Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.668
2 X 6,25 ίντσες...Αστροναύτη ελπίζω να μην είχες μετρήσει στην εσωτερική περίμετρο της ελαστικής ανάρτησης...

1593426714797.png

Reaction score
12.236
Περαν απο την πλακα,εχεις μετρησει ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ τα γουφερ και ειναι 115mm?Εισαι σιγουρος;;;
Τι εννοείς εξωτερικά; Δεν τα έχω μετρήσει ο ίδιος, διάβασα μια αναφορά στο google, αλλά ο κώνος όντως δεν δείχνει να είναι μεγαλύτερος των 11.5cm. Πάντως η μπάφλα τους έχει πλάτος 20cm.

diskohead

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.599
Τι εννοείς εξωτερικά; Δεν τα έχω μετρήσει ο ίδιος, διάβασα μια αναφορά στο google, αλλά ο κώνος όντως δεν δείχνει να είναι μεγαλύτερος των 11.5cm. Πάντως η μπάφλα τους έχει πλάτος 20cm.
4,5άρια και να κατεβαίνουν μέχρι τα 28 Hz (σύμφωνα με τα specs του κατασκευαστή), κάπως δύσκολο.

Reaction score
12.236
Μετρώντας απο την εξωτερική πλευρά της ανάρτησης, το βλέπω για 6.25" ( 2 εκατοστά απο κάθε άκρη απο τα 20 εκατοστά της μπάφλας, είναι 16εκ, οκ ). Μετρώντας τον κώνο, είναι σαφώς μικρότερο.

Reaction score
1.132
[/QUOTE]
Να κανω μια ερωτηξη, τι διαφορα εχει η ισοσταθμιση απο ενα παραμετρικο η ακομα και γραμμικο EQ
Να πω οτι δεν εχω ακουση σεταπιον με ισοσταθμιση , ντιρακ και τα υπολοιπα κοαλα;)
:)
και γω παρόμοια απορία έχω. Δηλαδή, εάν κάποιος δεν θέλει να εμπλακεί σε λαπτοπ-ντιρακ κλπ, αν πάρει ενεργά με δυνατότητα ρύθμισης +/-x db σε ορισμένα εύρη συχνοτήτων (πχ τα ενεργά adam) θα κάνει την δουλειά του ? που χάνει σε σύγκριση με ντιρακ κλπ κοάλα?

Δεύτερο. Έχοντας ακούσει ενεργά ηχεία αρκετών χιλιάδων ευρώ δίπλα δίπλα με παθητικό setup παρόμοιας αξίας πώλησης στον ίδιο χώρο ακρόασης, με ίδια πηγή και μουσικό πρόγραμμα, με ίδια καλώδια ισχύος, ιντερκονεκτ, πρέπει να ομολογήσω ότι το ενεργό σεταπ υστερούσε αρκετά έως θεαματικά σε "βάθος σκηνής", σε αναπαραγωγή της σε βάθος εικόνας της συμφωνικής ορχήστρας. Μιλάμε πάντοτε για δίπλα δίπλα τοποθέτηση με τα παθητικά ηχεία, άρα ίση απόσταση από τα πίσω τοιχωματικά όρια. Η ηχογράφηση είχε την πληροφορία του χώρου ηχογράφησης αφού με το παθητικό σετάπ έγινε δυνατή η αναπαραγωγή της. Αντιθέτως, η απεικόνιση με το ενεργό σετάπ ήταν σφικτότερη συγξριτικά με το passive setup αλλά στο κατακόρυφο επίπεδο ας πούμε έμπροσθεν του άξονα "ηχείο-ηχείο". Μπορεί αυτό να βελτιωθεί με χρήση κάποιου προενισχυτή? με άλλα μέσα? καλώδια?

thanks

Reaction score
336
Θα το γράψω εδώ........

Με το ήχο ,την μετάδοση του ήχου σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους ,
καθημερινά εργάζονται επιστήμονες με ειδίκευση στην φυσική στα μαθηματικά στην κυματική φυσική , ψυχολογία κ.λ.π. Έχουν δημιουργήσει software για να υπολογίζουν τον αεροφερτο θόρυβο μέσω αεραγωγών σε ξενοδοχεία
δημόσια κτήρια σταθμούς μετρό κ.λ.π.
To EASE focus είναι ένας 3D προσομοιωτής με μεγαλη βιβλιοθήκη επαγγελματικων ηχείων , δίνοντας την δυνατότητα στους μηχανικούς για σωστή τοποθέτηση των ηχείων !!!!!
Δεν γίνεται ας πούμε σε ένα αεροδρόμιο εγκατάσταση ηχείων, χωρίς να παρουσιάσεις μελέτη για την σωστή κάλυψη και ,καταληπτοτητα του λόγου, μέσω μετρήσεων !!!!!!!!!

Τα έχει μελετήσει ο μεγάλος Harry olson ! Δεν υπάρχει μαγεία και αποκρυφισμός πίσω από όλα αυτά !!!!!!!!!

Αρκετά μέλη του φόρουμ έχουν 2,3,4 χιλιάδες ποστ και άλλα τόσα like !!!!!
Αυτό σημαίνει οτι σας παρακολουθουν αρκετοί άνθρωποι παλιοί και νέοι !!!!!! Μέσα στην συζήτηση καφενείου ( δεν λέω όχι, άλλα με μέτρο ) ανακαλύπτει κανείς μαργαριτάρια!!!!:hi::hi: πραγματική γνώση του αντικειμένου και ουσία !!!!

σας προτείνω λοιπόν στην υπογραφή σας να μας δείχνεται κάποιες μετρήσεις από τον χώρο σας!
σε ξένα φόρουμ το έχουν κάνει!
Ποιες μετρήσεις ???? έχει αναφερθεί αρκετές φορές !!! (ένα σκέτο fr δεν λέει τίποτε !!!
Για να γίνετε πιστευτοί και κατανοητοί σε ένα φόρουμ τεχνολογίας και όχι μυστικιστές αρχιερείς ........
έχουμε απαιτήσεις !!!:sneaky:
Το καφενείο καταντάει βαρετό !!!!

Να σας πω εγώ για ενα καλώδιο που δοκίμασα .....γ@μ@ει !!!!! το δοκίμασε και ο ..........
Και ποιος είμαι εγώ ...............????:idk::idk::idk::idk::idk::idk:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.301
Με δύο 6.25" τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, μιλάμε για μιντγουφερ, οκ.

Εντάξει, δε περιμένεις και θαύματα, αλλά τουλάχιστον δεν είναι 4-ιντσα...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Θα το γράψω εδώ........

Με το ήχο ,την μετάδοση του ήχου σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους ,
καθημερινά εργάζονται επιστήμονες με ειδίκευση στην φυσική στα μαθηματικά στην κυματική φυσική , ψυχολογία κ.λ.π. Έχουν δημιουργήσει software για να υπολογίζουν τον αεροφερτο θόρυβο μέσω αεραγωγών σε ξενοδοχεία
δημόσια κτήρια σταθμούς μετρό κ.λ.π.
To EASE focus είναι ένας 3D προσομοιωτής με μεγαλη βιβλιοθήκη επαγγελματικων ηχείων , δίνοντας την δυνατότητα στους μηχανικούς για σωστή τοποθέτηση των ηχείων !!!!!
Δεν γίνεται ας πούμε σε ένα αεροδρόμιο εγκατάσταση ηχείων, χωρίς να παρουσιάσεις μελέτη για την σωστή κάλυψη και ,καταληπτοτητα του λόγου, μέσω μετρήσεων !!!!!!!!!

Τα έχει μελετήσει ο μεγάλος Harry olson ! Δεν υπάρχει μαγεία και αποκρυφισμός πίσω από όλα αυτά !!!!!!!!!

Αρκετά μέλη του φόρουμ έχουν 2,3,4 χιλιάδες ποστ και άλλα τόσα like !!!!!
Αυτό σημαίνει οτι σας παρακολουθουν αρκετοί άνθρωποι παλιοί και νέοι !!!!!! Μέσα στην συζήτηση καφενείου ( δεν λέω όχι, άλλα με μέτρο ) ανακαλύπτει κανείς μαργαριτάρια!!!!:hi::hi: πραγματική γνώση του αντικειμένου και ουσία !!!!

σας προτείνω λοιπόν στην υπογραφή σας να μας δείχνεται κάποιες μετρήσεις από τον χώρο σας!
σε ξένα φόρουμ το έχουν κάνει!
Ποιες μετρήσεις ???? έχει αναφερθεί αρκετές φορές !!! (ένα σκέτο fr δεν λέει τίποτε !!!
Για να γίνετε πιστευτοί και κατανοητοί σε ένα φόρουμ τεχνολογίας και όχι μυστικιστές αρχιερείς ........
έχουμε απαιτήσεις !!!:sneaky:
Το καφενείο καταντάει βαρετό !!!!

Να σας πω εγώ για ενα καλώδιο που δοκίμασα .....γ@μ@ει !!!!! το δοκίμασε και ο ..........
Και ποιος είμαι εγώ ...............????:idk::idk::idk::idk::idk::idk:
Εγώ (για να φεύγει από τη μέση), έχω πάρει τα περισσότερα like από τον καφενέ.. :rolleyes:
Αλλά βρε Kritike ακόμα και οι γνώστες... να βάλουν βιογραφικό για να πουν το κάτι τι τους το βρίσκω υπερβολή...
Εδώ για ιατρικά μιλάμε καμμιά φορά και ακούγονται τα πάντα όλα, :oops: για το audio θα σκάσουμε?

Reaction score
410
Κι εμείς. Είναι ανεπαρκές.
Κανένα τρίγωνο, αυτά είναι βλακείες.

Εφταγωνο κάτω, τετράγωνο πάνω και δεύτερο τετράγωνο στα σαμπ.

Κανένα τρίγωνο, μόνο ένα στις Βερμούδες.

Α, και στις παραλίες, κάνα μπικίνι.
Τσιμεντοκονίαμα ταχείας πήξεως χρειάζεται, για να γλυτώσουν κάποιοι εδώ μέσα από κατεδαφίσεις εντός της οικίας τους και συναφή καταστροφικά γεγονότα, απόρροια της εφαρμογής διαγραμμάτων και καμπυλών...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.537
Τσιμεντοκονίαμα ταχείας πήξεως χρειάζεται, για να γλυτώσουν κάποιοι εδώ μέσα από κατεδαφίσεις εντός της οικίας τους και συναφή καταστροφικά γεγονότα, απόρροια της εφαρμογής διαγραμμάτων και καμπυλών...
Γιατί; Δεν κατάλαβα. Δηλαδή, εγώ που το κατεδάφισα, τι έπαθα; :biggrin: Καταστροφή, πάντως, σίγουρα όχι!:)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.661
Members
38.219
Νεότερο μέλος
Θοδωρής Μαδεσης