Αλλαγή καλωδίων

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Καθώς πίσω από το ρακ γίνεται ένας χαμούλης αποφάσισα να κάνω αλλαγές με custom μήκη

Ολα τα ic θα αντικατασταθούν από xlr mogami 2549

Όλα τα καλώδια ρεύματος θα αντικατασταθούν με supra lorad 2.5 spc, υπάρχουν ήδη τρία άλλα είναι μεγάλα.

Ψάχνω καλώδιο phono 5p σε xlr με πολύ χαμηλή χωρητικότητα και που να μπορεί να γίνει σε ότι μήκος θέλω
Και κοντύτερο καλώδιο τροφοδοσίας για το μοτέρ του πικάπ (avid volvere sp)

Γνώμες και προτάσεις ;

Attachments

Reaction score
18.277
Καθώς πίσω από το ρακ γίνεται ένας χαμούλης αποφάσισα να κάνω αλλαγές με custom μήκη

Όλα τα καλώδια ρεύματος θα αντικατασταθούν με supra lorad 2.5 spc, υπάρχουν ήδη τρία άλλα είναι μεγάλα.

Ψάχνω καλώδιο phono 5p σε xlr με πολύ χαμηλή χωρητικότητα και που να μπορεί να γίνει σε ότι μήκος θέλω

Γνώμες και προτάσεις ;
Άσχετο (εάν μου επιτρέπεις αλλά και όλοι, την "διακοπή") .... με τι phono παίζεις το Αvid σου ;

Reaction score
5.392

Γνώμες και προτάσεις ;
Πολλές συσκευές, πολλά καλώδια!

Reaction score
1.561
Όταν είχα πικάπ,το καλύτερο phono καλώδιο που είχα ήταν Deskadel όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεις πλέον.Κατα τ' αλλα,το σύστημα σου αξίζει πολύ καλύτερα καλώδια από Supra και Mogami.Μεταχειρισμενα,στο μήκος που θέλεις και κυρίως,προς ακρόαση.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Καλύτερα ;
Πιο σωστά ή πιο ακριβά ;
Παράδειγμα ;
Υπόψιν ότι υπάρχει φίλτρο super athina (με εξτρα το dc blocker), άρα το ρεύμα είναι "καθαρό"
Το φίλτρο συνδέεται στον τοίχο με άλλο Καλωδιο (φαίνεται λιγο στην άκρη)

Reaction score
1.561
Καλύτερα ;
Πιο σωστά ή πιο ακριβά ;
Παράδειγμα ;
Υπόψιν ότι υπάρχει φίλτρο super athina (με εξτρα το dc blocker), άρα το ρεύμα είναι "καθαρό"
Το φίλτρο συνδέεται στον τοίχο με άλλο Καλωδιο (φαίνεται λιγο στην άκρη)
Το Σούπερ Αθηνα το έχει γνωστός."Ακούει" σε οποιοδήποτε καλύτερο καλώδιο ρεύματος και οποιοδήποτε φις αυτό φορά.Τυγχανει να έχει πολύ ακριβά καλώδια γιατί αυτά είναι εργοστασιακά τερματισμενα και δεν κυκλοφορούν ατερματιστα.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Αναφέρομαι σε ρεύματος και σε πολύ μεγαλύτερο μήκος απ' ο,τι σ' εξυπηρετεί.
Και σε ρεύμα τόσο μήκος θέλω
Του ενός μέτρου κάνουν κοιλιά και κρέμονται

Reaction score
1.561
Γιατί αυτό ?
Αυτό μου έχουν δείξει οι σχετικές δοκιμές με διαφορετικά μήκη που έχω κάνει στο παρελθόν.Το γιατί δεν το έχω ψάξει.Το ίδιο έχει συμβεί και σε διασύνδεσης και ηχείων.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Χρειάζομαι τρία ic
Και 6 ρεύματος

Αν υπάρχει λόγος που τα ρεύματος πρέπει να είναι από 1 μέτρο και πάνω, μένω με αυτα που έχω

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Πάντως ειχα την εντύπωση οτι όσο αυξάνει το μήκος αυξάνεται η αντίσταση , η χωρητικότητα κλπ που δεν είναι καλό
Πχ ειδικά στο καλώδιο του βραχίονα τα pf είναι πολύ σημαντική παράμετρος αν παίζεις με mm

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
111
Συλλογισμών συνέχεια

Γιατί τα jumpers στις μπορνες των ηχείων έχουν μήκος 10-15cm και όχι δύο μέτρα ?

Η απόφαση για custom length καλώδια είναι τελική.
Δεν μπορώ να διανοηθώ 12-14 μετρα καλώδια ρεύματος πίσω από το ρακ (εκτός από τα ic, usb κλπ) να είναι διπλωμένα, κουλουριασμένα και το ένα πάνω στο άλλο ...

Ερώτηση
Το mogami 2549 για phono μου φαίνεται μια χαρά, κάποια καλύτερη πρόταση ?
Επίσης κάποιο μαγαζί να φτιαξει καλώδιο τροφοδοσίας για το πικάπ ?

Reaction score
21
Συλλογισμών συνέχεια

Γιατί τα jumpers στις μπορνες των ηχείων έχουν μήκος 10-15cm και όχι δύο μέτρα ?

Η απόφαση για custom length καλώδια είναι τελική.
Δεν μπορώ να διανοηθώ 12-14 μετρα καλώδια ρεύματος πίσω από το ρακ (εκτός από τα ic, usb κλπ) να είναι διπλωμένα, κουλουριασμένα και το ένα πάνω στο άλλο ...

Ερώτηση
Το mogami 2549 για phono μου φαίνεται μια χαρά, κάποια καλύτερη πρόταση ?
Επίσης κάποιο μαγαζί να φτιαξει καλώδιο τροφοδοσίας για το πικάπ ?
Oταν εψαχνα κ γω για το phono , βρηκα αυτο το Mogami να εχει την χαμηλοτερη χωρητικοτητα απ' οτι κυκλοφορουσε τοτε κ το εβαλα με καλης ποιοτητας βυσματσ.Τυχαια του εχω κ εγω Lorad 1,5 αλλα το παλιο με το φυλλο αλουμινιου.Τα τωρινα πρεπει να εχουν διαφοροποιησει την θωρακιση.Σε συζητηση που ειχα με καποιον της Supra σε μια εκθεση μου αφησε να εννοηθει οτι το παλαιοτερο ηταν καλυτερο αλλα δεν μπορουσαν να το φτιαχνουν πια για λογους που αφορουσαν καποιο προμηθευτη τους.Στειλε μου μνμα να σου πω κ αλλα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants