Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
12.120
Φυσικά και δεν αλλάζει.Απλως,λόγω της δομής του(κι αυτό ισχύει για τα περισσότερα χάλκινα καλώδια)με τα χρόνια γίνεται ακόμη χειρότερο.
Αγαπητέ, αν τσίριζε το 2549, θα φαινόταν στις μετρήσεις. Και επειδή έχω πάρει αρκετές μετρήσεις του χώρου μου με και χωρίς το 2549, σε διαβεβαιώ ότι ουδεμία διαφοροποίηση προέκυψε σε σχέση με τα καλώδια που αντικατέστησε. Επιπλέον, να σε ενημερώσω ότι οι ηχογραφήσεις γίνονται είτε με 2549, είτε με παρόμοιας κλάσης καλώδια, άρα αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να τσιρίζει το καλώδιο και εσύ να ακούς τις πανδαισίες των μυθικών καλωδίων σου. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να άκουγες τσιρίδες κι εσύ στο σύστημά σου, αλλιώς δεν είναι αρκούντως αναλυτικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.594
Είναι σταθερά κουραστική η συμπεριφορά σου.
Αν "κολλάει το site" κάτι φταίει στην δική σου πλευρά.

Το warning δόθηκε για τις άπειρες εκτός θέματος αναρτήσεις.
Θήβα; Μη τον ακούς το ζιζικο, σου στέλνει ιούς να σε κολλάνε την οθόνη.
Είναι μεγάλο ζιζάνιο.
Βαλτε ΔΕΗ σαν τον Μανέστρο. :whistling:
Δε γουστάρω ΔΕΗ. Εγώ θέλω εναλλακτικούς παρόχους.
Το ρεύμα ενός εναλλακτικού παρόχου μάλιστα, μετά από critical listening, έχω διαπιστώσει πως βγάζει πιο γλυκά μεσαία.

Πληροφορίες inbox.

Reaction score
490
Αγαπητέ, αν τσίριζε το 2549, θα φαινόταν στις μετρήσεις. Και επειδή έχω πάρει αρκετές μετρήσεις του χώρου μου με και χωρίς το 2549, σε διαβεβαιώ ότι ουδεμία διαφοροποίηση προέκυψε σε σχέση με τα καλώδια που αντικατέστησε. Επιπλέον, να σε ενημερώσω ότι οι ηχογραφήσεις γίνονται είτε με 2549, είτε με παρόμοιας κλάσης καλώδια, άρα αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να τσιρίζει το καλώδιο και εσύ να ακούς τις πανδαισίες των μυθικών καλωδίων σου. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να άκουγες τσιρίδες κι εσύ στο σύστημά σου, αλλιώς δεν είναι αρκούντως αναλυτικό.
Έλα ντε, φαντάσου στο Abbey Road να έβαζαν καλώδια €200/μέτρο και να τα άλλαζαν κάθε 3 και λίγο, να ακούσουν κάτι καινούργια που διάβασαν σε κάποιο φόρουμ :)

Reaction score
1.570
Να κι ένας που έκανε,εν Ελλάδι,μετρήσεις καλωδίων! Λοιπόν,το Mogami τσιριξε σε τέσσερα συστήματα φίλων και γνωστών.Επαναλαμβανομενη σύμπτωση;
Έλα ντε, φαντάσου στο Abbey Road να έβαζαν καλώδια €200/μέτρο και να τα άλλαζαν κάθε 3 και λίγο, να ακούσουν κάτι καινούργια που διάβασαν σε κάποιο φόρουμ :)
Στα Abbey Road Studios χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια,καλώδια που κοστίζουν λ.τ. 250 ευρώ το ατερματιστο μέτρο.Με το όνομα τους.Τα έχω χρησιμοποιήσει στο σύστημά μου ομως δεν τα πήγαν καλά διότι το σύστημα μου δεν είναι αρκουντως αναλυτικό.

Last edited:

Reaction score
8.629
Θήβα; Μη τον ακούς το ζιζικο, σου στέλνει ιούς να σε κολλάνε την οθόνη.
Είναι μεγάλο ζιζάνιο.
Κόλλησαν και τα ηχεία του τώρα γιατί τα είχε κοντά στο λαπτοπ , ε πολύ θέλει φταρνίστηκε το λαπτοπ και την άρπαξαν τα ηχεία, σταμάτησαν να τσιριζουν όμως.
Πες ένα ευχαριστώ ρε Θήβα :biggrin:

Reaction score
490
Να κι ένας που έκανε,εν Ελλάδι,μετρήσεις καλωδίων! Λοιπόν,το Mogami τσιριξε σε τέσσερα συστήματα φίλων και γνωστών.Επαναλαμβανομενη σύμπτωση;

Στα Abbey Road Studios χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια,καλώδια που κοστίζουν λ.τ. 250 ευρώ το ατερματιστο μέτρο.Με το όνομα τους.
Για πες λεπτομέρειες, με ενδιαφέρει. Την τιμή στην τύχη την είπα αλλά φαίνεται έπεσα διάνα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.805

Στα Abbey Road Studios χρησιμοποιούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια,καλώδια που κοστίζουν λ.τ. 250 ευρώ το ατερματιστο μέτρο.Με το όνομα τους.Τα έχω χρησιμοποιήσει στο σύστημά μου ομως δεν τα πήγαν καλά διότι το σύστημα μου δεν είναι αρκουντως αναλυτικό.
Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ, τα εν λόγω setup είχαν μετρηθεί ως προς την απόκριση συχνότητας και το RT60 στους συγκεκριμένους χώρους για να διαπιστωνόταν η τονική συμπεριφορά ή ήταν απλώς διαρρυθμισμένα όπως άρεσε στους κατόχους των;

Reaction score
1.570
Για πες λεπτομέρειες, με ενδιαφέρει. Την τιμή στην τύχη την είπα αλλά φαίνεται έπεσα διάνα.
Η τιμή που ανέφερες,είναι η πληρωτεα.Ειτε ως Abbey Road είτε ως Studio Connections,πρόκειται για τα ιδια καλώδια.Τα ηχείων είναι υβριδικά.Κατα το ήμισυ ασήμι,κατά το ήμισυ χαλκός.Προμηθευτης από Νορβηγία.
Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ, τα εν λόγω setup είχαν μετρηθεί ως προς την απόκριση συχνότητας και το RT60 στους συγκεκριμένους χώρους για να διαπιστωνόταν η τονική συμπεριφορά ή ήταν απλώς διαρρυθμισμένα όπως άρεσε στους κατόχους των;
Όπως τους άρεσε,εμού συμπεριλαμβανομενου.Βρεθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος;

Reaction score
1.664
Όλες οι πλακέτες των συσκευών σας, κατασκευάζονται απο χαλκό, οι πίστες προφανώς.
Και τα ποδαράκια των εξαρτημάτων επίσης περιέχουν χαλκό σε μεγάλο ποσοστό.
Τα πηνία φωνής των μεγαφώνων σας είναι χάλκινα και χιλιάδες άλλα εξαρτήματα των συσκευών ήχου και εικόνας περιέχουν χαλκό.

Πιο γρήγορα εκφυλίζεται ο χαλκός των καλωδίων ή των μηχανημάτων μας ;

Καληνύχτα σας

Reaction score
18.278
Κόλλησαν και τα ηχεία του τώρα γιατί τα είχε κοντά στο λαπτοπ , ε πολύ θέλει φταρνίστηκε το λαπτοπ και την άρπαξαν τα ηχεία, σταμάτησαν να τσιριζουν όμως.
Πες ένα ευχαριστώ ρε Θήβα :biggrin:
Θα οου απαντήσω στο άσχετο σου εάν και κινδυνεύω να χαρακτηριστεί άσχετο το δικό μου. Είμαι 57-58 ετών. Έχω να αρρωστήσω απο ιό, απλό συνάχι ή και απο οτιδήποτε άλλο απο 30 ετών. Εικοσι οκτώ χρόνια τώρα δηλαδή. Ούτε απο κορονοιό και ας όλοι οι γνωστοί μου συγγενείς κλπ αρρώστησαν απο αυτόν μεταξύ δύο και τέσσερων φορών και ας ήμουν με όλους σε πολύ κοντινή συνεχή επαφή, ένας εκ των οποίων ήταν ακόμη και ο οδοντίατρος μου που δούλευε στο στόμα μου χωρίς μάσκα καν εκείνη τη φορά. Πρίν λίγα χρόνια έχω επσικεφτεί γιατρό και έχω κατά καιρούς ρωτήσει πολλούς γιατρούς για το θέμα, έχοντας κάνει κατά καιούς και όλες τις εξετάσεις καθώς δεν το θεώρησα φυσιολογικό, αντίθετα μάλιστα με τις γνώσεις μου το θεώρησα και ανησυχητικό και κανένας δεν μπορεί να το εξηγήσει. No joke. Dead serious.

Επειδή καταλαβαίνω ότι θα σας φανεί περίεργο και πιθανόν πολλοί θα το σχολιάσετε απο έως ψέμα , ή θα σας φανεί αστείο ή πρόκληση για να το απαντήσετε και να μου δώσετε ιδέες ή πιθανές αιτίες για το γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ...παρακαλώ συγκρατηθείτε καθώς απο την φύση μου είμαι ευχάριστος, γελαστός και γενικώς άνθρωπος με τα όλα μου και θα αναγκαστώ να σας απαντήσω, παράγοντας πολλά άσχετα πόστ. Μην εκμεταλλευτείτε αυτή την αδυναμία που μου επιβλήθηκε (δικαίως ή αδίκως). Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και το ενδιαφέρον σας μετά απο τόσα χρόνια συμμετοχής μου (καλής ή κακής, αρνητικής ή θετικής προσφοράς) ώστε να συμβάλλετε να μην προκληθεί κάτι τέτοιο καθώς θα αποβεί εις βάρος μου.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.805
Θα οου απαντήσω στο άσχετο σου εάν και κινδυνεύω να χαρακτηριστεί άσχετο το δικό μου. Είμαι 57-58 ετών. Έχω να αρρωστήσω απο ιό, απλό συνάχι ή και απο οτιδήποτε άλλο απο 30 ετών. Εικοσι οκτώ χρόνια τώρα δηλαδή. Ούτε απο κορονοιό και ας όλοι οι γνωστοί μου συγγενείς κλπ αρρώστησαν απο αυτόν μεταξύ δύο και τέσσερων φορών και ας ήμουν με όλους σε πολύ κοντινή συνεχή επαφή, ένας εκ των οποίων ήταν ακόμη και ο οδοντίατρος μου που δούλευε στο στόμα μου χωρίς μάσκα καν εκείνη τη φορά. Πρίν λίγα χρόνια έχω επσικεφτεί γιατρό και έχω κατά καιρούς ρωτήσει πολλούς γιατρούς για το θέμα, έχοντας κάνει κατά καιούς και όλες τις εξετάσεις καθώς δεν το θεώρησα φυσιολογικό, αντίθετα μάλιστα με τις γνώσεις μου το θεώρησα και ανησυχητικό και κανένας δεν μπορεί να το εξηγήσει. No joke. Dead serious.

Επειδή καταλαβαίνω ότι θα σας φανεί περίεργο και πιθανόν πολλοί θα το σχολιάσετε απο έως ψέμα , ή θα σας φανεί αστείο ή πρόκληση για να το απαντήσετε και να μου δώσετε ιδέες ή πιθανές αιτίες για το γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο ...παρακαλώ συγκρατηθείτε καθώς απο την φύση μου είμαι ευχάριστος, γελαστός και γενικώς άνθρωπος με τα όλα μου και θα αναγκαστώ να σας απαντήσω, παράγοντας πολλά άσχετα πόστ. Μην εκμεταλλευτείτε αυτή την αδυναμία που μου επιβλήθηκε (δικαίως ή αδίκως). Ευχαριστώ για την κατανόηση σας και το ενδιαφέρον σας μετά απο τόσα χρόνια συμμετοχής μου (καλής ή κακής, αρνητικής ή θετικής προσφοράς) ώστε να συμβάλλετε να μην προκληθεί κάτι τέτοιο καθώς θα αποβεί εις βάρος μου.
Εικάζω ότι έχεις καλή λειτουργικότητα στο μικροβίωμα του εντέρου και από αυτό συμπεραίνω ότι δεν θα πρέπει να κάνεις κατάχρηση...κόκκινου ή επεξεργασμένων κρεάτων.
...
Όπως τους άρεσε,εμού συμπεριλαμβανομενου.Βρεθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος;
Δεν τρολάρω... Σκέπτομαι το ενδεχόμενο δεδομένο setup με τη σύμπραξη του χώρου να τονώνουν ανώτερες μεσαίες και μεσοϋψηλές οκτάβες με συνέπεια οποιοδήποτε καλώδιο μπορούσε ν'αυξήσει την ευκρίνεια να έκανε ευκολότερα αντιληπτές τις εγγενείς τονώσεις σε αυτές τις ζώνες.

Reaction score
12.120
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά έχει βγάλει αυτό το studio καμία flat ή έστω πιο ισορροπημένη ηχογράφηση; Γιατί, αν τα έχω καταλάβει καλά, το εν λόγω studio εκθειάζεται για τον... ζεστό του ήχο.
Αν διαβάσεις τις αναρτήσεις και απαντήσεις μου στο username Nίκος Σταθόπουλος, θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο ήμουν φαν των καλωδίων, αλλά ήμουν και φανατικός φαν τους. Τις μετρήσεις τις πήρα για τον χώρο, αλλά επειδή ακριβώς ήμουν άπιστος Θωμάς, έκανα και συγκρίσεις με διάφορα καλώδια ( 2-3, μη φανταστείς ότι έκατσα να ασχοληθώ ιδιαίτερα, δεν χρειαζόταν ). Δεν ξέρω τί ακούσατε εσείς, ξέρω τί μέτρησα αλλά και τι ( δεν ) άκουσα εγώ κάνοντας unbiased δοκιμές.

Τα οποία καλώδια, (μοσχο)πουλάνε κιόλας. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτιστεί ένα hype και απο αυτό να βγάλουν μερικά χρήματα παραπάνω. Τι, όχι;
Διάλογος audio people..
-ωραίο το σύστημα σου φίλε, για βάλε λίγο να παίξει να το ακούσω
-κάτσε να ανοίξω laptop να σου δειξω τις μετρήσεις που πήρα
Άσ'τους αυτούς και πιάσε τους άλλους, τους χρυσαυτιάδες που δεν λένε να κάνουν πραγματικό blind test και υπεκφέυγουν απαιτώντας να γίνουν τα τεστ με τους δικούς τους ( ευνοϊκούς ) όρους.

Reaction score
18.278
Εικάζω ότι έχεις καλή λειτουργικότητα στο μικροβίωμα του εντέρου
Όχι, καθώς αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω τα τρία τελευταία χρόνια. Ή εάν ήταν αυτός ο λόγος τέλος πάντων ... τον απώλεσα.

Τα άλλα σωστά .... πάντα πρόσεχα την διατροφή μου και φρόντιζα (χωρίς να το επιδιώκω , έμφυτo i guess) να είναι ισορροπημένη. Thnaks.

Reaction score
10.891
Τι ν' ακούσω; Το μαύρο με μεταξωτή καλτσα;
Ενώ όταν μας προέτρεπες εσύ να ακούσουμε τα καλώδια πριν κρίνουμε, ήταν καλά; Είχες δίκιο εσύ τότε και εμείς άδικο; Από τί εξαρτάται; Από την τιμή του εκάστοτε καλωδίου;
Σε ποιο θέμα ;
Στο ποιός είναι και τί κάνει ο Petermeni.
Πες στο γάμο του Καραγκιόζη καλύτερα.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
29.762
δεδομένο setup με τη σύμπραξη του χώρου να τονώνουν ανώτερες μεσαίες και μεσοϋψηλές οκτάβες με συνέπεια οποιοδήποτε καλώδιο μπορούσε ν'αυξήσει την ευκρίνεια να έκανε ευκολότερα αντιληπτές τις εγγενείς τονώσεις σε αυτές τις ζώνες.
Το ίδιο σκέφτομαι κι εγώ κάθε φορά που διαβάζω τον ίδιο συνέχεια ισχυρισμό.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants