Αγορα για ενισχυτη σπιτιού

Reaction score
18
Αυτή τη στιγμή έχω έναν custom stereo με τσιπακια LM3886. Τον έχω 8-9 χρόνια αλλα οκ δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι. Απο θεμα αποδοσης θεωρω οτι ειναι οκ ειδικά σε σχεση με το κοστος τους αλλα απο ενταση σιγουρα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Σκεφτόμουν μήπως πάω σε κάποιον πχ denon hi fi AVR-X... ή AVR-S... να δέχεται και phono.
Ποια είναι η γνώμη σας;

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.155
Γιατί κοιτάς προς AVR αν έχεις στερεοφωνικό σύστημα; :errwhat:

Οι AVR έχουν το πλεονέκτημα ότι συγκεντρώνουν πολλά features σε ένα μηχάνημα (πολλαπλές εισόδους HDMI, αποκωδικοποίηση πολυκάναλων formats, ενσωματωμένα DACs κλπ.) αλλά δεν φημίζονται για την ποιότητα των ενισχυτικών τους.

Οπότε εφόσον δεν έχεις πολυκάναλο, γιατί δεν κοιτάς για έναν στερεοφωνικό ενισχυτή που θα σου δώσει στα ίδια χρήματα καλύτερη ποιότητα δικάναλης ενίσχυσης;

Reaction score
18
οπως κάτι τέτοιο? Denon Stereo PMA-600NE. Εχει διαφορα ποιοτητα στον ηχο σε σχεση με τους AVR?
Άραγε σε σχεση με το LM3886, είναι καλυτερη επιλογη ή χειροτερη?

Reaction score
18
Μηπως υπαρχει άλλη επιλογή αντι του LM3886 για να αντικαταστησω στο ηδη custom συστημα?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.088
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακριβοί ενισχυτές, μερικών χιλιάδων ευρώ κόστος, που φοράνε LM3886 ένα στο κανάλι ή σε διάταξη γέφυρας ή και συνδυασμό παράλληλα και γέφυρα.
Χρησιμοποιώντας δύο τέτοια γεφυρωμένα ανά κανάλι ανεβαίνεις στα 100 watts, αν επαρκεί η τροφοδοσία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.436
Οπότε εφόσον δεν έχεις πολυκάναλο, γιατί δεν κοιτάς για έναν στερεοφωνικό ενισχυτή που θα σου δώσει στα ίδια χρήματα καλύτερη ποιότητα δικάναλης ενίσχυσης;
Για το σύστημα ισοστάθμισης και την ενσωμάτωση subs, τα οποία είναι η μεγαλύτερη δυνατή αναβάθμιση που μπορεί να γίνει σε ένα δικαναλο σύστημα.
Και φυσικά τις δυνατότητες επέκτασης σε κανονικό ηχοσύστημα.

Reaction score
384
Για το σύστημα ισοστάθμισης και την ενσωμάτωση subs, τα οποία είναι η μεγαλύτερη δυνατή αναβάθμιση που μπορεί να γίνει σε ένα δικαναλο σύστημα.
Φιλικά πάντα, αυτά μην τα λέτε παραέξω γιατί θα σας πάρουν με τις κλωτσιές

Reaction score
2.646
Δηλαδη να πληρώσει τώρα γι αυτά που ίσως να μη χρησιμοποιήσει ποτε;Οσο για την μεγαλύτερη δυνατή αναβάθμιση(και πόσο αυτή κοστίζει)ας κρίνει ο ίδιος.

Reaction score
11.253
Αυτή τη στιγμή έχω έναν custom stereo με τσιπακια LM3886.
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακριβοί ενισχυτές, μερικών χιλιάδων ευρώ κόστος, που φοράνε LM3886 ένα στο κανάλι ή σε διάταξη γέφυρας ή και συνδυασμό παράλληλα και γέφυρα.
Χρησιμοποιώντας δύο τέτοια γεφυρωμένα ανά κανάλι ανεβαίνεις στα 100 watts, αν επαρκεί η τροφοδοσία.
Γίνεται να τροποποιηθεί ο ενισχυτής από αυτόν που τον έφτιαξε ή κάποιον ειδικό και να χρησιμοποιηθούν άλλα τόσα LM3886 και να γεφυρωθούν; Τη βρίσκω καλή και απλή λύση.

Reaction score
18
Το τροφοδοτικο που εχω ειναι ενας τοροιδης Μ/Σ με 250VA για τα 2 Lm που παίζει τώρα. Θα χρειαστώ κάτι μεγαλύτερο?
Επίσης ψαχνω board για LM3886 100W αλλα δυσκολευομαι λιγο να βρω. Ξερει καποιος να με κατευθυνει?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.088
Το τροφοδοτικο που εχω ειναι ενας τοροιδης Μ/Σ με 250VA για τα 2 Lm που παίζει τώρα. Θα χρειαστώ κάτι μεγαλύτερο?
Επίσης ψαχνω board για LM3886 100W αλλα δυσκολευομαι λιγο να βρω. Ξερει καποιος να με κατευθυνει?
Και με την ίδια τροφοδοσία θα είσαι οκ, αρκεί να υπάρχει επάρκεια σε χωρητικότητα.
Θα πρέπει να στηθεί ο ενισχυτής με βάση το ηχείο σου. Αν είναι 4ωμο θα χρειαστείς χαμηλή τάση τροφοδοσίας, για να έχει ρεύμα. Αντίστοιχα σε 8ωμο ανεβάζεις την τάση για να πάρεις τα μέγιστα δυνατά watts.
https://www.ebay.com/itm/2758144866...MIxozroLbtigMVGYRoCR3XvBJdEAYYASABEgJaX_D_BwE

https://www.audiophonics.fr/en/ampl...p-10220.html?search_query=lm38&fast_search=fs

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.041
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74