Αλλαγή ηχείων

Reaction score
3
Εχω ενισχυτή Xindax XA6950(09) υβριδικός 2χ130W rms στα 8Ω.Αποσταση από πίσω και πλαϊνούς τοίχους 0,70μ ,αποσταση μεταξύ ηχείων 3,80μ ,απόσταση ακρόασης 3,80μ σύνολο χώρου 40τμ(5χ8).Υπάρχοντα ηχεία B&W DM604S3.Υποψήφια για αγορά ηχεία:

Focal Chorus 826V, 836V, 826W

Elac FS248

Kef xq 40

Canton vento 890dc, Reference 7.2dc

Heco Celan 800, Xt 901,The Statement

Triangle Antal Limited Edition, Genese Quartet

Aurum Cantus VF7

Αν κάποιος έχει κάνει ακρόαση κάποιο/α από τα παραπάνω θα ήθελα την άποψη του.Επίσης αν γνωρίζετε κάταστηματα στην Αθηνα με διαθέσιμα ταπρος αγορά ηχεία θα ήθελα τη βοήθεια σας.Στην Θεσ/νίκη υπάρχουν πολύ λίγα για αυτό σκέφτομαι μα κατέβω Αθήνα.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Απάντηση: Αλλαγή ηχείων

Γεια σου φιλε και καλως μας ηλθες......το θεμα της επιλογης των ηχειων εχει να κανει σιγουρα με τον χωρο σου (θα ελεγα οτι ο δικος σου ειναι αρκετα καλος)και ακομα περισσοτερο......να στο πω ποιο απλα....με αυτο που γεμιζει την ψυχουλα σου την ωρα της ακροασης.

Οι εταιριες που ψαχνεσαι ειναι ολες αξιοπιστες με αρκετη εμπειρια στην κατασκευη ηχειων......ομως αν δεν ακουσεις δεν μπορεις για μενα να ψωνισεις βασιζομενος στις αποψεις των αλλων!!!!!!!!!!

Παρε τα αγαπημενα σου σιντακια και προσπαθησε να ακουσεις με αναλογα συστηματα -κοστους εννοω-και στο τελος εσυ να αποφασισεις και οχι ο καθε πωλητης, με βαση τα δικα σου θελω και σιγουρα να διαλλεξεις τα ηχεια εκεινα που σε εβαλλαν μεσα στην μουσικη.......δυστυχως η ευτυχως........ετσι ειναι τα πραγματα..................:116:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τα ηχεία που προανέφερες έχουν διαφορετική φιλοσοφία μεταξύ τους και σίγουρα έχει να κάνει με τα δικά σου γούστα. Δυστυχώς η ευτυχώς όπως είπε και ο εορτάζων πάρε τα δισκάκια σου και πήγαινε ν' ακούσεις και να επιλέξεις.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Φιλε σε καταλαβαινω απολυτα καθως και εγω μενω κρητη και ειναι πολυ δυσκολο να ακουσω για να επιλεξω!
Ειμαι Αθηνα για 2 μερες και δεν κανω τιποτα αλλο απο το να τρεχω απο καταστημα σε καταστημα.
Τυχαια σταματησα χτες σε ενα saturn στην Αθηνα δεν θυμαμαι ακριβως ποιο αν θες το βρισκω οπου ειχαν για ακροαση τα Heco XT 901(και οχι μονο)με ενισχυτη marantz τελικο 2x140 8Ω και πηγη marantz cd5004b,τα ηχεια επαιζαν καταπληκτικα εκατσα περιπου 25λ και ακουγα το cd ποτε ελληνικα και ποτε ξενα pop.
Tα πουλουσαν 1129 η 1120 αν θυμαμαι καλα γιατι καποιος εξυπνος ειχε ακουμπησει και τσαλακωσει λιγο (κωνο στη μεση) του mid.
Βεβαια οπως ολοι πολυ σωστα λενε στα δικα μου αυτια!!
Καλη συνεχεια..

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Θεωρώ ότι η απόσταση των 3,80 μέτρων στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη.
Μάλλον θα κοιτούσα κάτι σε κόρνα…

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714

Αν δε μου "ταιριάζει" ο ήχος της κόρνας, θα προσπαθούσα να φέρω πιο κοντά τα ηχεία και μετά να επιλέξω ποια θα πάρω…

D

Deleted member 23222

Guest

Θεωρώ ότι η απόσταση των 3,80 μέτρων στα ηχεία είναι πολύ μεγάλη.
Μάλλον θα κοιτούσα κάτι σε κόρνα…
H απόσταση των ηχείων σου και της θέσης ακρόασης δεν θεωρείται μεγάλη...
Μη πας σε κόρνα...γνώμη μου...
Κατά τα άλλα ο vlasis σου τα είπε καλά...

Reaction score
2.343

Φιλε μου, τα Aurum Cantus VF7 ειναι 10 επιπεδα πανω απο ολα τα αλλα σε ποιοτητα κατασκευης! Εχοντας εμπειρια ακροασης απο τα v3m πιστευω οτι ειναι ανωτερα και σε ηχο!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis