Αγορά ηχείων και ενισχυτή για home cinema

Reaction score
50
Re: Αγορά ηχείων και ενισχυτή για home cinema

Μην το βλέπεις ως αγγαρεία! Το καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε ανησυχεί το γεγονός ότι χρειάζεται να διαθέσεις κάποιες ώρες για ψάξιμο και κάποιο τρέξιμο στα μαγαζιά. Αλλά στην πορεία θα το διασκεδάσεις κιόλας. Και δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις κάτι βιαστικά μόνο και μόνο για να γλυτώσεις λίγη ταλαιπωρία (άλλωστε αν δε σ' ενδιέφερε τόσο πολύ μάλλον δε θα είχε και νόημα να γράψεις κάτι εδώ, θα πήγαινες σ' ένα κατάστημα, θα τους έλεγες έχω 2000 ευρώ και θα έπαιρνες ό,τι σου έδιναν).

Μην ξεχνάς άλλωστε ότι είναι αρκετά ιδιαίτερη αυτή η αγορά και με πολλές παραμέτρους όπως έχεις διαπιστώσει, όπου κύριο ρόλο παίζει το γούστο σου. Κρίμα είναι να μην κουραστείς λιγάκι γιατί στο κάτω κάτω με το σύστημα που θ' αγοράσεις θα περάσεις αρκετές ώρες για αρκετό καιρό, άσε που δε φαντάζομαι να θες να χαραμίσεις τα λεφτά σου. Όλοι θέλουμε το καλύτερο γι' αυτά που μπορούμε να δώσουμε. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το καλύτερο το παίρνεις με λίγο ψάξιμο. Πίστεψέ με όμως όταν θα περάσεις στη φάση της... απόλαυσης δε θα μετανιώσεις ούτε λεπτό απ' τις ώρες ψαξίματος που θα έχεις διαθέσει. Άλλωστε μη φανταστείς ότι χρειάζεται να φας και τα νιάτα σου! Κοίτα να πας σε 2-3 καταστήματα με ποικιλία (ειδικά τώρα που αρχίζεις και βλέπεις και τι παίζει πάνω κάτω, ώστε να πας ενημερωμένος), ν' ακούσεις μερικά ηχεία και αυτό είναι :)

Reaction score
0

Οχι ρε δεν είναι ταλαιπωρία,εξάλλου πλάκα έχει.

Reaction score
0

Κατα την γνωμη μου χωρισε τα χρηματα στην μεση. Το μηχανημα που θα φτιαξεις σιγουρα θες να το κρατησεις καποιο μεγαλο διαστημα. Εκτος και αν θες να κυνηγας την τεχνολογια συνεχεια. Δωσε 1000 στα ηχεια και 1000 στον ενισχητη γιατι σε διαφορετικη περιπτωση συντομα ο ενισχητης δεν θα σε καλυψει. Εγω Θα σου προτινα να μεινεις στην αρχικη σου σκεψη

Reaction score
0

Κατα τη γνωμη μου, παρε καλα ηχεια και απο ενισχυτη απλα κατι αν σε καλυψει προσωρινα. Γιατι πεφτεις σε μια ασχημη περιοδο μεταβασης αυτη τη στιγμη. Τα blueray/hd-dvd θα ειναι μαζι μας για τα επομενα ~5+ χρονια, και καλο ειναι σε οτι επενδυσεις χρηματα, να καλυπτει τις προδιαγραφες τους για να μη σε τσιγκλαει να ξανα-αναβαθμισεις αργοτερα. Δυγκεκριμενα στον ηχο, θελεις να υποστηριζει ο ενισχυτης DTS-HD, Dolby Digital Plus , που ειναι τα καινουρια codecs ηχου, και αποκει και περα καλο ειναι να εχει και HDMI 1.3. Επειδη αυτη τη στιγμη κανενας ενισχυτης στο εμποριο δε τα εχει αυτα και με την προυποθεση οτι δεν εισαι διατεθημενος να περιμενεις και 3+ μηνες για να βγουν τετοια μοντελα, θα σου ελεγα να δωσεις βαση στα ηχεια που θα σου μεινουν για χρονια, και με εναν yamaha 659 ας πουμε πιστευω θα καλυφτεις μεχρι το καλοκαιρι, που θα υπαρχει και πλειαδα τετοιων ενισχυτων και τοτε πουλας τον 659, χανεις καμια 200αρια ευρω και αγοραζεις κατι καλο και πληρως εξοπλισμενο για τη νεα γενια.

Αν δε θες να χασεις αυτα τα 200 ευρω τοτε μονο αναμονη μπορω να συστησω, αλλα δε σε βλεπω διατεθημενο, ειδικα οταν δεν υπαρχει και κανενα ακριβες χρονοδιαγραμμα του ποτε θα βγουν, οποτε 200 ευρω χασουρα νομιζω ειναι ενα λογικο ποσο για να αποφυγεις μια αναμονη 3-6 μηνων.

Υπαρχει και η λυση να παρεις τωρα κατι καλυτερο οπως σχεδιαζεις, αλλα τοτε απλα η χασουρα θα ιεναι μεγαλυτερη απο τα 200 ευρω οταν αναβαθμισεις, και πολυ πιθανον αρκετα μεγαλυτερη, δηλαδη αν παρεις σημερινο ενισχυτη των 1000 ευρω, οταν βγουν οι νεοι, το καλοκαιρακι με δυσκολια σε βλεπω να τον πουλας εστω και 500...

Τα ηχεια απο την αλλη δεν επηρεαζονται απο formats και ιστοριες, ειναι πολυ καλη εμενδυση!

Reaction score
1

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι εχω ηχεία της Chario μπρος - πίσω και είναι και στο home cinema - για τα γούστα μου - εξαιρετικά αλλά και οταν θα χρειαστεί να ακουσεις μουσική θα τα καταευχαριστηθείς. Στα λεφτά που δίνεις υπάρχουν οι νέες σειρές Silouette και Silverette με τη δεύτερη να είναι ανώτερη ακουστικά. Τα δύο Main LR κάνουν κοντά στα 850, το κεντρικό κοντά στα 350 και τα surround στα 200-250. Καλό είναι βέβαια να ρωτήσεις σε κατάστημα για να σιγουρευτείς.

Οσον αφορά τον ενισχυτή, δεν ξέρω τι να προτείνω. Εγώ πάντως εχω τον YAMAHA 2500. Για HOme cinema που δεν παίζουν σχεδόν ποτέ όλα τα κανάλια μαζί είναι υπεραρκετός. Δεν μπορείς να δεις εργο σε στάθμες μεγαλυτερες από το -10 (ανάλογα και την ταινία βέβαια) και βάλε στον νου σου οτι εχω και σχετικά μεγάλο χώρο (25μ2). Με αυτήν την προυπόθεση και ενας YAMAHA 659, ή κατι αντίστοιχο σε Denon/Pioneer κ.λπ. θα σου εκανε.

Σε μουσική όμως σε στερεο πρόγραμμα όσο και σε πολυκάναλο νομίζω οτι δεν επαρκεί. Αρα κατ'εμέ νομίζω οτι ναι μεν τα ηχεία είναι μία σταθερής αξίας επένδυση αρα και πρέπει να προσέξεις πολύ την επιλογή σου, αλλά και στον ενισχυτή θα χρειαστείς επίσης κατι αξιόλογο. Ισως η καλύτερη λύση είναι ενας "οικονομικός πολυκάναλος" δηλ. όχι πάνω από 450 ευρώ και ενας 2κάναλος τελικός ή πολυκάναλος ή ακόμα ενας ξεχωριστός ολοκληρωμένος στέρεο με τον οποίο θα ακούς αυστηρά μουσική από τα δύο κύρια μπροστινά σου ηχεία.

Εγώ πάντως αυτό σκέφτομαι να υλοποιήσω σύντομα.

Reaction score
1.947

Κάνε μια απλή ερώτηση στον εαυτό σου.....Έχεις σκοπό να μπείς στο ''λούκι'' και να ακολουθήσεις πιστά την εξέλιξη της τεχνολογίας, ή θέλεις να κάνεις μια αγορά που θα σε καλύψει για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα?....

Μόλις απαντήσεις θα καταλάβεις τί πρέπει να δώσεις κ πού.....Λάβε μόνο υπόψη σου ότι τα νέα φορμά δεν πρόκειται να αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητάς μας άμεσα......δλδ καλά είναι τα νέα φορμά ήχου αρκεί να μπορείς να νοικίαζεις-αγοράζεις ταινείες που να τα υποστηρίζουν και όχι να ψάχνεις με το τουφέκι να τα βρείς....μην ξεχνάς πως ζούμε στην Ελλάδα.......

Προσωπικά εγώ όταν ήμουν στην θέση σου έδωσα αναλογικά περισσότερα χρήματα για ηχεία...

Reaction score
14

gbeg said:
Προσωπικά εγώ όταν ήμουν στην θέση σου έδωσα αναλογικά περισσότερα χρήματα για ηχεία...
Ακριβός το ίδιο θα έκανα και εγώ

Reaction score
0

τελικά στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω και εγώ.

Reaction score
0

Τα ηχεια που θες παντως ειναι πολυ καλα. θα σου προτινα παντως αν εχεις την ευκαιρια να τα ακουσεις

Reaction score
4

Χωστα σε ηχεια !!!
AV οπως πολυ σωστα σου ειπαν θα αλλαξεις αναγκαστικα αν θες να ακουσεις τα καινουρια ασυμπιεστα forma ηχου.
Εγω στη θεση σου θα επαιρνα AV μεχρι 500-600 να κανω καλα την δουλεια μου μεχρι να βγουν οι καινουριοι... Και αυτο εκανα εχω τον Pioneer VSX 1015 S και ειμαι πολυ πολυ Happy :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.892
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan