Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
1.749
Αυτά τα καλώδια τύπου goertz, τα οποία έχουν σύνθετη ωμική αντίσταση όμοια με αυτή του ηχείου (4 ή 8 ωμ), είναι τα μόνα που οδηγούν στην υλοποίηση όμοιας μιγαδικής αντίστασης καλωδίου και ηχείου, ώστε όντως να βλέπει ένα πράγμα ο ενισχυτής και να μην δίνει περιθώρια αλλοίωσης της λειτουργίας του, αναλόγως διαφοροποίησης της εμπέδησης του συνολικού φορτίου που βλέπει στην έξοδό του.

Ως γνωστόν, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά του φορτίου, αλλάζει τροπάρι ο ενισχυτής, δεν είναι σταθερός και αναλλοίωτος σε οτιδήποτε του δώσεις να οδηγήσει, μέχρι και η ισχύς του μεταβάλλεται σημαντικά.

Δηλαδή, υπάρχει για όλα μια λογική εξήγηση, αλλά αυτή δεν βρίσκεται στα διάφορα μέταλα και σε χαζομάρες, εξηγείται από τα πραγματικά μετρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά της σύνθετης ωμικής αντίστασης του φορτίου και πως αυτά τα χαρακτηριστικά αλλοιώνονται με διάφορες ενδιάμεσες καλωδιώσεις και οδηγούν σε ανάλογες αλλοιώσεις στους ενισχυτές ισχύος, εφόσον αυτοί είναι τέτοιοι που να έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις αναλόγως χαρακτηριστικών του φορτίου.

Σε αυτό το πνεύμα, κινείται και το ζομπελ, που είναι σε αρκετούς ενισχυτές αναγκαίο (για να μη πω σε όλους), ιδίως με τέτοια καλώδια, τα οποία χρειάζεται να έχουν υψηλή χωρητικότητα, ώστε να είναι χαμηλή (4-8ωμ) η εμπέδησή τους. Γι'αυτό παρουσίασα υπολογισμούς για ζομπελ και τα έγραψα αναλυτικά αυτά εδώ στο φόρουμ, μα τα τεχνικά αυτά θέματα δεν ελκύουν τον παραδοσιακό Χάι Ενδ αναγνώστη, ενώ ο απλός μουσικόφιλος δεν ενδιαφέρεται καν για τέτοιες λεπτομέρειες, οπότε κάθε τέτοιο ποστ είναι άχρηστο.

Το απλώς "άχρηστο" αυτών των ποστ γίνεται ακόμα "αχρηστότερο", εάν αναλογιστεί κανείς πως το αποτέλεσμα τέτοιων υλοποιήσεων, δεν δίνει πάντα τα πιο "εύηχα" ή "ευχάριστα" αποτελέσματα, ή αυτό που θα επιθυμούσε να επιτύχει ο εκάστοτε πειραματιζόμενος χαϊεντάς, καθώς αφήνει εντελώς ελεύθερο τον ενισχυτή να παίξει όπως ακριβώς παίζει, και ομοίως το ηχείο, και σε καμία περίπτωση δεν είναι βέβαιο πως αυτό θα "του αρέσει" (που συνήθως αυτό είναι το ζητούμενο), αλλά αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα την επιλογή με τις λιγότερες το δυνατόν επιπρόσθετες αλλοιώσεις.

Κι όλα αυτά βέβαια, είναι μια τρίχα μπροστά στο χώρο και στις υπόλοιπες αντικειμενικές παραμέτρους της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, με ελάχιστη σημασία σε σχέση με άλλες σοβαρές συνιστώσες, αλλά άμα την ψάχνετε τη δουλειά, εκεί πάει.

Γνώμη μου; Μην ασχολείστε καν. Πάρτε ενεργά, και συγκεντρωθείτε στα πράγματα ουσίας.
Προτιμάται το ασημένιο Goertz από το χαλκινο.

Reaction score
1.749
Προτιμάται το ασημένιο Goertz από το χαλκινο.
Μ' αυτό, θέλω να πω ότι εκτός των χαρακτηριστικών,παίζει ρολο και το μέταλλο του καλωδιου .Ακομη και οι ακροδεκτες.

Reaction score
197
εγω παντως ειδα στην εκθεση (δεν θυμαμαι που ) ηχειο , με δυο διαφορετικα καλωδια στο πισω μερος.
δλδ , ειχε αλλη μαρκα στις κατω μπορνες , και αλλη μαρκα στις επανω...
τι φαση αυτη?

Reaction score
1.749
εγω παντως ειδα στην εκθεση (δεν θυμαμαι που ) ηχειο , με δυο διαφορετικα καλωδια στο πισω μερος.
δλδ , ειχε αλλη μαρκα στις κατω μπορνες , και αλλη μαρκα στις επανω...
τι φαση αυτη?
Ετοιμάσου να τους ξεπεράσεις.Τα ηχεία σου δέχονται τριπλοκαλωδίωση.

Reaction score
197
Ετοιμάσου να τους ξεπεράσεις.Τα ηχεία σου δέχονται τριπλοκαλωδίωση.
δεν υπαρχει περιπτωση ..........
πιστευω περισσοτερο στις πηγες και στα ηχεια , παρα στα καλωδια.
αυτα δε, μπορει να σε τρελανουν (αποψη μου) και οι οποιες διαφορες προκυπτουν, ειναι παντα με τεντωμενο αυτι ψαχνοντας τες.
υπερβαση εκανα στον εαυτο μου ηδη με το κρατος......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.376
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki