Αλκοολούχα ποτά

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Σχεδόν 9.000 ευρώ για ένα ποτήρι ουίσκι!

Ένας Κινέζος στο Σεντ Μόριτζ, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο της βόρειας Ελβετίας, πλήρωσε 9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.



Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ επτά και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου. Το Macallan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη. Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι και εμφιαλώθηκε το 1905.



Ο πελάτης φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο πελάτης ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό, όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan. Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. «Στη μύτη έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto.



Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι», δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου. Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). “Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα”, δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.






- πολύ highend περιγραφή πάντως . . . :rolleyes:
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Η ιστορία της σαμπάνιας




Ο όρος σαμπάνια είναι η κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης για τον αφρώδη οίνο που παράγεται στην περιοχή της Καμπανίας (Champagne), στη Γαλλία.


Η ρίζες της βρίσκονται πίσω στο 17ο αιώνα και πατέρας της θεωρείται ο βενεδικτίνος μοναχός Ντομ Πιερ Περινιόν (1639-1715), υπεύθυνος για την κάβα τού Αβαείου του Οτβιλιέ, όπου εκείνη την εποχή παράγονταν τα πιο ονομαστά κρασιά της χώρας.




Από παλιά είχε παρατηρηθεί ότι -για αδιευκρίνιστους τότε λόγους- ορισμένα γλυκά, κυρίως, κρασιά περιείχαν τις γνωστές φυσαλίδες της σαμπάνιας, που προσέδιδαν μία ξεχωριστή γεύση στο ποτό.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτές οφείλονται στο διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης αλκοολικής ζύμωσης στο μπουκάλι, μετά την εμφιάλωση τού κρασιού.

Ο Περινιόν ήταν ο άνθρωπος που μελέτησε και συστηματοποίησε τη διαδικασία αυτή, δημιουργώντας την πρώτη σαμπάνια στις 4 Αυγούστου 1693.

Επιπλέον, καθιέρωσε την επιλογή ποικιλιών σταφυλιών και ανάμειξης κρασιών από διαφόρους παραγωγούς, σε κανόνες που -με μικρές παραλλαγές- ισχύουν μέχρι και σήμερα. Παρότι ήταν τυφλός, μπορούσε μόνο από τη γεύση ενός σταφυλιού να μαντέψει τον αμπελώνα προέλευσής του.

Προς τιμήν του, η εταιρία Moet et Chandon, που αγόρασε το μοναστήρι του Οτβιλιέ το 1794, έδωσε το όνομά του στην καλύτερη και ακριβότερη σαμπάνια της (Dom Perignon).

Πηγή: sansimera.gr


http://www.enikos.gr/international/529456/i-istoria-tis-sampanias
 


Zizik

Safety Last
Super Moderator
Μηνύματα
43.285
Reaction score
77.689
Ο Περινιόν ήταν ο άνθρωπος που μελέτησε και συστηματοποίησε τη διαδικασία αυτή, δημιουργώντας την πρώτη σαμπάνια στις 4 Αυγούστου 1693.

Επιπλέον, καθιέρωσε την επιλογή ποικιλιών σταφυλιών και ανάμειξης κρασιών από διαφόρους παραγωγούς, σε κανόνες που -με μικρές παραλλαγές- ισχύουν μέχρι και σήμερα. Παρότι ήταν τυφλός, μπορούσε μόνο από τη γεύση ενός σταφυλιού να μαντέψει τον αμπελώνα προέλευσής του.

Δεν ήταν τυφλός και γενικά προσπαθούσε να σταματήσει την επαναζύμωση που χρειάζεται η σαμπάνια, αφού έσπαζαν τα μπουκάλια την άνοιξη που ανέβαινε η πίεση. :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Dom_Pérignon_(monk)

Misconceptions with myths
The quote attributed to Perignon—"Come quickly, I am tasting the stars!"—is supposedly what he said when tasting the first sparkling champagne. However, the first appearance of that quote appears to have been in a print advertisement in the late 19th century.[5]

While the monk did work tirelessly and successfully to improve the quality and renown of the still wines of Champagne, he did not invent sparkling wine, nor was he the first to make champagne. Indeed he worked hard to prevent a secondary fermentation which was seen as a fault and most likely to break the wine bottles.[5] There is documentary evidence that sparkling wine was first intentionally produced by contemporary English scientist and physician Christopher Merret.[6]

A major proponent of the misconceptions surrounding Dom Pérignon came from one of his successors at the Abbey of Hautvillers, Dom Groussard, who in 1821 gave an account of Dom Pérignon "inventing" Champagne among other exaggerated tales about the Abbey in order to garner historical importance and prestige for the church.[1]

Groussard’s myth achieved more than prestige for the church, it helped commercialize champagne at the turn of the twentieth century. The Syndicat du commerce used the myth to promote champagne and the Champagne region, producing a pamphlet called Le Vin de Champagne in 1896 that celebrated Perignon as the inventor of champagne by following "ancient traditions." The myth served to protect champagne made in Marne as the original sparkling wine and dismiss other wines as imitators. The myth also helped distance champagne from its associations with aristocratic decadence and transform it as a drink made from a monk’s labor and persistence.[7]

The myths about Pérignon being the first to use corks and being able to name the precise vineyard by tasting a single grape likely originated from Groussard's account.[8]

Prior to blending he would taste the grapes without knowing the source vineyard to avoid influencing his perceptions. References to his "blind tasting of wine" have led to the common misconception that Dom Pérignon was blind.

Contrary to popular belief, Dom Pérignon did not introduce blending to Champagne wines but rather the innovation of blending the grapes prior to sending them to press.[9]
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Παραγωγή κρασιού στο Διάστημα;

Το “Veggie”, τμήμα διαστημικής καλλιέργειας της NASA, μιλά για τη σκοπιμότητα παραγωγής κρασιού στο διάστημα. Πώς θα ήταν άραγε αυτό το ενδεχόμενο; Όταν εμείς οι άνθρωποι εξερευνούμε νέα σύνορα, ένα από τα πρώτα πράγματα που παίρνουμε μαζί μας, όπως έχει αποδειχθεί στην ιστορία, είναι τα αμπέλια για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας κρασί. Οι Κινέζοι έχουν ήδη σκεφτεί να κάνουν μια τέτοια κίνηση όταν, το 2016, έστειλαν αμπέλια Cabernet Sauvignon, Merlot και Pinot Noir στο Διάστημα για να τα μελετήσουν υπό διαστημικές συνθήκες.



Τα μεγάλα μυαλά της NASA έχουν ήδη εξετάσει τις καλλιέργειες στο Διάστημα, με το τμήμα του συστήματος παραγωγής λαχανικών που λέγεται “Veggie”. Αυτό το τμήμα αναπτύσσει ήδη μια σειρά καλλιεργειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένης μιας ποικιλίας σαλάτας για να απολαύσουν οι αστροναύτες. Πρόσφατα, ο κύριος ερευνητής της, Gioia Massa, είπε για την καλλιέργεια αμπέλου και οίνου στο Διάστημα: “Τα αμπέλια θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.



Η διδικασία παραγωγής κρασιού δεν είναι κάτι απλό, αλλά υποπτεύομαι ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένας μικροβιακός βιοαντιδραστήρας που θα επέτρεπε τη ζύμωση και άλλες διεργασίες να συμβούν στη μικροβαρύτητα”. Αν και η καλλιέργεια αμπελιών στο Διάστημα μπορεί εν τέλει να είναι εφικτή χωρίς ασθένειες και παράσιτα, ο χώρος και η απόδοση είναι ένα προφανές πρόβλημα. Με τον τρέχοντα χώρο στο ISS, θα μπορούσε να δημιουργηθεί περίπου ένα μπουκάλι κρασί τον χρόνο!
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Κλείνει η παμπ στην οποία συζητούσαν ο Μαρξ με τον Ένγκελς
«Red Dragon» λεγόταν τότε




Η παμπ στην οποία ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς φέρονται να έκαναν τις συζητήσεις τους για την κομουνιστική επανάσταση, αλλά έπιναν και ένα ποτήρι μπίρα, κλείνει.

Η παμπ βρίσκεται στο Σάλφορντ, δυτικά του Μάντσεστερ και φέρει το όνομα The Crescent, ενώ την εποχή που σε αυτήν έκαναν τις συναντήσεις τους οι εμπνευστές του Κομμουνιστικού Μανιφέστου ονομάζονταν The Red Dragon.



Πάντως το μέλλον για το διατηρητέο κτίριο είναι πλέον αβέβαιο καθώς δεν έχει αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει την ιστορία του ή θα αλλάξει χρήση.

Ο ιστότοπος της παμπ, σύμφωνα με την Independent, αναφέρει ότι είναι «μία από τις πιο ιστορικές παμπ του Σάλφορντ... που χτίστηκε τη δεκαετία του 1860 και όπου ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς έπιναν κάποτε και συζητούσαν για την επανάσταση και τη θεωρία του κομουνισμού».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το ManchesterHistory.net αμφισβητεί αυτό γεγονός, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μαρξ και ο Ένγκελς, πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μάντσεστερ, ίσως είχαν πραγματοποιήσει εκεί κάποιες από τις συναντήσεις τους όταν το κτίριο χρησιμοποιούνταν ως σπίτι.


http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=896334
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Πες μου πώς πίνεις… να σου πω ποιος είσαι!



Ο Glenn Wilson, συμβουλευτικός ψυχολόγος στο King’ s College του Λονδίνου μελέτησε για έναν ολόκληρο μήνα 500 θαμώνες σε ένα συγκεκριμένο μπαρ, καταφέρνοντας στο τέλος να περιγράψει 7 τύπους ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους σίγουρα ο καθένας μπορεί να εντοπίσει τον εαυτό του.


1. Ο κουτσομπόλης

Κρατάει το ποτήρι του κρασιού από τη «φούσκα» και με τη βοήθειά του χειρονομεί και τονίζει τα όσα λέει. Συχνά σκύβει πάνω από το ποτό, ώστε να πλησιάσει κοντά στα άλλα μέλη της παρέας και να μιλήσει πιο άνετα.

2. Ο κοινωνικός

Προτιμά μπίρες ή άλλα ποτά σε μπουκάλι, τα οποία κρατά χαλαρά, και πίνει στη διάρκεια της συζήτησης μικρές γουλιές.

3. Ο διαθέσιμος

Τοποθετεί το ποτήρι στο ύψος του στήθους και όταν πίνει δεν παραλείπει να κοιτάει πάνω από το χείλος του ποτηριού, ώστε να συναντήσει με το βλέμμα… το έτερον ήμισυ, ενώ «χαϊδεύει» απαλά το χείλος του.

4. Ο κλειστός

Κρατά το ποτήρι προσεκτικά, σαν κάποιος να πρόκειται να του το πάρει. Το διατηρεί πάντα μισογεμάτο, ώστε να μπορεί να πιει μία μεγάλη γουλιά σε περίπτωση ανάγκης. Συνήθως είναι «μικρό» ή πίνει με καλαμάκι νευρικά, ανακατεύοντας το ποτό ανάμεσα στις γουλιές.

5. Ο ψυχρός

Πίνει σε ποτήρι κρασιού ή σε ένα μικρό ποτήρι, που κρατάει σφιχτά μπροστά σαν «φράγμα», ώστε να αποφύγει κάθε πιθανή κοντινή επαφή.

6. Ο σίγουρος

Κάνει πολλές κινήσεις με το ποτήρι του και το σπρώχνει συχνά στο κέντρο του τραπεζιού, παραμερίζοντας τα υπόλοιπα.

7. Ο εριστικός

Προτιμά μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, τα οποία κρατάει γερά, και χειρονομεί έντονα προς τους συνομιλητές του.



































8. o αταξινόμητος
. . . βλ το νήμα ''πάμε για τσιπουράκι ; ''
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
10 αναπάντεχα οφέλη του ουίσκι στον οργανισμό!

Το ουίσκι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αλκοολούχα ποτά χάρη στην ξεχωριστή του γεύση, τα αμέτρητα γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και χάρη στο γεγονός ότι το καλό ουίσκι σπάνια προκαλεί χανγκοβερ. Ας μην παραλείψουμε όμως ότι εκτός από μοναδική γεύση διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. Oι πρώτες αναφορές περί αποστάξεων ουίσκι, το τοποθετούν στις αρχές του 15ου αιώνα όπου σκωτσέζοι και ιρλανδοί αναφέρονται σε αυτό ως νερό της ζωής (Aqua Vitae) λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.



Κατά την διάρκεια της Αμερικάνικης επανάστασης το ουίσκι χρησιμοποιούνταν σαν συνάλλαγμα. Ακόμα και ο George Washington διάθετε το δικό του αποστακτικό στο Mount Vernon! Κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1920-1933) το ουίσκι ήταν το μόνο αλκοολούχο ρόφημα που επιτρεπόταν για κατανάλωση κατόπιν συνταγής γιατρού. Μετά λοιπόν από όλες αυτές τις ομολογουμένως χρήσιμες πληροφορίες, ας δούμε 11 λόγους που κάνει καλό στην υγεία.

1. Ενίσχυση μνήμης

Έχει παρατηρηθεί ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην υγειά του εγκέφαλου. Το ουίσκι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την μνήμη. Επίσης η αιθανόλη που περιέχει βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία των νευρώνων. Μια ακόμα έρευνα λοιπόν, αυτή τη φορά στο «New England Journal Of Medicine», έδειξε ότι οι περιστασιακοί πότες είχαν αρτιότερη νοητική λειτουργία Steves collectionαπό τους ανθρώπους που δεν το βάζουν στο στόμα τους.

2. Αγχολυτική Δράση

Πόσες φορές δεν έχετε χαλαρώσει παρέα με ένα Single Malt Whisky; E λοιπόν υπάρχει εξήγηση. Το ουίσκι έχει αγχολυτική δράση και καλμάρει τα νεύρα. Ο συνδυασμός της επιβράδυνσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, με την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί η κατανάλωση ουίσκι βοηθά στην ηρεμία του πότη.

3. Whisky ενάντια στην αύξηση του βάρους

Η καλύτερη επιλογή εάν είστε σε δίαιτα! Το ουίσκι είναι χαμηλό σε επίπεδα θερμίδων, έχει μηδενικά ποσοστά λίπους και χοληστερόλης.

4. Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στο καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθάει στην απομάκρυνσή της από το σώμα με αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση. Επίσης χαλαρώνει τα τοιχώματα των αρτηριών μειώνοντας τις πιθανότητες φραγμού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Βοηθάει στην πέψη

Εδώ και αιώνες είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες μετά από πλούσια γεύματα. Επιπλέον η υψηλή ποσότητα αλκοόλ που περιέχει μειώνει την όρεξη.

6. Μακροβιότητα

‘Έρευνα του UCLA απέδειξε ότι μικρή ποσότητα αλκοόλ διπλασίασε το προσδόκιμο ζωής μικρών σκουληκιών, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το γιατί. Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο αισιόδοξες έρευνες, όπως αυτή του Catholic University of Campobasso που βρήκε ότι ως 4 ποτήρια την ημέρα μειώνει την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μέχρι και 18%! Κι όπως και με όλα τα προηγούμενα δεδομένα, ας πιούμε σ’ αυτό! Δεν περιέχει υδατάνθρακες και έτσι δεν επηρεάζει τα επίπεδα ζαχάρων στο αίμα. Παρόλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με γεμάτο στομάχι. Εγώ πάντως προτείνω σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωση.

7. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Όπως το κόκκινο κρασί έτσι και το ουίσκι βοηθά την καρδιά να παραμείνει υγιής. Μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων μειώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. Και δεν μιλάμε απλώς για χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας από καρδιακά επεισόδια, αλλά για σημαντικά μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

8. Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

Μια μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και της άνοιας, και επίσης βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Τελικά αν θες να κρατήσεις το γιατρό μακριά από τον εγκέφαλό σου τότε πιες ουίσκι.

9. Εμποδίζει και καταπολεμά το κρύωμα

Το ουίσκι είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση ενάντια σε αλλεργίες και κρυώματα. Είναι ένα καλό αντιβηχικό και χάρη στην ποσότητα αλκοόλ που περιέχει, σκοτώνει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για τον πονόλαιμο. Για καλυτέρα αποτελέσματα συνδυάστε λίγο ουίσκι σε καυτό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

10. Βοηθάει ακόμα και τη στύση

Μελέτη που διεξήχθη σε 1.500 άνδρες στην Αυστραλία έδειξε ότι σε όσους έκαναν μέτρια κατανάλωση εμφανίστηκαν 30% χαμηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Πιστεύεται ότι το αλκοόλ με μέτρο βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση των αγγείων του πέους. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ωστόσο είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

πηγή: travelandwiskey.eu
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
10 αναπάντεχα οφέλη του ουίσκι στον οργανισμό!

Το ουίσκι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αλκοολούχα ποτά χάρη στην ξεχωριστή του γεύση, τα αμέτρητα γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και χάρη στο γεγονός ότι το καλό ουίσκι σπάνια προκαλεί χανγκοβερ. Ας μην παραλείψουμε όμως ότι εκτός από μοναδική γεύση διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. Oι πρώτες αναφορές περί αποστάξεων ουίσκι, το τοποθετούν στις αρχές του 15ου αιώνα όπου σκωτσέζοι και ιρλανδοί αναφέρονται σε αυτό ως νερό της ζωής (Aqua Vitae) λόγω των θεραπευτικών του ιδιοτήτων.



Κατά την διάρκεια της Αμερικάνικης επανάστασης το ουίσκι χρησιμοποιούνταν σαν συνάλλαγμα. Ακόμα και ο George Washington διάθετε το δικό του αποστακτικό στο Mount Vernon! Κατά την εποχή της ποτοαπαγόρευσης (1920-1933) το ουίσκι ήταν το μόνο αλκοολούχο ρόφημα που επιτρεπόταν για κατανάλωση κατόπιν συνταγής γιατρού. Μετά λοιπόν από όλες αυτές τις ομολογουμένως χρήσιμες πληροφορίες, ας δούμε 11 λόγους που κάνει καλό στην υγεία.

1. Ενίσχυση μνήμης

Έχει παρατηρηθεί ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει συμβάλλουν στην υγειά του εγκέφαλου. Το ουίσκι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την μνήμη. Επίσης η αιθανόλη που περιέχει βοηθάει στη καλύτερη λειτουργία των νευρώνων. Μια ακόμα έρευνα λοιπόν, αυτή τη φορά στο «New England Journal Of Medicine», έδειξε ότι οι περιστασιακοί πότες είχαν αρτιότερη νοητική λειτουργία Steves collectionαπό τους ανθρώπους που δεν το βάζουν στο στόμα τους.

2. Αγχολυτική Δράση

Πόσες φορές δεν έχετε χαλαρώσει παρέα με ένα Single Malt Whisky; E λοιπόν υπάρχει εξήγηση. Το ουίσκι έχει αγχολυτική δράση και καλμάρει τα νεύρα. Ο συνδυασμός της επιβράδυνσης της εγκεφαλικής λειτουργίας, με την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος που προκαλεί η κατανάλωση ουίσκι βοηθά στην ηρεμία του πότη.

3. Whisky ενάντια στην αύξηση του βάρους

Η καλύτερη επιλογή εάν είστε σε δίαιτα! Το ουίσκι είναι χαμηλό σε επίπεδα θερμίδων, έχει μηδενικά ποσοστά λίπους και χοληστερόλης.

4. Μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερόλης στο καρδιαγγειακό σύστημα και βοηθάει στην απομάκρυνσή της από το σώμα με αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση. Επίσης χαλαρώνει τα τοιχώματα των αρτηριών μειώνοντας τις πιθανότητες φραγμού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.

5. Βοηθάει στην πέψη

Εδώ και αιώνες είναι γνωστό για τις χωνευτικές του ιδιότητες μετά από πλούσια γεύματα. Επιπλέον η υψηλή ποσότητα αλκοόλ που περιέχει μειώνει την όρεξη.

6. Μακροβιότητα

‘Έρευνα του UCLA απέδειξε ότι μικρή ποσότητα αλκοόλ διπλασίασε το προσδόκιμο ζωής μικρών σκουληκιών, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το γιατί. Υπάρχουν βέβαια και ακόμα πιο αισιόδοξες έρευνες, όπως αυτή του Catholic University of Campobasso που βρήκε ότι ως 4 ποτήρια την ημέρα μειώνει την πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μέχρι και 18%! Κι όπως και με όλα τα προηγούμενα δεδομένα, ας πιούμε σ’ αυτό! Δεν περιέχει υδατάνθρακες και έτσι δεν επηρεάζει τα επίπεδα ζαχάρων στο αίμα. Παρόλα αυτά πρέπει να καταναλώνεται με γεμάτο στομάχι. Εγώ πάντως προτείνω σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωση.

7. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Όπως το κόκκινο κρασί έτσι και το ουίσκι βοηθά την καρδιά να παραμείνει υγιής. Μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων μειώνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. Και δεν μιλάμε απλώς για χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας από καρδιακά επεισόδια, αλλά για σημαντικά μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.

8. Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου

Μια μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι, χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και της άνοιας, και επίσης βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Τελικά αν θες να κρατήσεις το γιατρό μακριά από τον εγκέφαλό σου τότε πιες ουίσκι.

9. Εμποδίζει και καταπολεμά το κρύωμα

Το ουίσκι είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση ενάντια σε αλλεργίες και κρυώματα. Είναι ένα καλό αντιβηχικό και χάρη στην ποσότητα αλκοόλ που περιέχει, σκοτώνει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για τον πονόλαιμο. Για καλυτέρα αποτελέσματα συνδυάστε λίγο ουίσκι σε καυτό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

10. Βοηθάει ακόμα και τη στύση

Μελέτη που διεξήχθη σε 1.500 άνδρες στην Αυστραλία έδειξε ότι σε όσους έκαναν μέτρια κατανάλωση εμφανίστηκαν 30% χαμηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου. Πιστεύεται ότι το αλκοόλ με μέτρο βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση των αγγείων του πέους. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ωστόσο είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

πηγή: travelandwiskey.eu
tumblr_nzbij1mkaF1rbfkr4o1_500.gif
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Τι κάνουν οι ξενύχτηδες σε 20 χώρες για να περάσει το hangover!


Εμείς προτιμάμε τον πατσά μετά το ξενύχτι και αντίστοιχα εδέσματα ή ποτά επιλέγουν και οι ξενύχτηδες του κόσμου…
Σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου οι άνθρωποι έχουν τον δικό τους τρόπο να διασκεδάζουν αλλά αυτό δεν γίνεται πουθενά χωρίς αλκοολούχο ποτό. Ωστόσο, οι συνέπειες της άμετρης κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι πολλές, με βασικές το επόμενο πρωί τον πονοκέφαλο και τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Έτσι, όταν ξημερώνει από το τρελό γλέντι καθένας παίρνει το δικό του ποτό ή γεύμα ανάλογα με την παράδοση του τόπου του για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το hangover!

1. Umeboshi (Ιαπωνία)


Δαμάσκηνα τουρσί με αλάτι που λόγω της οξύτητάς τους εξουδετερώνουν την κούραση και αποβάλλουν τις τοξίνες.

2. Μπύρα (Ολλανδία)


Η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά να ξεπεράσεις τις συνέπειες του αλκοόλ!

3. Σάντουιτς με μπέικον (Βρετανία)


Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και το μπέικον γεμάτο πρωτεΐνη η οποία διασπάται σε αμινοξέα για να τονώσει τους εξαντλημένους νευροδιαβιβαστές, απομακρύνοντας τη ζαλάδα.

4. Πράσινο τσάι (Κίνα)


Γεμάτο με αντιοξειδωτικά διώχνει τις τοξίνες από το σώμα και κατ’ επέκταση τον πονοκέφαλο και τη ναυτία.

5. Rollmops (Γερμανία)


Φιλέτα ρέγγας τυλιγμένα γύρω από αγγουράκια ή κρεμμύδια τουρσί που σερβίρεται παραδοσιακά το ξημέρωμα, μετά από το ξενύχτι.

6. Σάουνα (Ρωσία)


Η εφίδρωση είναι μια μορφή αποτοξίνωσης για τους Ρώσους, που διώχνουν το αλκοόλ από το σώμα μέσω του ιδρώτα.

7. Ciorba de burta (Ρουμανία)


Είναι κάτι σαν τον δικό μας πατσά, που φτιάχνουν με λαχανικά, ξίδι, κρέμα και σκόρδο.

8. Χυμός από πίκλες (Πολωνία)


Το ξινό διώχνει τη ζαλάδα και επαναφέρει την ενέργεια στο σώμα.

9. Vuelve vida a la (Μεξικό)


Το κοκτέιλ αυτό σημαίνει «Γύρνα πίσω στη ζωή”. Είναι ένα αφέψημα με θαλασσινά, ντομάτες, χυμό εσπεριδοειδών και κόλιαντρο.

10. Πρωινό σάντουιτς (Ιρλανδία)


Ψωμάκι με λουκάνικα, μπέικον, βούτυρο, μανιτάρια, ντομάτες, τηγανητό αυγό και σάλτσα ντομάτας ηρεμεί το στομάχι και εξισορροπεί την κατανάλωση αλκοόλ.

11. Λεμόνι κάτω από τη μασχάλη (Πουέρτο Ρίκο)


Οι Πορτορικανοί πιστεύουν ότι αν βάλουν μια φέτα λεμονιού ή λάιμ κάτω από τη μασχάλη τους, θα αποφευχθεί η αφυδάτωση που προκαλεί πονοκεφάλους.

12. Χυμός καρύδας (Μπαγκλαντές)


Αποτελεί σπουδαία θεραπεία για τον πονοκέφαλο στο Μπαγκλαντές αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το αλκοόλ όπως όλοι γνωρίζουμε αφυδατώνει το σώμα και ως εκ τούτου, ο χυμός καρύδας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ροφήματα για την ενυδάτωση.

13. Prairie Oyster (ΗΠΑ)


“Γιατροσόφι” από ωμό αυγό, σάλτσα Worcestershire, ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

14. Espresso (Ιταλία)


Λίγος εσπρέσο βοηθά να συνέλθουν οι Ιταλοί από το ξενύχτι και τα παρελκόμενά του, ωστόσο μεγαλύτερη ποσότητα προκαλεί επιπλέον αφυδάτωση.

15. Pancita (Μεξικό)


Κοινώς γνωστό ως menudo, είναι μια πλούσια, πικάντικη σούπα φτιαγμένη από βοδινό κρέας, που ψήνεται σε χυμό ντομάτας και τσίλι. Στη συνέχεια προστίθενται κρεμμύδι, λάιμ, κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ρίγανη.

16. Leche de Tigre (Περού)


Leche de Tigre (σ.σ. “το γάλα της τίγρης”) περιέχει χυμό λάιμ, κόλιανδρο, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και πίνεται ως απεριτίφ σκέτο ή προστίθεται πάνω σε θαλασσινά.

17. Haejang (Νότια Κορέα)


Μια σούπα από χοιρινό ή βοδινό κόκαλο που σιγοβράζει με κινέζικο λάχανο, λαχανικά και το αίμα του ζώου και σερβίρεται με ζυμαρικά ή ρύζι.

18. Bak Kut Teh (Μαλαισία)


Αρνίσιο κρέας που σιγοβράζει σε ένα πήλινο δοχείο μαζί με κινέζικα βότανα και μπαχαρικά και σερβίρεται τις πρωινές ώρες στα εστιατόρια για… ξενύχτηδες.

19. Βουβαλίσιο γάλα (Ναμίμπια)


Δεν πρόκειται πραγματικά για βουβαλίσιο γάλα, αλλά για ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, ρούμι και λικέρ που ανακατεύεται καλά και κάνει θαύματα στο hangover.

20. Poutine (Καναδάς)


Κλασικό πιάτο των Καναδών θεωρείται ως η καλύτερη θεραπεία στο hangover και αποτελείται από πατάτες με σάλτσα και τυρί-κρέμα.












- μακράν σωστότεροι οι Ρώσοι
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.879
Reaction score
52.917
Λέγεται Jack Daniels, ο γιος του Jim Beam και τον πάντρεψε ο Johnnie Walker!




Ο λόγος για τον 32χρονο Jack Daniels από τη Λουζιάνα, ο οποίος ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ ότι οι γονείς του τον βάπτισαν Jack Daniels για να εξαγριώσουν τους παππούδες του που ήταν εναντίον του αλκοόλ!

«Την εποχή εκείνη ο μπαμπάς μου έπινε ‘Τζακ’, το οποίο απολάμβανε. Η μαμά μου είπε ‘γιατί όχι;’ (στην πρόταση)» δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Jack Daniels.

Με στόχο να συνεχίσουν την… παράδοση ο 32χρονος συμφώνησε με την 23χρονη σύζυγό του Λίντια, ότι το όνομα «Jim Beam» θα ήταν ό,τι καλύτερο για το γιο τους. Μάλιστα σκοπεύουν να συνεχίσουν ακάθεκτοι, βαπτίζοντας το επόμενο παιδί τους Έβαν Ουίλιαμς (άλλη μάρκα μπέρμπον, δημοφιλής στην Αμερική) ή, αν είναι κορίτσι, Σέρι (από το λικέρ)….

Σημειώνεται ότι ο άντρας που πάντρεψε το τρελό ανδρόγυνο που (μάλλον) έχει μια κάποια εμμονή με το αλκοόλ λεγόταν… Johnnie Walker(!) Τυχαίο; Δε νομίζουμε…

Πηγή: skaigr
 

Μηνύματα
2.835
Reaction score
1.258
Νομιζουν οι ταβερνιαριδες οτι η μπυρα η "βαρελισια" πρεπει να ειναι ακριβοτερη απο την σε γυαλινο μπουκαλι ???? Μα αυτο το βλεπω παντου !!! Τι αποψη εχετε ??? 20171123_142717-774x1032.jpg
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Νομιζουν οι ταβερνιαριδες οτι η μπυρα η "βαρελισια" πρεπει να ειναι ακριβοτερη απο την σε γυαλινο μπουκαλι ???? Μα αυτο το βλεπω παντου !!! Τι αποψη εχετε ??? View attachment 85531
Γιατι σου λεει "εγω μετα πρεπει να πλυνω το ποτηρι κι εχω εξοδα" .Δε πειραζει, αμα γινουνε απο αφεντικα υπαλληλοι θα δουνε πως βγαινει το ψωμι ...
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Αυτές στο μπουκάλι δε σερβίρονται με ποτήρι; :p
Σωστο, αλλα θα επιμεινω ... εδω εχωμε τη ρακη 3,5 ευρω το καραφακι (φανταζομαι 100 ml) κι αγοραζεις το λιτρο 2,5 απο το παραγωγο ... τσι χοχλιους βαζουνε 4 ευρω και τσι μαζωνουνε τσαμπα ... βγαλε ακρη ...
[DOUBLEPOST=1513183368][/DOUBLEPOST]Επ' ευκαιριας ας μεταδωσουμε κι ενα κοινωνικο μυνημα απο τον messi παρακαλω ...
mesi tsipuro.jpg
 


Μηνύματα
16.477
Reaction score
30.455
Όχι... εμένα! :sneaky:
Με καλαμάκι την πίνεις ρε χαμένε?:D
[DOUBLEPOST=1513185518][/DOUBLEPOST]
Τι κάνουν οι ξενύχτηδες σε 20 χώρες για να περάσει το hangover!


Εμείς προτιμάμε τον πατσά μετά το ξενύχτι και αντίστοιχα εδέσματα ή ποτά επιλέγουν και οι ξενύχτηδες του κόσμου…
Σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου οι άνθρωποι έχουν τον δικό τους τρόπο να διασκεδάζουν αλλά αυτό δεν γίνεται πουθενά χωρίς αλκοολούχο ποτό. Ωστόσο, οι συνέπειες της άμετρης κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι πολλές, με βασικές το επόμενο πρωί τον πονοκέφαλο και τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Έτσι, όταν ξημερώνει από το τρελό γλέντι καθένας παίρνει το δικό του ποτό ή γεύμα ανάλογα με την παράδοση του τόπου του για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το hangover!

1. Umeboshi (Ιαπωνία)


Δαμάσκηνα τουρσί με αλάτι που λόγω της οξύτητάς τους εξουδετερώνουν την κούραση και αποβάλλουν τις τοξίνες.

2. Μπύρα (Ολλανδία)


Η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά να ξεπεράσεις τις συνέπειες του αλκοόλ!

3. Σάντουιτς με μπέικον (Βρετανία)


Το ψωμί είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και το μπέικον γεμάτο πρωτεΐνη η οποία διασπάται σε αμινοξέα για να τονώσει τους εξαντλημένους νευροδιαβιβαστές, απομακρύνοντας τη ζαλάδα.

4. Πράσινο τσάι (Κίνα)


Γεμάτο με αντιοξειδωτικά διώχνει τις τοξίνες από το σώμα και κατ’ επέκταση τον πονοκέφαλο και τη ναυτία.

5. Rollmops (Γερμανία)


Φιλέτα ρέγγας τυλιγμένα γύρω από αγγουράκια ή κρεμμύδια τουρσί που σερβίρεται παραδοσιακά το ξημέρωμα, μετά από το ξενύχτι.

6. Σάουνα (Ρωσία)


Η εφίδρωση είναι μια μορφή αποτοξίνωσης για τους Ρώσους, που διώχνουν το αλκοόλ από το σώμα μέσω του ιδρώτα.

7. Ciorba de burta (Ρουμανία)


Είναι κάτι σαν τον δικό μας πατσά, που φτιάχνουν με λαχανικά, ξίδι, κρέμα και σκόρδο.

8. Χυμός από πίκλες (Πολωνία)


Το ξινό διώχνει τη ζαλάδα και επαναφέρει την ενέργεια στο σώμα.

9. Vuelve vida a la (Μεξικό)


Το κοκτέιλ αυτό σημαίνει «Γύρνα πίσω στη ζωή”. Είναι ένα αφέψημα με θαλασσινά, ντομάτες, χυμό εσπεριδοειδών και κόλιαντρο.

10. Πρωινό σάντουιτς (Ιρλανδία)


Ψωμάκι με λουκάνικα, μπέικον, βούτυρο, μανιτάρια, ντομάτες, τηγανητό αυγό και σάλτσα ντομάτας ηρεμεί το στομάχι και εξισορροπεί την κατανάλωση αλκοόλ.

11. Λεμόνι κάτω από τη μασχάλη (Πουέρτο Ρίκο)


Οι Πορτορικανοί πιστεύουν ότι αν βάλουν μια φέτα λεμονιού ή λάιμ κάτω από τη μασχάλη τους, θα αποφευχθεί η αφυδάτωση που προκαλεί πονοκεφάλους.

12. Χυμός καρύδας (Μπαγκλαντές)


Αποτελεί σπουδαία θεραπεία για τον πονοκέφαλο στο Μπαγκλαντές αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το αλκοόλ όπως όλοι γνωρίζουμε αφυδατώνει το σώμα και ως εκ τούτου, ο χυμός καρύδας είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά ροφήματα για την ενυδάτωση.

13. Prairie Oyster (ΗΠΑ)


“Γιατροσόφι” από ωμό αυγό, σάλτσα Worcestershire, ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

14. Espresso (Ιταλία)


Λίγος εσπρέσο βοηθά να συνέλθουν οι Ιταλοί από το ξενύχτι και τα παρελκόμενά του, ωστόσο μεγαλύτερη ποσότητα προκαλεί επιπλέον αφυδάτωση.

15. Pancita (Μεξικό)


Κοινώς γνωστό ως menudo, είναι μια πλούσια, πικάντικη σούπα φτιαγμένη από βοδινό κρέας, που ψήνεται σε χυμό ντομάτας και τσίλι. Στη συνέχεια προστίθενται κρεμμύδι, λάιμ, κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ρίγανη.

16. Leche de Tigre (Περού)


Leche de Tigre (σ.σ. “το γάλα της τίγρης”) περιέχει χυμό λάιμ, κόλιανδρο, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και πίνεται ως απεριτίφ σκέτο ή προστίθεται πάνω σε θαλασσινά.

17. Haejang (Νότια Κορέα)


Μια σούπα από χοιρινό ή βοδινό κόκαλο που σιγοβράζει με κινέζικο λάχανο, λαχανικά και το αίμα του ζώου και σερβίρεται με ζυμαρικά ή ρύζι.

18. Bak Kut Teh (Μαλαισία)


Αρνίσιο κρέας που σιγοβράζει σε ένα πήλινο δοχείο μαζί με κινέζικα βότανα και μπαχαρικά και σερβίρεται τις πρωινές ώρες στα εστιατόρια για… ξενύχτηδες.

19. Βουβαλίσιο γάλα (Ναμίμπια)


Δεν πρόκειται πραγματικά για βουβαλίσιο γάλα, αλλά για ένα μείγμα από κρέμα γάλακτος, ρούμι και λικέρ που ανακατεύεται καλά και κάνει θαύματα στο hangover.

20. Poutine (Καναδάς)


Κλασικό πιάτο των Καναδών θεωρείται ως η καλύτερη θεραπεία στο hangover και αποτελείται από πατάτες με σάλτσα και τυρί-κρέμα.












- μακράν σωστότεροι οι Ρώσοι
Το δικό μου "φάρμακο" για να αισθανθώ καλύτερα την επόμενη μέρα ,είναι ένα ποτηράκι (ένα όμως έτσι???) metaxa.
Πάντα με την προϋπόθεση να έχουν περάσει κάποιες ώρες από το τελευταίο ποτήρι και να έχουν μεσολαβήσει λίγες ώρες ύπνου.
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.056
Μηνύματα
2.999.516
Members
38.403
Νεότερο μέλος
Daredevil 1994
Top