη μου.

Reaction score
4.327
Δεν φταίνε μόνο τα ηχεία φίλε. Οι avr τέτοιας κατηγορίας δεν τα πολυκαταφέρνουν σε μουσική......

Reaction score
2
Αρχικά ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

εχω ακουσει και τα 2 ηχεια με ενισχυτες atoll και arcam,δεν σου κρυβω οτι το wharfedale μου φανηκε αναισθητο και σκοτεινο.
Το c5 θα ελεγα οτι δεν τονιζει το μπασο απλα το διαχειριζεται πολυ καλα για την κατηγορια του...παντως μια και κοιτας και μεταχειρισμενα η σειρα q της kef μου φανηκε λιγο πιο "ωριμη" σε ηχο
Είμαι ανάμεσα στο C5 και το S70. Δυστυχώς Πάτρα έψαξα δεν μπορώ να τα ακούσω πουθενά.

Αν είσαι Αθήνα πήγαινε μέχρι το MediaMarkt στην καβάλας να ακούσεις τα Yamaha ns-555
Θα εκπλαγείς από τον ίσορροπημένο τους ήχο.Καμμία σχέση με τα μουντά Wharfedale κατά τη γνώμη μου.
Δυστυχώς είμαι Πάτρα και δεν υπάρχει τίποτα που να παίζει. Ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Έχει τύχει μήπως αν ακούσεις τα S70 kai ta C5?

Δεν φταίνε μόνο τα ηχεία φίλε. Οι avr τέτοιας κατηγορίας δεν τα πολυκαταφέρνουν σε μουσική......
Δυστυχώς το badget ήταν περιορισμένο εξαρχής ακομά και ο denon ήταν για μένα υπέρβαση.

Να προσθέσω στις επιλογές και τα
4) Monitor Audio S6 Silver μεταχειρισμένα.

Reaction score
58
Να προσθέσω στις επιλογές και τα
2) KEF C 5
3) Magnat Monitor Supreme 1002
4) μεταχειρισμένα.

Συγκλίνω στα Cambridge audio s 70 επειδή μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά.

Το θέμα είναι να σου αρέσουν και ηχητικά.Τα έχω ακούσει και έχουν τονισμένες υψηλές και λίγο μουντές μεσαίες.Αν μένεις Αθήνα τα έχει η AVART στη βουλιαγμένης για ακρόαση.

Reaction score
2
O χώρος είναι ένα μακρόστενο δωμάτιο (που χωρίζεται απο ένα κάσωμα-χωρίς πόρτα) που καταλήγει σε διάδρομο (της πόρτας). 3x10 m.
το ηχοσύστημα περιορίζεται σε ένα χώρο των 3x4.

Για τα Monitor Audio S6 ποια η γνώμη σας?

Reaction score
2
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, όταν συνδέω στο Preout του ενισχυτή το Subwoofer, χρησιμοποιώ ένα ομοαξονικό με αρσενικά άκρα (1 input-1output) που χρησιμοποιούσα για ψηφιακό σήμα παλιά.

Δυστυχώς δεν παίζει με τίποτα, υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο (που ήταν για ψηφιακά σήματα)?

Last edited:

Reaction score
221
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, όταν συνδέω στο Preout του ενισχυτή το Subwoofer, χρησιμοποιώ ένα ομοαξονικό με αρσενικά άκρα (1 input-1output) που χρησιμοποιούσα για ψηφιακό σήμα παλιά.

Δυστυχώς δεν παίζει με τίποτα, υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο (που ήταν για ψηφιακά σήματα)?
τα καλωδια coaxial εχουν διαφορετικη αντισταση απο τα απλα rca,δοκιμασε ενα απλο rca

Reaction score
2
75 ohm
τα καλωδια coaxial εχουν διαφορετικη αντισταση απο τα απλα rca,δοκιμασε ενα απλο rca
Άρα τι πρεπει να πάρω? 75 Ω δεν έχουν τα Coaxial?
Να πάρω κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...Cable-Composite-M-M-1M-ProHD1-AV10004QP1M.htm
ή και αυτό δεν κάνει ?

απλό RCA 2x2 δεν έχω.

Επίσης τα crossover πόσο να τα ρυθμίσω? μήπως δεν παιρνάει καθόλου σήμα λόγω φίλτρων στις συχνότητες του ενισχυτή και δεν στέλνει τίποτα στο woofer?

Reaction score
221
75 ohm

Άρα τι πρεπει να πάρω? 75 Ω δεν έχουν τα Coaxial?
Να πάρω κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...Cable-Composite-M-M-1M-ProHD1-AV10004QP1M.htm
ή και αυτό δεν κάνει ?

απλό RCA 2x2 δεν έχω.

Επίσης τα crossover πόσο να τα ρυθμίσω? μήπως δεν παιρνάει καθόλου σήμα λόγω φίλτρων στις συχνότητες του ενισχυτή και δεν στέλνει τίποτα στο woofer?
αυτο που εγραψες θα ναι μια χαρα,απο sub δεν γνωριζω εχω ακουσει οτι τα ρυθμιζουν στα 150 η 100hz συνηθως

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.725

Αδιάφορο αν ήταν για ψηφιακά ή όχι, όλα σχεδόν τα RCA είναι coaxial (ομοαξονικά) αν και δεν είναι όλα 75Ω.

Τα subs ρυθμίζονται στα 80Hz σχεδόν πάντοτε απο τον ενισχυτή, εκτός αν τα ηχεία είναι μικροί δορυφόροι οπότε ανεβαίνουμε. Στις ρυθμίσεις του sub, πάντα τέρμα επάνω ωστε να μην επεμβαίνει καθόλου το δικό του crossover.

Μήπως απο τις ρυθμίσεις του ενισχυτή είναι ανενεργό το SUB out;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.088
Members
38.408
Νεότερο μέλος