Αγορά Access Point

Reaction score
305
Γεια σας,

Θέλω να αντικαταστήσω το access point που χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολύ καιρό διότι δεν μου δίνει καλό σήμα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, και ειδικά στο μπαλκόνι. Χρειάζομαι δηλαδή κάτι πιο δυνατό με μεγαλύτερη εμβέλεια και καλύτερη ταχύτητα.

Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα είναι το παλιό router ZTE ZXHN H10SN ρυθμισμένο έτσι ώστε να λειτουργεί ως access point. Παίρνει σήμα ενσύρματα από το απλό LEVEL ONE GSW-0807 8-PORT GIGABIT SWITCH. Σε αυτό έρχεται καλώδιο από το Speedport Plus 2 router της Cosmote. Η γραμμή είναι 100άρα αλλά σε περίπου 2 βδομάδες θα μπει οπτική ίνα 300mbps.

Το access point και το switch είναι τοποθετημένα επάνω στα ντουλάπια της κουζίνας. Αρκετά ψηλά δηλαδή. Εκεί φτάνουν όλα τα καλώδια ethernet του σπιτιού και γι’ αυτό εκεί βρίσκεται και το switch. Το router βρίσκεται επίσης στο ίδιο δωμάτιο αλλά χαμηλά πάνω στο γραφείο. Η θέση που βρίσκεται το router δεν είναι τόσο κεντρική και γι’ αυτό τοποθετήθηκε το access point, καθώς με το WiFi του router το σήμα ήταν πάρα πολύ ασθενές στην άλλη άκρη του σπιτιού. Ωστόσο, το σπίτι δεν είναι τεράστιο, περίπου 120 τετραγωνικά. Η θέση του access point δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε το καινούργιο θα τοποθετηθεί ακριβώς το ίδιο σημείο που ήταν και το παλιό.

Να πω επίσης ότι το άνοιγμα και το κλείσιμο του wifi γίνεται remotely από internet browser. Και έτσι θέλω να συνεχίσει να γίνεται γιατί όπως καταλαβαίνετε η καθημερινή πρόσβαση στο πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας είναι αδύνατη. Άλλωστε εγώ κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ κλείνω πάντα το WiFi του σπιτιού. Οπότε και το καινούργιο access point θέλω να ανοιγοκλείνει με τον ίδιο τρόπο από απόσταση.

Το μπάτζετ είναι έως 100 €.

Βλέπω το TP-LINK DECO X60 που είναι και Mesh οπότε υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης.

Πιστεύετε ότι έχει καλή εμβέλεια και δυνατότητα διαχείρισης από απόσταση; Μήπως κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει;

Ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.167
Members
38.297
Νεότερο μέλος
kostas-rj