Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
1.664
Τι ν' ακούσω; Το μαύρο με μεταξωτή καλτσα;
Το δικό μου, του σίδηρου, είναι άσπρο, με επικάλυψη απο τρεις σπάγκους που είναι τοποθετημενοι στην εξωτερική στιβάδα κατά μήκος του καλωδίου για να προσδώσουν μεγάλη αντοχή εφελκυσμού. Επίσης διαθέτει και μια δεύτερη επικάλυψη απο πλεκτό; που ομοιάζει με μαλλί προβάτου, αλλά ειναι συνθετικό και άκαυτο. Οι αγωγοί ειναι χάλκινοι
Προβλεπόμενη διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 30 χρόνια; λόγω υλικων κατασκευής. Μετά τα 30 χρόνια πρέπει να καθοριστούν οι επαφές διασύνδεσης με τους ακροδέκτες και να κοπούν τα πρώτα 2 εκατοστά των αγωγών στα σημεία τερματισμού και στα δύο άκρα.
Δεν χρειάζεται προληπτική συντήρηση για την πρώτη περιοδο των 30 ετών.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.202
Δεν μπορώ να γράφω ... κολλάει συνέχιεα το site απο τιμωρία που έφαγα.
Είναι σταθερά κουραστική η συμπεριφορά σου.
Αν "κολλάει το site" κάτι φταίει στην δική σου πλευρά.

Το warning δόθηκε για τις άπειρες εκτός θέματος αναρτήσεις.

Reaction score
1.569
@g.kar θα σε απογοητεύσω.Ο χαλκός εκφυλίζεται πολύ πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύεις.Αντιθετα,το ασήμι παραμένει απαράλλαχτο στον αιώνα τον άπαντα.

Reaction score
1.664
Ο νομος του ohm V=IR ,οπου I= ενταση ρευματος σε ampere και R= αντισταση, εφαρμοζομενος σε αγωγους οπως το καλωδιο ρευματος δειχνει οτι η αν αυξηθει η αντισταση απο το μηκος του καλωδιου η απο τη διαμετρο του αγωγου (πχ 1.5αρη καλωδιο εχει πιο μεγαλη αντισταση απο 2.5αρι) η απο τα υλικα/γεωμετρια καλωδιου τοτε μπορει να υπαρξει πτωση τασης. Δηλαδη αν η στιγμη 0 ειναι η ταση που παιρνεις πριν περασει το ρευμα απο το καλωδιο και η τελικη μετρηση με βαση τον τυπο γινει στο τελος του καλωδιου τοτε η ταση θα ειναι μικροτερη αναλογως του καλωδιου.

Καποιος θα ισχυριστει οτι οι ενισχυτες και τα dac εχουν (voltage regulators) δυνατοτητα να εξισορροπουν την ταση σε επιπεδα που δεν παιζει ρολο. Ομως ειναι ετσι? Αυτος ο ισχυρισμος ειναι πολυ γενικος και ανα περιπτωση η βοηθεια απο το καλωδιο μπορει να ειναι χρησιμη στο τελικο αποτελεσμα.

Οπως λεει και ο αγαπητος @thva δεν υπαρχει τετοιο granularity για να βρεις με ακριβεια thresholds ακουστοτητας σε τετοια σεναρια. Ειναι αρκετα πολυπλοκο και πολυπαραγοντικο.
Ο νόμος του Ohm είναι και η κοινή λογική.
Απλά δεν βοηθά τον πωλητή για να πουλήσει καλώδια .
Η μεγαλύτερη απάτη στη ιστορία του audio είναι συγκεντρωμένη στο αντικείμενο και τον χώρο των καλωδίων; επειδή τελικά αφήνουν στον πωλητή το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους .

Reaction score
1.009
Ο νόμος του Ohm είναι και η κοινή λογική.
Απλά δεν βοηθά τον πωλητή για να πουλήσει καλώδια .
Η μεγαλύτερη απάτη στη ιστορία του audio είναι συγκεντρωμένη στο αντικείμενο και τον χώρο των καλωδίων; επειδή τελικά αφήνουν στον πωλητή το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους .
Δεν είναι ανάγκη να δίνεις τρελά λεφτά στα καλώδια . Λογικά ποσα . Το να χρησιμοποιείς τυφλά τα φτηνότερα καλώδια γιατί έτσι … δε το θεωρώ σοφή επιλογή

Reaction score
1.664
@g.kar θα σε απογοητεύσω.Ο χαλκός εκφυλίζεται πολύ πιο γρήγορα απ' όσο πιστεύεις.Αντιθετα,το ασήμι παραμένει απαράλλαχτο στον αιώνα τον άπαντα.
Τίποτα δεν θα πάθουν τα καλώδια χαλκού για τα επόμενα 30-50 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει σήμερα αν και πότε θα εκφυλιστούν κι αυτά μαζί μας .
Να με καλέσετε να σας μάθω εγώ πως γίνονται οι τυφλες δοκιμές καλωδίων ρεύματος και μάλιστα on-the-fly; δηλαδή χωρίς να σβήνει το μηχάνημα με κάθε αλλαγή καλωδίου.
Απαιτείται προθέρμανση συσκευής τυπικά 2 με 3 ώρες πριν τη δοκιμή μας

Last edited:

Reaction score
1.664
Δεν είναι ανάγκη να δίνεις τρελά λεφτά στα καλώδια . Λογικά ποσα . Το να χρησιμοποιείς τυφλά τα φτηνότερα καλώδια γιατί έτσι … δε το θεωρώ σοφή επιλογή
Δεν είναι θέμα τιμής καλωδίων, ούτε προφανώς επιλέγω το φθηνότερο από αντίδραση. .
Το συγκεκριμένο καλώδιο που σας πρότεινα το φτιάχνετε με 10 ευρώ

Αν δεν σου αρέσει, το χρησιμοποιείς για να δένεις το ποδήλατο στο αυτοκίνητο.
Αν όμως σου αρέσει πολύ, τότε το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να μου καταθέσεις στο λογαριασμό 100 ευρώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.618
Προτάσεις για καλώδιο phono πέραν του mogami 2549?

Υπάρχει μάρκα καλωδίων που να πουλάει ότι μήκος θέλεις ?
Μια ασφαλής λύση είναι τα καλώδια μικροφώνου. Απευθύνονται σε επαγγελματίες, δηλαδή ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς χροιές, φρου-φρου κι αρώματα, αλλά είναι τερματισμένα, έτοιμα προς χρήση. Και επειδή πρόκειται για καλώδια μικροφώνου, το μήκος τους είναι συνήθως μακρύ, αλλά υπάρχουν και κάποια κοντά. Δες εδώ και εδώ.

Reaction score
1.037
Πως το μογκαμι που ειναι απο χαλκο "παραμένει απαράλλαχτο στον αιώνα τον άπαντα." επίσης;
Βλέπω ότι σε επηρέασε θετικά και δημιουργικά το συγκεκριμένο καλώδιο .
Πολύ χαίρομαι .
Μα τωρα μου ηρθε και έμενα, για καλώδια ρεύματος οθονων εχουμε μιλήσει, κουζινών εχουμε μιλησει. εκτυπωτών επίσης νομίζω. Το σίδερο μας ξέφυγε. Πως; σε ευχαριστούμε g. Kar.

Last edited:

Reaction score
1.569
Μα εσύ λες το πως το μογκαμι δεν αλλάζει, πάντα τσιρίζει λες
Φυσικά και δεν αλλάζει.Απλως,λόγω της δομής του(κι αυτό ισχύει για τα περισσότερα χάλκινα καλώδια)με τα χρόνια γίνεται ακόμη χειρότερο.

Reaction score
1.037
Φυσικά και δεν αλλάζει.Απλως,λόγω της δομής του(κι αυτό ισχύει για τα περισσότερα χάλκινα καλώδια)με τα χρόνια γίνεται ακόμη χειρότερο.
Α οκ ευχαριστώ για την επεξήγηση
Μα τωρα μου ηρθε και έμενα, για καλώδια ρεύματος οθονων εχουμε μιλήσει, κουζινών εχουμε μιλησει. εκτυπωτών επίσης νομίζω. Το σίδερο μας ξέφυγε. Πως; σε ευχαριστούμε g. Kar.
Btw αν και αυτο το ειπα για πλακα και στην αρχη μου φανηκε και εμενα παράξενη ιδέα, ομολογώ δεν ειναι κακή ιδεα ειλικρινά

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.759
:king:ας επιστρεπσουμε στο θεμα, εχει καποιος αρκετες συσκευες στο ρακ και τακτοποιημενα καλωδια ? :angel:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants