Ακροάσεις και ψάξιμο σε πάνελ ηχεία .

Reaction score
0
Με πρόλαβε η Λένα. όταν έψαχνα για κύρια ηχεια, 4 χρόνια πριν, άκουσα σε 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις τα Ν802. Απο την μέρα εως την νύχτα. Τα 802Δ, δεν είναι "αέρινα σαν πάνελ", δεν είναι "απλά" είναι "πειραγμένα" είναι ομως "λογικά" και με σωστό ενισχυτή παιζουν πολύ καλά. Απο την αλλη, το "λογικό" δεν ανήκει σ αυτή την κατηγορία του forum. Ακόμη θυμάμαι τον φοβερό ηχο/"ηχητικό κυμα" των μεγαλων magnepan με μεγαλους Levinson σε στουντιο στο Σικαγο το 1987. Πάντως η επιλογή πάνελ σημαίνει και sub. (ενσωματωμένο ή μη)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Φιλε Βλαση εχεις το DD-12;
Nαι βρε Θανασαρα.το εχω αλλα ακομα δεν μπορω να πω οτι το εχω σεταρει σωστα!!!!!!
Παρολα αυτα αστρεφτει και βρονταει !!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και γιατί ρε αποστάτη πήρες Βελοντίνο και δεν πήρες το αντίστοιχο 12ιντσο της Β&W;

...

Reaction score
33
Και πως ρε παιδιά γίνεται σωστά το ταίριασμα ενός sub με ένα ηχείο (panel ή όχι)???? Μιλάμε για δικάναλο ήχο και όχι home cinema….. Ποτέ μα ποτέ δεν άκουσα να γίνεται σωστά αυτό το «δέσιμο»….
Η γνώμη μου είναι ότι ανάλογα με το ποιο ηχείο επιλέγει κανείς …επιλέγει και τους συμβιβασμούς του… that’s life…

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ πάντως με τους πυροβολισμούς του ASW750 βολεύτηκα πλήρως. :137:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
και επειδή κάποιος πρέπει να μιλήσει για το REXONA στο εξ απεναντίας ράντσο...

... κανένα ηχείο PANEL ΔΕΝ χρησιμοποιεί τις ανακλάσεις του πίσω τοίχου του.

ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ για τις μεσο-υψηλές!!!

Αλλά το μακριά σημαίνει και sub...

Originally Posted by Macmod Οτιδήποτε με ακανόνιστο σχήμα είναι εν δυνάμη διαχύτης!
Οτιδήποτε διασπά το επίπεδο του τοίχου, βελτιώνει την αντίχηση του
χώρου. Το ίδιο ισχύει και γιά το πάτωμα και το ταβάνι.
Guybrush, τα ES-100 χρησιμοποιούν τις ανακλάσεις από τον τοίχο πίσω τους,
άρα δεν χρειάζεσαι κάτι πίσω από τα ηχεία. Χρειάζεσαι όμως στον απέναντι
τοίχο!!!

Το γράφω επειδή είμαι μπανιαρισμένος εκεί "you know what I mean..." και εδώ είμαι ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και πως ρε παιδιά γίνεται σωστά το ταίριασμα ενός sub με ένα ηχείο (panel ή όχι)???? Μιλάμε για δικάναλο ήχο και όχι home cinema…..
Το μπάσο είναι επί της ουσίας παράγωγο του χώρου και όχι του εκάστοτε μεγαφώνου το οποίο απλά τον φορτίζει. Ως εκ τούτου το πρόβλημα μεταφέρεται εκεί. Καθώς τα μπάσα στην μουσική έχουν και... μεσαία, το βασικό πρόβλημα είναι να φέρεις όλο αυτό το συχνοτικό φάσμα σε φάση.

Προφανώς πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, απαιτεί πειραματισμούς και κατάλληλα εργαλεία, αλλά τελικά... γίνεται. :126:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

[/i]
Ο Guybrush αυτήν την εποχή πειραματίζεται με τα... ηχεία μου, ίδια με αυτά που κάποτε είχες κι εσύ Χρήστο. :126:
Μπορώ να πω ότι αυτά τα ηχεία είναι ιδανικά για μικρούς χώρους μιας και είναι πολύ κατευθυντικά. Το θέμα των χαμηλών συχνοτήτων (που όπως λέω και παραπάνω είναι θέμα χώρου και όχι ηχείου), νομίζω ότι θα βρει τρόπο να το λύσει one way or the other. Προφανώς είμαι επηρεασμένος (λατρεύω τον καθαρό ήχο και την μουσικότητα αυτών των ηχείων), αλλά από μια μικρή επαφή που είχα με ένα από τα σετάπ που δοκίμασε, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Ανυπομονώ να ακούσω τους νέους κορυφαίους ενισχυτές που έχει αυτήν την στιγμή. :109:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάντως το θέμα για τα πάνελ, είναι να χρησιμοποιούν (με επιτυχία) τους πίσω τοίχους. :126:

...

Reaction score
59

[/i]
Μα φυσικά χρησιμοποιεί τις ανακλάσεις πίσω του [και πλάι του και ... και..].
Τί λες Πρόεδρε!!!
Όλα αυτά θα τα υποστηρίζεις από τις πολλές σου εμπειρίες στο Μέγαρο Αθηνών από την 25η σειρά που κάθεσαι και ακούς τόση πολύ λεπτομέρια και τόσο άμεσο ήχο!!Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νομίζω ότι εννοεί άλλο πράγμα ο Χρήστος, φοβούμενος ίσως τις ακυρώσεις. Τα πάνελ χρησιμοποιούν την οπίσθια ακτινοβολία. Αυτή έρχεται με χρονική καθυστέρηση στη θέση ακρόασης και έτσι αναφωνούμε το γνωστό "χαίρε βάθος αμέτρητον", που δεν μπορούν να βγάλουν εύκολα τα... χαζοκούτια. :137:

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Οχι και να το επαναλάβω.

ΟΙ ΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ

ΛΟΥΚΑ ΒΑΛΈ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΟΥ 3,5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣΩ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙς ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, PLEASE!!!!

ΣΤΗ 12 ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ 25 ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ...

Reaction score
33
Όταν τα panel είναι κοντά στον πίσω τοίχο δεν ακούγεται ο ήχος σαν από τούνελ????

Reaction score
33
Σαν αντίλαλος… Σαν να παίζει κάποιος μουσική σε άδειο δωμάτιο (και μεγάλο)…(αλήθεια ρωτάω δεν κάνω τον έξυπνο)
Άκουσα Πρόσφατα τα quad 2905 ακουγόταν έτσι …το απέδωσα στο ότι ήταν πολύ κοντά τους ο πίσω τοίχος…μπορεί να ήταν όμως και κάτι άλλο που τα αδικούσε…

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
ΧΟΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...

Λουκά, για να στο κάνω πιο λιανά

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

... ακους το πρωτογενες σου σήμα (ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ) που κάνει διαδρομή 5,8μ. και την πίσω ανάκλαση του σήματος (ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ) που κάνει τη διαδρομή 5,8 + 2*1,8 = 9,4μ.

ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

ΝΑ ακούς το πρωτογενές σήμα με διαδρομή 4,1μ. και την πίσω ανάκλαση του σήματος ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4,1 + 2*3,5μ. = 11,1μ.

Καταλαβαίνεις γιατί η δεύτερη λύση είναι καλύτερη, η οχι???

χρειαζεται η αναλογια μήκους (δηλαδή αντιστρόφου του χρόνου) καθαρου/βρωμικο ήχο να είναι ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ!!!

you know what I mean???

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Re: ΧΟΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ...

Λουκά, .......
χρειαζεται η αναλογια μήκους (δηλαδή αντιστρόφου του χρόνου) καθαρου/βρωμικο ήχο να είναι ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ!!!.........
Με διορθώνω και προσθέτω:

Ο λόγος [μήκος διαδρομής ανακλώμενου σήματος] / [μήκος διαδρομής απ' ευθείας σήματος] να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος η, με άλλα λόγια, [ο χρόνος άφιξης του ανακλώμενου] να είναι πολύ μεγαλύτερος από [τον χρόνο άφιξης του απ' ευθείας] ηχητικού σήματος.

Αίφνης, θα αντιληφθείς ότι η βρωμιά θα μετατραπεί σε ωραία αντήχηση και η Ορχήστρα θα αποκτήσει επίπεδα βάθους, μιάς και σου αρέσει η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ και οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ...

Οταν έπαιρνα το βιντεο, αισθάνθηκα να βρωμίζει ο ήχος σου, ΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΟΥΝ από το ΗΧΕΙΟ. Δεν έκανα τον σκηνοθέτη τυχαία...

Στη δική μου περίπτωση το μήκος δωματίου των 11,3μ. χώρισα σε 3 ίσα διαστήματα και στα 2 σημεία (3,77μ. και 7,53μ. από τον ένα τοίχο) έχω τοποθετήσει ΗΧΕΙΑ και ΘΕΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ.

Είναι κρίμα που και τον δικό σου ανάλογο χώρο, δεν κάνεις το ίδιο (περίπου)

Στον Αρζόγλου, με τα R-3, επειδή η θέση ακρόασης είναι πλησιεστερα στα ηχεία, άκουσα σαφώς καθαρότερα... (κάνε τους υπολογισμούς μόνος σου)

Reaction score
8
Nαι βρε Θανασαρα.το εχω αλλα ακομα δεν μπορω να πω οτι το εχω σεταρει σωστα!!!!!!
Παρολα αυτα αστρεφτει και βρονταει !!!!!!!
Φιλε μολις το πηρα και το περιμενω.

Και γιατί ρε αποστάτη πήρες Βελοντίνο και δεν πήρες το αντίστοιχο 12ιντσο της Β&W;
Nικο γιατι εχει ενα πολυ καλο συστημα ψηφιακης ισοσταθμισης, με απεικονιση στην τηλεοραση για συχνοτητες κατω απο 200 HZ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos