Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου για 4 μελή οικογένεια

Reaction score
539
Εγώ, από τη μεριά μου, θα σου δώσω και μια άλλη προοπτική.

Κάποτε μπήκα κι εγώ στο τρίπ του 'αυτοκινήτου με χώρους' μόλις η οικογένεια μεγάλωσε απότομα κατά 2 μέλη.
Έφτασα μέχρι το σημείο να κοιτάω στις αγγελίες για renault grand scenic, focus c max κλπ κλπ
Το πλάνο έλεγε να πουλήσω το αυτοκίνητο που είχα τώρα (και μου αρέσει) και να πάρω ένα πολυμορφικό.

Τελικά επικράτησε η λογική. Το αυτοκίνητο που έχω τώρα είναι 5θυρο με ικανοποιητικούς χώρους.
Για τις 2-3 φορές το χρόνο που πραγματικά χρειάζομαι μεγαλύτερους χώρους, θα σκεφτώ κάτι (σκάρα, μπακαζιέρα, ίδομεν).
Αποφάσισα να μην οδηγώ όλο το χρόνο μια μπουρούχα που σιχαίνομαι, για να έχω χώρους μια φορά το χρόνο που θα πάω διακοπές.

Δες το κι έτσι, ίσως αποκτήσεις περισσότερες επιλογές στα αυτοκίνητα που κοιτάς.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.041
Το Yaris που έχει τώρα είναι βέβαια στο άλλο άκρο, αλλά γενικά συμφωνώ με το σκεπτικό σου ως προς την επιλογή του επόμενου.

Reaction score
1
Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι, απλά το yaris είναι πάρα πολύ μικρό. Κάθε φορά που πάμε κάπου το γεμίζω με πράγματα και μέσα, κάτω από τα καθίσματα, όπου υπάρχει τρύπα την γεμίζω και ο χρόνος που θέλω για να το φορτώσω είναι πάρα πολύς γιατί πρέπει να μπουν με συγκεκριμένο τρόπο. Επίσης είναι και πολύ επικίνδυνο. Εάν ήταν μια κατηγορία πάνω σε χώρους θα το σκεπτόμουν πολύ να αλλάζω αυτοκίνητο (μάλλον και εγώ θα έψαχνα άλλον τρόπο (μπακαζιέρα κτλ).
Είμαι ανοιχτός σε όλα, δεν ψάχνω μόνο κάποιο από αυτά που έγραψα παραπάνω.

Reaction score
2.001
Όταν το 2009 αποφάσισα να πάω σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο για να χωράει 4μελή οικογένεια, το πρώτο πράγμα που κοίταγα ήταν οι χώροι......και η άνεση με την οποία μπορείς να τους γεμίσεις χωρίς να ζοριστείς.....
πχ μου άρεσε τότα το MAZDA 6 αλλά όταν πήγα και είδα το άνοιγμα του χώρου αποσκευών....απογοητεύτηκα. Χώρος πολύς.....αλλά πως βάζεις-βγάζεις μπαγκάζια καρότσια κλπ απο ένα τέτοιο άνοιγμα; Και πως μπορείς να φορτώσεις σωστά τον χώρο αποσκευών όταν δεν έχεις σωστή πρόσβαση παντού;
Επίσης έχω το κόλλημα (και με βάση αυτό έψαχνα την αγορα) να ΜΗΝ βάζω καμία άλλη αποσκευή στο εσωτερικό όταν ταξιδεύω...τέλος.....στο πίσω κάθισμα ΜΟΝΟ τα παιδιά...

Να μην σε ζαλίζω.....με τα πολλά κατέληξα στο Octavia5 και στην τότε έκδοση 1.400 turbo....(Δεν είχε ανοίξει ακόμα η αγορά για το πετρέλαιο). Ο χώρος αποσκευών χωράει πολύ πράγμα και το σημαντικό....είναι πεντάπορτο....μπορείς να φορτώσεις τα πράγματα σου χωρίς να παιδεύεσαι....Δεν συζητάω για επιδόσεις γιατί πολύ απλά η αγορά έχει αλλάξει πλέον κατά πολύ και δεν έχω επαφή με τις καινούργιες εκδόσεις-επιδόσεις κλπ.
Απλά έθιξα 2 θεματάκια που σκέφτεται/αντιμετωπίζει όποιος θέλει τουτου για οικογένεια.

Μου άρεσε πολύ τότε και το Qasqai αλλά επίσης απο κοντά με ξένισαν τρομερά τα μικρά παράθυρα πίσω....σκεφτόμουνα τα πιτσιρίκια να προσπαθουν να δούν τον κόσμο έξω....και μου ήρθε κάπως...!!!

Reaction score
1
Υπάρχει κάποιος φόρος στην αγορά αυτοκινήτου;

Νομίζω ότι υπήρχε φόρος βάσει εργαστηριακής αξίας και τώρα θα το κάνουν με βάσει την λιανική;.

Πόσο τις % είναι αυτός ο φόρος και πάνω από ποιο ποσό είναι (π.χ. πάνω από 20000);

Φορολογείται μόνο το ποσό πάνω από το όριο;

Ευχαριστώ

Reaction score
1
Έχει κανείς άποψη για το Skoda Yeti; (και σε σύγκριση με το Qashqai).

Μου πρότειναν πολλοί το citroen c4 Picasso έχω ακούσει πολλά όμως για την έλλειψη αξιοπιστίας γενικά τον γαλλικών αυτοκινήτων. Ποια είναι η γνώμη σας;

Reaction score
1
Όταν πάρω το καινούργιο θα πρέπει να πουλήσω το παλιό μου αυτοκίνητο (yaris sol (έτος 2006) 1300 αυτόματο, ζάντες αλουμινίου, αεροτομή, συναγερμός, 35000 χιλιόμετρα ατρακάριστο). Σας γράφω τις λεπτομέρειες μήπως παίζουν ρόλο στον τρόπο πώλησης.

Έχει κανένας σας εμπειρία πώλησης αυτοκινήτου;

Ποίος τρόπος είναι ο καλύτερος ;

Αγγελία (πχ car.gr), μάντρα ή αντιπροσωπίες ;

melina

Cargo 200
Reaction score
46.254
car.gr, xe.gr, την καλύτερη τιμή θα τη βρεις με απευθείας πώληση σε ιδιώτη. Μάντρες, αντιπροσωπείες πρέπει να βγάλουν και αυτοί το κέρδος τους και λόγω εποχής αν σου δώσουν τιμή θα είναι αισθητά πιο μικρή από ότι θα έπαιρνες από ιδιώτη....αν και γενικά οι πωλήσεις μτχ είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Reaction score
27.805
Όταν πάρω το καινούργιο θα πρέπει να πουλήσω το παλιό μου αυτοκίνητο (yaris sol (έτος 2006) 1300 αυτόματο, ζάντες αλουμινίου, αεροτομή, συναγερμός, 35000 χιλιόμετρα ατρακάριστο). Σας γράφω τις λεπτομέρειες μήπως παίζουν ρόλο στον τρόπο πώλησης.

Έχει κανένας σας εμπειρία πώλησης αυτοκινήτου;

Ποίος τρόπος είναι ο καλύτερος ;

Αγγελία (πχ car.gr), μάντρα ή αντιπροσωπίες ;

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟ SKODA RAPID SPACEBACK DIESEL DSG 7 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.

ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΤΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΜΠΟΡΟ ΤΟ ΓΙΑΡΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΖΗΤΑΓΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ. ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΠΑΚΑΠ 3-4 ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 300-350 ΕΥΡΩ.

Reaction score
264
Ποια μάρκα είναι ποιο αξιόπιστη κατά την γνώμη σας; (Nissan, skoda , Renault, citroen)

Τα επίπεδα ασφάλειας είναι τα περίπου στα ίδια;

Σας ρωτάω γιατί με το yaris τόσα χρόνια δεν είχα κανένα πρόβλημα, άπλα δεν υπάρχει κάτι σε Toyota που να με ενδιαφέρει
corola sedan και avensis μια χαρα αυτοκινητα ειναι, εκτος και αν δεν σου κανουν στο ματι

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
...και μονο σε πετρελαιο, εκτος κι αν περιμενεις να κυκλοφορησουν τα φυσικου αεριου!

Τακη παντρευτηκες βρε; λεω...για να εισαι εδω μεσα που ειναι για οικογενειαρχες με πιτσιρικια, μαλλον την "εκανες"! :)

Reaction score
264
...και μονο σε πετρελαιο, εκτος κι αν περιμενεις να κυκλοφορησουν τα φυσικου αεριου!

Τακη παντρευτηκες βρε; λεω...για να εισαι εδω μεσα που ειναι για οικογενειαρχες με πιτσιρικια, μαλλον την "εκανες"! :)
Και η Μ5,οικογενειακο αυτοκινητο ειναι.;)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.714
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.