Αγορά ηχείων και ενισχυτή για home cinema

Reaction score
0
Προετοιμάζομαι για μία αγορά ηχείων και ενισχυτή.
Σκέφτομαι τα ακόλουθα.

Ραδιοενισχυτής Home Cinema - Pioneer VSX-AX2AV-S HDMI

VSX-AX2AV-S
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :

Eνισχυτής 7x170W(6Ω) 24bit/192kHZ DAC HDMI
*Dolby Digital,DTS, DTS ES 6.1,DTS Patriot(24/96), Dolby Prologic II *THX Surround EX *THX Select 2 *Video Converter * Audio Scaler *3D Advanced MCACC * DVD Audio Ready
*είσοδος - έξοδος 7.1ch
*8 ψηφιακές είσοδοι
*2 ψηφιακές έξοδοι
*RF AC-3 για LaserDisc * Αναπαραγωγή WMA 9 PRO
*εύκολο setup ηχείων με εξωτερικό μικρόφωνο
*διαχωρισμένο σασί με στρώματα χαλκού
*τηλεχειριστήριο LCD, HDMI, έλεγχος iPod

Ηχεία

Concept Center
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κεντρικό ηχείο διαλόγων χρώματος cherry
Συχνότητα 72-22500Hz
Συνιστώμενη ισχύς 25-120W
Αντίσταση 8Ω
Ευαισθησία 91db
Διαστάσεις 16x50x23 cm

Ηχεία - Dali Concept 6 (ζευγάρι)

Concept 6
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηχεία δαπέδου (ζεύγος) χρώματος cherry
Συχνότητα 41-25000Hz
Ευαισθησία 91db
Αντίσταση 8Ω
Συνιστώμενη ισχύς 30-150W
Διαστάσεις 93x20x26

Ηχεία - Dali Concept 2 (ζευγάρι)

Concept 2
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηχεία βιβλιοθήκης (ζεύγος) χρώματος cherry
Συχνότητα 43-25000Hz
Ευαισθησία 87db
Συνιστώμενη ισχύς 40-120W
Αντίσταση 8Ω
Διαστάσεις 39x20x26 cm

Τα οποία κοστιζουν περίπου 1900 euro
Ποία η γνώμη σας και τί αντίστοιχο προτείνεται ?

Reaction score
50
Re: Αγορά ηχείων και ενισχυτή για home cinema

Για πες μας πόσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις σύνολο; Τα 1900 είναι αντιπροσωπευτικά; Προσωπικά μάλλον θα κοίταγα και για άλλα ηχεία. Όχι ότι η Dali δεν είναι καλή εταιρία, το αντίθετο μάλιστα, την έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Αλλά απ' τη σειρά Suite και πάνω (προσωπική άποψη αυτά). Για πες, τα ηχεία μόνο πόσο κάνουν; Επίσης τα γνωστά, σε τι χώρο θα τα βάλεις, ποιες είναι οι μουσικές σου προτιμήσεις κτλ. Α sub δε θες;

Reaction score
5

Νομιζω οτι ειμαι ο ποιο αρμοδιος να απαντησω εδω. Φιλε μου εγω ειχα την σειρα με τα concept (center,6 και 1). Εγω τα ειχα στην αρχη με εναν av sony (οχι κατι το ιδιαιτερο) και μετα με τον RXV-4600. Εγω ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος με αυτα. Αυτην την στιγμη εκανα καποιες αλλαγες στο σετακι περισοτερο πειραματιζομενος και οχι γιατι δεν ημουν ικανοποιημενος. Κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι πολυ καλο σετακι και θα το ευχαριστηθεις. Αν χρειαζεσαι καποια βοηθεια ή εχεις καποια απορια στειλε pm να σε κατατοπισω. Α και κατι ακομα. Σαμπακι? Τι εχεις στο μυαλο σου? εκει θελει προσοχη μην την πατησεις σαν εμενα.

Reaction score
14

Εγώ θα σου πρότεινα και τα tannoy sensys dc2 kai dcc εχουν και super tweeter(οχι οτι το χρειάζεσαι αλλα λέμε τώρα)!
Πάντως η σημβίωση μου μαζί τους είναι υπέροχη όπως ειναι υπέροχα και για τα λεφτά τους!!

Reaction score
0
Το σετάκι αρχικά προορίζεται για ένα καθιστικό περιπου 12 τετραγωνικά.
Αλλά σύντομα θα μεταφερθεί σε χώρο αποκλειστικά για home cinema περίπου 30 τετραγωνικά.
η χρήση του θα είναι κυρίως για home cinema ακι λιγότερο μουσική κυρίως rock.
To budget μου είναι μέχρι max 2000.
Όσο για sub στην αρχή θα χρησιμποιήσω ένα μικρό sony έχω και με την μεταφορά θα αγοράσω μάλλον το αντίστοιχω της σειράς των ηχείων.

Reaction score
0

Για sub στην αρχή θα χρησιμοποιήσω ένα μικρό sony που έχω αλλά με την μεταφορά θα αγοράσω το αντίστοιχο της σειράς των ηχείων.

Reaction score
14

Tα Concept είναι αρκετά "ζεστά" ηχεία.
Νομίζω ότι παρέα με τον Pioneer θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα.
Τα 12 τετραγωνικά δεδομένης της ύπαρξης των concept 6 κάνουν την χρήση του sub να φαντάζει υπερβολική.

Reaction score
5

το sony δεν θα χρειαστει να τα βαλεις. δεν θα σου δωσει τιποτα.

Reaction score
50

Κι εγώ πάντως θα σου έλεγα να κοιτάξεις τα Tannoy DC2 που πρότεινε και φίλος παραπάνω. Όταν τα είχα ακούσει πραγματικά εντυπωσιάστηκα, πάντα για το λόγο τιμής/απόδοσης που προσφέρουν. Φυσικά αν έχεις καταλήξει στα Dali εφόσον σ' αρέσουν τα υπόλοιπα είναι ιστορίες. Απλά επειδή ζήτησες και προτάσεις...

Reaction score
0

Καλά φαίνονται και τα tannoy dc2 και dcc αλλά είναι σχεδόν η διπλή τιμη και ξεφέυγει πολύ.

Reaction score
50

Ok πάω πάσο τότε... δεν ήξερα για τη διαφορά τιμής. Είσαι σίγουρος όμως; Πόσο κάνουν σύνολο τα Concept; Για τα DC2 αν θυμάμαι καλά τα μπροστά είχαν γύρω στα 900, το κεντρικό καμιά 300αριά, ε για πίσω μπορείς άνετα να πάρεις φτηνά ηχεία, δεν είναι ανάγκη να έχεις της ίδιας σειράς. Πιστεψέ με τα τρία μπροστινά έχουν σημασία! Αν οι τιμές που θυμάμαι είναι σωστές (με μεγάλη επιφύλαξη αυτό όμως) με 1400-1500 έχεις καθαρίσει από ηχεία. Ε άλλα 600 σου φτάνουν για ενισχυτή και είσαι άρχοντας. Είναι καλύτερα να δώσεις βάρος σε καλά ηχεία και πιο μέτριο ενισχυτή παρά το αντίστροφο!!!

Reaction score
5

Με τα Dali θελει περιπου στα 900 ολα μαζι. περιπου οσο εχουν δηλαδη τα μπροστινα που προτινες. Σιγουρα οσο ανεβενεις στην οικονομικη κατηγορια εχεις περισοτερες επιλογες. Η δικη μου θεση ειναι να μην δωσεις παρα πολλα λεφτα στα ηχεια τωρα. Με τα Dali θα εισαι μια χαρα. Οταν θα ανεβουν οι απαιτησεις σου μπορεις ευκολα να τα αντικαταστησεις με λιγοτερη "αιμοραγια" και να ψαξεις για κατι ακρβοτερο. Παντως δεν θα το μετανιωσεις............

Reaction score
14

Εγώ πάλι λέω καλύτερα πιο πολλά στα ηχεία παρά στον ενισχυτή...ετσι κι αλλιώς τον ενισχυτή μάλλον θα χρειαστεί να τον αλλάξεις λόγω των νέων φορμά (βλέπε hd kai blueray) ενώ τα ηχεία θα σου μείνουν.
Τα dali τα άκουσες?
Το καλύτερο θα ήταν να πας να τα ακούσεις και τα 2 οπώς και άλλα σ'αυτην την τιμη και μετά να αποφασίσεις!

Reaction score
0

Τα Tannoy ανεβαίνουν κατηγορία και τιμή κατά πολύ.
απο τη άλλη εγω πιστεύω οτι τα καλά λεφτά πέφτουν στον ενισχυτή, και γι' αυτό και ο ενισχυτής που επιλέγω είναι αρκετά ακριβός(950 Euro Περίπου). Τα ηχεία που επιλέγο δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά σκέφτομαι πως στην πορεία μπορώ να αλλάξω τα μπροστά και να είμαι άρχοντας. Αλλά σάν πρώτη λύση νομίζω οτι με αυτά τα ηχεία καλύπτω όλες τις απαιτήσεις μου.

Reaction score
0

ξεκινα με αυτα και στο μελλον κανεις την αλλαγη. εγω παντως θα αλλαζα τα πισω στο μελλον. και θα πηγενα τα μπρος πισω.

Reaction score
50

mickm φυσικά δική σου επιλογή είναι και αν θες να τα σκάσεις για ακριβό ενισχυτή... εσύ πληρώνεις :) Πάντως είναι ας το πούμε "κοινώς αποδεκτό" ότι αυτό στο οποίο δίνουμε βάρος στην αγορά είναι τα ηχεία, αφού αυτά συντελούν κυρίως στον ηχητικό χαρακτήρα του συστήματός μας + είναι πιο διαχρονικά. Κάνε ένα κόπο να ρίξεις και μια ματιά στο θέμα "Ο κυρίαρχος κρίκος στην ηχητική αλυσίδα είναι..." στο ίδιο forum. Επίσης σκέψου και το εξής απλό: έχεις αναλογιστεί πόσο γρήγορα αλλάζουν οι προδιαγραφές και τα format που υποστηρίζουν οι πολυκάναλοι ενισχυτές; Τα μοντέλα διαδέχονται το ένα το άλλο πολύ γρήγορα. Επιπλέον, βγαίνουν νέες εκδόσεις HDMI (που οι τωρινοί ενισχυτές δεν υποστηρίζουν) νέα ηχητικά format (DTS plus ή όπως αλλιώς θα λέγεται το οποίο θα υποστηρίζεται από HD δισκάκια) κτλ. Τα format αυτά φυσικά δεν τα υποστηρίζουν τώρα οι πολυκάναλοι ενισχυτές (αλλά στο μέλλον θα βγουν νέες εκδόσεις). Αντίθετα τα ηχεία είναι σχεδόν διαχρονικά. Αυτό που παίρνεις τώρα αλλάζει με αργούς ρυθμούς και ακόμα και μια πιθανή νέα έκδοση δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές με την προηγούμενη, καθώς η τεχνολογία των ηχείων δεν εξελίσσεται τόσο ραγδαία (ειδικά σ' αυτές τις κατηγορίες τιμής). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι από τη μία έχεις κάτι σχετικά στάσιμο και διαχρονικό που καθορίζει κατά μεγάλο μέρος το χαρακτήρα του συστήματός σου (ηχεία) και από την άλλη κάτι που αλλάζει πολύ συχνά (ενισχυτής). Γι' αυτό και ο πιο πολύς κόσμος (εννοείται ο κόσμος που έχει συγκεκριμένο budget και αναγκαστικά κάπου πρέπει να συμβιβαστεί) επενδύει στα ηχεία και από ενισχυτή διαλέγει κάτι που θα οδηγεί ικανοποιητικά τα ηχεία που έχει επιλέξει. Φυσικά υπάρχει και κόσμος που δε σκέφτεται ακριβώς έτσι, σου λέει αφού με ικανοποιεί μια κατηγορία ηχεία πιο κάτω γιατί να μη γλυτώσω λεφτά από εκεί και να τα δώσω στον ενισχυτή; Σύμφωνοι, αλλά... τα καλύτερα ηχεία είναι άλλο πράγμα. Άσε υπάρχει και η εξής σημαντική παράμετρος: ο ενισχυτής παίρνει αναβάθμιση (π.χ. αν δε σε ικανοποιεί η οδήγηση βάζεις ένα τελικό χωρίς όμως να χρειάζεται να πετάξεις τον ενισχυτή σου). Αν όμως τα ηχεία στο μέλλον δε σε ικανοποιήσουν αναγκαστικά τα πας γι' αλλαγή. Νομίζω πολύ ευκολότερα αναβαθμίζεις ένα ενισχυτή παρά ψάχνεις για ηχεία απ' την αρχή (άσε που θα έχεις ήδη ενισχυτή άρα κατά κάποιο τρόπο θα σε "περιορίζει" στην επιλογή ηχείων, αφού καλό θα είναι να βρεις ηχεία που να "ταιριάζουν" κτλ.). Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα ηχεία πρέπει να καθορίζουν τον ενισχυτή και όχι ο ενισχυτής τα ηχεία...

Reaction score
0

Πολυ καλή προσέγγιση.
Αλλά για το συγκεκριμένο budget τι θα πρότεινες για ηχεία και τί για ενισχυτή?

Reaction score
50

Φίλε μου σου καταρχήν να επαναλαμβάνω ότι απλά λέω την προσωπική μου άποψη, έτσι; Δηλ. τι θα έκανα εγώ με τα λεφτά αυτά. Από 'κει και πέρα έχουν εκφραστεί και διαφορετικές απόψεις και μπορείς ν' αποφασίσεις μόνος σου. Πάντως, με τα παραπάνω δεδομένα εγώ θα έκανα μια κατανομή του budget σε ηχεία μέχρι ας πούμε 1400 ευρώ και ενισχυτή καμιά 600αριά (ε τώρα πάνω κάτω αυτά, ανάλογα με τις τιμές που παίζουν στην αγορά μπορεί να είναι λίγο παρακάτω τα ηχεία, λίγο παραπάνω ο ενισχυτής ή αντίστροφα κτλ.). Από ηχεία μια πολύ καλή πρόταση είναι αυτά που είδες και πριν, τα Tannoy Sencys DC2 με το super tweeter. Να πω και πάλι ότι τα τρία μπροστινά είναι που έχουν σημασία, άρα για πίσω δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά. Κάλλιστα μπορείς να πάρεις και ηχεία άλλης κατηγορίας μέχρι 200-300 ευρώ ας πούμε (καλά αν σου κάτσουν και ηχεία της ίδιας σειράς φτηνά δε θα πεις και όχι, αλλά θέλω να πω μην κολλήσεις σ' αυτά). Τώρα όπως έγραψα και πριν για τιμές δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω ότι τα 3 μπροστά + κάποια πίσω όχι ακριβά δε θα σου πάνε πάνω από 1400 ευρώ. Πολύ καλή επίσης πρόταση θεωρώ τα Monitor Audio (για τα δικά μου αυτιά, έτσι;). Μπορείς να πας στα RS6 που πάνε καμιά 800αριά ευρώ το πολύ, κεντρικό της σειράς καμιά 400αριά και είπαμε... για πίσω μη σκας! Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε οικονομική πρόταση (πχ. τα Wharfedale 9.1, τα Monitor Audio Β2 απ' την πιο χαμηλή σειρά ή οποιοδήποτε άλλο ηχείο, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία). Α πολύ καλή και μουσική πρόταση είναι τα Chario! Βέβαια εσύ κυρίως τα θες για home cinema αν θυμάμαι καλά, αλλά το ότι είναι μουσικά δεν τα μειώνει καθόλου σε home cinema. Τώρα δε θυμάμαι ποια σειρά θα σου κάνει για τα λεφτά σου αλλά σίγουρα θα είναι πολύ καλή πρόταση! Προσωπικά πάντως θεωρώ και τις τρεις εταιρίες αυτές (για τα συγκεκριμένα μοντέλα όμως, έτσι) πάρα πολύ καλές προτάσεις που θα διαρκέσουν πολύ καιρό! Α θα μπορούσες να πας και στη μεγαλύτερη σειρά της Dali, τα Suite (μπροστά το 2.8 και το μεγάλο κεντρικό δεν πρέπει να κάνουν πάνω από 1100 ευρώ + 300 για πίσω). Από 'κει και πέρα, αν πας σε κάποιο κατάστημα με ποικιλία θα σου πουν κι άλλες προτάσεις, αρκεί να ξέρουν πόσα θες να δώσεις πάνω κάτω.

Τώρα για ενισχυτή νομίζω πολυκάναλο στα 600 ευρώ θα βρεις μια χαρά. Θα έλεγα να κοιτάξεις όποιο μοντέλο της Yamaha ή της Pioneer κινείται σ' αυτά τα λεφτά (δε θυμάμαι μοντέλα απ' έξω) όμως θα έχουν αρκετό ρεύμα για τα ηχεία σου λογικά. Πρόσεξε να έχουν και εξόδους προενίσχυσης για να μπορείς να κοτσάρεις και κάνα τελικό αν θες στο μέλλον, αλλά νομίζω σ' αυτά τα λεφτά όλα τα μοντέλα έχουν. Κάνε κι εσύ μια έρευνα αγοράς ν' ακούσεις και μόνος σου, γιατί άλλο να στο λέμε άλλο να τ' ακούς.

Reaction score
0

Σωστο και αυτό. Το μόνο που ξέρω είναι ότι με περιμένουνε δύσκολα χριστούγεννα με πολλές ώρες ακρόασης,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan