Αλλαγή ηχείων

Reaction score
28
Μάλλον,διαβάζοντας τα παραπάνω,έχουμε αρχίσει να κινούμαστε προς στη σωστή κατεύθυνση.
Είδομεν.

Reaction score
15
Θα πρότεινα,με όλο το θάρρος,αλλαγή μόνο του ενισχυτή σας με κάτι αρκετά δυνατότερο,
πρωτα σε watt+ρεύματα γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν έχετε ΄΄ακούσει΄΄ πραγματικά τα
ηχεία σας ακόμα.Είμαι και εγώ οπαδός των B&W και έχω κάποια πείρα με αυτά.
Εχετε να προτεινετε κάποιο ενισχυτή, μια που ειστε και εσεις οπαδός των B&W ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Reaction score
2.288
[DOUBLEPOST=1491163222][/DOUBLEPOST]Τι προτεινης για ενισχυτη?
Οι δυνατες εντασεις και η σωστη οδηγηση των ηχειων απαιτουν πολυ ισχυρους ενισχυτες που ειναι πολυ ακριβοι και εντελως εκτος μπατζετ οποτε η μονη επιλογη που βλεπω εντος μπατζετ ειναι η επιλογη επαγγελματικου τελικου και καποιου μεταχειρισμενου προενισχυτη.
Σε λογικο κοστος τελικος ενισχυτης που μπορει να οδηγησει σχεδον τα παντα ειναι ο παρακατω https://www.skroutz.gr/s/8705378/Crown-Audio-XLS-1502.html
Για προενισχυτη ψαξε στα μεταχειρισμενα.

Reaction score
28
Θα έλεγα ότι η Rotel είναι μια ασφαλής επιλογή για ενισχυτη,προενισχυτή ή τελικο.
Αρκετές φορές έχω δει να τις ταιριάζουν [B&W+Rotel].
Για τον Crown που αναφέρει ο συμφορουμίτης δεν τον έχω ακούσει,αλλά γιατί όχι;

Reaction score
91
Για αρχη θα προτεινα εναν φθηνο ενισχητη με πολλα watt και ρευμα (rotel + προ) η ολοκληρωμενο denon 1060 pma τον εχω και μαμαει!ΤΣΑΜΠΑ!ΜΕ ΜΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ.Αυτο να κανεις μονο να ακουσεις και το ηχειο οπως πρεπει αφου ο Ακαι δεν μπορει.Υπαρχουν και αλλη αν θες να σου πω αλλα αυτον τον εχω!

Attachments

Reaction score
2.288
Για να ακουσεις τα ηχεια σου στο μεγιστο των δυνατοτητων τους χρειαζεται ενας ενισχυτης που να μπορει να τα οδηγησει στην μεγιστη ενταση που μπορουν να αποδωσουν, χωρις παραμορφωση, και να εχει και περιθωριο τουλαχιστον 3dB πριν φτασει ο ιδιος τα δικα του ορια. Με δυο λογια θα πρεπει να εχει στην διαθεση του τα διπλασια Watt απο αυτα που μπορει να διαχειριστει το ηχειο σε συνεχη λειτουργια.
Τα ηχεια σου συμφωνα με τον κατασκευαστη σηκωνουν μεχρι 150W RMS και η ονομαστικη τους αντισταση ειναι 4 Ohm.
Αυτο μεταφραζεται σε ενισχυτη που να μπορει να αποδωσει με ανεση 300W (τα 3dB περιθωριο που λεγαμε) στα 4 Ohm σε καθε καναλι.
Ο ο λογος για τον οποιο το θες αυτο ειναι επειδη ο χωρος ειναι σχετικα μεγαλος, η αποσταση ακροασης μεγαλη και εσυ θες να ακους δυνατα και δεν θες να φτανει ο ενισχυτης στα ορια του πριν απο τα ηχεια και να κλιπαρει εισαγωντας ετσι παραμορφωσεις και φλερταροντας με τον κινδυνο να τα καψεις πριν την ωρα τους.
Για καποιον που δεν ακουει πολυ δυνατα, εχει μικρο χωρο η ακουει απο τα 2 μετρα ενας ολοκληρωμενος ενισχυτης σαν τον Akai που ηδη εχεις η σαν τον Denon πιο πανω (που ειναι της ιδιας κατηγοριας αν οχι υποδεεστερος) αρκει, παρ ολο που κανενας απο αυτους τους φτηνους ολοκληρωμενους δεν ειναι ιδιεταιρα ανετος με τα 4ωμα φορτια.
Για τον λογο που εγραψα παραπανω επισης δεν θεωρω οτι οι φτηνοι Rotel τελικοι ειναι η καταληλλη επιλογη για τις συγκεκριμενες απαιτησεις εκτος αν προστεθει ενεργο subwoofer στο συστημα.

Με οδηγηση απο συτημα Προ-Τελικου θα υπαρχει και η δυνατοτητα για προσθηκη subwoofer με κοψιμο των χαμηλων συχνοτητων απο τα κυρια ηχεια (χρησημοποιωντας το Crossover που εχουν τα περισσοτερα subwoofer ενσωματωμενο) και ετσι να μπορεσει να παρει υψηλοτερες εντασεις και καλυτερο χαμηλο ταυτοχρονα.

Last edited:

Reaction score
7.089
Δε νομιζω οτι ο ΑΜ-59 ειναι τοσο "μικρος" ενισχυτης,σιγουρα κατι καλυτερο (οχι τοσο σαν ισχυ αλλα ποιοτικα) θα βελτιωνε τον ηχο.Ας υποθεσουμε λοιπον οτι κρατας τα ηχεια,πουλας τον ενισχυτη σου και συμπληρωνεις με τα υπολοιπα χρηματα.Δηλαδη μιλαμε για ολοκληρωμενο ενισχυτη με 1000 και κατι ευρω. Με τοσα χρηματα μπορεις να βεις κατι παρα πολυ καλο σε μτχ. και ισως και σε καινουργιο.

Reaction score
2.288
Σε υψηλες εντασεις τα πραγματα ειναι μετρημενα κουκια.
1) χωρος (ανακλασεις, RT60, room modes, etc)
2) Ισχυς
Μετα ερχονται ολα τα υπολοιπα.

Reaction score
2.288
1)καθαροτητα ηχου
2) Το χαμηλο(μπασο)
3)4χ6χ2,8 συνολο 25τμ
4)περιπου 3 μετρα
5)πολυ δυνατα(μονοκατοικια)
6) jazz
Ενα πολυ καλο και βατο upgrade path κατα τη γνωμη μου ειναι το παρακατω:
1) Μεταβαση σε Προ-Τελικο για την οδηγηση των ηχειων για δυο λογους.
α) Περισσοτερη ισχυς ωστε να μην χρειαζεται να φτανει στα ορια του ο ενισχυτης για να βγαλει τις εντασεις που απαιτει ο ακροατης.
β) Δυνατοτητα παρεμβολης αναμεσα στον Προ και τον Τελικο ενος Crossover που να αποκοπτει τις δυο τελευταιες οκταβες απο τα κυρια ηχεια επιτρεποντας τους να λειτουργησουν σε υψηλοτερες εντασεις χωρις παραμορφωσεις (καθαροτερος ηχος) και μεταφεροντας τις χαμηλες συχνοτητες σε μια εξειδικευμενη μοναδα χαμηλων συχνοτητων (κοινως subwoofer) να επιτευχθει ευκολοτερα και η επιθυμιτη ποιοτητα στις χαμηλες συχνοτητες.
Το κοστος Προ-Τελίκου δεν χρειαζεται να υπερβαινει τα 600-700 ευρω.
Αν το συστημα αναβαθμιστει και με το 2) αμεσα, τοτε ο τελικος ενισχυτης δεν ειναι απαραιτητο να εχει ισχυ μεγαλυτερη απο 100-150W μια που οι συχνοτητες που χρειαζονται την παραπανω ισχυ θα εχουν πλεον ανατεθει σε αλλη μοναδα.
2) Προσθηκη subwoofer. Eνα 10" ειναι οριακο στα 25τ.μ. (δεδομενης της απαιτησης για υψηλες εντασεις) αλλα πολυ ευκολα μπορει να προστεθει και δευτερο στο μελλον αν αυτο κριθει απαραιτητο.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.262
Προ

Τελικό κάτι σε rotel από μτχ
Τα υπόλοιπα στα είπε:

α) Περισσοτερη ισχυς ωστε να μην χρειαζεται να φτανει στα ορια του ο ενισχυτης για να βγαλει τις εντασεις που απαιτει ο ακροατης.
β) Δυνατοτητα παρεμβολης αναμεσα στον Προ και τον Τελικο ενος Crossover που να αποκοπτει τις δυο τελευταιες οκταβες απο τα κυρια ηχεια επιτρεποντας τους να λειτουργησουν σε υψηλοτερες εντασεις χωρις παραμορφωσεις (καθαροτερος ηχος) και μεταφεροντας τις χαμηλες συχνοτητες σε μια εξειδικευμενη μοναδα χαμηλων συχνοτητων (κοινως subwoofer) να επιτευχθει ευκολοτερα και η επιθυμιτη ποιοτητα στις χαμηλες συχνοτητες.
Αν το συστημα αναβαθμιστει και με το 2) αμεσα, τοτε ο τελικος ενισχυτης δεν ειναι απαραιτητο να εχει ισχυ μεγαλυτερη απο 100-150W μια που οι συχνοτητες που χρειαζονται την παραπανω ισχυ θα εχουν πλεον ανατεθει σε αλλη μοναδα.
2) Προσθηκη subwoofer. Eνα 10" ειναι οριακο στα 25τ.μ. (δεδομενης της απαιτησης για υψηλες εντασεις) αλλα πολυ ευκολα μπορει να προστεθει και δευτερο στο μελλον αν αυτο κριθει απαραιτητο.

Reaction score
2.288
Eνδιαφερουσα περιπτωση.
Προενισχυτης/network/media-player, προσθετεις και ενα Phono Stage, συνδεεις το CD player με οπτικη και εισαι ετοιμος.
Αν δεν βρεις μεταχειρισμενο Rotel σε λογικη τιμη υπαρχουν και 1-2 επιλογες σε καινουριο https://www.skroutz.gr/s/2359975/Crown-Audio-XLi-800.html
https://www.skroutz.gr/s/8482844/Crown-Audio-XLS-1002.html
που ειναι ο'τι πρεπει για τις Balanced εξοδους του Presonus https://www.skroutz.gr/s/4165577/Presonus-Temblor-T10.html

Last edited:

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.262
Τα Xanadu τα έχω ή μάλλον τα είχα είναι το πιο σωστό με τόσο πείραγμα που τα έχω κάνει . Είναι σαν τα Alfa Romeo, τα αγοράζω αλλά δεν τα προτείνω, στα 600€ σίγουρα όχι. Είναι εξαιρετικό ηχείο αλλά θα μπλέξεις. Βάλε sub

Reaction score
2.288
- έχεις ακούσει ή θα μπορούσες να ακούσεις klipsch ? . . . είναι και αυτά σαν τις alfa romeo . . . #32 ;)
Ημουν στο τσακ να προτεινω RP280 με Crown αλλα μαζι με προενισχυτη θα του παει ψηλα.

Reaction score
15
Τechnics προενισχυτής και τελικος SE- Α 909 και SU- C909 U. ????
[DOUBLEPOST=1491238606][/DOUBLEPOST]
Τechnics προενισχυτής και τελικος SE- Α 909 και SU- C909 U. ........ας πούμε!!

Reaction score
15
- έχεις ακούσει ή θα μπορούσες να ακούσεις klipsch ? . . . είναι και αυτά σαν τις alfa romeo . . . #32 ;)
οχι δεν ακουσα klipsch ...... ειχα ομως Alfa Romeo Junior!!
[DOUBLEPOST=1491239011][/DOUBLEPOST]
Τα Xanadu τα έχω ή μάλλον τα είχα είναι το πιο σωστό με τόσο πείραγμα που τα έχω κάνει . Είναι σαν τα Alfa Romeo, τα αγοράζω αλλά δεν τα προτείνω, στα 600€ σίγουρα όχι. Είναι εξαιρετικό ηχείο αλλά θα μπλέξεις. Βάλε sub
Thank !
[DOUBLEPOST=1491239101][/DOUBLEPOST]
Τechnics προενισχυτής και τελικος SE- Α 909 και SU- C909 U. ????

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster