Αγορά home cinema

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Ας πάρει κάποιος το σετ των A9 και θα στήσω εγω φθηνοσύστημα separates και χώνουμε όσοι θέλετε να έρθετε ένα blind test.

Εγω αφού με αναγκάσατε να δω Joe n Tell :D δηλώνω σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Μου αρκεί ο τίτλος:

Better than MOST soundbars, can't beat a dedicated setup :)

Reaction score
1.622
Νομίζω είναι εκτός θέματος η συζήτηση: Προτάθηκαν συστήματα τύπου ηχόμπαρας και το σύστημα της Sony, ΕΠΕΙΔΗ είναι ακατάλληλος ο χώρος, τι σχέση έχει στην κουβέντα αν είναι κατάλληλος ο χώρος των reviewer που δοκίμασαν το σύστημα της Sony?

Έχουμε στα 2 χιλιάρικα ένα σύστημα που "διορθώνει" τα προβλήματα της λάθος τοποθέτησης σε προβληματικό χώρο, έχουμε και την επιλογή ξεχωριστών ακριβότερων μονάδων που δεν υπάρχει δυνατότητα "διόρθωσης" των προβλημάτων της λάθος τοποθέτησης σε προβληματικό χώρο. Αυτό είναι το δίλημμα που τέθηκε. Όχι αν στο σωστά στημένο χώρο θα ακούσει κανείς καλύτερα με separates των 4.000 από ότι με την ηχομπάρα των 2.000.

Reaction score
8.899
Καλά εδώ δεν μπορούμε να πετύχουμε φαντομ με δικάναλο, θέλουμε τώρα από 4 πραγματικά να βγάλουμε 12 φαντομ.
Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον λόγω ηλικίας βεβαίως που καθένας πιστεύει ότι του σερβίρει η ντολμπυ και η σονυ.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Νομίζω είναι εκτός θέματος η συζήτηση: Προτάθηκαν συστήματα τύπου ηχόμπαρας και το σύστημα της Sony, ΕΠΕΙΔΗ είναι ακατάλληλος ο χώρος, τι σχέση έχει στην κουβέντα αν είναι κατάλληλος ο χώρος των reviewer που δοκίμασαν το σύστημα της Sony?

Έχουμε στα 2 χιλιάρικα ένα σύστημα που "διορθώνει" τα προβλήματα της λάθος τοποθέτησης σε προβληματικό χώρο, έχουμε και την επιλογή ξεχωριστών ακριβότερων μονάδων που δεν υπάρχει δυνατότητα "διόρθωσης" των προβλημάτων της λάθος τοποθέτησης σε προβληματικό χώρο. Αυτό είναι το δίλημμα που τέθηκε. Όχι αν στο σωστά στημένο χώρο θα ακούσει κανείς καλύτερα με separates των 4.000 από ότι με την ηχομπάρα των 2.000.
Από πότε ένας Audyssey/Dirac based ενισχυτής HC δεν μπορεί να... διορθώσει τον χώρο όπως ο επεξεργαστής της ηχομπάρας Sony HT-A9 ?

Τι άλμα λογικής είναι αυτό ακριβώς; Με τι τεκμηρίωση το θεωρείτε και ως.. δεδομένο;
Έχετε μετρήσεις to back it up ?

Από τα video του Joe n Tell αυτό πάντως δεν προκύπτει από πουθενά.
Και αμφιβάλλω τα μάλα για το πόσο... effective είναι το σύστημα room correction που φέρει η HT-A9.
Και πολύ καλό να είναι, τι περιμένουμε; επιδόσεις Trinnov ?
Γιατί για να φανεί ουσιαστικά διαφορά μεταξύ ας πούμε ενός user-calibrated Denon με Audyssey και το σύστημα της Sony HT-A9 πρέπει να συμβούν λίγο πολύ σημεία και τέρατα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.014
Από πότε ένας Audyssey/Dirac based ενισχυτής HC δεν μπορεί να... διορθώσει τον χώρο όπως ο επεξεργαστής της ηχομπάρας Sony HT-A9 ?
Πάλι συγκρίνεις λάθος πράγματα. Υπάρχει immersive σύστημα στα 2000 χιλιάρικα που ο επεξεργαστής του διορθώνει λάθος τοποθέτηση; Όχι, οπότε το θέμα κλείνει εδώ στο συγκεκριμένο, νομίζω.
Τι άλμα λογικής είναι αυτό ακριβώς; Με τι τεκμηρίωση το θεωρείτε και ως.. δεδομένο;
Έχετε μετρήσεις to back it up ?
Δεν χρειάζεται, μιλάς για FR, ενώ εμείς (ή εγώ τουλάχιστον) για τοποθέτηση ηχείων, που είναι σημαντικότερο.
Τι σχέση έχει πάλι η Trinnov; Βρε μανία. Από την άλλη, γιατί αποκλείεις να είναι ένα πολύ καλό software, άσχετα με το τι κάνει η Trinnov. Δεν μιλάμε για τον Μίτσo τον καραμπουζουκλή αλλά για την Sony.
Γιατί για να φανεί ουσιαστικά διαφορά μεταξύ ας πούμε ενός user-calibrated Denon με Audyssey και το σύστημα της Sony HT-A9 πρέπει να συμβούν λίγο πολύ σημεία και τέρατα.
Kαι εδώ αναφέρεσαι σε FR ενώ εμείς σε τοποθέτηση ηχείων. Αν δεν έρθει η τοποθέτηση, το FR είναι αδιάφορο.

Reaction score
1.622
Για αυτό λέω ότι είναι εκτός θέματος η συζήτηση. Μιλάμε για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κανείς σε ένα εισαγωγικό σύστημα, και γίνεται επίκληση σε επεξεργαστή των 25.000.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Πάλι συγκρίνεις λάθος πράγματα. Υπάρχει immersive σύστημα στα 2000 χιλιάρικα που ο επεξεργαστής του διορθώνει λάθος τοποθέτηση; Όχι, οπότε το θέμα κλείνει εδώ στο συγκεκριμένο, νομίζω.

Δεν χρειάζεται, μιλάς για FR, ενώ εμείς (ή εγώ τουλάχιστον) για τοποθέτηση ηχείων, που είναι σημαντικότερο.

Τι σχέση έχει πάλι η Trinnov; Βρε μανία. Από την άλλη, γιατί αποκλείεις να είναι ένα πολύ καλό software, άσχετα με το τι κάνει η Trinnov. Δεν μιλάμε για τον Μίτσo τον καραμπουζουκλή αλλά για την Sony.

Kαι εδώ αναφέρεσαι σε FR ενώ εμείς σε τοποθέτηση ηχείων. Αν δεν έρθει η τοποθέτηση, το FR είναι αδιάφορο.
Γιατί... είμαστε πεπεισμένοι πως της Sony τα διορθώνει ? Κατά 90% marketing bs.

Σε έναν ακατάλληλο χώρο, λάθος τοποθέτηση θα έχεις, είτε έχεις bookshelf ηχεία, είτε έχεις ηχειάκια ηχομπάρας.
Ποιά η διαφορά;

Καλή η Sony, αλλά δεν είναι master του ήχου, και ειδικά στα home cinema προϊόντα για πολλά χρόνια κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.

Reaction score
8.899
Άκουσε πρώτα και μετά κρίνε.
Δεν χρειάζεται να το ακούσω, όπως δεν χρειάζεται να κάνω τον γύρο του κόσμου για να διαπιστώσω ότι η γη είναι σφαιρική.
Θυμάμαι για το ριμαπινγκ της τρινοφ που λέγανε ότι δεν μπορείς να το κάνεις με LR και Surrounds. Θα ακούγεται περίεργα. Ότι έχω διαβάσει αναφέρεται στην ανωτερότητα ενός πολυκαναλικού συστήματος με διακριτά κανάλια.
Τώρα τι λέει η κάθε σονυ και ντολμπυ για να πουλήσουν δεν με νοιάζει.

alexis

Reaction score
31.014
Γιατί... είμαστε πεπεισμένοι πως της Sony τα διορθώνει ? Κατά 90% marketing bs.
Οκ. Δηλαδή εφόσον είναι όλα BS, όλοι τα παίρνουν για να λένε τι ωραία που τα φτιάχνει, και ο Audioholic μέσα, και όλα αυτά ενώ δεν έχουμε ακούσει καν.

Διαφωνώ.

Reaction score
227
Καλημέρα στην ομάδα! Νέος εδώ και θα ήθελα τα φώτα σας για μια αγορά που πρόκειται να κάνω. Εντελώς ερασιτεχνικά είχα ένα home cinema της Sony λίγο Frankenstein αλλά για την χρήση που το ήθελα (ταινίες) ήταν ικανοποιητικό. Δυστυχώς με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία το πήρε το ρέμα αλλά επειδή έχω το μικρόβιο θέλω να ξανά φτιάξω ένα οικονομικό να κάνω τη δουλειά μου! Το budget είναι περίπου στα 1500 ευρώ και αυτά που εντόπισα εγώ σαν καλές επιλογές είναι:
Μαζί με αγορά ενός subwoofer

Μαζί με αγορά ενισχυτή

θα ήθελα τις γνώμες σας σχετικά με το τι να προτιμήσω η ενδεχομένως κάποια αντίστοιχη πρόταση σε αυτά τα λεφτά! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
ρίξε μια μάτια στο ideal,de για το σύστημα 5.1 της Cabasse Elle 4 ομοαξονικα ηχεία , μικρα στα 900 ευρα περίπου και με έναν μετχ AV ειςαι στα λεφτά σου και με προοπτική .........

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.199
Οκ. Δηλαδή εφόσον είναι όλα BS, όλοι τα παίρνουν για να λένε τι ωραία που τα φτιάχνει, και ο Audioholic μέσα, και όλα αυτά ενώ δεν έχουμε ακούσει καν.

Διαφωνώ.
Πιο πιθανό είναι η ηχομπάρα της Sony να έχει room correction ανώτερη της Trinnov δηλαδή :D

Δεν έχω χρόνο να δω και το video με τον Gene, πάντως τα υπόλοιπα που χάζεψα και άκουγα πριν δεν θυμάμαι να άκουσα κανέναν διθύραμβο ούτε ότι είναι the best thing since sliced bread :D

alexis

Reaction score
31.014
Πιο πιθανό είναι η ηχομπάρα της Sony να έχει room correction ανώτερη της Trinnov δηλαδή :D

Δεν έχω χρόνο να δω και το video με τον Gene, πάντως τα υπόλοιπα που χάζεψα και άκουγα πριν δεν θυμάμαι να άκουσα κανέναν διθύραμβο ούτε ότι είναι the best thing since sliced bread :D
Άντε πάλι η Trinnov. Βαρέθηκα. Bye.....🙂

Reaction score
580
Δεν χρειάζεται να το ακούσω, όπως δεν χρειάζεται να κάνω τον γύρο του κόσμου για να διαπιστώσω ότι η γη είναι σφαιρική.
Η γη πάντως δεν είναι σφαιρική. Στην όλη συζήτηση η λέξη κλειδί είναι η λέξη κόστος. Το αρχικό ποστ κάνει λόγο για 1500 €, οχι για 5000 ή 15000. Οι αναφορές σε πολυκάναλα με διακριτά κανάλια ξεπερνά κατά πολύ το αρχικό κόστος, όποτε είναι εκτός συζήτησης.

alexis

Reaction score
31.014
Από προσιτό integra avr με dirac. Καλύτερα τώρα;
Έχεις χάσει το μέτρο σύγκρισης. Δεν συνεχίζω. 🙂

Ζήτησε να κάνεις review να μας πεις την άποψη σου. Αυτό βέβαια δεν θα αλλάξει ότι άκουσα. Απλά θα μας πεις τι έζησες.

Last edited:

Reaction score
8.899
Στην όλη συζήτηση η λέξη κλειδί είναι η λέξη κόστος. Το αρχικό ποστ κάνει λόγο για 1500 €, οχι για 5000 ή 15000. Οι αναφορές σε πολυκάναλα με διακριτά κανάλια ξεπερνά κατά πολύ το αρχικό κόστος, όποτε είναι εκτός συζήτησης.
Ας μιλήσουμε τότε για κόστος αλλά και για απόδοση, διαφορετικά δεν θα βγάλουμε άκρη.
Πρώτον μπορεί όπως αναφέρθηκε επειδή το μπάτζετ είναι σφιχτό να χτίσει ηχοσυστημά με μεταχειρισμένα.
Δεύτερον δεν βλέπω να έχει κάποιο θέμα με την δημιουργία πολυκαναλικού συστήματος με διακριτά κανάλια στον χώρο του. Γιατί να πάρει με το ζόρι ηχομπαρα?
Αυτό που λεω είναι ότι τα διακριτά κανάλια θα βγάλουν καλύτερο αποτέλεσμα από συστήματα γιαλαντζι με 12 κανάλια φαντομ. Αυτοί να πουλήσουν θέλουν, οκ.

Reaction score
2.029
Ας μιλήσουμε τότε για κόστος αλλά και για απόδοση, διαφορετικά δεν θα βγάλουμε άκρη.
Πρώτον μπορεί όπως αναφέρθηκε επειδή το μπάτζετ είναι σφιχτό να χτίσει ηχοσυστημά με μεταχειρισμένα.
Δεύτερον δεν βλέπω να έχει κάποιο θέμα με την δημιουργία πολυκαναλικού συστήματος με διακριτά κανάλια στον χώρο του. Γιατί να πάρει με το ζόρι ηχομπαρα?
Αυτό που λεω είναι ότι τα διακριτά κανάλια θα βγάλουν καλύτερο αποτέλεσμα από συστήματα γιαλαντζι με 12 κανάλια φαντομ. Αυτοί να πουλήσουν θέλουν, οκ.
O χωρος ειναι 3Χ7μ με ελαχιστα επιπλα και γυρω γυρω ακαλυπτες επιφανειες, και το home cinema θα ειναι τοποθετημενο στο αριστερο μισο του χωρου με τη θεση ακροασης κολλητα στον πισω τοιχο (δες φωτογραφιες).
Κανε μια προταση σε immersive πακετο ενισχυτη-ηχεια-subwoofer μεχρι 2000ευρω. Εστω και μεταχειρισμενα αλλα με παραδειγματα. Πχ ενισχυτης ταδε ###€ οπως αυτος (λινκ) που πουληθηκε πριν ενα μηνα.

Reaction score
2.029
Αυτό πως σου φαίνεται?
Δεν ειναι 5.1.4 οπως το sony. Tι σοι immersive θα ειναι αυτο? Βαλε καποιο που να εχει και atmos ηχεια.
Επισης, τa teufel, οντας Γερμανικα Customer direct χωρις παρουσια στην Ελλαδα μου ειναι αγνωστη ποσοστητα. Υπαρχει καποιο review με μετρησεις?
Αν εχουν τονισμενα μπασα και πριμα, σε αυτον τον χωρο απλα δεν θα ακουγονται μια που τα L/R θα πρεπει να τοποθετηθουν κολλητα στον τοιχο και με τους γυμνους τοιχους τα πριμα θα κανουν παρτυ καραμπολας. Επισης το κεντρικο ηχειο ειναι κλασσικο MTM με τα γνωστα προβληματα κατευθυντικοτητας που θα περιοριζουν την σωστη ακροαση σε ενα ατομο που θα πρεπει να μην κουναει το κεφαλι. Αν υπαρχει review που να δειχνει την οριζοντια αποκριση τουλαχιστον +/- 15 μοιρες και να μην εχει βυθιση στη συχνοτητα κρος τοτε ΟΚ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK