Αλλαγή βελόνας ή νέα κεφαλή;

Reaction score
2
αυτη εδω μαλλον ειναι παλιοτερο μοντελο, θα υπαρχει διαφορά ποιότητας ???

1743116511184.png

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.331
Δεν το λέω για αστείο. Πούλησέ το και πάρε ένα κάπως σωστό πικάπ. Εξ αρχής δεν έπρεπε να το αγοράσεις. Όμως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει τουλάχιστον προς το παρόν, ξόδεψε γι' αυτό το πικάπ όσο γίνεται λιγώτερα χρήματα. Πάρε απλώς μια βελόνα, μην του αλλάξεις κεφαλή.

Reaction score
272
Ta τελευταία χρόνια με την "αναβίωση" του βινυλίου και την άκρατη Vintagoλατρεία αυτά τα φαινόμενα είναι κοινός τόπος πια.
Ενισχυτές ρημάδια 2χ12 δυναμικά Βαττ:lolsign:,πικαπ που ήταν της πλάκας στα 70's και 80's και έσκαβαν τους δίσκους από τότε πωλούνται σήμερα κυρίως σε νέα παιδιά που έχουν φάει το παραμύθι εκατοντάδες ευρώ.

Σημεία των καιρών.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.119
οι νεοι θελουν αυτα τα μηχανηματα για να τα ανεβαζουν στο ινστα, στο τικ τοπ (και λοιπα σοτσιαλ μιντια) ως μπαγκραου.
οι μεγαλητεροι επισης για σοσιαλαιζεισχιο χωρις μιντια τοσο.
-και αμα πεις καμμια αληθεια...Κωστας Κογιας τυπου... σε κοιτανε και με μισο ματι. :angel:

Reaction score
2
δεν ξερω για ποιους μιλάτε, αλλά εγω απλα να αναφέρω ότι εχω αναθερμανει προσφατα το ενδιαφερον μου για την μικρη συλλογη των 150 βινυλιων μου, αγορασμενα κυριως στα early '90s και θα θελα να την ψιλοεμπλουτίσω ακομη σιγα-σιγα...
Το πικαπ μου εχει παιξει σχεδον 2000 ωρες , καθε φορά ο δισκος καθαριζοταν με τσοχα πριν κ μετα κατα την επιστροφη στην θηκη του, οπως και γινοταν περιοδικά και προσεκτικος καθαρισμος την βελόνας με καταλληλα μέσα.
Ο ήχος ήταν και ειναι αρκετα αξιοπρεπής για την ροκ μουσική που παιζω καθώς διακρινω τις συχνότητες αρκετά καθαρα και "γεματα" χωρις παραμορφωσεις. Η αναζήτηση μιας "αξιοπρεπους" βελόνας γινεται για καθαρα προληπτικους λόγους, δεν εχω άποψη για ακριβότερα πικαπ πλην του θρυλικου Τechnics ΜΚ2 που εχω παιξει εκατονταδες ώρες παλια ως ραδιοφωνικος παραγωγός (Εργαλειάρα!!).
Τελικά όμως απο οτι κατάλαβα εαν δεν διαθέσεις 5.000€+ για ενα σωστό μηχανημα κατα τους ειδικους, δεν κάνεις δουλίτσα...Παει στην ανακύκλωση λοιπον το Technics των πλεμπαίων, κόβω τον 2ο καφέ και αρχιζω να μαζευω χρηματα για αγορά πραγματικα ποιοτικων εργαλειων....

20.000€ εχει αλλά που θα μου πάει, οταν το πάρω μπορω να ανοιξω και λογ/σμο στο insta, tik tok και να ανεβασω λιγο και το FB που μπαινω μονο για να διαβαζω ....

1743155808385.png

Last edited:

gid

Reaction score
9.715
20.000€ εχει αλλά που θα μου πάει,
Τυχαίνει να έχω το ίδιο πικάπ με σένα, αν και δεν το χρησιμοποιώ κυριολεκτικά ποτέ.

Το audio technica lp120 κοστίζει περί τα 350Ε. Παίρνει αναβαθμίσεις σε κεφαλές/βελόνες κλπ.

Σίγουρα θα αποτελούσε μια σημαντική αναβάθμιση για σένα, με δεδομένο ότι έχεις πάρει την (εντελώς ακατανόητη σε μένα) απόφαση να επενδύσεις σ' αυτή την τεχνολογία.

Reaction score
21
Είμαι κάτοχος του Audio Technica LP-120XUSB σε μαύρο, το χρησιμοποιούσα ως 1ο πικάπ για ένα χρόνο και εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ ως δεύτερο.
Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές, στο πακέτο παίρνεις ένα αξιοπρεπές Direct drive μοτέρ με καλή κεφαλή και βελόνα της AT.

Να αναφέρω ότι συχνά πυκνά μπαίνει σε προσφορές με τιμή απόκτησης κάτω των 300€.

*Update: ... και όσο το κοίταγα στο skroutz, αυτή την εβδομάδα το έχουν 282€ σε ασημί

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.119
...εγω το εχω για το δικαναλο της κουζινας παντως - πριν ηταν στο δικαναλο του υπνοδωματιου - και προσεχως θα ειναι στο δικαναλο του καδου σκουπιδιων , αναφερομαι στο Belt Drive. :king: :angel:

Reaction score
21
Αντί να το πετάξεις μπορείς να το χαρίσεις στον συμφοφουρίτη

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.119
παρ'το σαν σχημα λογου και οχι κυριολεκτικα :smoke:

ika

News
Reaction score
15.672