Ακούτε μουσική;...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Ακούτε μουσική;...

Αντεχω τα παντα !!!
Μεχρι και να βγω με τον σΚαφατο !!
Χωρις μουσικη δεν αντεχω!

Βινυλια ,cd ,mp3 ειναι στο καθημερινο προγραμμα.
Εχω γεμισει το σπιτι μηχανηματα ( δυο σετ 5.1 και ενα 2.1 με μικτη για ..παιχνιδι)

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.182

Πριν λίγο άκουγα μουσική από τα ποτήρια του τύπου.
Ακούστε την 9η του Μπετόβεν όπως δεν την ακούσατε ίσως άλλη φορά.
http://www.youtube.com/watch?v=Rlk59xdM_YY&feature=related
Ειδικά από τη μέση και μετά που παίζει και συγχορδίες είναι φοβερός.

Reaction score
1.366

Ακουω και ασχολουμαι με τη μουσικη πιο πολυ απο το HiFi, κυριως ακουω μη audiophile μουσικη. Βινυλια+Cd's+κασσετες κοστιζουν αρκετα πιο πολυ απο το συστημα μου και δε θα ηθελα να συμβαινει το αντιθετο. Θελω βεβαια διαφορετικα (ακριβοτερα) μηχανηματα αλλα δυσκολα θα συμβει. Τα συναισθηματα που εχω βιωσει (απο μικρη ηλικια) με την ακροαση μουσικης δε μπορουν ν' αντικατασταθουν απο μηχανηματα. Ευτυχως η μουσικη με διεγειρει ακομα και αν προερχετε απο το απεναντι μπαλκονι...

Reaction score
59
Αν ακούω μουσική;;
Με δυο λόγια είναι η ζωή μου, κάτι σαν τον αέρα που αναπνέω. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική. Ακούω κάθε μέρα και πολλές ώρες από το σύστημά μου. Όπως πιθανόν θα ξέρετε, πέρα από το σύστημα, έχω μεγάλη δισκοθήκη. Το σπουδαιότερο. Την έχτισα δίσκο-δίσκο. Προτιμούσα να αγοράσω ένα δίσκο παρά να αγοράσω ένα ρούχο. Φρόντισα πάντα να βρίσκω χρόνο για να ακούω.
Επίσης ακούω και ζωντανή μουσική. Ιδιαίτερα η ακουστική ζωντανή μουσική εξασκεί το αφτί μας που θεωρώ κατ' εξοχήν βασικό για το χτίσιμο ενός συστήματος στο σπίτι, έχοντας σαν αναφορά τον ζωντανό ακουστικό ήχο. Λ.Σ.

Reaction score
0

Χμμμ, εγώ πιστεύω ότι ακούω μουσική.

Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι ακούω κάτι κλαπατσίμπανα, πριονοκορδέλες και άλλα τέτοια... industrial πράματα! :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Re: Απάντηση: Ακούτε μουσική;...

Χμμμ, εγώ πιστεύω ότι ακούω μουσική.

Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι ακούω κάτι κλαπατσίμπανα, πριονοκορδέλες και άλλα τέτοια... industrial πράματα! :137:
Το κάνεις γιατί σου αρέσουν ή για να πρωτοτυπείς έναντι των φίλων σου (που ακούνε διαφορετικά κλαμπατσίμπαλα :116:);

Εγώ νομίζω ότι ακούω... μουσική.
Προχθές μάλιστα αναλογιζόμουν ότι το 2008, έδωσα σχεδόν όσα χρήματα έδωσα για αναβαθμίσεις/προσθήκες μηχανημάτων, σε... δίσκους. Με έπιασε κρύος ιδρώτας. Ανακατεύτηκα, κόντεψα να κάνω εμετό. Από εκείνη τη μέρα ψάχνω για νέους τελικούς. :137:

...

Reaction score
0

Τα πράγματα είναι μάλλον λίγο πιο σύνθετα. Αν δεν μιλάμε για μουσική που παίζει στο αυτοκίνητο την ώρα που πας στη δουλειά, ή στο σπίτι, ασχολούμενος με άλλα πράγματα, τότε και τα μηχανήματα παίζουν το ρόλό τους. Σκεφτείτε να προσπαθείτε να απολαύσετε ένα κομμάτι κλασικής μουσικής από μίνι ηχοσύστημα των 150 ευρώ... Ήχος θα βγεί και από αυτό, η ποιότητά του όμως (συμφωνώ, αποδεκτή για το κοινό αυτί) είναι άλλο θέμα. Καλό είναι να μήν βλέπουμε το δέντρο αλλά κυρίως το δάσος. Τώρα το που βάζει κανείς τον πήχη για να θεωρεί ότι απολαμβάνει μουσική, οπότε δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε επιπλέον αγορές και αναβαθμίσεις, αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία.

Reaction score
4

Είμαι εξαρτημένος από την μουσική.
Ακούω όσο μπορώ περισσότερο και από πολλά μέσα.
Το φορητό mp3 έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου "αντικείμενα" και μου προσφέρει πολλά !
Πρόσφατα μετακόμισα και δεν θα μπορούσα να πάω στο νέο σπίτι αν δεν είχα τα cds μου :116:
Σύστημα όμως δεν έχω ακόμα.
Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς "stereo" μπορώ να ζήσω, χωρίς μουσική, όχι.

Ερώτηση:
Πόση ώρα μπορείτε να ακούτε μουσική συγκεντρωμένοι σε αυτήν ?
(να κάθεστε δηλαδή στην θέση ακρόασης και να παρακολουθείτε το super σύστημά σας, χωρίς να σας διακόπτει τίποτα)

GF

Reaction score
27

Πλεον ακουω και παλι μουσικη στο σπιτι, σχεδον καθημερινα.
Ραδιοφωνο και mp3 και flac απο το media pc μου!!!

Reaction score
6

Ερώτηση:
(να κάθεστε δηλαδή στην θέση ακρόασης και να παρακολουθείτε το super σύστημά σας, χωρίς να σας διακόπτει τίποτα)
Μέχρι να μου δημιουργηθεί η επιθυμία να κάτσω στο Keyboard να "βγάλω" το κομμάτι!:138:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακούτε μουσική;...

Μέχρι να μου δημιουργηθεί η επιθυμία να κάτσω στο Keyboard να "βγάλω" το κομμάτι!:138:
πωπω....ζήλεψα ! :404:
Ελπίζω κάποτε σε αυτό.

GF

Reaction score
27

Πλεον ακουω και παλι μουσικη στο σπιτι, σχεδον καθημερινα.
Ραδιοφωνο και mp3 και flac απο το media pc μου!!!
Α, ακουω και ιντερνετικα ραριοφωνα shoutcast κλπ, α ν ε ρ υ θ ρ ι α σ τ α!!!:126:

Reaction score
10

Ερώτηση:
Συνηθως ενα διωρο με τριωρο την ημερα!

Επισης προσπαθω να ακουω μουσικη που εχω να ακουσω καιρο!

Κοινως απο τα περιπου 1000 cd εχω, το τελευταιο χρονο ακουσα περιπου το 90%!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.182

Να και μια εκτέλεση από ένα κινέζο, του La Campanella, του δύσκολου αυτού έργου για πιάνο του List.
Tο άκουγα πριν λίγο. Ωραία το πάει. Όχι σαν το Andrei Gavrilov βέβαια αλλά είναι ωραίος.
http://www.youtube.com/watch?v=hEnfZjqMSy0

Reaction score
0

Xμμμ... ασχολούμαι με τον ήχο του συστήματος μου , δοκιμάζω καινούργια μηχανάκια , κάνω αλλαγές συχνά , ενίοτε και αναβαθμίσεις , αλλά όλα αυτά με δύο προϋποθέσεις , την εξής μία : αν σταματήσω να ακούω μουσική , δεν θα ξανανοίξω το σύστημα .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830

Xμμμ... ασχολούμαι με τον ήχο του συστήματος μου , δοκιμάζω καινούργια μηχανάκια , κάνω αλλαγές συχνά , ενίοτε και αναβαθμίσεις , αλλά όλα αυτά με δύο προϋποθέσεις , την εξής μία : αν σταματήσω να ακούω μουσική , δεν θα ξανανοίξω το σύστημα .
Αυτό το κόλλημα με τον Wagner να μην είχες, μια χαρά άνθρωπος θα ήσουν. :142::142:

...

Reaction score
0

Γκουχ γκουχ...

...πρόσεχε πως μιλάς για τον Wagner, μην πέσει τυφέκιον...:617:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακούτε μουσική;...

Αυτό το κόλλημα με τον Wagner να μην είχες, μια χαρά άνθρωπος θα ήσουν. :142::142:

...
Αυτο δεν το επιασα.
Δηλαδη δεν του αρεσει ουτε η Βανου ουτε ο Βαγκνερ?
Κε Α.Διαχειριστα τι τροπο μπορουμε να σκαρφιστουμε για να τον
μπανιαρουμε?:137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.830
Όχι, όχι το αντίθετο. Με τον Wagner έχει το δικό σου... κόλλημα.
Αν είχε χρησιμοποιήσει ιταλικά ή έστω γαλλικά λιμπρέτα, όλα θα ήταν μια χαρά. Μα όπερα στα γερμανικά; Αυτή η γλώσσα από μόνη της είναι σκέτη ηχορύπανση, δεν χρειάζεται τραγούδι. Για την μουσική τι να πει κανείς.

...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Ακούτε μουσική;...

Όχι, όχι το αντίθετο. Με τον Wagner έχει το δικό σου... κόλλημα.
Αν είχε χρησιμοποιήσει ιταλικά ή έστω γαλλικά λιμπρέτα, όλα θα ήταν μια χαρά. Μα όπερα στα γερμανικά; Αυτή η γλώσσα από μόνη της είναι σκέτη ηχορύπανση, δεν χρειάζεται τραγούδι. Για την μουσική τι να πει κανείς.

...
Μα ο μόνος λόγος που από την όπερα ακούω μόνο Βάγκνερ είναι η χρήση της γερμανικής γλώσσας . Δεν αντέχω τις ιταλικές και γαλλικές όπερες και την γλώσσα τους . Αυτό με τράβηξε κατ' αρχήν στον Βάγκνερ και φυσικά η απόλυτα ταιριαστή μουσική που καμμία σχέση δεν έχει με την μουσική που έγραφαν οι υπόλοιποι επιθεωρησιογράφοι συνθέτες όπερας :116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi