Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
283
Όσο υπάρχεις εσύ, ο γευσιγνώστης των καλωδίων, θα κάνουμε πολλές δοκιμές.
Θα εφαρμόσουμε τη δική μου μέθοδο αλλαγής των καλωδίων ρεύματος, χωρίς να χρειάζεται να σβήνεις το μηχάνημα με κάθε αλλαγή Α/Β

και τα δύο, αξιολογούνται με υποκειμενικά κριτήρια. Το ακριβό παλαιομένο κρασί δεν μετράει καλύτερα στο χημείο από ένα οικονομικό κρασί φετινής εσοδείας.
Το ακριβό δεν αποκτά τη φήμη του απο μετρήσεις.
Ακοή & Γεύση, διαφορετικές αισθήσεις, αλλά με χαρακτηριστικές ομοιότητες ως προς την υποκειμενική αξιολόγηση.
Αφηστε τα κρασια ειναι ποιο συνθετο και δυσκολο πραγμα απο καλωδια και αποδοση σε ενα φασμα συχνοτητων.
Και μετριωνται πολλες φορες για διαφορετικα πραγματα σε ολα τα σταδια παραγωγης και οι μετρησεις σου δειχνουν τι να περιμενεις αλλα παντα στο τελος σημασια εχει η γευση αυτων που ξερουν. Πανακριβα κρασια πολλες φορες δεν αρεσουν δεν ειναι για ολους αν δεν εχουν εκπαιδευμενες αισθησεις.
Σας θυμιζει κατι?;)

Reaction score
1.863
Πανακριβα κρασια πολλες φορες δεν αρεσουν δεν ειναι για ολους αν δεν εχουν εκπαιδευμενες αισθησεις.
Σας θυμιζει κατι?;)
Εμένα μου θυμίζει αυτό που ήδη έχω πει.
Σε ότι αφορά την ομοιότητα του γευσιγνώστη και του ακουστκογνώστη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.019
Μη ζηλεύεις τόσο πολύ που η Mogami δε χρησιμοποιεί occ χαλκό!
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις λέμε, έχω σκάσει απ'τη ζήλεια μου.

Κλαίω.

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149

Reaction score
10
Ειμαι πάντα επιφυλακτικός σχετικά με αγορές προϊόντων μέσω Ali Express. Πέραν των καθυστερησέων στις παραδόσεις είναι πολύ πιθανόν το προϊόν που θα παραλάβεις να έχει πολύ χαμηλή ποιότητα κατασκευής.

ika

News
Reaction score
14.754
Ειμαι πάντα επιφυλακτικός σχετικά με αγορές προϊόντων μέσω Ali Express. Πέραν των καθυστερησέων στις παραδόσεις είναι πολύ πιθανόν το προϊόν που θα παραλάβεις να έχει πολύ χαμηλή ποιότητα κατασκευής.
Πάντως τρεις διαφορετικές αγορές που έκανα πρόσφατα, ήλθαν ακριβώς τα είδη της περιγραφής και 4 έως 15 μέρες νωρίτερα της προβλεπόμενης. Μιλάω για ψιλολόγια, το ακριβότερο είχε 16€ με τα μεταφορικά (μιά κάρτα PCIE).
Αυτή που παρελήφθει 4 μέρες νωρίτερα, ήταν 12 μέρες στην μεταφορική στην Ελλάδα και την λιβάνιζαν.
Και περιμένω άλλη μία παραγγελία με προβλεπόμενη ημ/νια παράδοσης την 3η Δεκ.
Νομίζω πάντως, πως για Ελλάδα βάζουν de facto ένα μήνα παράδοση...

Last edited:

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Πάντα νωρίτερα και ποιοτικώς καλύτερα από ότι περίμενα
Τουλάχιστον από τους πωλητές που αγοράζω.

Reaction score
10
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας. Συνήθως μέχρι τι αξίας προϊόντα αγοράζετε μέσω Ali Express ; Σας έχει τύχει να κρατηθεί κάποιο στο τελωνείο ;

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας. Συνήθως μέχρι τι αξίας προϊόντα αγοράζετε μέσω Ali Express ; Σας έχει τύχει να κρατηθεί κάποιο στο τελωνείο ;
Μέχρι 150 ευρώ τίποτα
Ούτε μεταφορικά, ούτε τελωνείο
Ψάχνουμε μεγάλους πωλητές , με πολλές πωλήσεις και καλό feedback

Πχ

I just found this on AliExpress:
€24.82 | 6N HiFi fever grade OCC silver-plated USB A-B 2.1 DAC decoder digital audio cable sound card line

Last edited:

Reaction score
1.744
Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις λέμε, έχω σκάσει απ'τη ζήλεια μου.

Κλαίω.

Ομολογώ πως το αγνοούσα.Μαλλον όμως το αγνοούν και οι ίδιοι οι Μογκαμοπληκτοι.Τις περισσότερες φορές που γράφουν ποιο Μογκαμι χρησιμοποιούν δεν είναι αυτό.
Περιμένω να μας πεις-πειτε αν το μοντέλο αυτό ακούγεται καλύτερα από τα άλλα Μογκαμι η αν είναι φιδολαδο και η Μογκαμι κοροϊδεύει τον κόσμο όπως άλλες εταιρίες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.019
Περιμένω να μας πεις-πειτε αν το μοντέλο αυτό ακούγεται καλύτερα
Αιώνες θα περιμένεις.

Άμα μεγαλώσετε θα πάρετε όλοι ένα μογκαμάκι ή ένα μπελντενάκι, μέχρι τότε, παίξτε με τις κουκλίτσες σας.

Reaction score
1.744
Αιώνες θα περιμένεις.

Άμα μεγαλώσετε θα πάρετε όλοι ένα μογκαμάκι ή ένα μπελντενάκι, μέχρι τότε, παίξτε με τις κουκλίτσες σας.
Αυτα τα είχα μικρός όταν έπαιζα με τα στρατιωτάκια μου.Ακολουθω την πορεία που ακολούθησαν οι περισσότεροι.Εσυ,αντιθετος ως συνήθως.

Reaction score
1.744
κι αυτό άμα θες να το πας στα άκρα....
αλλιώς ένα Cordial ή ένα Sommer απ' του Θωμά... και είσαι μια χαρά...
Και τρεις τρομαρες.Δυο δεν είναι αρκετές.Η τρίτη για τον Θωμά.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.146
Και τρεις τρομαρες.Δυο δεν είναι αρκετές.Η τρίτη για τον Θωμά.
Έχεις γράψει π.χ. 200 μηνύματα τον τελευταίο καιρό... και στα 195 εντοπίζεις ότι πρόβλημα έχει ο καθένας στα καλώδια... και στα 5 ... αναφέρεις και συσκευές!
Αν νομίζεις πως τα καλώδια έχουν μεγαλύτερη σημασία από: πηγή/ενισχυτή/ηχεία/χώρος ... συνέχισε το χόμπι σου...
Το ζήτημα είναι ιεράρχησης προτεραιοτήτων...
Aλλά "τι α κανς? α κατς α αμαλοις?" στο κρεββάτι του καθενός ούτε χρειάζεται ούτε μπορούμε να επέμβουμε :p
Άλλαζε καλώδια μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Σου εύχομαι να ζήσεις πολλά χρόνια να το χορτάσεις!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.019
Αν δεν περάσεις από το στάδιο κατασκευής ηχείων, με διάφορα μεγάφωνα, μικρά και μεγάλα με διάφορες καμπίνες, μικρές μεγάλες κλειστές ανοιχτές κλπ, με κατασκευή κρος διαφόρων κλίσεων και τύπων, και άμα δε περάσεις από το στάδιο κατασκευής ενισχυτικών, λυχνίας, τρανζίστορ, φέτς, κλας ντε, κλπ, τροφοδοτικών, και βεβαίως από το στάδιο μετρήσεων και βελτιώσεων διαφόρων συσκευών σε καίρια σημεία, και τέλος από το στάδιο μετρήσεων για χρήση ισοσταθμισης τόσο στο πεδίο του πλάτους όσο και στο σημαντικότερο πεδίο του χρόνου, δεν γίνεται να κατανοήσεις τι πα να πει "όταν μεγαλώσεις" όπως το λέω παραπάνω. 😎

Με τις "κουκλίτσες" (καλώδια) παίζαμε όταν ήμασταν μικροί, και διαλέγαμε τεφλόν με ασήμια για λυχνίες (μέχρι και με occ), ώστε να μη λιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες, κι είδαμε τι καλά που ήταν να μη λιώνει και στην κόλληση, είτε στο βύσμα είτε στην πλακέτα, είτε στη βάση της λυχνίας.

Για την ιστορία, και για το χαβαλέ από τα παλιά, να σου πω πως occ ασημένια καλώδια αγόραζα από sonic frontiers - the parts connection την εποχή που έστελνα με φαξ κόπια της πιστωτικής μου κάρτας για πληρωμή. Βέβαια ήμουν από τους ελάχιστους στη χώρα που χρησιμοποιούσε πιστωτική κάρτα, πολύ παλιές ιστορίες αυτές. Λογικά θα πουλάει ακόμα τέτοια (occ) καλώδια η φίρμα (ακόμα υπάρχει), αν και έχω πάνω από 20-ετια να πάρω καταλόγους υλικών της. Έχω ακόμα κάπου χωμένους τους καταλόγους (ολόκληρα βιβλία, ερχόντουσαν με ταχυδρομείο σε 6 μήνες).

Από κει, νεαρός έφηβος ήμουν όταν είχα πάρει από βάσεις λυχνίας με ασημένια πόδια, μέχρι πυκνωτές λαδιού, βύσματα ασημένια, MIT, υλικά της audio note, ασημοκόλληση, ασημοχαλκοκόλληση, διαφόρους τύπους χαλκοκόλλησης, κλπ κλπ κλπ, ιδέαν δεν έχεις τι έχει περάσει απ'τα χέρια μου, τι έχουν δει τα κολλητήρια μου.

Αυτά είναι παιδικά σπορ. Πάμ παρακάτ.

Άμα ψάξεις καλά, θα βρεις και στο asr τον Αμίρ να δοκιμάζει κάποια τέτοια καλώδια, και τον δυσάρεστο διάλογο με τον κατασκευαστή - βελτιωτή.
Ο οποίος είναι και διαβασμένος μηχανικός.
Αλλά έμπορος. Οπότε, να..

Μογκαμάκι και μπελντενάκι, για κάθε ανάγκη αρκεί.
Υπερπαραγωγή μάλιστα. Χάι Ενδ.
Αλλά θέλει να ωριμάσεις στο χόμπι, να το δεις συνολικά, για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα.

ΥΓ. Ναι, ακόμα έχει:

Last edited:

Reaction score
196
Αν δεν περάσεις από το στάδιο κατασκευής ηχείων, με διάφορα μεγάφωνα, μικρά και μεγάλα με διάφορες καμπίνες, μικρές μεγάλες κλειστές ανοιχτές κλπ, με κατασκευή κρος διαφόρων κλίσεων και τύπων, και άμα δε περάσεις από το στάδιο κατασκευής ενισχυτικών, λυχνίας, τρανζίστορ, φέτς, κλας ντε, κλπ, τροφοδοτικών, και βεβαίως από το στάδιο μετρήσεων και βελτιώσεων διαφόρων συσκευών σε καίρια σημεία, και τέλος από το στάδιο μετρήσεων για χρήση ισοσταθμισης τόσο στο πεδίο του πλάτους όσο και στο σημαντικότερο πεδίο του χρόνου, δεν γίνεται να κατανοήσεις τι πα να πει "όταν μεγαλώσεις" όπως το λέω παραπάνω. 😎

Με τις "κουκλίτσες" (καλώδια) παίζαμε όταν ήμασταν μικροί, και διαλέγαμε τεφλόν με ασήμια για λυχνίες (μέχρι και με occ), ώστε να μη λιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες, κι είδαμε τι καλά που ήταν να μη λιώνει και στην κόλληση, είτε στο βύσμα είτε στην πλακέτα, είτε στη βάση της λυχνίας.

Για την ιστορία, και για το χαβαλέ από τα παλιά, να σου πω πως occ ασημένια καλώδια αγόραζα από sonic frontiers - the parts connection την εποχή που έστελνα με φαξ κόπια της πιστωτικής μου κάρτας για πληρωμή. Βέβαια ήμουν από τους ελάχιστους στη χώρα που χρησιμοποιούσε πιστωτική κάρτα, πολύ παλιές ιστορίες αυτές. Λογικά θα πουλάει ακόμα τέτοια (occ) καλώδια η φίρμα (ακόμα υπάρχει), αν και έχω πάνω από 20-ετια να πάρω καταλόγους υλικών της. Έχω ακόμα κάπου χωμένους τους καταλόγους (ολόκληρα βιβλία, ερχόντουσαν με ταχυδρομείο σε 6 μήνες).

Από κει, νεαρός έφηβος ήμουν όταν είχα πάρει από βάσεις λυχνίας με ασημένια πόδια, μέχρι πυκνωτές λαδιού, βύσματα ασημένια, MIT, υλικά της audio note, ασημοκόλληση, ασημοχαλκοκόλληση, διαφόρους τύπους χαλκοκόλλησης, κλπ κλπ κλπ, ιδέαν δεν έχεις τι έχει περάσει απ'τα χέρια μου, τι έχουν δει τα κολλητήρια μου.

Αυτά είναι παιδικά σπορ. Πάμ παρακάτ.

Άμα ψάξεις καλά, θα βρεις και στο asr τον Αμίρ να δοκιμάζει κάποια τέτοια καλώδια, και τον δυσάρεστο διάλογο με τον κατασκευαστή - βελτιωτή.
Ο οποίος είναι και διαβασμένος μηχανικός.
Αλλά έμπορος. Οπότε, να..

Μογκαμάκι και μπελντενάκι, για κάθε ανάγκη αρκεί.
Υπερπαραγωγή μάλιστα. Χάι Ενδ.
Αλλά θέλει να ωριμάσεις στο χόμπι, να το δεις συνολικά, για να καταλήξεις σε αυτό το συμπέρασμα.

ΥΓ. Ναι, ακόμα έχει:

ποστ με νοημα!!!

Reaction score
1.233
Μη ζηλεύεις τόσο πολύ που η Mogami δε χρησιμοποιεί occ χαλκό! Σαν το κόκκαλο απ' τη μπριζόλα σου είναι!
Κι όμως χρησημοποιεί. Βλεπε W2803
1731400940762.jpeg

To παράξενο και λιγο ύποπτο ειναι πως δεν βρίσκω το datasheet του η κάποια αναφορά απο το σαιτ της μογκαμι σε αυτό. Λιγο ύποπτο
Εγω πάντως που πηρα κατι ψεύτικα kimber kable απο εκει, μια χαρά είναι
Πάντα νωρίτερα και ποιοτικώς καλύτερα από ότι περίμενα
Τουλάχιστον από τους πωλητές που αγοράζω.
Και εμενα σε 2 βδομάδες οτι εχω πάρει εχει έρθει
Εγω μεχρι τα 150€ εχω κάνει αγορές, (εχω κάνει τρείς μέχρι τώρα) ποιο πάνω φοβάμαι το τελωνείο. Νομίζω μέχρι τα 150€ πληρώνεις το τελωνείο μεσω του Ali, συμπληρώνεται στο καλάθι η κατι δεν ειμαι σίγουρος, αλλά δεν έχει χρειαστεί να πληρωσω κατι μέχρι τώρα.

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.853
.... βρε'συ (γενικο και αοριστο, δεν αναφερεται σε καποιο μελος) και μονο που σκεφτομαι (να σηκωθω) να παω πισω απο το ρακ , και να σκυψω κιολα ... πιανομαι. 😇
(παρα το γεγονος οτι χαρακτηριζομαι απο την εν γενη ευλυγισχια μου)

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki