Ακοόγραμμα

Reaction score
757
Εχετε κανει ποτε? Εχετε τα αποτελεσματα ?
Οποιος θελει ας το ποσταρει εδω ετσι για να βλεπουμε διαφορες που εχουμε μεταξυ μας
Αν θελετε βαζετε και την ηλικια σας διοτι παιζει ρολο
Και επειδη και εδω θα ξεκινησει πολεμος :lol: , οσοι δεν εχετε κανει και εχετε δωσει ενα σκασμο λεφτα γιαμηχανηματα δεν πειραζει να δωσετε ενα πενηνταρικο (τυχαιο) για μια υποθεση δεκα λεπτων

Και ξεκιναω εγω λοιπον προσφατο απο τον απριλιο
Ετων 54
ακοογρμα-2.jpg

Last edited:

Reaction score
3.752
Μην ανοίγετε τέτοια θέματα........τόσα χρήματα έχουν δοθεί για εκείνα τα κωλοτουίτερ, με υψηλές που δεν ακούει ούτε νυχτερίδα.
Πριν από μερικούς μήνες έγινε σε γνωστό κατάστημα η επίδειξη των ηχείων της νέας σειράς της Tannoy.Οσοι παρευρέθησαν μπορούν να βεβαιώσουν πόσο καλύτερα έπαιζαν τα ηχεία με το προαιρετικό super tweeter που κοστίζει 2.500€.Αναμεσα σ' αυτούς κι εγώ.Το σωστό να λέγεται.

Reaction score
3.752
Συμφωνώ απόλυτα. Η αυθυποβολή παίζει τεράστιο ρόλο.
Δεν υπάρχει αυθυποβολή σε οσους δεν είχαν ούτε έχουν ούτε χρωστούν χάρη στο επιμαχο μεγάφωνο.Ειναι αρμονικές οι οποίες δεν χρειάζονται κατ' ανάγκην super tweeter για να εξaχθουν.

Reaction score
2.933
Εχετε κανει ποτε? Εχετε τα αποτελεσματα ?
Οποιος θελει ας το ποσταρει εδω ετσι για να βλεπουμε διαφορες που εχουμε μεταξυ μας
Αν θελετε βαζετε και την ηλικια σας διοτι παιζει ρολο
Και επειδη και εδω θα ξεκινησει πολεμος :lol: , οσοι δεν εχετε κανει και εχετε δωσει ενα σκασμο λεφτα γιαμηχανηματα δεν πειραζει να δωσετε ενα πενηνταρικο (τυχαιο) για μια υποθεση δεκα λεπτων

Και ξεκιναω εγω λοιπον προσφατο απο τον απριλιο
Ετων 54
View attachment 363473
Επαγγελματική απασχόληση σε θορυβώδες περιβάλλον - χρόνια έκθεση σε υψηλές εντάσεις;;;

Στα 51 ήμουν έτσι:
View attachment 363488
Δεν θέλουν να μου ξανακάνουν…
Υπόψιν μετράνε μέχρι 8000Hz
Σχεδόν εκτός πραγματικότητας, αν δεν το πόσταρες εσύ μπορεί να μη το πίστευα... :laugh:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.589
Όσοι "ακούν καλά" δε χρειάζονται ούτε μετρήσεις, ούτε ακουογράμματα, ούτε blind test, ούτε όλα αυτά του διαβόλου τα πράματα...
Ακούν καλά και τέλος, αφού το λένε, δε φτάνει; :p

Reaction score
757
Στα 51 ήμουν έτσι:
View attachment 363488
Δεν θέλουν να μου ξανακάνουν…
Υπόψιν μετράνε μέχρι 8000Hz
Tι ειπες τωρα? really? WOW
Συμφωνώ απόλυτα. Η αυθυποβολή παίζει τεράστιο ρόλο.
Eσυ δλδ απο τα τοσα γραπτα του δεν εχεις καταλαβει οτι ο παης ακουει συμφωνα με την τιμη και οχι με τα αυτια του ? :lol:

Reaction score
2.580
Έκανα πριν 3 μήνες. Flat και τα δύο αυτιά.
Δε μπορώ να το ποσταρω γιατί είμαι σε αεροπλάνο.
Πριν από μερικούς μήνες έγινε σε γνωστό κατάστημα η επίδειξη των ηχείων της νέας σειράς της Tannoy.Οσοι παρευρέθησαν μπορούν να βεβαιώσουν πόσο καλύτερα έπαιζαν τα ηχεία με το προαιρετικό super tweeter που κοστίζει 2.500€.Αναμεσα σ' αυτούς κι εγώ.Το σωστό να λέγεται.
Μέσος όρος ηλικίας ακροατων;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.980
Δώσε του λίγο χρόνο, μικρό είναι θα μάθει.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.215
1. Μερικοί, μεταξύ των οποίων και ο Λίνκβιτζ, λένε οτι ακόμα και όταν δεν ακούς καλά (όχι τραγικά, απλώς όχι καλά) αντιλαμβάνεσαι τις διαφορές, γιατί το σύστημα ακοής σου παραμένει σταθερό στις συγκρίσεις
2. Οταν κάποτε πήρα τον NAD3080 και άφησα έναν Yamaha AX596 στην μάνα μου, παρατήρησε οτι "αυτός που έφερες είναι λίγο πιο δυναμικός, αλλά ο άλλος ήταν πιο μελωδικός".
Στα πρώτα 5 λεπτά ακρόασης! Ετών 72 και λάτρης της κλασικής . . .
3. Από την άλλη, η ακοή του τωρινού toulou (δεν θα σας πω την ηλικία του) δεν έχει καμία σχέση με την ακοή του toulou που μετά το σχολείο πήγαινε... κάθε μέρα... στο Stereo Club (ούπς! σας την είπα) και λάτρευε τα ESS, χωρίς να ξέρει τίποτα για δαύτα.

Η μεγάλη μου απορία όμως είναι οτι τα τεστ του ωριλά, μετρούν στην ουσία στάθμες στο κατόφλι ακουστότητας. Πόση σημασία έχει αυτή η μέτρηση για τις στάθμες της μουσικής ;

Reaction score
248
Eσυ δλδ απο τα τοσα γραπτα του δεν εχεις καταλαβει οτι ο παης ακουει συμφωνα με την τιμη και οχι με τα αυτια του ? :lol:
Μας λες λοιπόν ότι ο ο συγκεκριμένος (ΠΑΗ), εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, επηρεαζόμαστε από την υψηλή τιμή και αγοράζουμε με αυτό το κριτήριο, αυθυποβαλόμαστε δηλαδή, ακούμε σύμφωνα με την τιμή και δεν ακούμε στην πραγματικότητα ηχητικές διαφορές υπέρ του ακριβού.

Είναι αυτό τώρα σοβαρό επιχείρημα??? :D
Κοίτα πως αντιστρέφεται για πλάκα!!! :D

Εσύ, ο τάδε, αλλά και πολλοί άλλοι, επηρεάζεστε από την χαμηλή τιμή και αγοράζετε με αυτό το κριτήριο, αυθυποβάλεστε δηλαδή, ακούτε σύμφωνα με την τιμή και δεν μπορείτε να ακούσετε τις πραγματικές ηχητικές διαφορές μεταξύ του φθηνότερου και του ακριβότερου.

Δυστυχώς, όταν από την μία ομάδα, χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους επιχειρήματα, τα οποία αντιστρέφονται πλήρως και εύκολα από την άλλη ομάδα, οπότε και τα επιστρέφει πίσω στην πρώτη ομάδα, τότε δεν βγαίνει καμία άκρη και δεν προάγεται ο σοβαρός διάλογος.

Reaction score
3.752
Tι ειπες τωρα? really? WOW

Έχω γράψει το αντίθετο και όχι μόνο μια φορά.Πως δεν επηρεάζομαι από την τιμή και γι αυτό έχω απορρίψει μπόλικα ακριβά καλώδια.

Reaction score
3.752
Έκανα πριν 3 μήνες. Flat και τα δύο αυτιά.
Δε μπορώ να το ποσταρω γιατί είμαι σε αεροπλάνο.

Μέσος όρος ηλικίας ακροατων;
50; 60;Δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.

Reaction score
751
Γιατί μετράνε μόνο μέχρι τα 8khz? Αν τα αυτιά έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους το stereo πάει περίπατο? προφανώς η λύση μετά είναι ψηφιακή ισοστάθμιση και να υπολογίσεις και την διαφορά των αυτιών?

Reaction score
21.124
Γιατί μετράνε μόνο μέχρι τα 8khz? Αν τα αυτιά έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους το stereo πάει περίπατο? προφανώς η λύση μετά είναι ψηφιακή ισοστάθμιση και να υπολογίσεις και την διαφορά των αυτιών?
- Έχουν θέμα με το calibration του απαραίτητου εξοπλισμού και κυρίως των ακουστικών για τόσο υψηλές συχνότητες.
- Οι υψηλές συχνότητες έχουν τέτοια διαφοροποίηση μεταξύ των ανθρώπων και των αυτιών που δεν έχουν κλινική σημασία να αναπτύξουν νόρμες, τεχνικές ή εξοπλισμό για βαρηκοία.
- Ενδιαφέρονται κυρίως για το φάσμα της ομιλίας (όχι για να ακούς μουσική) που εκεί αρχίζει το πρόβλημα επικοινωνίας.
- Τα ακουστικά βαρηκοίας για να μην ξοδεύουν ρεύμα για υψηλότερα sample rates και επεξεργασία που απαιτούνται για πάνω απο 8 KhZ και δεν μπορούν και να αναπαράγουν τόσο υψηλές συχνότητες ή να τις ενισχύουν τόσο πολύ ώστε να ακούει ένα άτομο με τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.873
Members
38.381
Νεότερο μέλος
panosmou