Αλλαγή ενισχυτή ή ηχείων?

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους,εδώ και μέρες με βασανίζει το δίλημμα να αλλάξω τον denon avr-x550 ή να αλλάξω τα dali zensor 1 ,για να δω αλλαγή στον ήχο ως προς την μουσική,γιατί στο κομμάτι του home cinema δεν έχω θέμα.
Να αλλάξω και τα δύο δεν γίνεται άμεσα.
Για ενισχυτή σκέφτομαι τον Sony str dh 790 καινούργιο ή κάποιον μεταχειρισμένο μέχρι 450 ευρώ. Για ηχεία triangle borea 03,Polk audio signature s20e και heco aurora 300.

Reaction score
2.287
Καλησπέρα σε όλους,εδώ και μέρες με βασανίζει το δίλημμα να αλλάξω τον denon avr-x550 ή να αλλάξω τα dali zensor 1 ,για να δω αλλαγή στον ήχο ως προς την μουσική,γιατί στο κομμάτι του home cinema δεν έχω θέμα.
Για ενισχυτή σκέφτομαι τον Sony str dh 790 καινούργιο ή κάποιον μεταχειρισμένο μέχρι 450 ευρώ. Για ηχεία triangle borea 03,Polk audio signature s20e και heco aurora 300.
Πες αν θέλεις ποιο είναι το σεταπ που έχεις τώρα (όλα), πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου, σε τι απόσταση βρίσκονται τα ηχεία από την θέση ακρόασης γιατί χωρίς αυτές τις πληροφορίες θα πάρεις σωστές απαντήσεις μόνο κατά τύχη.

Reaction score
5.727
Σιγουρα, την μεγαλυτερη αλλαγη θα την κανει η αλλαγη ηχειων. Τωρα, τον αν θα ειναι προς το καλυτερο εξαρταται απο πολλους παραγοντες. Δηλαδη θελει προσεκτικο σχεδιασμο. Αντιθετως, η αλλαγη ενισχυτη ειναι λιγοτερο επιδραστικη.

Reaction score
4
Ο χώρος είναι 25 τετραγωνικά, το σύστημα που έχω τώρα είναι
Denon avrx 550,μπροστά dali zensor 1,
πίσω wharfedale diamond 10.0,
κεντρικό wharfedale diamond 9cc και sub Boston acoustic cs10.
Για να είμαι ειλικρινής, είχα μπροστά τα diamond και ενώ ήταν πολυ μουσικό, το αποτέλεσμα με τον προηγούμενο πολυκαναλο -technics sa ax 530,με τον denon κέρδισα στο περιφερειακό κομμάτι,αλλά μπροστά δε μου άρεσε σε δικαναλο ήχο,αγοράζοντας τα dali,πριν δυο χρονια,είδα διαφορά αλλά ακόμα δεν έχει την ίδια αίσθηση όταν ακούω μουσική.Καποια στιγμή έτυχε να ακούσω τον Sony str 1080 με dali zensor 3 και ήταν πολύ καλός ο ήχος σε στερεοφωνική εικόνα.
Δεν θέλω να φύγω ακομα,από πολυκαναλους,αλλά θέλω να ακούω καλύτερα, μουσική.
και από τη στιγμή που υπάρχει η ψώρα, αλλά όχι το budget,τα κάνω σταδιακά,με αργά βήματα...

Reaction score
2.287
Καποια στιγμή έτυχε να ακούσω τον Sony str 1080 με dali zensor 3 και ήταν πολύ καλός ο ήχος σε στερεοφωνική εικόνα.
Σε γενικες γραμμες οταν θα συγκρινεται ενα ηχειο με γουφερ 5.25" με ενα αλλο με γουφερ 7" αν ολα τα υπολοιπα ειναι ιδια και η θεση ακροασης μεγαλυτερη του 1.2μ , θα υπερτερει αυτο με το μεγαλυτερο γουφερ κυριως ομως σε ογκο και δυναμικα. Η στερεοφωνικη εικονα εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο τον χωρο και την τοποθετηση οποτε ειναι ακυρο να την συγκρινεις εκτος αν η ακροαση εγινε στο χωρο σου και με την τοποθετηση των ηχειων στο ιδιο σημειο.
Περα απο αυτο, η περιγραφη σου δεν ειναι αρκετα σαφης. Για να σου προτεινει καποιος μια λυση σε ενα προβλημα πρεπει πρωτα να βρει ποιο ειναι το προβλημα.
Τι δεν σου αρεσει στο υπαρχον συστημα? Τι αλλαγη ζητας? Σε τι εντασεις ακους? Στα ποσα μετρα ειναι η αποσταση ακροασης? Πως ειναι τοποθετημενα τα ηχεια? το sub που το εχεις? Πως επελεξες την θεση του? Με τι το εχεις ρυθμισει?
Μια φωτογραφια του χωρου θα βοηθουσε. Πολυ συχνα τα προβληματα ξεκινουν απο την λαθος τοποθετηση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Members
38.441
Νεότερο μέλος
K_Asterios