Αγορα avr Marantz SR5015

Reaction score
2
Καλησπέρα σας , είμαι αρκετά χρονια μέλος στην παρεα σας και πολλές φορες μέσα απο τα θεματα έχω λυσει πόλλες απορίες , τώρα όμως ανοιγώ αυτο το θέμα γιατι χρειάζομαι την βοηθεια σας ,

Εχω στην κατοχή μου τα b&w dm303 B&W LCR και για surround mirrage nanosat . Ο χώρος είναι περίπου 35τμ
Ta δουλεύω σχεδόν 20 χρόνια με τον Yamaha avr 596rds eu (70w 8ohm 0.06 thd)
το τελευταιο διαστημα αισθανομαι οτι ο ενισχυτής έχει χάσει την αποδοσή του,(τόσο σε ένταση όσο και σε ποιότητα) γι αύτο λοιπόν κοίταζα για αλλαγή , ξεκινησα απο denon h2700 (δεν ακουσα καλά σχόλια) , είδα τον yamaha rx v6a ( δεν μου γεμίζει το μάτι ) και κατέληξα στον Marantz SR5015 με τιμή 799€ .

Η χρήση είναι 25%gaming 25%movies(mkv από kodi) 50% μουσική (flac , cd , lp)
Ωραία τα συγχρονα ψηφιακα καλούδια αλλα η ποιοτητα του ήχου θα είναι σε ικανοποιητηκα επιπεδα? αξίξει τα χρηματα του για τα ήχεια που έχω? υπάρχει και πλάνο να πάω καποια στιγμή σε klipsh 620f ή 820 . άν θα βάλω τα επιπλεόν 2 ηχεια για το atmos δεν το ξέρω αλλα θέλω να έχω την επιλογη .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
Είναι πιθανότερο να ευθύνονται τα ηχεία παρά ο ενισχυτής, αλλά αυτά διαπιστώνονται μόνο με έλεγχο ή δοκιμές.

Reaction score
2
Ευχαριστώ για την απάντηση, τωρα με βάζεις σε σκέψεις! όπως είπα σκεφτομαι την συνολική αλλαγη , οποτε απο κάπου θα γίνει η αρχη ας είναι απο τον avr . σχέση με αυτόν που έχω αξίζει η αλλαγη ηχητικα, αν θεωρήσουμε οτι δουλευει αψογα ?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
σχέση με αυτόν που έχω αξίζει η αλλαγη ηχητικα, αν θεωρήσουμε οτι δουλευει αψογα ?
Εξαρτάται απο το τι περιμένεις και την ένταση που ακούς, δεν μπορώ να απαντήσω.

Η μεγαλύτερη ηχητική διαφορά πάλι απ' τα ηχεία θα έρθει κατά τη γνώμη μου. Subwoofer έχεις;

Reaction score
784
Oi marantz ειναι κατ' αντιστοιχια με τους Denon λιγο καλύτερα εξοπλισμένοι στην ιδια κατηγορια ισχυος.

Ο 5015 ειναι, χοντρικα, ενας denon 2700h με pre-outs, μια πλακετα hdam για ηχητικο fine tuning και 5watt ανα καναλι παραπάνω.

Οτι bugs εχει ο 2700h, εχει και ο 5015. Και δεν αναφέρομαι στο γνωστο θεμα με τις HDMI2.1.

Reaction score
2
Τα bugs που έχω διαβάσει αφορουν επικοινωνία μεταξύ συσκευών, απομακρισμένης διαχείρησης και το bug του 2,1 που απ όσο είδα σε καποια μοντελα έχει λυθεί ( υπαρχει βιντεο με τον 2700 αν θυμαμαι καλα που δειχνει πως δουλευει απλα στο αρχικο setup αφου του δηλώσεις το 4κ/120 θελει restart) υπαρχουν κ αλλα?
δυστυχως εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα που στο τελος ξεχναω οτι ψαχνω ενισχυτη .

Ηχητικα εχει κανεις εμπειρια ? εστω απ το προηγουμενο μοντελο 5014 .

Reaction score
2
Καλημέρα , θα ήθελα να μην υπερβω τα 1000€ για τον ενισχυτή , βέβαια απο αυτα που βλέπω κ εγω ίσως τελικα ανεβω, δεν το εχω αποφασίσει , αν όμως το κάνω θα παω με κλείστα μάτια σε nad T758v3. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη είναι αν κάτω απο τα 1000€ μπορω να βρώ κατι ηχητικά αξιόλογο που να μην κλαιω τα λεφτά μου και να μου δώσει ενα ηχητικό αποτέλεσμα καλυτερο απο αυτο που είχα, και για να το διευκρινήσω αυτό πριν απο ένα χρόνο εβαλα εναν NAD C372 που είχε ενας φίλος, αυτο που ακουγα ήταν απίστευτο μπροστα στη μουνταδα του δικού μου σε στέρεο .

Reaction score
8.985
Καλημέρα, αυτός σε ενδιαφέρει είναι καλός ενισχυτής.

Reaction score
126
Καλημέρα, αυτός σε ενδιαφέρει είναι καλός ενισχυτής.
ενισχυταρα ρε γμτ! Τον χαλβαδιαζα ποσο καιρό και τελικα πηγα στον ντενον λογω δοσεων :(

Τον εδινε και σε τρομερή τιμη :(

Reaction score
2
Τελίκα πήγα στον 5015, (800€) οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές , δεν έχω τρέξει το audyssey,(ήθελα να δω πως ακούγετε μαμα) είναι κατα πολυ μουσικότερος και διαυγής σε σχέση με τον παλίο yamaha που είχα, για το δυνατότερος δεν ξέρω μιας και δεν μου φένεται η διαφορά ισχύος, μέχρι στιγμής δεν εβαλα ταινία να δω πως τα πάει εκει, ακουσα flac, wav, lp σε stereo αλλα και multichannel stereo (ωραια λειτουργια χωρίς να προσθέτει βαθος), και εβαλα και μερικα sacd 5.1 τελός δοκίμασα μερικα mp3 για την λειτουργία βελτίωσης τους που έχει αλλα η αποτυχία ήταν αναμενώμενη.
ωραίο μενου και γρήγορο. οι ψηφιακες ευκολίες heos κλπ. ειναι ωραιες και ευχρηστες δοκιμασα τις εφαρμογες αλλα αχριαστες για μενα .
Τέλος να προσθέσω πως θέλει καλα καλώδια hdmi με ένα μετριας προς κακής ποιότητας μου έβγαζε artifacts .
υγ. ή εγώ είχα καιρό να μυρίσω καινουργίλα ή εχει την καλυτερη!!!

Last edited:

Reaction score
8.985
Καλησπέρα σου και καλορίζικος καλές ακροάσεις
ότι είναι πιο μουσικός και διαυγής ισχύει για τους Marantz, αν χρειαστείς όμως δύναμη-ένταση θα πας μετά σε έναν τελικό.

Reaction score
1.056
Τελικα ο yamaha δεν ειχε χασει αποδοση απο οτι καταλαβα σωστα?
Καλοριζικος , ευτυχως επελεξες αυτο που σου αρεσε παρολο που ξεπερασες το budget σου αλλα θα ανταμειφθεις
στο βαθος χρονου .

Reaction score
2
Καλησπέρα σου και καλορίζικος καλές ακροάσεις
ότι είναι πιο μουσικός και διαυγής ισχύει για τους Marantz, αν χρειαστείς όμως δύναμη-ένταση θα πας μετά σε έναν τελικό.
Να σαι καλά σε ευχαριστώ! τα ηχεία που έχω τώρα δεν νομίζω ότι είναι κ για παραπάνω απ ότι θα μου δώσει αυτός οπότε προς το παρόν καλά είμαστε!

Reaction score
2
Τελικα ο yamaha δεν ειχε χασει αποδοση απο οτι καταλαβα σωστα?
Καλοριζικος , ευτυχως επελεξες αυτο που σου αρεσε παρολο που ξεπερασες το budget σου αλλα θα ανταμειφθεις
στο βαθος χρονου .
Σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά,
Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι έχει χάσει αλλα τον τελευταίο καιρό ότι κ να άκουγα με τον yamaha τα κάλυπτε όλα μια μουνταδα δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς δυστυχώς. Ανεφερα την δύναμη συγκριτικά μιας και ο παλιός ήταν 70w κ αυτός 100w, το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνομαι ιδιετερη διαφορά μπορεί να είναι κ λόγο ήχειων αλλά κ ότι όταν τον δυναμωσα εξακολουθουσε ο ήχος να είναι καθαρός.

Reaction score
5.613
Μαλλον συνηθησαν τα αυτια σου και σου φαινεται λιγο το αποτελεσμα.Προσοχη με το audissey ,διαβασε τι πρεπει να αφησεις ενεργο μετα την μετρηση για να μην παρεις τιποτα ανα χειρας. Μεγιες ο καινουργιος.

Reaction score
2
Μαλλον συνηθησαν τα αυτια σου και σου φαινεται λιγο το αποτελεσμα.Προσοχη με το audissey ,διαβασε τι πρεπει να αφησεις ενεργο μετα την μετρηση για να μην παρεις τιποτα ανα χειρας. Μεγιες ο καινουργιος.
Όλα είναι πιθανά! Σε ευχαριστώ!
Θα το ψάξω δεν ασχολήθηκα καθόλου μ αυτό έβαλα μόνο τα ηχεία small large κλπ.

Reaction score
5.613
Βαλε οπωσδηποτε τις αποστασεις των ηχειων στο menu γιατι ακους οτι να ναι απο φασεις τωρα,το καλυτερο ειναι να τρεξεις το audissey για να βρει την αποσταση που πρεπει για το sub(συνηθως ειναι μεγαλυτερη η αποσταση που δηλωνει απο την πραγματικη,για να ερθουν σωστα ολα στην θεση ακροασης),και μετα μπορεις να παιξεις αναλογα με τις επιλογες που σου δινει. Στο equalizer(τουλαχιστον στον δικο μου και ελπιζω να το εχουν αλλαξει στις νεες εκδοσεις του audissey)ειχε καποιες επιλογες για dynamic volume τα οποια πρεπει να τα βαλεις στην ποιο ηπια επιλογη που εχει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol