Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Reaction score
0
Έ χω πει αλλού ότι είμαι σε φάση αλλαγής ηχείου.
Δίνω το B&W 802D στον αδελφό μου και πάω για
αλλού.

Αυτό τον καιρό ακούω συστήματα κυρίως με πάνελ
ηχεία . Συστήματα σε σπίτια που φίλοι χαιφιντελάδες
και έμποροι μου έχουν συστήσει.

Για τέσσερεις μέρες ξενιτεύτηκα στο Βερολίνο λόγω
δουλειάς. Είμαι μουσικός και έπαιξα εκεί με την τζαζ
μπάντα ενός φίλου σε ένα κλαμπ.

Η κωλοφαρδία μου όμως χτύπησε κόκκινο.
Ο ιδιοκτήτης είναι χαιεντάς και έτσι άκουσα
τρία σούπερ ντούπερ συστήματα.Το δικό του
και δύο φίλων του.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ
Full MBL σύστημα. Το καλύτερο σύστημα που άκουσα
ποτέ. Παντού κορυφαίο.
Δυστυχώς έξω από το μπάτζετ μου και ογκώδες.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Τα μεγάλα μάγκνεπαν με τους τοπ mark levinson
και πηγες Goldmund. Πολύ ωραίος ήχος.
Απίθανα πρίμα, μεγάλα σώματα και εικόνα, ωραία μεσαία.
Από ρεαλιστική αίσθηση σε μπότες και μεγάλα συμφωνικά
κρουστά τζίφος. Δεν μου κάνουν.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ
Soundlab A1 με Emms labs, transrotor και τα μεγάλα
Audio research. Κορυφαία μεσαία .Τα πνευστά μου
στις ηχογραφήσεις μου δεν τα έχω ξανακούσει έτσι.
Τα πρίμα παραήταν ευγενικά για τα γούστα μου.
Τα πιατίνια που ακούω στις συναυλίες που συμμετέχω
ή παρακολουθώ δεν ακούγονται τόσο διακριτικά.
Για μεγάλα κρουστά και ροκάδικη δύναμη στο μπάσο
ισχύει ότι και στο 2ο σύστημα.Τζίφος.
Μεγάλα σώματα και εικόνες αλλά απλά καλή
δυναμική περιοχή. Την αίσθηση του live ξεσπάσματος
την κουρεύει. Αν άκουγα μόνο σοφτ συμφωνικά έργα
και προκλασική θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Αρα πάμε για άλλα.
Σήμερα το βράδυ θα ακούσω Analysis ομέγα με
μεγάλους Krell. Λέτε να έχουμε καμιά καλή
έκληξη;

Reaction score
10
Μπα. Καλο θα ειναι απλα την αδυναμια που παρατηρησες στα Soundab και τα Magnepan θα την παρατηρησεις και αποψε. Ειναι ο τυπος του ηχειου βασικα. Δνε τα πανε καλα με μποτιες.

Πραγματικα εισαι κωλοφαρδος ομως.

P.S ΚΟΨ μια φορα το χρονο θα μας τιμας με τη παρουσια σου?

Reaction score
0
diabolical, διαφωνώ ολίγον, μπορείς να ακούσεις μποτιά από καλοστημένο πάνελ από μερακλή ιδιοκτήτη, όλα είναι σχετικά. Από Analysis και Magnepan έχω ακούσει ικανοποιητικότατη μποτιά (συμμετείχαν και subs βέβαια).
ϊσως η μποτιά είναι ένα πεδίο όπου κυριαρχούν τα ηλεκτροδυναμικά (ή υβριδικά) αλλά το πάνελ έχει τις αρετές του και ειδικά σε ορισμένα είδη ξεχωρίζει.

¨Ολα είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών-συμβιβασμών.

Reaction score
10
Τοτε τι διαφωνεις ρε, αφου συμφωνησες σε ολα?!!!χαχαχαχαχαχ

Φυσικα και εχουν αλλες αρετες, αλλα οχι τις μεγαλες σταθμες και τις μποτιες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραία συστήματα!
Ένα καλό πάνελ με συχνοτική επάρκεια, δηλαδή μέχρι τους 25-35 κύκλους, εφόσον βοηθηθεί και από ένα sub στην κρίσιμη περιοχή (δηλαδή κάτω από τους 40-50 κύκλους), μπορεί να αποδώσει τα πάντα και σε εντάσεις και σε περιεχόμενο.

Με ένα καλοστημένο σύστημα τέτοιας μορφής, ενδέχεται να μην χρειάζεται κανένας απολύτως συμβιβασμός. Βεβαίως είναι και θέμα γούστου. :126:

...

Reaction score
8
[Με ένα καλοστημένο σύστημα τέτοιας μορφής, ενδέχεται να μην χρειάζεται κανένας απολύτως συμβιβασμός. Βεβαίως είναι και θέμα γούστου.
/QUOTE]

Σε κανα μηνα που θα ειναι ετοιμο το συστημα με ANALYSIS OMEGA, VELODYNE DD-12 αρτι αφιχθεν και εξωτερικο ενεργο κροσοβερ - εγω θα κοβω πιο ψηλα στους 80, θα μου πειτε αν ακουτε μποτια η οχι

Reaction score
10
Ρε παιδια αφου η μποτια δεν εχει σχεση με το sub...Νομιζω οτι το το μεγαλυτερο κομματι της ειναι πιο πανω....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Ρε παιδια αφου η μποτια δεν εχει σχεση με το sub...Νομιζω οτι το το μεγαλυτερο κομματι της ειναι πιο πανω....
Αν εννοείς τις αρμονικές έχεις δίκιο. Η θεμελιώδης συχνότητα της μπότας είναι (ανάλογα τη κατασκευή) από 65 έως 80 κύκλους.

Reaction score
0
Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Να ρωτησω και γω κατι. Τα B&W 802 D φημιζονται για το χαμηλο τους. Τι προβλημα ειχες? Μηπως ειχε να κανει εστω και λιγο με τον ενισχυτη? Αληθεια ποιον εχεις?

Reaction score
8
Αν εννοείς τις αρμονικές έχεις δίκιο. Η θεμελιώδης συχνότητα της μπότας είναι (ανάλογα τη κατασκευή) από 65 έως 80 κύκλους.
γι αυτο γραφω

εγω θα κοβω πιο ψηλα στους 80, θα μου πειτε αν ακουτε μποτια η οχι

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Να ρωτησω και γω κατι. Τα B&W 802 D φημιζονται για το χαμηλο τους. Τι προβλημα ειχες? Μηπως ειχε να κανει εστω και λιγο με τον ενισχυτη? Αληθεια ποιον εχεις?
Εδώ που τα λέμε δεν έχει και πολύ άδικο. Να έλεγες ότι <<ξυρίζουν>> τα πρίμα τους θα συμφωνούσα αλλά το χαμηλό είναι θέμα κυρίως ενισχυτικού, καλωδίων και χώρου.

Reaction score
8
πιστευω οτι το προβλημα του φιλου δεν ειναι το χαμηλο των ηχειων του που αν οδηγηθπυν σωστα ειναι απο τα καλυτερα, αλλα οι χροιες στπ ανωτερο μερος του φασματος και ιδισιτερα στα μεσαια, οπου εκει τα πανελ - γνωμη μου - δεν παιζονται.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Re: Απάντηση: Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Εδώ που τα λέμε δεν έχει και πολύ άδικο. Να έλεγες ότι <<ξυρίζουν>> τα πρίμα τους θα συμφωνούσα αλλά το χαμηλό είναι θέμα κυρίως ενισχυτικού, καλωδίων και χώρου.
Ωπαααααααααααααα.....μην τρελλαθουμε βρε παλλικαρι μου!!!!!!!!Οχι και ξυριζουν τα πριμα στα 802 D .......Nα πω οτι στα 802 Νautilus (που τυχαινει να τα εχω)τα ψιλα ειναι πιο τονισμενα ΝΑΙ εδω οκ....οχι ομως και στα D!!!!!!!!!!!!!Ακομα και στο Stereophile μπηκε στην δεκαδα με τα καλλιτερα ανεξαρτητου τιμης ηχεια παγκοσμιως !!!!!!!!!!
Το οτι ο φιλος μας θελει να αλλαξει τα ηχεια του μαλλον ζητα κατι διαφορετικο απο αυτο πο προσφερουν τα 802D.Iσως στον ηχο τον Πανελ να εισπρατει αυτο που αναζητα στο μουσικο του ταξιδι......
Θα ηθελα ομως ετσι για την απορια να μας πει και το υπολλοιπο του set up του μιας και ειμαι σιγουρος οτι κατι στην ηχητικη του αλυσιδα δεν βοηθα στην σωστη αναπαραγωγη με το συγκεκριμενο ηχειο!!!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και το κανόνι (που λέει κι ο καρντάσης), δεν πάει πολύ χαμηλά σε συχνότητες. Όμως σου ταρακουνάει τον σπλήνα. Μια μπότα με βαρύ δέρμα είναι αρκετά χαμηλά, δηλαδή στους 60 κύκλους ή και λίγο χαμηλότερα.

Αυτό που λείπει από ένα ηχείο μεμβράνης δεν είναι η ατάκα των μεσοχαμηλών. Από αυτήν έχει. Είναι η ικανότητα να αποδώσει το βασικό χαρακτηριστικό των κρουστικών ήχων σε χαμηλές συχνότητες, δηλαδή την στιγμιαία ηχητική πίεση (το... ωστικό κύμα).

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Και το κανόνι (που λέει κι ο καρντάσης), δεν πάει πολύ χαμηλά σε συχνότητες. Όμως σου ταρακουνάει τον σπλήνα. Μια μπότα με βαρύ δέρμα είναι αρκετά χαμηλά, δηλαδή στους 60 κύκλους ή και λίγο χαμηλότερα.

Αυτό που λείπει από ένα ηχείο μεμβράνης δεν είναι η ατάκα των μεσοχαμηλών. Από αυτήν έχει. Είναι η ικανότητα να αποδώσει το βασικό χαρακτηριστικό των κρουστικών ήχων σε χαμηλές συχνότητες, δηλαδή την στιγμιαία ηχητική πίεση (το... ωστικό κύμα).

...
αυτην την κανονομποτα Νικολα μου και τα απιστευτα κοντρολαρισμενα περασματα στα χαμηλα
δεν την αλλαζω ευκολα!!!!!!!!!
Ειπαμε κανενα ηχειο δεν ειναι τελειο οπως και η ακοη του ανθρωπου,κανενα ηχειο με λαθος συνοδα δεν αναπαραγει σωστα οπως επισης και κανενας ανθρωπος δεν δεχετε τα ιδια μουσικα ερεθισματα με τον διπλανο ακροατη!!!!!!
ΓΙΑΥΤΟ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΗΧΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ........ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΗΔΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑς ΣΥΝΤΡΦΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ
ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ -------Ρε οξω απο δω!!!!!

Reaction score
10

...
:444:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Ωστικό κύμα αισθάνεστε στο ΜΕΓΑΡΟ??? :143:

Μάλλον πολύ πολεμοχαρείς είσαστε... :125:

Θα προτιμούσα τα low registers του ΕΚΚΛ. ΟΡΓΑΝΟΥ...:136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads