Αγορα avr Marantz SR5015

Reaction score
8.985

Reaction score
126
για να μην ανοίγω νέο θέμα, να γράψω κι εγώ την απορία μου για το audyssey...

Παρέλαβα κι εγώ με τη σειρά μου τον 2700H, συνεδεσα το ζευγαράκι ηχείων για ατμος και εστησα το μικροφωνάκι στις 8 θεσεις που προβλέπεται με το τριποδο της φωτογραφικής.
Ειδα και μια ολοκληρη ταινια, Lord of the Rings (εδώ η δεύτερη απορία) και παρατήρησα οτι "εχανα" ηχο απ'τοα 2 εμπρος ηχεία και πολυ δυνατά τα πίσω.
Δε ξερω αν οντως πρέπει ναναι, και τοσο καιρό ειχα λαθος ρυθμισεις με τον aventage που ειχα.

Να μη τα πολυλογώ, μπηκα να δω τις ρυθμισεις των Db για να φτιάξω ένα προφιλ λιγο πειραγμένο για τα μπροστα με + καποια db αλλα κυρίως ηθελα να σηκώσω τα ατμος επειδη δεν τα ακουγα!
Επίσης, υποτίθεται πως απ'τις συχνοτητες αυτες που εξεπεμπε, μετρησε και τις αποστάσεις. Που ψιλοβγήκαν εντάξει η αλήθεια εινια. Εκτος απ'το σαμπ, που του εβγαλε 11μ...πράγμα περιεργο. Ισως επειδη το κρυβει ο καναπες, και ο ηχος έκανε bounce καπου-ξερω γω...

Επίσης ενώ ορισα τα μεγεθη των ηχείων, μου εβγαλε τα πίσω Large, ενώ ειναι τα BW 685

Εν τέλει δε ξερω το ορθοτερο ποιο ειναι, ισως παιξω κι αλλο με τις ρυθμισεις.

Η δευτερη απορία. Τρεχω επιτηδες μια σειρα ατμος απο νετφλιξ, ολα καλα. Δείχνει στον ενισχυτή οτι παιζει ατμος. Βαζω το αρχείο (οχι απο δισκακι) του GoT που ειναι 130 γκιγκα και λεει πως ειναι ατμος, αλλα στον ενισχυτή βγάζει DD+ SR+ κατι τέτοιο...τι γινεται εδω;;;

Εντυπώσεις. Θυμιζω πως ειχα τον yamaha aventage rx a 550. Σα πρωτη εντυπωση, νομιζω πως ο γιαμαχα ειναι πιο στιβαρός σα κατασκευή.
Επίσης δε ζεσταινόταν τόσο πολυ. Δηλ στον 2700 θα σκεφτώ να βαλω το μπλουρει πλειερ απο πανω του!

Ο γιαμαχα ειχα πιο "προ" οθόνη. Πιο άμεσες ρυθμισεις. Στην οθονίτσα του πχ εδειχνε ποια ηχεια ειναι ανοικτα, 2,3,5 ξερω γω. Στον ντενον δε παιζει. Δειχνε ιαπλα το σήμα ηχου και τέλος.

Η εφαμοργή του δε; χειρότερη απ'της γιαμάχα.

Reaction score
5.613
Το μικροφωνο το ειχες να κοιταζει προς τα πανω φανταζομαι στο υψος του αυτιου,και το τοποθετουσες καθε φορα στην θεση που σου ελεγε το software σωστα;
Αν ναι καντο αλλη μια φορα με οσο μπορεις περισσοτερη ησυχια μηπως κατι δεν πηγε καλα.Και εμενα μου εβρισκε τα ηχεια large στις σωστες αποστασεις,καα το sub ποιο μακρια αλλα αθροιζει σωστα ετσι με τα υπολοιπα οποτε οκ.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.528
το αρχείο (οχι απο δισκακι) του GoT που ειναι 130 γκιγκα και λεει πως ειναι ατμος, αλλα στον ενισχυτή βγάζει DD+ SR+ κατι τέτοιο...τι γινεται εδω;;;
Αν είναι rip απο τηλεοπτικό, DD+ θα γράφει. Dolby Digital Plus.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.158
Βαζω το αρχείο (οχι απο δισκακι) του GoT που ειναι 130 γκιγκα και λεει πως ειναι ατμος, αλλα στον ενισχυτή βγάζει DD+ SR+ κατι τέτοιο...τι γινεται εδω;;;
Το rip έχει πολλαπλές επιλογές ήχου, όπως μπορείς να δεις εδώ:
DD+.png

Προφανώς επιλέγει πρώτα το DD Surround 5.1 English. Από το player άλλαξε την επιλογή της μπάντας ήχου στην TrueHD 7.1 που περιέχει και την Atmos.

Στα δικά μου rip κρατάω μόνο την μπάντα ήχου που με ενδιαφέρει, γι' αυτό είναι τικαρισμένο μόνο το TrueHD.

Reaction score
8.985
Εν τέλει δε ξερω το ορθοτερο ποιο ειναι, ισως παιξω κι αλλο με τις ρυθμισεις.
Καλημέρα και από μένα,
Τα EQ Setup Room που έχουν οι ενισχυτές είναι απλές ενδεικτικές ρυθμίσεις δε σημαίνει ότι είναι και οι καλύτερες, αλλά από το τίποτα καλή και η Παναγιώτενα λένε.
Το Audyssey πιστεύω ότι είναι ένα αξιοπρεπές σύστημα σεταρίσματος δεν γνωρίζω όμως αν αλλάζει από μοντέλα σε μοντέλα.
Όπως έγραψα και παραπάνω έχει και ένα app για κινητό, αλλά το πληρώνεις !!!!
Τις περισσότερες φορές θα πρέπει να μπεις στο manual setup να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις π.χ.
τις αποσπάσεις των ηχείων και τα db με ένα μέτρο και ένα app ( decibel meter ) στο κινητό άνευ χρημάτων.
Το αμέσως επόμενο βήμα και πιο αξιόπιστο είναι το REW με ένα μικρόφωνο minidsp umik-1, αλλά θέλει διάβασμα.
Φιλικά Θανάσης.

Reaction score
126
Ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας.

Έλεγξα το αρχείο στον υπολογιστή, είναι όντως true hd ο ήχος, μέσω του properties του VLC.
Δε νομίζω (για να μη πω είμαι σίγουρος) πως δεν είναι ριπ απ' το τηλεοπτικό, μιας και το μέγεθος είναι χαωτικο κι άλλωστε είναι χωρισμένο σε Disc 1, Disc 2

Το παίζω μέσω hdd στη Τιβι και στις επιλογές έχει 7 για τον ήχο. Οι 3 πρώτες αγγλικά, επιλέγω τη κάθε μία αλλά ο ήχος παραμενει άνευ ατμός.

Edit: μαλλον δε το είχα προσέξει. Επιλεξα τη δεύτερη επιλογή ήχου και βλέπω στη Τιβι πως το stream ήχου έγινε Dolby Audio, από DTS που ήταν.
Στον ενισχυτή.τβρα δείχνει το σήμα της Dolby και DD.
Δε θα έπρεπε να γράφει όπως και να έχει Atmos;

Last edited:

Reaction score
2
@AKANE
Απ όσο κατάλαβα παίζεις μέσω Τv, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση (5015)όταν δουλεύω μέσω tv μου δείχνει dd+ όταν παίζω από pc με πρόγραμμα που κάνει passthrou audio βλέπω atmos στον ενισχυτή.

Reaction score
2
Παντός μετά από δοκιμές με το audissey, οντός έχω άλλο ηχο όπως είπε κ ο φίλος πιο πάνω όμως αυτό ισχύει για τις ταινίες! Με αποτέλεσμα έχω κρατήσει 2 preset ένα για ταινίες και ένα για μουσική.

Reaction score
126
@AKANE
Απ όσο κατάλαβα παίζεις μέσω Τv, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση (5015)όταν δουλεύω μέσω tv μου δείχνει dd+ όταν παίζω από pc με πρόγραμμα που κάνει passthrou audio βλέπω atmos στον ενισχυτή.
Δεν ειναι πολυ περίεργο; για πιο λογο να μην δείχνει atmos παιζοντας απ'τη τιβι; αφου η τιβί το υποστηρίζει.

Εμένα πατώντας το κουμπακι (που εφαγα το τοπο να βρώ) direct pure (τι πιο απλο στον γιαμάχα που εχιε κουμπι straight ήτοι "οπως βγει απ'τη πηγή) μου βγάζει DD+ SR ή Χ.

Δε μπορω να καταλάβω τι γινεται...εχω κατεβασμένα 30 4Κ που αναγράφουν True HD /Atmos. Δε μπορει ναναι ολα λαθος!

Πες μου λιγο για το πισι να το δοκιμασω, γιατι θα σκασω απ'το κακό μου!

Σε ευχαριστώ.

Υ.Γ. μηπως να ανοιξουμε ενα θεμα για τον 2700 ειδικα, γιατι εχουμε ξεχειλώσει - δυστυχώς - το παρών, που δεν αφορα τον εν λόγω ενισχυτή; μας κράξουν κι οι μοντς, και δεν ειναι και σωστό να διαβαζει καποιος οτι ναναι στο τοπικ που αφορα τον μαραντζ.
Παντός μετά από δοκιμές με το audissey, οντός έχω άλλο ηχο όπως είπε κ ο φίλος πιο πάνω όμως αυτό ισχύει για τις ταινίες! Με αποτέλεσμα έχω κρατήσει 2 preset ένα για ταινίες και ένα για μουσική.
Πραγματικά, ή ειχα οτι ναναι ρύθμιση με το ΥΠΑΟ της γιαμάχα ή κι εγώ δε ξέρω...

Πάντως, εχω κρατησει ενα πρισετ στον ντενον, απ'το οντεσυ, αλλά νομιζω (πιθανον να εχω λαθος γιατι συνηθισα να ακουω λαθος με τον γιαμαχα) πως ακούω πολυ δυνατά απ'τα πίσω και οσο οσο απ'το κεντρικο και λιγο απ'τα εμπρος. Τα ατμος παλι...δε θεωρώ οτι τ'ακουω! Βέβαια, δε τα εχω βαλει στο τοίχο ακόμη, τα εχω πανω στα εμπρος ηχεία. Δηλ αυτο το bouncing τους, δε το "ακουω".

Υ.Γ. προσεξες ΑΝ μπορεις στο preset του audyssye να αλλάξεις στάθμες στα ηχεια; ή δε σ'αφηνει να τα πειράξεις;
Το rip έχει πολλαπλές επιλογές ήχου, όπως μπορείς να δεις εδώ:
View attachment 191107

Προφανώς επιλέγει πρώτα το DD Surround 5.1 English. Από το player άλλαξε την επιλογή της μπάντας ήχου στην TrueHD 7.1 που περιέχει και την Atmos.

Στα δικά μου rip κρατάω μόνο την μπάντα ήχου που με ενδιαφέρει, γι' αυτό είναι τικαρισμένο μόνο το TrueHD.
Θα σου έκανε πολυ κόπο, αν μου έκοβες ένα τμήμα αρχειου σου που εχει οντως atmos, να το ανεβασεις σε κανα we transfer για να το κατεβασω και δοκιμασω; 100-200 mb αρκουν.

Last edited:

Reaction score
2

Εδω μπορείς να κατεβάσεις demo trailers με το ηχητικό που σε ενδιαφέρει. Από pc μπορείς να τα παίξεις με vlc πρόσεξε μόνο στις ρυθμίσεις του vlc να είναι ενεργοποιημενο το hdmi/spdif audio pass-through και από κάτω να σου δείχνει τον ενισχυτή σου.

Στον marantz κατά την αναπαραγωγή πατοντας το info βλέπω signal Dolby atmos ποια καναλια έχει το σημα αλλά κ ποια ηχεία είναι ενεργά, και από το μενού sound mode έχει επιλογες Dolby truehd, Dolby atmos/dsur και Dolby truehd + neural x

Δεν ξέρω αν είναι έτσι κ στον denon λογικά όμως κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει. Μιας κ είναι περίπου τα ίδια μηχανήματα.

Επίσης το ότι είναι πολύ δυνατά τα πίσω τρέξε ξανά το audissey και σιγουρέψου ότι τα έχεις σαν surround.

Έχει στάθμη για τα ηχεία εκτός audyssye από το options, channel level adjust.

Reaction score
126

Εδω μπορείς να κατεβάσεις demo trailers με το ηχητικό που σε ενδιαφέρει. Από pc μπορείς να τα παίξεις με vlc πρόσεξε μόνο στις ρυθμίσεις του vlc να είναι ενεργοποιημενο το hdmi/spdif audio pass-through και από κάτω να σου δείχνει τον ενισχυτή σου.

Στον marantz κατά την αναπαραγωγή πατοντας το info βλέπω signal Dolby atmos ποια καναλια έχει το σημα αλλά κ ποια ηχεία είναι ενεργά, και από το μενού sound mode έχει επιλογες Dolby truehd, Dolby atmos/dsur και Dolby truehd + neural x

Δεν ξέρω αν είναι έτσι κ στον denon λογικά όμως κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει. Μιας κ είναι περίπου τα ίδια μηχανήματα.

Επίσης το ότι είναι πολύ δυνατά τα πίσω τρέξε ξανά το audissey και σιγουρέψου ότι τα έχεις σαν surround.

Έχει στάθμη για τα ηχεία εκτός audyssye από το options, channel level adjust.
Σε ευχαριστώ.

Οχι δε θα τα παίξω στο πισι, αλλα πάλι απ'τη τιβί.

Θα το δοκιμασω κι αυτό με το κουμπί ινφο, απλά εγώ πατάω ένα κουμπί που μου διαφεύγει τώρα και εχει επιλογές Pure/pure direct κτλ και το αφήνω στο auto. Κι ετσι παίρνει το σωστό ηχητικό σήμα.

Το χω δοκιμάσει πχ στο mandalorian που γραψει ξεκάθαρα atmos ο ενισχυτής.

Οσο για τις στάθμες, εννοούσα να πειράξεις αυτές που παράγει το audyssey! Δηλ τις ετοιμασε αυτο και θελω να τις ρεγουλάρω. Δε γινεται :(
Πρέπει να αλλάξει preset, και ουσιαστικα να αντιγραψω σταθμες/αποστάσεις/συχνοτητες απ'το πρεσετ του audyssey στο "μανουλ" preset. (λαλακία!)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.000
Ερώτηση .
Εαν όσο παίζει η ταινία πατήσεις το πλήκτρο enter στο remote, σου εμφανίζει ενα πίνακα , με τις στάθμες όλων των καναλιών?

Reaction score
126
@psaroulis κατεβασα 4 αρχεια, τα 2 ήταν mkv κατάλαξη και τα επαιξε η τιβι, ατμος στον ενισχυτη ολα καλά. Τα αλλα 2 ατμος παλι, αλλα καταληξη d2ts (νομιζω) ειχαν εικονα, αλλα όχι ήχο.

@JOHN MARKOU ναι, αλλα δε βγαινει μενου στη τιβι καθως παιζω ταινια, παρά μονο στην οθονη του ενισχυτή (άλλη ανοησια κι αυτη. Για πιο λογο να μην ειναι φλοατ το μενου του ενισχυτη; το βλέπω μόνον, αν επιλέξω ΗΔΜΙ του ενισχυτή σαν εισοδο).
Μπαίνοντας λοιπον στις στάθμες, τις δείχνει ολες στο 0. Δε δείχνει δηλ τις στάθμες απ'το audyssey, εκτός αν τις εχει αποθηκευμενες ως reference point (που τις εχει γιατι το καταλαβαινω) και μπορώ μετά να πειράξω απ'το 0 σε οτι νομιζω.
Δηλ πχ θεωρει 0, το +3.0 που εχει προκύψει απ το audyssey και γω ουσιαστικα αν το θεσω +2.0, να πάμε στο +5.0

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol