Ακουστικα.

Reaction score
6.599
Ανοιγω αυτο το θεμα με την ελπιδα οτι ολο και καποιος θα βρεθει σε αυτην την κατηγορια ηχειων να μοιραστει τις αποψεις του ..

Εδω και κατι μηνες αγορασα ενα ζευγος superlux 681 evo, η χαμηλη τιμη τους σε σχεση με το τις δυνατοτητες τους με οδηγησαν σε αυτην την κινηση που τελικα μονο καλα εχω να πω, χωρις να εχω καποια εμπειρια με κατι επωνυμο ανταγωνιστικο αντιστοιχης η ανωτερης τιμης.

Ηθελα ενα ζευγος για τον υπολογιστη και χρηση κυριως you tube , ομως μετα απο την ακροαση τους , οσο δυναται η συγκεκριμενη πηγη εξεπλαγην ευχαριστα και σκεφτομαι για αγορα καποιου ενισχυτη ακουστικων η καποιον προ/ενισχυτη με εξοδους και για ενεργα ηχεια , το κοστος αυτου ομως να μην ξεφευγει της λογικης του κοστους του παροντος ζευγους να θεσω οριο των 100 ευρω εκτος και εαν αξιζουν πολυ παραπανω απο την τιμη τους και ουσιαστικες αλλαγες βλεπει καποιος ξοδευοντας για ακουστικα ανω των 200 ευρω..

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Μια εξαιρετική πρόταση ΙΜΗΟ που θα σε καλύψει για πολύ καιρό... ελαφρώς πάνω απο το μπατζετ.

Schiit Asgard 2

Reaction score
855
για τα evo δεν χρειάζεσαι ενισχυτή ... όχι ότι δεν θα ωφεληθούν, αλλά το όφελος θα είναι μικρό και δυσανάλογο του κόστους... κάθησε στα αυγά σου ...

Reaction score
6.599
δεν ειναι θεμα εντασης , αλλα ντραιβ, ισως και να μη βελτιωθουν, και να ειναι αυτος ο χαραχτηρας των ακουστικων,
ομως προ,ντακ ενισχυτης υπαρχει κατι που να τεθει ως βαση και , για μελλοντικη αγορα ενεργων ηχειων?
να το πω αλλιως , θα κινηθω και για ενεργο ζευγος ηχειων μαξ μεχρι τα 300 ευρω .. ηδη ζαχαρωνω τα presonus eris5..

Reaction score
855
κοίτα, έχω μεταξύ άλλων τα evo και τα presonus eris 4.5 ...

οι επιθυμίες σου είναι κάπως αντιφατικές και ανορθόδοξες ... τα evo είναι εξαιρετικό VFM ως έχει... και αυτός ήταν και ο σκοπός του, να παίξει -με 30 ευρώ που κοστίζει- με κινητά, λαπτοπ, κλπ. και να σου δώσει άριστο ήχο ... το να δώσεις 100 ευρώ για ενισχυτικό για το ακουστικό αυτό είναι άτοπο...

από την άλλη, 100 ευρώ για ενισχυτή ακουστικών/προ/ντακ που μελλοντικά θα οδηγήσουν τα eris είναι πολύ λίγα, (τα 5άρια πωλούνται με το κομμάτι, άρα το ζευγάρι πρέπει να θέλει -αν θυμάμαι- κανένα 300ρι) ... σε αυτά τα χρήματα μόνον κάτι κινεζόπουλα παλαιάς γενιάς βρίσκεις στον μπέη ...

αν θέλεις μια καλή βάση, που να υποστηρίξει κάθε αναβάθμιση σου, ρίξε μια ματιά στις αγγελίες εδώ, όπου είδα ένα denon usb-300 σε πολύ καλή τιμή ...

Reaction score
6.599
Nαι, ο.κ., διαθετω λιγα θελω πολλα, οπως τα evo θεωρουνται vfm γιατι να μην υπαρχει κατι αντιστοιχο και στα συνοδα, οποτε θεωρησε ενδεικτικη την προαναφερθεισα τιμη σε μια αγνωστη κατηγορια για μενα...
ετσι ως vfm θεωρω και τα presonus ,αφου φθηνοτερα δεν.....

Reaction score
855
τα eris 4.5 έχουν 170ευρώ το ζεύγος και παίζουν το ίδιο καλά με τα 5άρια, με την προϋπόθεση να μην μιλάμε για πάνω από 12-15 τετρ. μέτρα χώρο ... αν έχεις λοιπόν μικρό χώρο, πάρε τα 4.5 και το ντένον που σου είπα ...

τα evo είναι vfm ηχητικά, αλλά αυτό το 'πληρώνεις' κατασκευαστικά ,,, με λίγο 'σκληρή' χρήση, στέκα/headband κλπ. μου έμειναν στο χέρι ...

Reaction score
6.599
τα eris 4.5 έχουν 170ευρώ το ζεύγος και παίζουν το ίδιο καλά με τα 5άρια, με την προϋπόθεση να μην μιλάμε για πάνω από 12-15 τετρ. μέτρα χώρο ... αν έχεις λοιπόν μικρό χώρο, πάρε τα 4.5 και το ντένον που σου είπα ...

τα evo είναι vfm ηχητικά, αλλά αυτό το 'πληρώνεις' κατασκευαστικά ,,, με λίγο 'σκληρή' χρήση, στέκα/headband κλπ. μου έμειναν στο χέρι ...
γνωριζεις αν το ifi nano ειναι vfm για την περιπτωση μου ,καλυτερη η ισαξια απο τον denon?

Reaction score
855
γνωριζεις αν το ifi nano ειναι vfm για την περιπτωση μου ,καλυτερη η ισαξια απο τον denon?
έχω ακούσει και τα δύο επισταμένως ... το νάνο είναι πολυσουγιάς, τα κάνει όλα που λένε, αλλά ηχητικά [και το έχω γράψει πολλές φορές και στο avclub] είναι μετριότατο ... πράγμα λογικό βέβαια για τα χρήματα που στοιχίζει ... το καλό ifi ηχητικά είναι το μίκρο, αλλά εκεί πας στο 500ρικο ... το ντένον είναι -κατ' εμέ- πολύ ανώτερο ηχητικά από το νάνο ...

νομίζω ότι υπάρχει πάντως αγγελία και για το νάνο στο αδελφό φόρουμ, οπότε τα βάζεις κάτω και αποφασίζεις ...

καλές αγορές !!!
[DOUBLEPOST=1445085790][/DOUBLEPOST]επ, μόλις είδα ότι το ντένον που επωλείτο εδώ έφυγε, οπότε τζάμπα η συζήτηση ....

Gojakla

Reaction score
7.494
Στο massdrop αυτη τη στιγμη παιζει ο JDS Labs O2. Κατω απο 100ρικο. Σε αυτη τη τιμη δεν παιζει κατι καλυτερο σε ενισχυτακο ακουστικων.

Reaction score
855
Στο massdrop αυτη τη στιγμη παιζει ο JDS Labs O2. Κατω απο 100ρικο. Σε αυτη τη τιμη δεν παιζει κατι καλυτερο σε ενισχυτακο ακουστικων.
είναι πολύ καλός, αλλά δεν έχει έξοδο προενίσχυσης που θέλει ο φίλος για τα έρις ...

Gojakla

Reaction score
7.494
σκεφτομαι για αγορα καποιου ενισχυτη ακουστικων η καποιον προ/ενισχυτη με εξοδους και για ενεργα ηχεια
Αρμοζει στην πρωτη περιπτωση... :)

Reaction score
6.599
Τι λετε θα μαζευτουν πολλα κουτακια στο γραφειο?:D το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι θα πρεπει να ξεκουμπωνεις τα ακουστικα οταν θες να παιζεις με τις εξοδους προενισχυσης των ενεργων. Δεν εχει δηλ καποιο κουμπι-επιλογεα, ετσι ειναι ολοι?

http://www.athensproaudio.gr/el/steinberg-ur-22.html

κατι τετοιο τι παιζει? και γενικα απο τα προ το μονο που ειδα με τετοια δειγματοληψια υψηλη σε χαμηλη τιμη.
Παντως μια γενικη παρατηρηση ειναι οτι τα προντακ ειναι περισσοτερο ντακ παρα ενισχυτες ακουστικων δηλ το παρεχουν ως εξτρα μη δεινοντας ιδιαιτερη προσοχη στην ενισχυση .

Reaction score
855
Τι λετε θα μαζευτουν πολλα κουτακια στο γραφειο?:D το αλλο που παρατηρησα ειναι οτι θα πρεπει να ξεκουμπωνεις τα ακουστικα οταν θες να παιζεις με τις εξοδους προενισχυσης των ενεργων. Δεν εχει δηλ καποιο κουμπι-επιλογεα, ετσι ειναι ολοι?

http://www.athensproaudio.gr/el/steinberg-ur-22.html

κατι τετοιο τι παιζει? και γενικα απο τα προ το μονο που ειδα με τετοια δειγματοληψια υψηλη σε χαμηλη τιμη.
Παντως μια γενικη παρατηρηση ειναι οτι τα προντακ ειναι περισσοτερο ντακ παρα ενισχυτες ακουστικων δηλ το παρεχουν ως εξτρα μη δεινοντας ιδιαιτερη προσοχη στην ενισχυση .
καλά κατάλαβες .... οι ενισχυτές σε αυτές τις πολυκάρτες (που βασικά έχουν άλλο ρόλο, ηχογραφήσεις, κλπ.) είναι επιπέδου ενισχυτή λαπτοπ, σε δύναμη και ποιότητα .... σπάνιες οι εξαιρέσεις και όχι στα 100 ευρώ ...

Reaction score
6.599
Tελικα πηρα αυτον , παω για κουτακια, και βημα, βημα τα σιγουρευω,ας απολαυσω τη διαδρομη, βελτιωση δε θα μπω στη διαδικασια ποσοστου,σιγουρα ειναι παρα πολυ καλυτερα απο ενα σμαρτ φον που απλα παιζουν και πολυ καλυτερη απο το λαπτοπ...
ομως η σωστη οδηγηση ειναι βασικοτατη και πολυ φοβομουν την αποκτηση ενος πασπαρτου φτηνου πρεντακ που η αχιλλειος πτερνα ειναι η οδηγηση ... τα ψωφια δυναμικα και το ασθενικο χαμηλο ειναι πλεον παρελθον :).
βεβαια πλεον αναδεικνυονται περισσοτερο οι αδυναμιες της ον μπορντ καρτας ηχου, οπου θα ειναι η επομενη κινηση μου , οποιεσδηποτε προτασεις καλοδεχουμενες,(οχι μονο απο εσενα λογω quote )το ταξιδι σε αυτον τον υποτιμημενο μικροκοσμο του head fi εχει ηδη ξεκινησει...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo