Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Reaction score
266
Ο "πολύς" Σιν Όλιβ, προσθέτει το "therapy" στη χρήση τους, και όντως η ψυχοθεραπεία είναι χρήσιμη στις μέρες μας.

Αξίζει ακόμα και μόνον γι'αυτή τη χρήση.

Ειλικρινά.

Θυμάμαι πως έχω περάσει υπέροχα με τόσες αλλαγές καλωδίων που έχω κάνει στη ζωή μου, και με πόση χαρά και περηφάνια φώναζα τη γυναίκα ή κάνα φίλο να "ακούσει" την τεράστια διαφορά που άκουγα, και να μοιραστεί τη χαρά μου.

Συνήθως βέβαια με κορόιδευαν, γιατί δεν άκουγαν τίποτα, αλλά δε τους έδινα σημασία, τους υποτιμούσα, γιατί εγώ ήμουν μοναδικός, είχα χρυσά αυτιά, τα άκουγα όλα.

Κούνια που με κούναγε, αλλά ασχέτως αυτού, η χαρά μου ήταν όλ δι μανεϊ.

Therapy λοιπόν, why not? ;)
το θεμα ειναι οτι εκεινη την στιγμη περναγες καλα και γουσταρες
μ'αυτη την κατασταση, εκανες την κ**λα σου, οποτε αυτο ειναι που μενει

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.391
το θεμα ειναι οτι εκεινη την στιγμη περναγες καλα και γουσταρες
μ'αυτη την κατασταση, εκανες την κ**λα σου, οποτε αυτο ειναι που μενει
Είναι σαν τσι γκόμενες... όταν είσαι καρακατακαψούρας σου φαίνεται κούκλα.... μετά από καιρό λες "μα τι σκατά ήθελα εγώ από αυτήνανε;;;" :p :p

Reaction score
2.826
Όποιος γράψει σε αυτο το θρεντ κατι (τεκμηριωμένο) που δεν εχει ήδη γραφτεί στα προηγούμενα παρόμοια θρεντς, κερδίζει μια δωρεάν ορθοπαιδική εξέταση για τον ίδιο ή για μέλος της οικογένειάς του στο ιατρείο μου.
Περιλαμβάνει και τα έξοδα μετάβασης στην Θεσσαλονίκη ?

vidocq

Επαγγελματίας
Reaction score
139
Κυρ Βασίλη φίλε μου...!!!
ΔΕΝ υπάρχει καμμία ακουστή διαφορά απο ένα καλώδιο ρεύματος των 200€ άς πούμε
με ένα καλώδιο των 5.000€ ...!!!
Και όλοι αυτοι που γράφουν εδώ το μακρύ τους και το κοντό τους είναι μηχανάκηδες και ΟΧΙ χαιφιντελίστες....!!
¨Ολοι σχεδον απο αυτούς σε τυφλό ΑΒ τέστ θα ακούσουν καλώδιο των 2€ και θα τους πεσει το σαγόνι απο την συγκίνηση και θα αρχίσουν τα....ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ όταν τους πείς ότι ακούνε καλώδιο NORDOST FREY 2....!!!!!
Και όχι το φτηνιάρικο....!

ΥΓ
Σε όλα σχεδόν τα τυφλά τέστ Στην ιστορία του High-End ....όλοι οι και καλα ( Αυτιάδες )...!!!
Έπαθαν μεγάλη ήττα κυρ Βασίλη μου....Για να μη πω, ΟΛΟΙ.

N

nickmitro

Guest
Τους πολεμιους των καλωδιων ρευματος και των καλωδιων γενικως, τους εχω καταταξει σε 3 κατηγοριες.Πρωτη κατηγορια,οι προκατειλημμενοι.Οσο και να προσπαθεις να τους πεισεις να επιβεβαιωσουν ακουστικα τα πιστευω τους,μενουν μακρια οπως ο διαβολος απ' το λιβανι.Δευτερη κατηγορια,οι "κουφοι".Σε εισαγωγικα γιατι μια χαρα ειναι η ακοη τους,η κωφωση τους ειναι επιλεκτικη.Τριτη και νεοφανης κατηγορια,οι αφελεις.Αυτοι νομιζουν οτι επειδη τακτοποιησαν μια αλλη παραμετρο,π.χ. τον χωρο,δεν εχουν πια αναγκη τα καλωδια.Προσθετοντας και τις 3 κατηγοριες μαζι προκυπτει μια φωνασκουσα μειοψηφια που συνεχως συρρικνωνεται.Αυτο το πιστευω γιατι παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου,φιλους και γνωστους που παλαιοτερα ανηκαμε στην πρωτη κατηγορια.

Reaction score
12.232
Τους πολεμιους των καλωδιων ρευματος και των καλωδιων γενικως, τους εχω καταταξει σε 3 κατηγοριες.Πρωτη κατηγορια,οι προκατειλημμενοι.Οσο και να προσπαθεις να τους πεισεις να επιβεβαιωσουν ακουστικα τα πιστευω τους,μενουν μακρια οπως ο διαβολος απ' το λιβανι.Δευτερη κατηγορια,οι "κουφοι".Σε εισαγωγικα γιατι μια χαρα ειναι η ακοη τους,η κωφωση τους ειναι επιλεκτικη.Τριτη και νεοφανης κατηγορια,οι αφελεις.Αυτοι νομιζουν οτι επειδη τακτοποιησαν μια αλλη παραμετρο,π.χ. τον χωρο,δεν εχουν πια αναγκη τα καλωδια.Προσθετοντας και τις 3 κατηγοριες μαζι προκυπτει μια φωνασκουσα μειοψηφια που συνεχως συρρικνωνεται.Αυτο το πιστευω γιατι παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου,φιλους και γνωστους που παλαιοτερα ανηκαμε στην πρωτη κατηγορια.
Χμ, σου διαφεύγει μια ακόμη κατηγορία. Ο συνδυασμός των (1) και (3) που τελικά καταλαβαίνουν τί παίζει και προτιμούν να δώσουν τα χρήματα εκεί που η βελτίωση είναι ουσιώδης, μετρήσιμη, ακόμα και αν δεν τη βλέπει κανείς. ;)

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.391
Υπάρχει και 4η κατηγορία αφού ψάχνεις κατηγορίες... αυτοί που δε βλέπουν κάποια επιστημονική απόδειξη γιατί ένα μέτρο καλώδιο ρεύματος στο τέλος πολλών μέτρων "κακού" καλώδιου εγκατάστασης θα κάνει τη διαφορά και ταυτόχρονα δε σκοπεύουν να διαθέσουν μια χιλιαρού να δοκιμάσουν (τη στιγμή που με τη χιλιαρού μπορούν να πάρουν καλύτερα ηχεία ας πούμε ή 2 sub ακόμη)...

Και επειδή μάλλον σ' αυτή την κατηγορία παίζω μπάλλα... αν τύχει ποτέ να βρεθώ κάπου να δοκιμάζουν καλώδια (blind test), με χαρά να τεστάρω και γω.... εκταμίευση χρήματος όμως δεν πρόκειται να κάνω για δοκιμές... άμα θέλω "αέρα" στις υψηλές "τσιμπάω" λίγο το EQ...

N

nickmitro

Guest
Χμ, σου διαφεύγει μια ακόμη κατηγορία. Ο συνδυασμός των (1) και (3) που τελικά καταλαβαίνουν τί παίζει και προτιμούν να δώσουν τα χρήματα εκεί που η βελτίωση είναι ουσιώδης, μετρήσιμη, ακόμα και αν δεν τη βλέπει κανείς. ;)
Η οποια ομως παραμενει,εμμονικα,ημιτελης,χωρις καλωδια της προκοπης,εννοωντας παντοτε αυτα μου μπορει καποιος να ακουσει στο συστημα του πριν τα αγορασει.

Reaction score
4.699
.
Δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλυτερα..
Συγχέουν διαφορετικούς παράγοντες που επιδρούν σε διαφορετικά πράγματα.

Reaction score
2.826
Υπάρχει και 4η κατηγορία αφού ψάχνεις κατηγορίες... αυτοί που δε βλέπουν κάποια επιστημονική απόδειξη γιατί ένα μέτρο καλώδιο ρεύματος στο τέλος πολλών μέτρων "κακού" καλώδιου εγκατάστασης θα κάνει τη διαφορά και ταυτόχρονα δε σκοπεύουν να διαθέσουν μια χιλιαρού να δοκιμάσουν (τη στιγμή που με τη χιλιαρού μπορούν να πάρουν καλύτερα ηχεία ας πούμε ή 2 sub ακόμη)...

Και επειδή μάλλον σ' αυτή την κατηγορία παίζω μπάλλα... αν τύχει ποτέ να βρεθώ κάπου να δοκιμάζουν καλώδια (blind test), με χαρά να τεστάρω και γω.... εκταμίευση χρήματος όμως δεν πρόκειται να κάνω για δοκιμές... άμα θέλω "αέρα" στις υψηλές "τσιμπάω" λίγο το EQ...
Ωραία προσέγγιση

Reaction score
12.232
Η οποια ομως παραμενει,εμμονικα,ημιτελης,χωρις καλωδια της προκοπης,εννοωντας παντοτε αυτα μου μπορει καποιος να ακουσει στο συστημα του πριν τα αγορασει.
Δεν θα το'λεγα ότι είναι ημιτελής. Να μου πεις ότι είναι ημιτελής η κατάσταση ισοστάθμισης χωρίς φροντίδα χώρου, να το δεχτώ ( ημίμετρο ). Αλλά αυτό που ακούνε απο τα καλώδια και που χ3ζονται απο τη χαρά τους, τα έχω ακούσει απο την ισοστάθμιση και πολύ πιο έντονα, πιο αισθητά και πάνω απ'όλα, αδιαμφισβήτητα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.391
Εγώ το βλέπω σαν θέμα αξιολόγησης προτεραιοτήτων...
Τι εννοώ... άντε να δεχθώ πως ένα μέτρο καλύτερο καλώδιο ρεύματος θα δώσει κάτι παραπάνω στον ήχο...
Στο σύστημα μου (ας το κρατήσω απλό) έχω ένα PC, 2 ενεργά και 2 subs... σύνολο 5 καλώδια ρεύματος.
Αν πάρω 5 καλώδια με 150 ευρά π.χ. θέλω 750-800 ευρα...
Με τα ίδια περίπου χρήματα βάζω άλλα 2 subs....
Με ποια κίνηση από τις 2 θα βελτιώσω περισσότερο τον ήχο μου;;; αφού πιστεύω με τα subs (και υπάρχουν λόγοι για αυτό) και όχι τα καλώδια απλά πάω στα subs....
Αν μετά από καιρό έχω πάλι κανα 700-800 για ξόδεμα τι θα ήταν καλύτερο να πάρω τα καλώδια που λέγαμε ή ένα DAC/streamer;;; πάλι στην άκρη τα καλώδια...
Στο επόμενο 800ρι θα προτιμήσω να πάρω καμιά διάχυση για το χώρο....
Στο επόμενο 800ρι θα μπω στην πρίζα να πουλήσω τα ηχεία και να αναβαθμίσω αυτά....
κλπ κλπ κλπ
Και κάπως έτσι, θα πρέπει να κάνω όλα όσα σκέφτομαι, να συνεχίσω να έχω χρήματα για ξόδεμα... να με τρώει... και να πω... άντε τώρα ας δοκιμάσω και 2 καλώδια... (interconnect κατά προτίμηση...)

Reaction score
12.232
Και σε τελική ανάλυση, με το κόστος ενός καλού σετ 2 ζευγών ic's και περί των 4 καλώδίων ρεύματος και ενός ζεύγους καλωδίων ηχείων, κάποιος βάζει subs και ισοστάθμιση. Αναρωτιέμαι ποιος θα ακούσει καλύτερη μουσική (not)...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Και σε τελική ανάλυση, με το κόστος ενός καλού σετ 2 ζευγών ic's και περί των 4 καλώδίων ρεύματος και ενός ζεύγους καλωδίων ηχείων, κάποιος βάζει subs και ισοστάθμιση. Αναρωτιέμαι ποιος θα ακούσει καλύτερη μουσική (not)...
Μην αναρωτιέσαι... όποιος έχει βάλει τα σωστά καλώδια φυσικά!!;);)

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.501
Να πω κι εγω μρε wnet περι καλωδιων ρευματος
πολυμπριζο καλωδια ΔΕΗ καλωδια ρευματος ΔΕΗ απ την κολονα μεχρι το σεταπιον ΔΕΗ
Οι αγριοι της ΕΒΙ μου λενε πολυ μπασσο μρε χρηστο
τους βαζω τα AUDIOQUEST α τωρα μαλιστα λενε μολις φευγουν βαζω τα ΔΕΗ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.633