- Reaction score
- 23.294
28 ιανουαρίου 2020 : η τελευταία μου πτήση με αεροπλάνο (σειχτήρ)
εδωσε ομως ενα εξαιρετικο εξωφυλλο στο αγαπημενο μας συγκροτημαΤο «Χίντεμπουργκ», που είχε σχεδιαστεί από τη γερμανική εταιρεία Zeppelin, περιείχε επτά εκατομμύρια κυβικά πόδια εύφλεκτου υδρογόνου. Σε συνδυασμό με το οξυγόνο του αέρα γύρω από το αερόπλοιο και μια πηγή ανάφλεξης, «ουσιαστικά ήταν μια βόμβα», σύμφωνα με τον Γιαπή. Το αναπάντητο έως τώρα ερώτημα-κλειδί είναι πως δημιουργήθηκε ο μοιραίος σπινθήρας. Μερικοί ειδικοί είχαν προτείνει ότι οι μηχανές του σκάφους, που έκαιγαν ντίζελ, ευθύνονταν. 'Αλλοι υπέθεσαν ότι επρόκειτο για σαμποτάζ κατά της τότε ναζιστικής κυβέρνησης
View attachment 212970
Ο Έλληνας επιστήμονας, Κωνσταντίνος Γιαπής, του Τμήματος Χημείας και Χημικών Μηχανικών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας (Caltech) είναι ο πρώτος που με μια νέα πειραματική έρευνα ρίχνει φως σε αυτό το μυστήριο για το μήκους περίπου 244 μέτρων «Χίντεμπουργκ», το καμάρι της γερμανικής τεχνολογίας
Έλληνας καθηγητής στο Caltech βοηθά να λυθεί το μυστήριο της καταστροφής του αερόπλοιου «Χίντεμπουργκ»
Το αερόπλοιο Hindenburg το απόγευμα της 6ης Μαΐου 1937 τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την προσγείωση...www.enikos.gr
Μπα εμένα πιο πολύ μου μοιάζει με Α-350. Το οποίο αν θυμάμαι καλά δεν έχει winglets όπως και αυτό της φωτό.Χαχα, αυτή η μακέτα/παιχνίδι στη φωτό τι είναι; Dreamliner;
Σίγουρα δεν είναι το original Olympic Eagle πάντως (747-200).
Κατά τα άλλα κρίμα να καταλήξουν στα παλιοσίδερα. Αλλά και τι να τα κάνεις. Μουσείο που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει δεν υπάρχει, δυστυχώς.
Τα οποία παρεπιμπτόντως , πουλήθηκαν κάπου στην Ινδονησία παρέα με τα 10 737-284 , και οι ινδονήσιοι κάνανε πάρτυ για τα κελεπούρια που αγόρασαν. Κυριολεκτικά όμως.Μπα εμένα πιο πολύ μου μοιάζει με Α-350. Το οποίο αν θυμάμαι καλά δεν έχει winglets όπως και αυτό της φωτό.
Το OLYMPIC EAGLE ήταν όντως ένα από τα 4 747-284 της ΟΑ.
A-350 δεν είναι σίγουρα. Μόνο και μόνο αν δεις το χαρακτηριστικό σχήμα που έχουν τα παράθυρα του cockpit στο A-350 θα το καταλάβεις. Αλλά και διάφορες άλλες λεπτομέρειες.Μπα εμένα πιο πολύ μου μοιάζει με Α-350. Το οποίο αν θυμάμαι καλά δεν έχει winglets όπως και αυτό της φωτό.
Το ακριβότερο SU-57, που δεν θα μπει ποτέ σε μαζική παραγωγή .......μέχρι να βρουν καλούς κινητήρες,να λύσουν και τα πολλά άλλα προβλήματα,φτάσαμε στα μαχητικά 6ης γενιάς!!!! Οι ΗΠΑ ήδη σχεδιάζουν τον αντικαταστάτη του F22 Raptor,το αεροπλάνο για το οποίο οι Ρώσοι,σχεδίασαν το SU-57...."Μυστηριώδες" νέο ρωσικό μαχητικό θα αποκαλυφθεί στις 20 Ιουλίου, πρώτη μέρα της αεροπορικής έκθεσης MAKS-2021.
Εικάζεται ότι θα είναι το ρωσικό ανάλογο του F-35, δηλαδή ένα stealth μαχητικό πολλαπλών ρόλων που θα συμπληρώνει σε μεγαλύτερους αριθμούς το ακριβότερο Su-57.
Έτσι είναι πράγματι: το Su-57 είναι το ρωσικό ανάλογο του F-22, το οποίο επίσης κατασκευάστηκε σε μόλις 187 μονάδες, αντί των 750 που είχαν προγραμματιστεί αρχικά.Το ακριβότερο SU-57, που δεν θα μπει ποτέ σε μαζική παραγωγή .......μέχρι να βρουν καλούς κινητήρες,να λύσουν και τα πολλά άλλα προβλήματα,φτάσαμε στα μαχητικά 6ης γενιάς!!!! Οι ΗΠΑ ήδη σχεδιάζουν τον αντικαταστάτη του F22 Raptor,το αεροπλάνο για το οποίο οι Ρώσοι,σχεδίασαν το SU-57....