Αγορά Subwoofer από monopricecom

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
Υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσει κ δεύτερη πλάτη (το δεύτερο σαμπ), ώστε να παίζουν με πιο πολλά βατ το καθένα.
Μα, πόσα πιο πολλά Watts;;;; Ο FA502 γεφυρώνοντας αποδίδει 1000W! Θες παραπάνω; :biggrin:

Reaction score
11.492
μα η λογική για δual opposed είναι αυτή...να αλληλοεξουδετερώνει το ένα το άλλο και να μην υπάρχουν εσωτερικοί συντονισμοί
με το να τα απομονώνεις σε δική τους καμπίνα...χάνεις αυτό το +
By the book, έχεις δίκιο αλλά ετς αποφάσισε ο Κύρος Γραναζης , μάναμ :dance2::rolleyes:
Μα, πόσα πιο πολλά Watts;;;; Ο FA502 γεφυρώνοντας αποδίδει 1000W! Θες παραπάνω; :biggrin:
Κανονικά θέλει, γιατί αυτή τη στιγμή δίνω 1000 βατ σε 4 γουφερ 12”. !!!!
Παίρνει 500 βατ το κάθε κανάλι = κάθε σαμπ =2 γουφερ

Τα βατ, πολλοί εμισησαν, τα πολλά βατ, ουδείς :party:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.654
αα κ νασπω....η μαυρόσκατη επίστρωση τι υλικό είναι?

By the book, έχεις δίκιο αλλά ετς αποφάσισε ο Κύρος Γραναζης , μάναμ :dance2::rolleyes:
ο Κύρος είσαι εσύ....ή του άλλου το γομάρ ?

Reaction score
11.492
αα κ νασπω....η μαυρόσκατη επίστρωση τι υλικό είναι?

ο Κύρος είσαι εσύ....ή του άλλου το γομάρ ?
δεν είναι επίστρωση !
Για να αποφύγω το βάψιμο, στοκαρισματα, λάκες κλπκλπ επέλεξα έτοιμο προϊόν πάχους 3εκ
Δεν του έγινε καμία επεξεργασία, έτσι το αγοράζεις.
Αυτό ήταν δική μου επιλογή αλλά τα υλικά, τη μελέτη, τη ρύθμιση κλπ τα έκανε του ….. γουμάρ :rolleyes: :biggrin::roflmao:

Reaction score
11.492
η μία πλευρά είναι λεία και ειναι εξωτερική στα σαμπ
Η άλλη είναι η σαγρέ που βλέπουν οι κώνοι των γουφερ ….. για διάχυση :biggrin: :roflmao: :roflmao: :cry:

IMG_4648.jpeg
IMG_4649.jpeg

Reaction score
10
Τα φάλτσα κοψίματα δίχως καβίλιες ή δίχως αρθρώσεις τύπου χελιδονοουράς, παρά μόνο κόλλα, το πιθανότερο μετά από χρόνια, από τις θερμοκρασιακές μεταβολές να ανοίξουν οι συνδέσεις, (ακόμα κι αν δεν είναι εύκολα ορατό, θα αποκολληθούν σε ένα ποσοστό)
Έχω την ίδια εμπειρία ,χωρίς βίδα η καβιλια υπάρχουν με τα χρόνια μετακινήσεις.
η μία πλευρά είναι λεία και ειναι εξωτερική στα σαμπ
Η άλλη είναι η σαγρέ που βλέπουν οι κώνοι των γουφερ ….. για διάχυση :biggrin: :roflmao: :roflmao: :cry:

View attachment 357862 View attachment 357861
Και ήθελα να ρωτήσω τι υλικό είναι. Μου φαινοταν σαν rubber και χάρηκα γιατί θεωρείται το καλύτερο αποσβεστικό ηχοαποροφητικό. Πάντως έξυπνη λύση σχεδιαστικα το διαχωριστικό μεταξύ των δυο θαλάμων να ενισχυει και τον ίδιο τον θάλαμο. Το speakon στην πρόσοψη του γουφερ τι εξυπηρετεί?

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.786
Κανονικά θέλει, γιατί αυτή τη στιγμή δίνω 1000 βατ σε 4 γουφερ 12”. !!!!
Παίρνει 500 βατ το κάθε κανάλι = κάθε σαμπ =2 γουφερ
Καλά κι εγώ δίνω 500W σε 4 woofers 15" (2 σε κάθε subwoofer) και δεν νιώθω ότι μου λείπει ισχύς! Αλλά, ΟΚ, περί ορέξεως... ή περί ισχύος, κολοκυθόπιτα! :biggrin:
Τα βατ, πολλοί εμισησαν, τα πολλά βατ, ουδείς
Την ισχύ πολλοί εμίσησαν, την πολλή ισχύ, ουδείς! (copyright @costas EAR)

:drinks::drinks::party::drinks::drinks:

Reaction score
10
Καταλαβαίνω ότι λόγω της αγάπης σου προς τα μασίφ ξύλα (τα οποία είναι ότι καλύτερο για κατασκευή επιπλων) θες να κάνεις το ίδιο και με το sub αλλά πραγματικά δεν είναι καλή ιδέα (βαριέμαι να ψάχνω να σου βρω στοιχεία από συγκριτικες δοκιμές, έχουν γίνει και έχουν βγει συμπεράσματα. Γι αυτό το λογο τα περισσοτερα ηχεία είναι φτιαγμένα από MDF η κόντρα πλακε και όσοι θέλουν φυσικό ξύλο βάζουν καπλαμά από πάνω).
Μπορείς να βάλεις κόντρα πλακέ 20-25mm συμιδα να πατήσει και να βιδωθεί το μεγάφωνο και από πάνω μετά βάλε ότι θες.
Ενισχύσεις θα χρειαστούν πολλές. Πρέπει να δεθούν μεταξυ τους ή εμπρός με την πίσω πλευρά. Μπορείς να κόψεις καβιλιες 20mm στα 17εκ και να δέσεις την καμπίνα με αυτές χωρίς να χάσεις πολύ όγκο.
Δεν ξέρω που θα καταλήξω στην επιλογή μασίφ ξύλο η κόντρα πλακέ η mdf ,ούτε ξέρω για τα συγκριτικά που λες, χωρίς να τα αμφισβητω. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο πάντως να έγιναν τέτοια συγκριτικα σε πολλά διαφορετικά είδη ξύλων. Κάποια κατασκευή που βρηκα στο δίκτυο ένας έβαλε μασίφ σημύδα που έχει πυκνότητα 650.
Σε αυτό που έγραψες για την ενίσχυση κατάλαβα ότι την πλευρά του μεγάφωνου και την απέναντι, σαν πιο κρίσιμο ,λόγω μάλλον τησ άμεσης πίεσης. Κατάλαβα σωστά?
Αυτο που έγραψες για τις καβιλιες δεν το κατάλαβα.
Αν ένα κουτί το δέσω με βίδες και πρεσάρισμα και είναι στενόμακρο, σαν κουτί υπολογιστή ,και είναι από παχύ υλικό ,θα κουνηθεί μόνο αν το πατήσει τανκ. Το λέω αυτό γιατί θα εφαρμόσω εύκολα στο εσωτερικό του ένα ηχοαπορροφητικοι υλικό ,rubber αν βρω κάποιο καλο και felt.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.654
το ότι θα πιάναμε κουβέντα για χαιενδ ποικιλίες ξυλείας με ξεπερνά... :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.278
Members
38.295