Αλλαγή καλωδίων

Reaction score
1.863
Ο Φανός, στην οδό Σολωμού, έχει πολύ πιο φτηνά καλώδια -με χαρακτήρα- για επαγγελματίες και πουλάνε τα παιδιά εκεί περισσότερα από 1000μ. το μήνα. Κι΄όσοι τα αγοράζουν, για τα επόμενα 50 χρόνια μια χαρά ευχαριστημένοι θα είναι, μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη οξείδωση στους αγωγούς και μεχρι το εξωτερικό περίβλημα να αρχίζει να διαλύεται σαν λιωμένο ελαστικό .
Η διαφορά στον ήχο θα ακουστεί μόνο από τα δισσεγγονά σας , αρκει να μην κληρονομήσουν την πρόωρη κώφωση από τους προγόνους τους

Reaction score
1.863
Τί μάρκα πουλάει ο Φανός;
Ό,τι του πεις και είναι στον κατάλογο των εταιρειων που συνεργαζεται, σου τα φέρνει, από καλώδια μέχρι και ολοκληρωμένα .

Ενδεικτικά διαθέτει τα παρακάτω, για άμεση παράδοση:

Sommer Stage , απίθανο καλωδιο

Stage 22 Highflex καλώδιο ήχου 2x0,22mm2 από χαλκό χωρίς οξυγόνο (OFC), αντίσταση 100Ω, περίβλημα PVC και διάμετρο 6,4mm.

Κατάλληλο για εγκαταστάσεις, για εφαρμογές ζωντανής σκηνής & για οικιακά studio

• Πυκνή πλέξη για υψηλή ποιότητα μετάδοσης σήματος
  • Επίστρωση από μεγάλου πάχους μαλακό PVC για αντοχή στην σκληρή χρήση
  • Άριστη θωράκιση με πυκνό ελικοειδές πλέγμα χαλκού
  • Πολύ εύκαμπτο για εύκολη εκτύλιξη

Last edited:

Reaction score
1.744
Έχεις γράψει π.χ. 200 μηνύματα τον τελευταίο καιρό... και στα 195 εντοπίζεις ότι πρόβλημα έχει ο καθένας στα καλώδια... και στα 5 ... αναφέρεις και συσκευές!
Αν νομίζεις πως τα καλώδια έχουν μεγαλύτερη σημασία από: πηγή/ενισχυτή/ηχεία/χώρος ... συνέχισε το χόμπι σου...
Το ζήτημα είναι ιεράρχησης προτεραιοτήτων...
Aλλά "τι α κανς? α κατς α αμαλοις?" στο κρεββάτι του καθενός ούτε χρειάζεται ούτε μπορούμε να επέμβουμε :p
Άλλαζε καλώδια μέχρι να σβήσει ο ήλιος! Σου εύχομαι να ζήσεις πολλά χρόνια να το χορτάσεις!
Επειδή δεν είσαι καλός στατιστικολόγος,θα γράψεις 195 φορές τιμωρία "τα καλώδια είναι συσκευες"Την καταμέτρηση θα επιβλέψει ο @marlboro

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.946
Ομολογώ πως το αγνοούσα.Μαλλον όμως το αγνοούν και οι ίδιοι οι Μογκαμοπληκτοι.Τις περισσότερες φορές που γράφουν ποιο Μογκαμι χρησιμοποιούν δεν είναι αυτό.
Περιμένω να μας πεις-πειτε αν το μοντέλο αυτό ακούγεται καλύτερα από τα άλλα Μογκαμι η αν είναι φιδολαδο και η Μογκαμι κοροϊδεύει τον κόσμο όπως άλλες εταιρίες.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω αλλά έχω δεσμευθεί ν'αποκαλύψω μονάχα στον... Bhutia τόσο τις εντυπώσεις από σύγκριση μεταξύ RCA τερματισμένων Mogami 2803 & 2497 αλλά και με τα πάλαι ποτέ... Audience Au24 & Studio interconnect τα οποία συγγενεύουν αφόρητα με τα 2803 & 2497 αντίστοιχα... Η εχεμύθεια καλώς ή κακώς δεν βοηθάει την περιαγωγή...

Εγώ επειδή με ανακατεύετε άσκοπα και αδίκως και επειδή ο ενθουσιασμός του ΠΑΗ με συμπαρέσυρε σε μια στιγμή αδυναμίας σε έχω προλάβει και έχω κάνει κριτική για πρώτη φορά για τα καλώδια που σας απασχολούν και για τα δικά σου. Ο ΠΑΗ δεν μου έβαλε like και φοβάμαι ότι εκενυρίστηκε που του παίρνω την δόξα στην "ανάλυση" . Στο νήμα που σου είπα ότι θα με βρίσκεις. :D

Όλα κι όλα , θεωρώ ιεροσυλία να κατακλυζόταν από ζητήματα που απασχολούν τους γνωστούς ακατονόμαστους νήμα όπως το αφιερωμένο στο setup του αγαπημένου μας Chris...

Last edited:

Reaction score
18.410
Θα μπορούσα να σου απαντήσω αλλά έχω δεσμευθεί ν'αποκαλύψω μονάχα στον... Bhutia τόσο τις εντυπώσεις από σύγκριση μεταξύ RCA τερματισμένων Mogami 2803 & 2497 αλλά και με τα πάλαι ποτέ... Audience Au24 & Studio interconnect τα οποία συγγενεύουν αφόρητα με τα 2803 & 2497 αντίστοιχα... Η εχεμύθεια καλώς ή κακώς δεν βοηθάει την περιαγωγή...
Εγώ επειδή με ανακατεύετε άσκοπα και αδίκως και επειδή ο ενθουσιασμός του ΠΑΗ με συμπαρέσυρε σε μια στιγμή αδυναμίας σε έχω προλάβει και έχω κάνει κριτική για πρώτη φορά για τα καλώδια που σας απασχολούν και για τα δικά σου. Ο ΠΑΗ δεν μου έβαλε like και φοβάμαι ότι εκενυρίστηκε που του παίρνω την δόξα στην "ανάλυση" . Στο νήμα που σου είπα ότι θα με βρίσκεις. :D

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.146
Επειδή δεν είσαι καλός στατιστικολόγος,θα γράψεις 195 φορές τιμωρία "τα καλώδια είναι συσκευες"Την καταμέτρηση θα επιβλέψει ο @marlboro
και να ηταν παλι θα ειχαν τη λιγοτερη σημασια για να δικαιολογησουν τοσο παθος κ εξοδα…..

τωρα αν εσυ θες να τα λες συσκευες… πεστα…. πεστα και βιαγκρα ή καφετιερες δεν αλλαζει κατι στην αξια τους

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Μια λεπτομέρεια για το aliexpress

Η αγορά από κάθε πωλητή μέχρι 150€ δεν περνάει τελωνείο και συνήθως έχει 0 μεταφορικά

Δλδ αν πάρεις, στην ίδια παραγγελία, 120€ από 4 πχ διαφορετικούς πωλητές, άρα σύνολο 480€, θα φύγουν 4 διαφορετικά πακέτα. Κανένα δεν θα περάσει τελωνείο.
Αν πάρεις 480€ από έναν πωλητή τότε ίσως να έχει δασμούς.

Επίσης ξαναλέω ότι καλύτερα να αποφύγετε τις απομιμήσεις και να πάρετε καθαρά κινεζικές μάρκες, όχι γιατί δεν θα παίζουν καλά (μπορεί), αλλά γιατί στα άλλα ξέρεις τι παίρνεις. Ανέφερα σαν παράδειγμα τις xangsane, grey knight, ataudio κ.α.

Reaction score
1.233
Μια λεπτομέρεια για το aliexpress

Η αγορά από κάθε πωλητή μέχρι 150€ δεν περνάει τελωνείο και συνήθως έχει 0 μεταφορικά

Δλδ αν πάρεις, στην ίδια παραγγελία, 120€ από 4 πχ διαφορετικούς πωλητές, άρα σύνολο 480€, θα φύγουν 4 διαφορετικά πακέτα. Κανένα δεν θα περάσει τελωνείο.
Αν πάρεις 480€ από έναν πωλητή τότε ίσως να έχει δασμούς.

Επίσης ξαναλέω ότι καλύτερα να αποφύγετε τις απομιμήσεις και να πάρετε καθαρά κινεζικές μάρκες, όχι γιατί δεν θα παίζουν καλά (μπορεί), αλλά γιατί στα άλλα ξέρεις τι παίρνεις. Ανέφερα σαν παράδειγμα τις xangsane, grey knight, ataudio κ.α.
Αμα τα πάρεις σε choice που εχω συνήθως παιρνω για να μην μου ερθουν 35 δεματα;
xangsane, grey knight, ataudio
Αυτα τα ataudio δεν ειναι φτηνά

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Αμα τα πάρεις σε choice που εχω συνήθως παιρνω για να μην μου ερθουν 35 δεματα;

Αυτα τα ataudio δεν ειναι φτηνά
Δεν ξέρω για το choice αλλά με διαφορετικά δέματα είσαι ήσυχος

Οι τιμές δεν είναι σε όλα χαμηλές
Υπάρχουν κινέζικα προϊόντα α ποιότητας

Και πολύ φοβάμαι ότι οι τιμές θα ανέβουν

Αν θέλει καποιος ας πάρει για δοκιμή αυτό

Αν δεν του αρέσει το αγοράζω εγώ

I just found this on AliExpress:
€264.20 | Grey Knight High Fidelity OCC Silver Plated HIFi Power Cable US/EU/AU 3 * 4mm ² Power amplifier CD power filter connection line

Reaction score
1.233
Δεν ξέρω για το choice αλλά με διαφορετικά δέματα είσαι ήσυχος

Οι τιμές δεν είναι σε όλα χαμηλές
Υπάρχουν κινέζικα προϊόντα α ποιότητας

Και πολύ φοβάμαι ότι οι τιμές θα ανέβουν

Αν θέλει καποιος ας πάρει για δοκιμή αυτό

Αν δεν του αρέσει το αγοράζω εγώ

I just found this on AliExpress:
€264.20 | Grey Knight High Fidelity OCC Silver Plated HIFi Power Cable US/EU/AU 3 * 4mm ² Power amplifier CD power filter connection line
Τι να πω, νομίζω στο χόμπι μας η τιμή και η ποιότητα δεν συνδέονται, δεν μπορεί κάποιος να υποθέσει πως επειδή κάτι είναι ακριβό θα είναι και καλό, αλλα δεν τα εχω χρησιμοποιείσει και ποτέ οπότε ίσως ειναι καλα. Πάντως εγω τα ψευτοκιμπερ που πηρα οταν τα πηρα ήταν 21€ για 2χ1.5μ το οχταρι, και αφού το παραγγειλα το εβαλε 38€ για τους επομενους. Και τώρα με τις ταριφες στην Αμερική πιστεύω θα υπάρξει και εκεί μια κρίση

Reaction score
18.410
δεν μπορεί κάποιος να υποθέσει πως επειδή κάτι είναι ακριβό θα είναι και καλό,
Έχει αλλάξει η "μόδα" ,το trend αυτό στους κύκλους του audio. Περάσαμε στο : το φθηνό είναι σίγουρα καλό και μπορεί και καλύτερο και το ακριβό μπορεί καλό μπορεί και κακό όποτε καλύτερα και λογικότερα και ασφαλέστερα, να αγοράσεις το φθηνό. :D Εξελίσσεται και πολυπλοκεύει η λογική των ανθρώπων. :D

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Τι να πω, νομίζω στο χόμπι μας η τιμή και η ποιότητα δεν συνδέονται, δεν μπορεί κάποιος να υποθέσει πως επειδή κάτι είναι ακριβό θα είναι και καλό, αλλα δεν τα εχω χρησιμοποιείσει και ποτέ οπότε ίσως ειναι καλα. Πάντως εγω τα ψευτοκιμπερ που πηρα οταν τα πηρα ήταν 21€ για 2χ1.5μ το οχταρι, και αφού το παραγγειλα το εβαλε 38€ για τους επομενους. Και τώρα με τις ταριφες στην Αμερική πιστεύω θα υπάρξει και εκεί μια κρίση
Ποιος ισχυρίστηκε ότι το ακριβό είναι απαραίτητα και καλό ?
Ή ότι το φθηνό είναι απαραίτητα και καλό ?

Το ότι υπάρχουν κάποια καλώδια σε γήινες τιμές που είναι σωστά και καλοφτιαγμένα δεν σημαινει ότι ισχύει για όλα τα φθηνά

Τέτοια λογικά άλματα δεν βοηθάνε τον διάλογο

Reaction score
1.863
Μόλις πάτησα το buy now, η τελική τιμή πήγε στα 25,99€ -1,30€=24,69 €.
Τα 1,30€ τα αφαίρεσε από το απόθεμα των coins.
Εκνευρίστηκα και δεν τα αγόρασα τελικά.

Screenshot 2024-11-12 105738.jpg

Last edited:

zaharias

"Επαγγελματίας"
Reaction score
149
Απομίμηση (?) των kimber 8tc
Λινκ ?
Μήπως η αρχική τιμή ήταν για δύο μέτρα ;

Last edited:

Reaction score
1.863
Απομίμηση (?) των kimber 8tc
Λινκ ?
Μήπως η αρχική τιμή ήταν για δύο μέτρα ;
4 μέτρα φαίνεται και στην πρώτη φωτογραφία που επέλεξα.
Σωστά , το 8 TC της Kimber με άλλα χρώματα.
Δεν ξέρω αν της Kimber είναι OCC.
Ίσως δεν είναι OCC για να έχει πιο βρώμικο χαρακτήρα; χα χα χα !
Είναι πλέον της μόδας το OCC.
Η πιο δύσκολη εποχή για τα εδώ μαγαζιά.
Διαβάζουν πολυ-ΠΑΗ οι Κινέζοι και κλαίει τώρα ο ΠοΠΑΗ

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.374
Members
38.177
Νεότερο μέλος
ziki