Ακουστική εκπαίδευση!!!

Reaction score
472
Να δω πότε θα αξιώσει ο Θεός τον thva να απαντήσει και μετά θα πω κι εγώ τη γνώμη μου!!! :D

Reaction score
4.074
Η 803 ήταν λίγο υποτονική και βαβουριάρικη και η 12.. αδιάφορη, περισσότερο sofr από ότι θέλω.
Μόνο αν έχεις εθιστεί στην λαμπαδουρα.Ακουσε τον πάλαι ποτέ μουσικό!

Reaction score
21.598
Να δω πότε θα αξιώσει ο Θεός τον thva να απαντήσει και μετά θα πω κι εγώ τη γνώμη μου!!! :D
Ο @thva απαξιει να χρησιμοποιήσει αυτές τις λάμπες.Θελει κάτι πιο εκλεκτό.
Γίγαντες Γιαχνί.
Παρακαλείται να παρέμβει ο εκπρόσωπος τύπου. :D
Αφού σου είπα όταν γράφω (ιδίως αυτό τον καιρό που βρήκα και την κούτα στο πατάρι με τα ξεχασμένα 250 cd) ακούω μουσικούλα. Τώρα ακούω John Mayall plays John Mayall της DECCA.

Αλλά μετά απο γενική απαίτηση ας απαντήσω γιατί δεν θα με αφήσετε στην ησυχία μου αλλα και γιατί έχω καίρια και σημαντική θέση στην Υπηρεσία και πρέπει και να βγάλω ασπροσπρόσωπο τον Πρόεδρο @christos77 που με εμπιστεύθηκε και ο μόνος που μου σταθηκε και υποστήριξε τόσο καιρό συνεχώς και τόσο πολύ που είμαι εδώ και γράφω.

Επίσης για να μάθετε και μερικά πράγματα για λάμπες.

- Την μεγάλη διαφορά στις λάμπες κάνουν οι ενισχυτικές αντίθετα απο ότι νομίζει ο κόσμος ότι με μια προενίσχυσης (π.χ. υβριδικός κλπ) θα πάρει την μεγάλη ή σημαντική διαφορά και γεύση απο το τι εστί λαμπάτος ενισχυτής.

- Αυτό λοιπόν το άκουσα άπαξ με μια μικρή τριών λεπτών δικαοπή απο την μουσική μου απο τα ηχειάκια της πλάκας του Macbook pro laptop μου. (harman kardon είναι δηλαδή αλλά όπως κα να έχει της πλάκας).

- Ένα λεπτό μέσα μόνο στο βίντεο ... απο τις λάμπες που είδα ότι είχε σκοπό να δοκίμαζε ...ήξερα ηδη ποιά είναι η πιο καλή για εμένα καθώς έχει τύχει να τις έχω δοκιμάσει στον ενισχυτή μου. Κάθε ενισχυτής βέβαια (ιδίως στο Hi End των λαμπών και όχι στο Hi FI των λαμπών) είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να παράγει τον τέλειο ήχο του με συγκεκριμένη λάμπα και στην προενίσχυση και στην ενίσχυση. Οπότε γαι εμένα αυτή είναι η δεύτερη : η Tung Sol.

- Προχωρώντας και ακούγοντας απο τα ηχεικάκια της πλάκας του λάπτοπ μου πάλι προσωπικά μου άρεσε η Tung Sol και η Telephunken που στο κάτω κάτω είναι η ίδια λυχνία (η Tung Sol είναι η σύγχρονη εκδοχή της, ανάλογα και ποια Telephunken χρησιμοποίησε). Η JJ είναι για τα πανηγύρια ακόμη και απο τα ηχειάκια. H Telephunken είναι σχετικά ισορροπημένη (στο βίντεο και σε αυτον τον ενισχυτή) και η πιο σωστά διαφανής και ίσως ιδανική για κιθάρα αλλά στην πργματικότητα και αυτή "τσιμπάει" στα ψηλά όπως έχω διαπιστώσει απο το τέστ στον ενισχυτή μου. Ανάλογα και εάν είναι NOS ή η πιο σύγχρονη παραγωγή της (που σταμάτησε και αυτή απο ότι ξέρω εδώ και αρκετά χρόνια τώρα). Πιο ισορροπημένη όμως είναι η Tung Sol και εδώ. Για αυτό και σας φαίνεται "μη αναλυτική - μη διαφανής".

- Σόρρυ αλλά δεν διακόπτω την μουσική μου, να πάω να συνδέσω και το laptop στο σύστημα αλλά πιστεύω σας κάλυψα και με το παραπάνω. Τα guess του thva είναι καλύτερα εξάλλου και ως γνωστόν απο τα facts των άλλων σε όλους τους τομείς. :D

- Με λίγα λόγια συμφωνώ με τον ΠΑΗ. ( η δεύτερη). Με επιφύλαξη ώς πρός τι τόνο θέλει ο συγκεκιρμένος κιθαρίστας συγκριτικά με το τι είχε μέχρι τότε / τον περιορισμό των ηχειακίων της πλάκας του λαπτοπ / μέχρι να τον συνδέσω και να το ακούσω εάν όχι με το σύστημα τουλάχιτον με ένα κασετοφωνάκι που έχω panasonic του 1990. Δεν θα χρειαστεί παρπάνω για να καταλάβω. Το σύστημα είναι για πολύ πιο δυσκολα πράγματα. Και χωρίς καν εννοείται να ανοιξω τον λαμπάτο (απλώς με τον mosfet). Εάν ανοίξω τον λαμπάτο τότε πάμε σε άλλο σύμπαν, παράλληλο που λέει και ο Bhutia. Θα μπορέσω να σας πω και ποια ημέρα και μήνα παράχθηκε η καθεμία απο τις τρείς χα χα. Μεγάλη η χάρη του του MakChem και καλό gem ;) παιδί αλλά ο λαμπάτος θα άνοιγε μόνο για τον Κο Χρήστο και μόνο εάν αυτός ζητούσε ποτέ εκτίμηση για κάτι (όπως και έγινε ήδη μια φορά). 😍

Last edited:

Reaction score
2.008
δεν ξερω αν μπορουμε να συγκρινουμε της λαμπες που θα εβαζες σε ενα ενισχυτη κιθαρας με ενα hifi ενισχυτη. δηλ εμενα μου αρεσε λιγο η αγριαδα και το bite που ειχε με την κιθαρα η JJ, για distorted και nasty tones, αλλα δεν θα τις εβαζα σε hifi ενισχυτη. επισης η tung sol μου φανηκε λιγο μουντη και soft για παραμορφωμενη κιθαρα, αλλα γουστα ειναι αυτα, ακουστικά και αρτιστικα :D lesson learned; παρτε telefunken για να bridge the gap 😁😁 (αυτη που λεει ο παης καλη ειναι επισης. η 803 σωστα; )

Reaction score
21.598
δεν ξερω αν μπορουμε να συγκρινουμε της λαμπες που θα εβαζες σε ενα ενισχυτη κιθαρας με ενα hifi ενισχυτη. δηλ εμενα μου αρεσε λιγο η αγριαδα και το bite που ειχε με την κιθαρα η JJ, για distorted και nasty tones, αλλα δεν θα τις εβαζα σε hifi ενισχυτη. επισης η tung sol μου φανηκε λιγο μουντη και soft για παραμορφωμενη κιθαρα, αλλα γουστα ειναι αυτα, ακουστικά και αρτιστικα :D lesson learned; παρτε telefunken για να bridge the gap 😁😁 (αυτη που λεει ο παης καλη ειναι επισης. η 803 σωστα; )
Του ΠΑΗ και εμένα μας αρέσουν οι fuzzy κιθάρες. :D :D

Ναι αυτό είναι το "σωστό" συμπέρασμα απο το βίντεο (εκτός αυτών που λες για τις JJ)... αλλά το βίντεο δεν λέει την αλήθεια. Εάν δεν είσαι εκεί ....

Reaction score
21.598
γιατι παει ωραια με μεταλ και heavy riffs :D

mr.christos77 disapproves
Μα άδικο έχει ; Είναι οι ηλεκτρικές κιθάρες όργανα τώρα ;

Ιδίως για τους audio ενθουσιασμενους που θέλουν να διαλέξουν και μηχανήματα βάση αυτών.

Μηχανήματα διαλέγεις μόνο με κλασική. Τα άλλα όλα μετά ακολουθούν όπως πρέπει ή είναι απλώς για γούστα.

:D

Ο ΠΑΗ είναι εξαίρεση μόνο για τον λόγο ότι ακούει και κρίνει με δικές του ηχογραφήσεις που παίζει ο ίδιος κιθάρα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.129
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam