Αλλαγή ηχείων

Reaction score
15
Γεια σας! Το" στερεοφωνικό μου" αποτελείται απο εναν ΑΚΑΙ ΑΜ 59 και ηχεία Β&W 630 . Σκέφτομαι να αλλάξω τα ηχεία για καλύτερα αποτελέσματα ,(φλερτάρω) ενα ζευγάρι audio spectrum XANADU .Θα ηθελα την γνώμη σας
Ευχαριστω!

Reaction score
7.089
Οχι.....τα xanadu ειναι ενα ιδιαιτερο ηχειο,πολυ καλα αλλα και πολυ απαιτητικα.Θελουν καλυτερο ενισχυτικο για να αποδωσουν σωστα. Αλλα και παλι το "σωστα" θα απεχει πολυ απο τον ηχο που εχεις συνηθισει με τα 630.Πρεπει να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις την κινηση. Καλυτερα να κινηθεις σε καποιο αλλο ηχειο,περισσοτερο "ευπεπτο".

Reaction score
15
Οχι.....τα xanadu ειναι ενα ιδιαιτερο ηχειο,πολυ καλα αλλα και πολυ απαιτητικα.Θελουν καλυτερο ενισχυτικο για να αποδωσουν σωστα. Αλλα και παλι το "σωστα" θα απεχει πολυ απο τον ηχο που εχεις συνηθισει με τα 630.Πρεπει να τα ακουσεις προσεκτικα πριν κανεις την κινηση. Καλυτερα να κινηθεις σε καποιο αλλο ηχειο,περισσοτερο "ευπεπτο".
[DOUBLEPOST=1491080336][/DOUBLEPOST]Δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης των Xanadu "κολλησα"σε αυτα γιατι ειχα διαβάσει πολυ καλες κριτηκές ( πριν απο χρόνια)σκεφτομαι να αλλάξω και τον ενισχυτή μου. Το κακό ειναι οτι εδω και πολύ καιρό δεν παρακολουθώ τις εξεληξεις ( νεα προιοντα κτλ) και ειμαι ανενημέρωτος.Ο χόρος μου ακρόασης ειναι 25 τμ.Καθε πρόταση ειναι ευπρόσδεκτη.

Reaction score
7.089
ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις για ηχεια και ενισχυτη? η αλλαγη του ενισχυτη θα ειναι αμεση ή καποια στιγμη στο μελλον?Η πηγη σου ποια ειναι (ή ποιες). Τα xanadu προφανως τα εχεις βρει μεταχειρισμενα,ποσα χρηματα? Οι δοκιμες απο μονες τους δεν λενε και πολλα,ελπιζω να προσεξες σε αυτες τις δοκιμες το κοστος των συνοδων συσκευων (εστω τοτε που τις ειχες διαβασει).

Reaction score
15
ποσα χρηματα θελεις να διαθεσεις για ηχεια και ενισχυτη? η αλλαγη του ενισχυτη θα ειναι αμεση ή καποια στιγμη στο μελλον?Η πηγη σου ποια ειναι (ή ποιες). Τα xanadu προφανως τα εχεις βρει μεταχειρισμενα,ποσα χρηματα? Οι δοκιμες απο μονες τους δεν λενε και πολλα,ελπιζω να προσεξες σε αυτες τις δοκιμες το κοστος των συνοδων συσκευων (εστω τοτε που τις ειχες διαβασει).

Reaction score
15
xanadu μεταχειρισμένα 600 euro(αρχικη τιμή)
πηγη 1=rega planar phono
πηγή2=Marantz CD 63Mk2 Ken Ishiwata Signature
Aλλαγη του ενισχυτη στο αμεσο μέλλον.
χρηματα για ηχεια 500.
για ενισχυτη 500.
Σ`ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last seen: 2 days 2 hours ago

Marantz CD-63 MkII Ken Ishiwata Signatur

Reaction score
270
Μη παρεις as στην πορεια θα απογοητευτεις ,ασε τα περιοδικα και τις κριτικες και εμπιστεψου μονο τα αυτια σου και το γουστο σου, αντε και λιγο τον ξενο τυπο. Τα b&w παιζουν καλυτερα , και ποιο σωστα, και μη ξεχνας οτι η as εκλεισε, δεν υπαρχουν ανταλακτικα. Οσο για τον ενυσχητη καλο θα ηταν να αλλαχτει και αυτος

Reaction score
28
Γειά σας,τί μουσική ακούτε κυρίως,θέλετε ηχεία βάσεων οποσδήποτε;Πολύ γενική η ερωτησή σας
και ο καθένας μας θα σας προτείνει ότι αρέσει σε εκείνον χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.
Τα χρήματα που διαθέτεται δεν είναι ούτε λίγα ούτε πολλά για μτχ και σίγουρα στις αγγελίες
εδώ ή αλλού θα βρείτε σχεδόν ότι θέλετε,με λίγη υπομονή βεβαίως.Ρίχτε μια προσεκτική
ματιά στις αγγελίες πρώτα να έχετε μια άποψη,αν δεν το έχετε κάνει ήδη,να δείτε τί υπάρχει
και αναλογα ρωτήστε πάλι.Φιλικά.

Στα 600e τα xanadu,για εμένα τουλάχιστον,είναι ακριβά.Αρκετά παλιό μοντέλο από εταιρεία
που πλέον έχει κλείσει δυστυχώς.Για τα Artemis εγώ πάντως θα πήγαινα.

Reaction score
7.089
μια χαρα ειναι οι πηγες σου,αλλα 500 για καινουργιο ενισχυτη και ηχεια,ειναι λιγα,δεν θα παρεις ουσιαστικη βελτιωση (ασε που μπορει να μην παρεις και καθολου βελτιωση).Πρεπει να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα,διαφορετικα μεινε με αυτα που εχεις.Ο Αkai ηταν απο μια αξιολογη σειρα ενισχυτικων της εταιρειας (οταν ακομα ηταν ΑΚΑΙ και οχι και και....).Ισως ενα φρεσκαρισμα σε καποιο εξαρτηματα θα βοηθουσε αρκετα τα πραγματα. Για τα ηχεια, καποιο μοντελο βασης στα χρηματα αυτα ισως εδινε καλυτερο ηχο,αλλα δεν θα εχεις το χαμηλο απο τα ηχεια δαπεδου που ηδη διαθετεις.Τελικη γνωμη απο μενα,κανε λιγη οικονομια και υπομονη και οταν μπορεσεις να διαθεσεις 800-1000 για καθε κομματι,εδω ειμαστε.

Reaction score
15
Μη παρεις as στην πορεια θα απογοητευτεις ,ασε τα περιοδικα και τις κριτικες και εμπιστεψου μονο τα αυτια σου και το γουστο σου, αντε και λιγο τον ξενο τυπο. Τα b&w παιζουν καλυτερα , και ποιο σωστα, και μη ξεχνας οτι η as εκλεισε, δεν υπαρχουν ανταλακτικα. Οσο για τον ενυσχητη καλο θα ηταν να αλλαχτει και αυτος
[DOUBLEPOST=1491160000][/DOUBLEPOST]Εχεις δικιο δεν το σκέφτηκα αυτο . Thank!!

Reaction score
15
Γειά σας,τί μουσική ακούτε κυρίως,θέλετε ηχεία βάσεων οποσδήποτε;Πολύ γενική η ερωτησή σας
και ο καθένας μας θα σας προτείνει ότι αρέσει σε εκείνον χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.
Τα χρήματα που διαθέτεται δεν είναι ούτε λίγα ούτε πολλά για μτχ και σίγουρα στις αγγελίες
εδώ ή αλλού θα βρείτε σχεδόν ότι θέλετε,με λίγη υπομονή βεβαίως.Ρίχτε μια προσεκτική
ματιά στις αγγελίες πρώτα να έχετε μια άποψη,αν δεν το έχετε κάνει ήδη,να δείτε τί υπάρχει
και αναλογα ρωτήστε πάλι.Φιλικά.

Στα 600e τα xanadu,για εμένα τουλάχιστον,είναι ακριβά.Αρκετά παλιό μοντέλο από εταιρεία
που πλέον έχει κλείσει δυστυχώς.Για τα Artemis εγώ πάντως θα πήγαινα.

Reaction score
15
Ακουω κυριως jazz το αγαπημένο μου οργανο ειναι το ακουστικο μπάσο( double Bass ) .... άρα ψάχνω για καλο χαμηλο!!
Σας ευχαριστώ ,πολύ χρησιμες οι παρατηρήσεις σας.

Reaction score
15
μια χαρα ειναι οι πηγες σου,αλλα 500 για καινουργιο ενισχυτη και ηχεια,ειναι λιγα,δεν θα παρεις ουσιαστικη βελτιωση (ασε που μπορει να μην παρεις και καθολου βελτιωση).Πρεπει να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα,διαφορετικα μεινε με αυτα που εχεις.Ο Αkai ηταν απο μια αξιολογη σειρα ενισχυτικων της εταιρειας (οταν ακομα ηταν ΑΚΑΙ και οχι και και....).Ισως ενα φρεσκαρισμα σε καποιο εξαρτηματα θα βοηθουσε αρκετα τα πραγματα. Για τα ηχεια, καποιο μοντελο βασης στα χρηματα αυτα ισως εδινε καλυτερο ηχο,αλλα δεν θα εχεις το χαμηλο απο τα ηχεια δαπεδου που ηδη διαθετεις.Τελικη γνωμη απο μενα,κανε λιγη οικονομια και υπομονη και οταν μπορεσεις να διαθεσεις 800-1000 για καθε κομματι,εδω ειμαστε.

Reaction score
2.288
Γεια σας! Το" στερεοφωνικό μου" αποτελείται απο εναν ΑΚΑΙ ΑΜ 59 και ηχεία Β&W 630 . Σκέφτομαι να αλλάξω τα ηχεία για καλύτερα αποτελέσματα
Εγω θα ελεγα να το παρουμε απο την αρχη.
1) Τι δεν σου αρεσει στο παρον συστημα?
2) Τι θα ηθελες να βελτιωσεις κυριως?
3) Σε τι χωρο παιζει το συστημα? (μηκοςΧπλατοςΧυψος)
4) Σε τι αποσταση απο τα ηχεια ειναι η θεση ακροασης?
5) Σε τι εντασεις ακους?
6) Τι μουσικη?
Νομιζω οτι αν απαντησεις στα παραπανω, θα ειναι πιο ευκολο να σου γινει καποια πιο ουσιαστικη προταση.

Reaction score
15
Ποια ειναι η γνώμη σου?Τι να αλλάξω πρώτα .για να πάρω κάποια βελτιωση, μια που πρεπει να αλλάξει το αρχικό budget.

Reaction score
28
Θα πρότεινα,με όλο το θάρρος,αλλαγή μόνο του ενισχυτή σας με κάτι αρκετά δυνατότερο,
πρωτα σε watt+ρεύματα γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχετε ΄΄ακούσει΄΄ πραγματικά τα
ηχεία σας ακόμα.Είμαι και εγώ οπαδός των B&W και έχω κάποια πείρα με αυτά.

Reaction score
15
5) Σε τι εντασεις ακους?
6) Τι μουσικη?
Νομιζω οτι αν απαντησεις στα παραπανω, θα ειναι πιο ευκολο να σου γινει καποια πιο ουσιαστικη προταση.
[DOUBLEPOST=1491162393][/DOUBLEPOST]
5) Σε τι εντασεις ακους?
6) Τι μουσικη?
[DOUBLEPOST=1491162507][/DOUBLEPOST]1)καθαροτητα ηχου
2) Το χαμηλο(μπασο)
3)4χ6χ2,8 συνολο 25τμ
4)περιπου 3 μετρα
5)πολυ δυνατα(μονοκατοικια)
6) jazz

Reaction score
2.288
[DOUBLEPOST=1491162393][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1491162507][/DOUBLEPOST]1)καθαροτητα ηχου
2) Το χαμηλο(μπασο)
3)4χ6χ2,8 συνολο 25τμ
4)περιπου 3 μετρα
5)πολυ δυνατα(μονοκατοικια)
6) jazz
Πολυ ωραια.
Ηδη μπορω να σου πω δυο - τρια πραγματα με βεβαιοτητα.
1) ΜΗΝ παρεις τα Xanadu. Δεν σου κανουν.
2) Θα δεις σιγουρα βελτιωση με δυνατοτερο ενισχυτη.
3) Για 25τ.μ 3 μετρα αποσταση ακροασης και πολυ δυνατες εντασεις κανονικα θες πολλα χρηματα.

Reaction score
15
Πολυ ωραια.
Ηδη μπορω να σου πω δυο - τρια πραγματα με βεβαιοτητα.
1) ΜΗΝ παρεις τα Xanadu. Δεν σου κανουν.
2) Θα δεις σιγουρα βελτιωση με δυνατοτερο ενισχυτη.
3) Για 25τ.μ 3 μετρα αποσταση ακροασης και πολυ δυνατες εντασεις κανονικα θες πολλα χρηματα.
[DOUBLEPOST=1491163222][/DOUBLEPOST]Τι προτεινης για ενισχυτη?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster