Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
1.619
@Petros_Dalipis Σημείωσε λοιπόν τον hi end ενισχυτή των 300€ και τα hi end ηχεία των 500€ που έχει ο ανυπαρκτος χαιεντας κι εγώ θα σου χαρίσω το καλωδιο και το πολυπριζο που κοστίζουν χιλιαρικα.Τζαμπα το hi end! Πάρε κοσμεεεεεε!
Εκ της γωνίας.

Reaction score
1.619
Γιατί δε προσέχεις τι σε συμβουλεύω;
Αφού σου'γραψα:

Διότι, είναι προφανές το εξής:

ΥΓ.

Σε άλλον αποδεκτη απευθύνεσαι.Δεν κατέκρινα εγώ την μη ουδετερότητα(κατά τον @N.K.) των συστημάτων των άλλων ώστε να προσβάλλω τις δοκιμες των καλωδίων που κανουν.
Εγώ απλώς τον ρώτησα από ποια θέση κρίνει.Εστω,με τα δικά του κριτήρια.Αν είναι από θέση ισχύος θα σεβαστώ τη γνώμη του.
Αν μου ορίσεις τα χαρακτηριστικά εκείνα που εξασφαλίζουν την ουδετερότητα σε ένα σύστημα θα μπορέσω να σου απαντήσω
Εσύ πρέπει να τα ορίσεις διότι εσύ εκρινες την ουδετερότητα των συστημάτων των άλλων.
Η άποψη μου είναι ότι ουδέτερο σύστημα δεν υπήρξε,δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.Και λοιπόν;Απαγορεύονται οι δοκιμές καλωδίων;
Όλοι οι αναφερθέντες όμως, άκουσαν το master σε ένα συγκεκριμένο χώρο, απο ένα συγκεκριμένο σύστημα το οποίο είχε κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο EQ του. Προκειμένου να ακούσετε το ίδιο πράγμα, θα πρέπει να έχετε φλατ μηχανήματα, θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τις ρυθμίσεις EQ του μαστερά και θα πρέπει να εφαρμόσετε DSP το οποίο θα ακολουθήσει τη ρύθμιση EQ σαν target curve και θα πρέπει να προσθαφαιρεθούν οι όποιες διαφορές μεταξύ αυτού που άκουσε ο μαστεράς και αυτού που επικρατεί στο χώρο σας, ενώ θα πρέπει τα συστήματά σας να έχουν και τις ίδιες ακριβώς ικανότητες. Επομένως, είναι εντελώς ουτωπικό να προσπαθεί κάποιος με δοκιμές καλωδίων να πιάσει αυτό που ηχογραφήθηκε. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο Toole.

Θέλεις να μας πεις δηλαδή, ότι έχεις ένα ουδέτερο άκουσμα στο χώρο σου; Ότι δηλαδή ακούς 1:1 απο τα ηχεία σου αυτό που εισέρχεται στις εισόδους του ενισχυτή σου, ενισχυμένο; Αυτό μας λες;
Όχι.Αυτο καταλαβαίνεις εσύ.

Last edited:

Reaction score
10.917
@Petros_Dalipis Σημείωσε λοιπόν τον hi end ενισχυτή των 300€ και τα hi end ηχεία των 500€ που έχει ο ανυπαρκτος χαιεντας κι εγώ θα σου χαρίσω το καλωδιο και το πολυπριζο που κοστίζουν χιλιαρικα.Τζαμπα το hi end! Πάρε κοσμεεεεεε!
Εκ της γωνίας.
Τώρα κατάλαβα. Διαφωνείς στο χαρακτηρισμό μιας συσκευής των 300 και 500 ευρώ ως Hi-End.
Όμως στην παραπάνω συνομιλία σας με τον Johnnys1962, δεν αναφέρεται σε Hi-End συσκευές.

Reaction score
1.718
Θα τα καταστρέψετε στο τέλος τα μηχανήματα με τα καλώδια ρεύματος βαρέως τύπου με τα οποία τα συνδέετε στο δίκτυο.
Η βλαβη θα είναι ανεπανόρθωτη και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκλκηθεί ακόκα και φωτιά, καθότι στις περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διακόπτεται η παροχή ρεύματος στη συσκευή , μέχρι στο σημείο της εισαγωγής στο ρευματολήπτη (IEC inlet).
Τα καλωδια θα πρέπει να είναι εύκαμπτα, ελαφριά και να μην μεταφέρουν τη φωτιά (halogen free).
Ειδατε τα επαγγελματικά μηχανήματα, με τι καλώδια τα συνδέουν στο Rack. Εκεί το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη για να μην επαναλάβω τα χειρότερα.
Μπράβο στο μέλος Audiophile, ο οποίος μέσα σε ένα περιεκτικό post τα είπε όλα .

θα πάθετε την πλακα σας αν δοκιμάσετε κι εσείς το Super Athina της Tsakiridis Devices. Ενα παρόμοιο μηχάνημα είχα φτιάξει κ εγώ πριν πολλά χρόνια και το χρησιμοποιώ ακόμα. Το δικό μου δεν διαθέτει monitoring αλλά βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία. Κόβει (φιλτραρει) και τα παρασιτα που προκαλούν οι inverters , οικιακές και γειτονικές συσκευές που δεν διαθετουν αξιόλογα φίλτρα καταστολής του συγκεκριμένου θορύβου .

Last edited:

Reaction score
12.160
Θα τα καταστρέψετε στο τέλος τα μηχανήματα με τα καλώδια ρεύματος βαρέως τύπου με τα οποία τα συνδέετε στο δίκτυο.
Η βλαβη θα είναι ανεπανόρθωτη και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκλκηθεί ακόκα και φωτιά, καθότι στις περισσότερες εγκαταστάσεις δεν διακόπτεται η παροχή ρεύματος στη συσκευή , μέχρι στο σημείο της εισαγωγής στο ρευματολήπτη (IEC inlet).
Τα καλωδια θα πρέπει να είναι εύκαμπτα, ελαφριά και να μην μεταφέρουν τη φωτιά (halogen free).
Ειδατε τα επαγγελματικά μηχανήματα, με τι καλώδια τα συνδέουν στο Rack. Εκεί το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή βλάβη για να μην επαναλάβω τα χειρότερα.
Μπράβο στο μέλος Audiophile, ο οποίος μέσα σε ένα περιεκτικό post τα είπε όλα .
Ε, όχι δα! Τί είδαμε δηλαδή στις φωτογραφίες που ποστάρισε ο Audiophile? Μια αρμαθιά απο επαγγελματικούς τελικούς, τί σχέση έχουν αυτοί με το high end? Άσε που είναι και γνωστό στους οντιοφίλ κύκλους ότι δεν είναι αρκούντως αναλυτικοί και ξύνουν πανάθεμά τους!

Reaction score
336
...... οφείλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν συστήματα που να πάιζουνε με ακρίβεια και να αποδίδουν αυτά που πρέπει.
Αυτά λοιπόν τα συστήματα για να τα αποκτήσεις, δυστυχώς, χρειάζονται χρήματα, πολλά χρήματα, κανείς δεν σου χαρίζεται.
Με ψέματα και μπλα μπλα δουλειά δεν γίνεται.

Reaction score
1.718
Ε, όχι δα! Τί είδαμε δηλαδή στις φωτογραφίες που ποστάρισε ο Audiophile? Μια αρμαθιά απο επαγγελματικούς τελικούς, τί σχέση έχουν αυτοί με το high end? Άσε που είναι και γνωστό στους οντιοφίλ κύκλους ότι δεν είναι αρκούντως αναλυτικοί και ξύνουν πανάθεμά τους!
Δεν λες πάλι καλά, που δεν ανέβασε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες του συστήματος ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.747
Κόβει (φιλτραρει) και τα παρασιτα που προκαλούν οι inverters , οικιακές και γειτονικές συσκευές που δεν διαθετουν αξιόλογα φίλτρα καταστολής του συγκεκριμένου θορύβου .
Τέτοια φίλτρα έχουν στην είσοδό τους οι περισσότερες συσκευές hi-fi.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.313
Members
38.170
Νεότερο μέλος
cuernos