Αλλαγή καλωδίων

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.831
Κατ' αρχήν,καμμία προτίμηση μου,και μάλιστα χρωματισμένη,δε φαίνεται προς τα συγκεκριμένα καλώδια όπως ήδη έχω γράψει.
Το γεγονός όμως ότι η θερμομόνωση και η γυψοσανίδα οδήγησαν στον μηδενισμό η τον σχεδόν μηδενισμο των διαφορων των καλωδίων,με κάνει να σκέπτομαι ότι δεν είμαι καθόλου υπερβολικός όταν ακούω διαφορές στα πολυπριζα.

Κι αν κάποιος κακοπροαίρετος ύστερα απ' όλα αυτά,αλλάξει τα καλώδια,τι θα συμβεί;
Για αξιόπιστο εντοπισμό διαφορών τότε θα πρέπει ν'αλλάξει την καλωδίωση σε όλα τα εμπλεκόμενα κανάλια... Δεν γίνεται να έκανε τη δοκιμή αποκλειστικά στα L-R με δικαναλικό πρόγραμμα διότι θα έπρεπε ν'αξιολογήσει πώς το δοκίμιο θα επηρέαζε και την παρεχόμενη διάσταση του... ύψους εφόσον θα είχε Atmos εγκατεστημένο. :laugh:

Για τη δε τονική συμπεριφορά θα έπρεπε πάλι να έχει ενεργοποιημένο το σύνολο των διακριτών ηχείων ώστε να λαμβάνει το ενδεδειγμένο ποσοστό άμεσης ηχητικής ενέργειας.

Reaction score
18.290
Για αξιόπιστο εντοπισμό διαφορών τότε θα πρέπει ν'αλλάξει την καλωδίωση σε όλα τα εμπλεκόμενα κανάλια... Δεν γίνεται να έκανε τη δοκιμή αποκλειστικά στα L-R με δικαναλικό πρόγραμμα διότι θα έπρεπε ν'αξιολογήσει πώς το δοκίμιο θα επηρέαζε και την παρεχόμενη διάσταση του... ύψους εφόσον θα είχε Atmos εγκατεστημένο. :laugh:

Για τη δε τονική συμπεριφορά θα έπρεπε πάλι να έχει ενεργοποιημένο το σύνολο των διακριτών ηχείων ώστε να λαμβάνει το ενδεδειγμένο ποσοστό άμεσης ηχητικής ενέργειας.
Σε ένα προσεγμένο ακουστικά χώρο (συγκριτικά με έναν αφρόντιστο) οι όποιες διαφορές καλωδίων (εάν και όταν αυτές υπάρχουν ή και να θεωρήσουμε ότι κάποιος μπορεί να τις εντοπίσει σε όλες τις πιθανές μορφές επίδρασης του - τονικά, σκηνής, λεπτομέρειας , καθαρότητας κλπ) ... δεν είναι πιο εύκολα αντιληπτές όπως και η όποια σημαντικότητα τους για τον ακροατή ;

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.831
Σε ένα προσεγμένο ακουστικά χώρο (συγκριτικά με έναν αφρόντιστο) οι όποιες διαφορές καλωδίων (εάν και όταν αυτές υπάρχουν ή και να θεωρήσουμε ότι κάποιος μπορεί να τις εντοπίσει σε όλες τις πιθανές μορφές επίδρασης του - τονικά, σκηνής, λεπτομέρειας , καθαρότητας κλπ) ... δεν είναι πιο εύκολα αντιληπτές όπως και η όποια σημαντικότητα τους για τον ακροατή ;
Έτσι όπως το εκτιμώ, όσο ισχυρότερη είναι η πρώτη συνθήκη - με την οποία συμφωνώ - τόσο ασθενέστερη θα είναι η... σημασία που θ'αποδιδόταν στις εναλλαγές καλωδιώσεων.

Reaction score
18.290
Έτσι όπως το εκτιμώ, όσο ισχυρότερη είναι η πρώτη συνθήκη - με την οποία συμφωνώ - τόσο ασθενέστερη θα είναι η... σημασία που θ'αποδιδόταν στις εναλλαγές καλωδιώσεων.
Δεν ρώτησα ακριβώς αυτό. Αυτό είναι στην εκτίμηση του ενδιαφερόμενου και υπιεισέρχεται η υποκειμενικότητα στο πόσο θα την θεωρήσει σημαντική ή όχι και μάλιστα υπεισέρχεται και ένα είδος "σε σύγκριση με" ή "σε αντιπαράθεση - αντιδιαστολή με" την σημασία της αρτιότητας ακουστικά του χώρου.

Ρώτησα εάν θα ήταν πιο διακριτές ποσοστικά και ποιοτικά στην όποια συμβολή τους (απο μόνη της).

Reaction score
1.018
Δεν ρώτησα ακριβώς αυτό. Αυτό είναι στην εκτίμηση του ενδιαφερόμενου και υπιεισέρχεται η υποκειμενικότητα στο πόσο θα την θεωρήσει σημαντική ή όχι και μάλιστα υπεισέρχεται και ένα είδος "σε σύγκριση με" ή "σε αντιπαράθεση - αντιδιαστολή με" την σημασία της αρτιότητας ακουστικά του χώρου.

Ρώτησα εάν θα ήταν πιο διακριτές.
Σου ειπε οτι ουσιαστικα οσο πιο φροντισμενος ο χωρος τοσο λιγοτερο διακριτες οι διαφορες μεταξυ καλωδιων. Το γιατι βεβαια δεν το εξηγησε....

Reaction score
18.290
Σου ειπε οτι ουσιαστικα οσο πιο φροντισμενος ο χωρος τοσο λιγοτερο διακριτες οι διαφορες μεταξυ καλωδιων. Το γιατι βεβαια δεν το εξηγησε....
Δεν είπε αυτό ... εάν είπε αυτό διαφωνώ. Αλλά δεν είπε ακριβώς αυτό.

Reaction score
1.585

Ρώτησα εάν θα ήταν πιο διακριτές ποσοστικά και ποιοτικά στην όποια συμβολή τους (απο μόνη της).
Θ' αποτολμησω εγω την απάντηση.Ιδιες ποιοτικά και ποσοτικά.

Reaction score
1.018
Εαν αποδιδονταν λιγοτερη σημασια λογω της μη ενοχλησης στον ηχο, για την οποια μη ενοχληση συμβαλλει ο καλα φροντισμενος χωρος τοτε καποιος θα εδινε λιγοτερη σημασια στο καλωδιο.

Γιατι θα εδινε λιγοτερη σημασια στο καλωδιο?

Αν βγαλουμε την λιγοτερη πιθανη παραμορφωση στο σημα απο την εξισωση(που η διαφορα εκει μπορει να μην ειναι ακουστη σε αρκετες περιπτωσεις), και εχουμε μικροδιαφορες λογω υλοποιησης στην αποκριση συχνοτητων αυτο θα συνεβαινε μονο αν το καλωδιο τονωνε ή μειωνε συχνοτικες περιοχες λογω των ιδιοτητων του. Και αρα ο @Bhutia θα ελεγε οτι οριστε λογω του χωρου καποιου υπηρχε μια εξαρση καπου αρα μειωθηκε λογω επιδρασης "eq" του καλωδιου -πχ μαλακωσαν τα πριμα λογω roll off που προκαλει με καποιες ιδιοτητες το ιδιο το καλωδιο κλπ...

Αντιθετα αυτη η αναγκη δε θα προεκυπτε απο ενα σωστα φροντισμενο χωρο με την προυποθεση "σωστων" ηχειων, ηλεκτρονικων και τοποθετησης.

Ετσι καταλαβα το σκεπτικο του.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.831
Το υποψιαζόμουν ότι θα λειτουργούσε σαν... χρησμός. Ίσως πρέπει ν'απαρνιέμαι σοβαρές εκφράσεις σε νήματα περί καλωδίων...:sneaky:
Διευκρινίζω λοιπόν ότι κατά τη γνώμη μου όταν ο χώρος είναι φροντισμένος στην ακουστική του συμπεριφορά και το setup εξίσου περιποιημένο στη σύνθεση συσκευών και την απόκριση τότε αναμένω να γίνονταν πιο αξιόπιστα οι εκτιμήσεις καλωδίων έστω και με τις μεθόδους που ακολουθούν οι συνήθεις οπαδοί των παρελκομένων. Με χώρους και setup ανισόρροπα οποιαδήποτε αντιληπτή διαφοροποίηση δεν θα ίσχυε με απόλυτη βεβαιότητα προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Εννοείται ότι θα υπεισέρχεται και παράγοντας από τη στάθμη ακρόασης κατά τις δοκιμές.

Παράλληλα όσο μεγαλύτερη σημασία θα δινόταν στην προαναφερθείσα περιποίηση τόσο λιγότερη θ'αποδιδόταν σε ακροαματικές διαφοροποιήσεις από εναλλαγές καλωδίων αφού η δική τους δράση απέχει πολύ από την επίδραση που έχει το αυθεντικό EQ, οι ενδεδειγμένες δράσεις για την ακουστική φροντίδα και τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής ηχείων και λοιπών συνοδών.

Last edited:

Reaction score
18.290
Εαν αποδιδονταν λιγοτερη σημασια λογω της μη ενοχλησης στον ηχο, για την οποια μη ενοχληση συμβαλλει ο καλα φροντισμενος χωρος τοτε καποιος θα εδινε λιγοτερη σημασια στο καλωδιο.

Γιατι θα εδινε λιγοτερη σημασια στο καλωδιο?

Αν βγαλουμε την λιγοτερη πιθανη παραμορφωση στο σημα απο την εξισωση(που η διαφορα εκει μπορει να μην ειναι ακουστη σε αρκετες περιπτωσεις), και εχουμε μικροδιαφορες λογω υλοποιησης στην αποκριση συχνοτητων αυτο θα συνεβαινε μονο αν το καλωδιο τονωνε ή μειωνε συχνοτικες περιοχες λογω των ιδιοτητων του. Και αρα ο @Bhutia θα ελεγε οτι οριστε λογω του χωρου καποιου υπηρχε μια εξαρση καπου αρα μειωθηκε λογω επιδρασης "eq" του καλωδιου -πχ μαλακωσαν τα πριμα λογω roll off που προκαλει με καποιες ιδιοτητες το ιδιο το καλωδιο κλπ...

Αντιθετα αυτη η αναγκη δε θα προεκυπτε απο ενα σωστα φροντισμενο χωρο με την προυποθεση "σωστων" ηχειων, ηλεκτρονικων και τοποθετησης.

Ετσι καταλαβα το σκεπτικο του.
Δεν καταλαβαίνω καλά το σκεπτικό σου (αυτή την στιγμή τουλάχιστον, είχα και μια δύσκολή μέρα), ούτε τους συσχετισμούς που επιχειρείς να κάνεις ή που ερμηνεύεις και πιθανολογείς ότι κάνει ο Bhutia ή επηρρεαζόμενος απο αυτές προσπάθώντας να τις διερευνήσεις που α) μπορεί να είναι λανθασμένες ως παραδοχές και β) μη σωστές ούτε καν σαν αρχές γ) εάν τις εξτάσουμε με αυτόν τον τρόπο η σύγχυση γίνεται μεγαλύτερη. Επίσης η σύνταξη μου φαίνεται προβληματική και εισαγάγεις και επιπλέον παράγοντες , ενω εγώ αλλά και το κόλπο αλλά και σωστή επιστημονικά τακτική είναι ακριβώς το αντίθετο ... να προσπαθήσουμε να τους αφαιρέσουμε.

Δεν ξέρω πως μπορεί να το έχει συλλάβει στο μυαλό του και για αυτό ρωτάω.

Πάντως και ας μην κατάλαβα καλά να σου το αποδομήσω όλο σαν λάθος , με το να πω απλώς ότι ..... εάν είναι θέμα τονικής ισορροπίας το θέμα της συζήτησης όλων σας και εκεί βασίζετε την όποια διαφορά μόνο ... δεν νομίζω αυτό να είναι σωστό καθώς και το χειρότερο χαρακατηριστικών καλώδιο να πάρεις συγκρτικά με των καλύτερων προδοαγραφών καλώδιο (εξαιρουμένων πολυ ειδικών περιπτώσεων στο audio) .... αυτή έχει νομίζω με μετρήσεις αποδειχθεί ότι δεν είναι μεγαλύτερη του 0.1 db και άρα το οποιοδήποτε καλώδιο δεν μπορεί να δράσει σαν EQ ιδίως στους χώρους που ακούμε αλλά και σε τέλειο χώρο να είχαμε. Οπότε δεν είναι αυτό , νομίζω. Και εάν είναι ... κατά τη γνώμη μου κάνετε λάθος να το εξετάζετε μόνο απο αυτήν την άποψη. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που κάνουν ένα καλώδιο να ακουστεί bright ή όχι. Παραγόντες - που για να μην παρεξηγηθώ ότι βάζω νερό στο κρασί μου όσον αφoρά την απομόνωση του ώς μοναδικό παράγοντα πρός εξέταση - αφορούν το ίδιο το καλώδιο και μόνο (και όχι με συσχετισμό με κάτι άλλο, είτε αυτό είναι ο χώρος είτε τα μηχανήματα είτε οτιδήποτε άλλο).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.651
Guys, γιατί με ΗΡΩΝΑ οι μεσουψηλές εχουν αυτο το εκνευριστικά ενοχλητικό γρέζι ενω με PROTERGIA ολα τα φάσματα δονούν το Σαλόνι μου με βελούδινες υφές;
Πες τα ρε φίλε, τα είπα και γω πριν και δε με πιστεύουν.

Άντε να μαζευτούμε 4 να έχει ίση ισχύς η ακουστική μας εκτίμηση περί παρόχων ρεύματος, με τους άλλους 4 που δε τους αρέσουν τα μογκαμι.

Με 4 γίνεται μπαλίτσα.

Reaction score
331
παρόλο που τα ηχεία μου κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, στην ουσία ο χώρος δεν τους επιτρέπει να ακουστούν.
Αν μένεις σε ρετιρέ φύγε και κατέβα ισόγειο, θα δεις μεγάλη διαφορά στις χαμηλές

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.831
Πες τα ρε φίλε, τα είπα και γω πριν και δε με πιστεύουν.

Άντε να μαζευτούμε 4 να έχει ίση ισχύς η ακουστική μας εκτίμηση περί παρόχων ρεύματος, με τους άλλους 4 που δε τους αρέσουν τα μογκαμι.

Με 4 γίνεται μπαλίτσα.
Κάτι συμπτώσεις και αυτές...Το ίδιο ισχύει και με το πλήθος στα sub. :sneaky:

Reaction score
1.674
Είτε είναι φροντισμένος ένας χώρος ακρόασης είτε όχι, δεν πρόκειται κανείς να καταγράψει και να τεκμηριώσει διαφορά στα καλωδια ρεύματος. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μόνο κάτι απατεώνας σε εκθέσεις hi-end έχουν παρουσιάσει σε κάποιο περίπτερο τις διαφορές των δικών τους καλωδίων έναντι άλλων κοινών καλωδίων. Προφανώς πρόκειται για στημένη απάτη. Δεν αναφέρω τον κατασκευαστή, γιατι δεν θα ήθελα να προβώ σε δυσφήμιση των προϊόντων της εταιρείας.
Συνεπώς, έως ότου κάποιος από εσάς καταγράψει σε ψηφιακή μορφή υψηλής αναλυσης τις συγκριτικές διαφορές μεταξύ οποιονδήποτε δύο δειγμάτων καλωδίων ρεύματος, τότε δεν θα υφίσταται απολύτως καμία ακουστή, ή μη ακουστή διαφορά.
Οταν βάζετε και τον χώρο στην εξίσωση, είναι σαν να παραδέχεστε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν όντως κάποιες ακουστές διαφορές, οπότε και δικαιώνονται όσοι το ψάχνουν ακόμα το θέμα των καλωδίων ρεύματος και των πολύπριζων

Last edited:

Reaction score
1.585
Guys, γιατί με ΗΡΩΝΑ οι μεσουψηλές εχουν αυτο το εκνευριστικά ενοχλητικό γρέζι ενω με PROTERGIA ολα τα φάσματα δονούν το Σαλόνι μου με βελούδινες υφές;
Δεν ευθύνονται οι πάροχοι αλλά τα νέα σου Proac.
Εμενα αν με χάιδευε βελούδο θα είχα αλλάξει άμεσα πάροχο.Με Elpedison μόνο γρανίτης μου ξύνει την πλάτη.

Reaction score
880
Εμενα αν με χάιδευε βελούδο θα είχα αλλάξει άμεσα πάροχο.Με Elpedison μόνο γρανίτης μου ξύνει την πλάτη.
Kinky you..... Δυστυχώς ειμαι κάτοχος ενος Ζεύγους ταπεινών Dali Oberon 7 και ενος Ζεύγους αμελητέων Yamaha 10" subwoofer...Τα Proac ειναι στόχος Ζωής...🥹😭

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.831
... Δεν αναφέρω τον κατασκευαστή, γιατι δεν θα ήθελα να πρόβώ σε δυσφήμηση των προϊόντων της εταιρείας.
...
Ν υψωμένο εις τη δύναμη του μ... :sneaky:
Ούτε καν... γκλίτσα (του τσοπάνη) σα να λέγαμε.:whistling:

Reaction score
18.290
Το υποψιαζόμουν ότι θα λειτουργούσε σαν... χρησμός. Διευκρινίζω λοιπόν ότι κατά τη γνώμη μου όταν ο χώρος είναι φροντισμένος στην ακουστική του συμπεριφορά και το setup εξίσου περιποιημένο στη σύνθεση συσκευών και την απόκριση τότε αναμένω να γίνονταν πιο αξιόπιστα οι εκτιμήσεις καλωδίων έστω και με τις μεθόδους που ακολουθούν οι συνήθεις οπαδοί των παρελκομένων. Με χώρους και setup ανισόρροπα οποιαδήποτε διαφοροποίηση δεν θα ίσχυε με απόλυτη βεβαιότητα προς το καλύτερο ή το χειρότερο.
I can live with that statement η οποία είναι μια σωστή και ισορροπημένη περιγραφή της κατάστασης.

Η άλλη παράγραφος (που δεν συμπεριέλαβα στο quote μου) περί EQ δεν μπορώ να την δεχτώ ως σωστή ...καθώς δε τίθεται θέμα ότι το καλώδιο μπορεί να δράσει ως EQ και άρα οποιοδήποτε παρατήρηση αλλαγής στον ήχο που διαπιστώνει κάποιος ... δεν είναι απο αυτό. Πρέπει να εξετάσετε άλλους παράγοντες και ηχητικά χαρακτηριστικά που έχει ένα καλώδιο και τα οποία αυτά να είναι αυτά που μπορεί να επιδρούν και να δίνουν την αίσθηση του π.χ. brightness που μπορεί να διαπιστώνετε κατά τις ακροάσεις σας (και είναι βλέπω το μοναδικό στο οποίο εστιάζετε κιόλας και κακώς). Το brightness αυτό είναι απλώς το αποτέλεσμα που απλώς διαπιστώνετε και στο οποίο μπορούν να δρούν άλλοι παράγοντες (του καλωδίου και πάλι μόνο αναφέρομαι) και αυτοί να το προκαλούν έμμεσα και όχι άμεσα. Εστιάζοντας μόνο σε αυτό εξεττάζοντας το είτε με αντικειμενική σας προσπάθεια είτε με υποκειμενική (ακροάσεις κλπ) αυτοπαγιδεύεσθε στο να μην εξετάζετε πιθανούς άλλους παράγοντες που το προκαλούν και άρα δεν τους εξετάζετε.

Reaction score
1.674
I can live with that statement η οποία είναι μια σωστή και ισορροπημένη περιγραφή της κατάστασης.

Η άλλη παράγραφος (που δεν συμπεριέλαβα στο quote μου) περί EQ δεν μπορώ να την δεχτώ ως σωστή ...καθώς δε τίθεται θέμα ότι το καλώδιο μπορεί να δράσει ως EQ και άρα οποιοδήποτε παρατήρηση αλλαγής στον ήχο που διαπιστώνει κάποιος ... δεν είναι απο αυτό. Πρέπει να εξετάσετε άλλους παράγοντες και ηχητικά χαρακτηριστικά που έχει ένα καλώδιο και τα οποία αυτά να είναι αυτά που μπορεί να επιδρούν και να δίνουν την αίσθηση του π.χ. brightness που μπορεί να διαπιστώνετε κατά τις ακροάσεις σας (και είναι βλέπω το μοναδικό στο οποίο εστιάζετε κιόλας και κακώς). Το brightness αυτό είναι απλώς το αποτέλεσμα που απλώς διαπιστώνετε και στο οποίο μπορούν να δρούν άλλοι παράγοντες (του καλωδίου και πάλι μόνο αναφέρομαι) και αυτοί να το προκαλούν έμμεσα και όχι άμεσα. Εστιάζοντας μόνο σε αυτό εξεττάζοντας το είτε με αντικειμενική σας προσπάθεια είτε με υποκειμενική (ακροάσεις κλπ) αυτοπαγιδεύεσθε στο να μην εξετάζετε πιθανούς άλλους παράγοντες που το προκαλούν και άρα δεν τους εξετάζετε.
Μην κουράζεσαι άδικα , είχες και δύσκολη μέρα σήμερα.
Αφού δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση, προφανώς με μετρήσεις, για τις πιθανές διαφορές των καλωδίων ρεύματος , γιατί χαλάς τα πλήκρα του πληκτρολογίου σου ;

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.296
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants